Viimeinen Pako

7:37

The Last Escape

0.00   702 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kuusniemi 07.07.2006
Scoren lopetus alkaa sopivasti "Marikan teeman" toistolla, jonka jälkeen tulevat kepeät kohdat tuntuisivat jotenkin paremmin sopivan aivan elokuvan loppuun, eivät ennen kliimaksia. Mutta onneksi tuosta kepeydestä siirrytään nopeasti vakavampiin ja uhkaavampiin tunnelmiin. Kaaosta on sopivasti, jonka jälkeen tulevat sankarilliset melodiat a'la Mediaventures ja Hans Zimmer. Ja varsin kelvolliset sankarimelodiat ovatkin. Jotenkin niiden jälkeen tulevat nopea toiminta osio ja sitä seuraava lyhyt rauhoitus jäävät hieman tehottomiksi. Jotenkin jäi ole, että score jäi kesken, että kunnon loppusointua ei ole. Kaikki vain tuntui haihtuvan pois.

Tässä kuvat pystyy näkemään varsin selvästi.

Miksaus on tässäkin hieman tukkoinen varsinkin toiminta kohtien osalta. Matalat rummut ja isot torvet syövät hieman turhankin paljon ilmatilaa korkeammilta soittimilta ja kuoro hukkuu jälleen liiaksi taustalle.

---------------------------------------------------------- ---------------

Yhteenveto koko scoresta:

Kokonaisuutena score on toimiva kokonaisuus. Muutamat kohdat olisivat näin elokuvaa näkemättömälle tarvinneet hieman lisää ja muutamiin kohtiin yksinkertaisesti olisi voinut tehdä lisää pituutta. Nyt valitettavan monet kohdat jäävät yksittäisille kuunteluille.

Eksoottisia soittimia oli paikoin käytetty hyvin avuksi, mutta silti jäi hieman harmittamaan, että ensimmäisessä kappaleessa aivan alussa soinut komea huilu oli niin vähällä käytöllä. Sitä olisi voinut viljellä enemmän tuonne matkan varrelle.

Teemat olivat ehkä tarkoituksellakin hieman "epämääräisiä", sillä mikään niistä ei oikein jäänyt päähän soimaan musiikin lakattua. Marikan teema pääsi lähimmäksi tätä, mikä luultavasti oli tarkoituskin. Kappaleet kuitenkin kasvat matkan varrella mikä on hyvä merkki. Kaikki paukkuja ei ole käytetty ensimmäisiin minuutteihin vaan on maltettu tehdä hillitympiä ja kontrolloidumpia vetoja aluksi ja vasta loppua kohden päästetty sivellin täyteen puhtiin.

Kokonaisuuten tämä on mainiota kuunneltavaa ja olisi mukavaa kuulla tuonne vielä hieman lisää (vaikka jälkisävellytyä olisikin) niitä kauhumusiikkeja. Mutta hyvää työtä tämä on ja vain pienellä viilauksella tästä saisi erinomaisen scoren.
0   +1 +2