Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 647 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Poop Dilan - Tie naisen sydämeen 02.02.2020

Poop Dilan - Tie naisen sydämeen
Jälleen mainio kappale Poopilta. Tarttuva sävellys, joka tempaa kuulijan mukaansa. Iskevä rytmitys ja mukavan vanhahtava 60-lukulainen sovitus. Poopin ääni sopii erityisesti juuri tämän tyyppiseen menoon. Hyvät sanat ja komeat kitarasoolot myös. Tarttuvuudeltaan hittiainesta.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet - Woodoo Thing 25.07.2019

Frank Boba ja Lyhyet Lahkeet  - Woodoo Thing
Iskevä riffi tässä kappaleessa. Tyylikäs 70-luvun tunnelma kauttaaltaan ja kitarointi toimii todella vakuuttavasti. Laulutyyli sopii hyvin meininkiin ja kaikki soittimet on vedetty hyvin. Tuotantokin on juuri sopivaa, sillä tähän on saatu livemäinen tunnelma. Hieno veto, kolahti kovasti.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele There's No More Odyssey - Trapped In The Raccoon City 18.03.2019

There's No More Odyssey - Trapped In The Raccoon City
Hyytävää ja tunnelmallista ambient-maalailua. Hienolla tavalla painostava äänimaailma ja Resident Evil-sarjaa paljon pelanneena täytyy sanoa, että pelien tunnelma on mainiosti tavoitettu. Tämän voisi kuvitella pelien taustalle ja aika hyytävää olisi tämän säestämänä kulkea pitkin pimeitä käytäviä. Nämä sinun ambient-vetosi ovat kyllä täysin valmista peli - ja elokuvamusiikkia.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Poop Dilan - Joulumarssi 03.01.2019

Poop Dilan - Joulumarssi
Kyllä tästä tulee joulumielelle näin joulun jälkeenkin. :) Todella ratkiriemukasta menoa. Tarttuvaa, hauskaa, mainiot rytmit ja Poopin ääni sopii menoon täydellisesti. Sanoituksen parodisista sävyistä huolimatta tästä tulee ihan aidolle joulumielelle. :) Tulee varmasti ensijoulunakin useasti kuunneltua.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - I will hear you scream! 03.01.2019

Miira - I will hear you scream!
Hyytävän kauhuelokuvamaista maalailua, jossa myös hienoa melodiaa. Nautin tästä kauhutuokiosta näin kuulokkeiden kanssa paljonkin. Hienosti luotu tunnelmaa myös efekteillä, jotka tekevät tästä tosi elokuvamaisen kuuntelukokemuksen. Hieno tuo kellopelimäinen kosketinjuttu ja äänimaailma on hienolla tavalla synkeä. Vokaaleissa hienoa eläytymistä ja voimaa, joka sopii nyrjähtäneeseen tarinaan hienosti. Tällä tuskin joululaulukisassa oltiin mukana, vaikka Miiran vuosittaista joululaulua lähdinkin kuuntelemaan. :) Pidin tosi paljon.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele heart_head - Whispering Voices (You Are My Friend) 03.01.2019

heart_head - Whispering Voices (You Are My Friend)
Upea unenomainen ja taianomainen äänimaailma myös tässä kappaleessa. Tyylikäs sävellys ja sanoitus, joissa tunnetta riittää. Tässä projektin tunnelmassa on kyllä jotain todella ainutlaatuista ja hienoa, joka erottuu täysin joukosta hyvällä tavalla. Aivan oma maailmansa. Näistä kappaleista saisi aivan mahtavan albumin.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Don't Think 31.10.2018

Miira - Don't Think
Tässä teknosovituksessa on minusta jotain tumman psykedeelistä sävyä. Todella omaperäinen tunnelma, joka luo laulumelodioiden kanssa kiehtovan yhdistelmän. Toimii kyllä hyvin. Sanoituksen aihe on mielenkiintoinen ja pohdiskeleva. Ihan omanlaisensa, muista täysin poikkeava kappale biisiesi joukossa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele There's No More Odyssey - Dreams Of Joy 28.10.2018

There's No More Odyssey - Dreams Of Joy
Hyväntuulisia melodioita ja täydellinen 80-luvun suuntaan oleva sovitus monine yksityiskohtineen jälleen kerran. Melodiat jäävät varmasti päähän soimaan. Äänimaailma on taas upea näin kuulokekuunteluun. Raikkaan positiivisia tunnelmia tästä tulee.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Juhannuksen jälkeen 27.10.2018

Miira - Juhannuksen jälkeen
Mukava kesäbiisi. Sanoitus hieman ristiriidassa letkeän sovituksen kanssa, mutta kirjoitat kyllä tosi hienoja tekstejä, kuten tässäkin. Mukava sävellys tarttuvalla kertsillä ja sinun laulua aina mukava kuunnella. Pirteän kesäinen, mutta samaan aikaan myös sävykäs.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Forever Alive 27.10.2018

Miira - Forever Alive
Todella hieno tunnelma tässä. Kaunis sävellys sekä sanoitus ja rauhoittavan merellisiä mielikuvia tästä tulee. Percussiot kuulostavat hyvältä ja huilua muistuttava soitin kruunaa kokonaisuuden. Hienoa laulua, jossa aivan erityistä tunnelatausta ja kuorot kasvattavat kappaletta hienosti. Tunnelma on jopa harras. Upea kokonaisuus.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele There's No More Odyssey - Last Night Lights 16.09.2018

There's No More Odyssey - Last Night Lights
Mahtava kappale tämäkin. Viimeisen päälle tyylikäs sovitus ja kaikki soundaa hienolta. Tyylikästä hämyä ja melodioita. Vähän kuin There's Nothing To Fearin sisarbiisi, vaikka erilaisia mielikuvia tuleekin. Näin kuulokkeilla kuunnellen todella rentouttava kokonaisuus.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Poop Dilan - Never Dream Of Dying 09.08.2018

Poop Dilan - Never Dream Of Dying
Tämä on kyllä hieno biisi. Siististi rokkaava sovitus, jossa sekä itämäistä hämyä, että tiivistunnelmaista funkkaavaa sykettä. Mielikuvat 007:stä ja nopeista autoista pyörivät mielessä läpi biisin. Tuo 2:42 alkava soolo on upea ja viimeisen päälle bondmainen. Kertsin ”Never Dream Of Dying” toistelut jäävät mieleen. Iskevän bond-tunnarin on Poop kyllä rakentanut.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Rainbows 24.04.2018

Miira - Rainbows
Tämä on kyllä todella kaunis biisi. Hämyisää ja tunnelmallista. Tyylikkäät kitarat, kaiutukset ja lämpimät melodiat. Laulutulkinta täysi kymppi, kuten aina. Biisi soljuu eteenpäin todella kauniilla tavalla.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kaldilea - Adventurer 24.04.2018

Kaldilea - Adventurer
Upeita ja taianomaisia ovat nämä sinun kappaleesi. Todella hieno sovitus ja mielenjäävät melodiat tässäkin. Mielikuvitusmatka kauniiseen paikkaan.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele There's No More Odyssey - There's Nothing To Fear 18.04.2018

There's No More Odyssey - There's Nothing To Fear
Tämä kolahti aivan erityisen kovaa heti ensikuulemalta. Tosi tyylikästä tunnelmaa ja melodioita. Jotenkin itselläkin tulee mielikuva nopeasta autosta ja sellaista kesäisen yön sykettä tässä on. Hypnoottinen äänimailma ja vokaalijutut tuovat vielä tyylikästä hämyä. Bassosoundi on aivan uskomattoman tiukka ja muhkea ja kaikki jutut sovituksessa (sähkörumpumaisine juttuineen ja kitaroineen) ovat kyllä täsmäisku minun musiikkimakuun. Antaisin enemmänkin kuin kympin, jos olisi mahdollista.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Poop Dilan - Kaunis valhe 06.04.2018

Poop Dilan - Kaunis valhe
Mukavia biisejä laittaa Poop ilmoille tuotteliaaseen tahtiin. Kertsissä leijaillaan sadunomaisissa maailmoissa ja biisissä on hymyilyttävän positiivinen ote. Suomeksi laulettuna äänessä on ripaus Gösta Sundqvistia ja toimii nytkin hyvin. Mukava kappale kaikin tavoin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Poop Dilan - My Sweet Bunny 06.04.2018

Poop Dilan - My Sweet Bunny
Täytyy tähän sanoa, että on kyllä Poopia leppoisimillaan. :) Mukavat, tarttuvat melodiat, hawaii-sävyjä ja tunnelmassa on 50-60-lukujen hyväntahtoista viattomuutta, joka itselle kolahtaa. Tykkään taas vokaaleista, Poop vetää leppoisalla otteella. Sanoitus on hauska ja kertsi jää päähän soimaan. :) Pidän sovituksesta ja kertsin vanhanaikaisesta fiiliksestä tosi paljon.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Syvis & Friends - Not That Good 04.04.2018

Syvis & Friends - Not That Good
Todella tyylikäs balladi hienon tunnelman ja laulutulkinnan kera. Melodiat ovat sävykkäitä ja sovitus on hienosti rakennettu. Orkesterimaiset jutut, lautasenlyönnit ja kaikki kuulostavat tosi hyvältä. Kitara tuo rokimman elementin mukaan. Tuo 5:08 alkava jousivetoinen osuus on erityisen hieno ja Miiran loppuvenytyksessä on sellaista tunteen paloa, joka sopii sanoituksen aiheeseen täydellisesti. Tyylikäs on kyllä kokonaisuus.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Welcome 02.04.2018

Miira - Welcome
Hauska biisi. Mukavissa fiiliksissä edetään ja tarttuvat melodiat on tässäkin. Sinun lauluääntä aina ilo kuunnella. Tykkään taustoistakin, melkein funkkaavakin ote, josta pidän. Sanoitus on hauskasti aiheeseen sopiva. Taustahyräilyt kuulostavat tosi hyvältä ja lopun lauluosuus (ilman säestystä) on hieno alustus letkeälle loppuhuipennukselle.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Magic 02.04.2018

Miira - Magic
Upea tunnelma tässä kappaleessa. Etenkin kuulokkeilla kuulostaa tosi hyvältä. Loppupuolella mukaan liittyvä puhallinsoitin tuo sävyä ja sen jälkeen kappale onkin yhtä vokaalien ilotulitusta. Mahtavia lauluosuuksia, joissa monta ääntä laulaa samanaikaisesti eri juttuja. Melodiakin on taianomainen. Sovitus kasvaa hienosti eeppisiin tunnelmiin.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hillside Synths - Cherry Bloom 30.03.2018

Hillside Synths - Cherry Bloom
Pisteytin jo vuosi sitten, mutta kommentoin vielä. :) Pidän paljon. Tästä tulee monenlaisia mielikuvia. Toisille itämaiset maisemat ja toisille jotain muuta. Itselle ehkä päällimmäisenä tulee mieleen hienoissa preeria-maisemissa etenevä vanhanajan höyryjuna. Rummuissa on junamaista rytmiä ja jotain coyntry/western-sävyä tässä on. Urku tuo tunteikkaan pohjan ja huilu-päämelodia on tosi mieleenpainuva. Tämä on yksi suosikkeja ”Tampin” ja monen muun ohella. Olisipa myös ”Serene Lagoon” Mikserissä, kun siitä ei tunnelmointi parane.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hillside Synths - Marching Clowns 30.03.2018

Hillside Synths - Marching Clowns
Tämä oli mukava tuttavuus. Hauskat ja iloiset sirkusmelodiat hyvän kuuloisella sovituksella. Tosi riemukkaat melodiat olet kyllä onnistunut säveltämään. :) Mukavia yksityiskohtia nuo hyrrämäiset äänet ja pillin vihellykset. Hyvälle mielelle tästä tulee.

Kommentti kappaleesta Kuuntele APGmusician - A Party In The Town 29.03.2018

APGmusician - A Party In The Town
Mukavan letkeät ja positiiviset fiilikset tässä kappaleessa. Tosi hyvä pop-ääni, kuten aiemmat biisisikin ovat jo osoittaneet. Beatles tulee itselläkin mieleen, etenkin taputus-osien osalta. Tarttuva kappale. Mukavaa kuunneltavaa ja kaikki toimii.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele M. Toivonen - Anna jo anteeksi 29.03.2018

M. Toivonen - Anna jo anteeksi
Mahtava biisi. Tämä on tullut kuunneltua useasti viikojen aikana ja soundaa yhtä hienolta joka paikassa. Aloitus on percussioineen tyylikkäintä mahdollista Miami Vice-kasaria ja kun biisi lähtee vauhtiin, niin mukaan tulee Italo-discomaista otetta (mm. Savage-niminen artisti tulee paljonkin mieleen). Tosi tarttuvat melodiat ja täydellinen kasarisovitus. Sillä erotuksella, että sinulla on paremmat soundit, kuin oikeassa kasarissa. Paljon on sovituksessa yksityiskohtia, jotka kolahtavat tyylin ystävälle kympillä. Täydellinen veto.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele IT (Next Gen Demos) - Waiting For The Sun 29.03.2018

IT (Next Gen Demos) - Waiting For The Sun
Tässä on kyllä tosi hienot ja tunteikkaat melodiat. Sanoitus luo tunnelmaa ja kitarat on soitettu tyylillä. Pidän sävellyksestä ja tunnelmasta tosi paljon.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Clear the Air 16.03.2018

Miira - Clear the Air
Hienosti toimii tämä dance-sovitus tässä biisissä. Sovitus on mukavan raikas ja minusta tässä on kesäinenkin fiilis. Sävellys on tosi tarttuva ja kertosäe on selvää hittiosastoa. Tämä sopisi täydellisesti jonnekin aurinkosaaren klubille soimaan. Pidän tosi paljon. Positiivinen tunnelma tulee.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Poop Dilan - Kiitoradalla 14.03.2018

Poop Dilan - Kiitoradalla
Nerokas sanoitus ja mainio kappale kaikin puolin. :) Tekstissä Poop on elementissään ja sovituksessa on letkeä tanssittava ote. Laulutulkinta toimii sympaattisuudessaan jälleen hienosti ja tyylillisesti Poop on selvästi lähtenyt etsimään uusia, diskompia sävyjä musiikkiinsa. Vuosien jälkeen mies on valmis myös uudistumaan. Mainio hyvänmielenbiisi. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Syvis & Friends - A New Page 14.03.2018

Syvis & Friends - A New Page
Tyylikäs balladi, jota todella ilo kuunnella. Sovituksessa on hienoa hämyä, soitinvalinnat, kaiutukset ja kaikki kuulostavat tosi hyvältä. Tätä kuunnellessa tulee tosi rauhoittunut olo ja mieli jotenkin lepää samaan tapaan kuin ”Miss You So Muchissa”. Melodiat ovat hienoja ja Miira tulkitsee biisin kauniisti ja tunteella.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Meissä on Voimaa 01.03.2018

Miira - Meissä on Voimaa
Pidän tämän biisin tyylistä tosi paljon. Kitarat ja koskettimien kasarisoundi luovat kyllä hyvän tunnelman. Tässä on sekä rosoa, että sellaista hämyistä kasarisävyä. ”Rumpalikin” kikkailee siistillä otteella. :) Hyvä tarttuva sävellys ja sanoituksen positiivisuus kolahtaa. Kertsin korkeat kitarat hyvä sovitusidea ja kitaristi lähtee lentoon mitä pidemmälle biisi etenee. :) Kun laulat kertsin päätteeksi ”Meissä on voimaa”, niin siinä on voimantunnetta ja tuo lause kyllä jää pitkäksi aikaa mieleen kuuntelun jälkeen.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele There's No More Odyssey - Song of the Volga Boatmen 20.02.2018

There's No More Odyssey - Song of the Volga Boatmen
Soundit ovat kyllä tässäkin viimeisen päälle. Kaikki soundaa loistavalta ja äänimaailma on hieno. Rummut jytisät täydellisellä kasarisoundilla ja kertsin korkeat synat riipaisevan hienot. Ei varmasti helpoimpia biisejä lähteä versiota tekemään, mutta tässä on kyllä onnistuttu rakentamaan tosi uniikki ja hieno kokonaisuus. Huippu veto.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Joulunvalkeaa 28.12.2017

P. M. Kostiainen Project - Joulunvalkeaa
Tässä on mukavan kekseliäs ja moni-ilmeinen sovitus. Alun kitarakuvio kuulostaa kaikessa tylyydessään hyvältä ja säkeistöissä edetään hyvinkin jouluisissa tunnelmissa. Soolo tuo hauskaa väriä. Alun sanoitus ja kertsin sävy hieman synkeämpää kuin mistä itse pidän, mutta muuten kyllä tykkään. Aika monia eri kielisoittimia ja kosketinsoundeja tässä tuntuu olevan mukana, joten monipuolisuutta löytyy.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Poop Dilan - Blow Me In The Wind 28.12.2017

Poop Dilan - Blow Me In The Wind
Leppoisan sympaattisissa tunnelmissa kappale soljuu eteenpäin. Sanoitus on mielenkiintoinen ja Poop tulkitsee sympaattisella otteella. Kertsi jää mieleen ja kaikin puolin mukava biisi. Toivottavasti Poopin ura lähtee nyt ”hieman” (reilut 50 vuotta) jälkijunassa uuteen nousuun. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - 2016 Joulukisabiisin uus sovitus 26.12.2017

Miira - 2016 Joulukisabiisin uus sovitus
Pisteytin tämän jo aiemmin, mutta nyt vielä kommentoin. Suomenkielinen versio oli suosikkini viimevuoden kisassa (ja jäänyt hyvin mieleen, kun muistan pääosan sanoista edelleenkin). :) Tämä on kaikinpuolin parannus vielä siihen. Akustiset tuovat ihan uutta lämpöä sovitukseen ja muutenkin melodiat ovat tosi lämpimät ja mieleenjäävät. Kyynisten joululaulujen vastakohta ja siitä tykkään. Laulujen ja taustalaulujen osalta tuttuun tapaan hienon kuuloista. Alkuperäisessä soittimet olivat aika pienellä lauluun nähden, mutta tässä kaikki on päivitetty kohdalleen.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sekasäkki - O' Lord I Love Christmas Time 23.12.2017

Sekasäkki - O' Lord I Love Christmas Time
Tässä on joulun henki tavoitettu täydellisesti. Sekä harras että valoisa tunnelma. Äänimaailma on esittäjälle tyypillisesti hieno ja melodiat ovat kauniita ja mieleenpainuvia. Joulun ystävää (kuten itsekin olen) tämä kyllä lämmittää ja johdattaa sisälle aitoon joulutunnelmaan.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele NaNa - Pala Joulun Taikaa 23.12.2017

NaNa - Pala Joulun Taikaa
Upea kappale. Sanoitukseltaan taianomainen joulukertomus ja hienosti kasvava sovitus maalailee yhtälailla joulu-sadunomaisia tunnelmia. Loistava lauluääni kruunaa kokonaisuuden. Yksi parhaita uusia joululauluja, jonka olen viimevuosina kuullut.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Catarina - Tähtitaivaan Alla (feat Tackle) 27.09.2017

Catarina - Tähtitaivaan Alla (feat Tackle)
Kyllä tämä sysimustana huumoribiisinä toimii, mutta tässä kieltämättä myös vuoden kaunein ja romanttisin biisi uhrataan lopussa kerta heitolla, kun biisi muuttuu vastakohdakseen. :) Vähän siinä ja siinä pystyykö tuon mukavan retkeilijänaisen karuun kohtaloon edes huumorilla suhtautumaan. :) Minulla tuli sama mieleen kuin tuossa alempana Marko jo sanoi, että voisi olla kaksi erillistä biisiä. Mutta kaikki kuulostaa hyvältä tässäkin. Jatko-osa tai lopputwisti tähän biisiin, jossa nainen pelastautuu ja tuo mies päätyy itse kielekkeeltä alas toki lämmittäisi mieltä. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele DJ Skull Storm - Gravestone 26.09.2017

DJ Skull Storm - Gravestone
Jotenkin tämän biisin tosi omalaatuinen, synkeä maailma kolahti mukavasti. Tiukka meininki on tällä pääkallotyypillä musiikissaan ja ihan omanlaista linjaa tässä vedetään. :) Bassot murisevat tiukasti ja biisi painaa eteenpäin hektisellä otteella. Osa soundeista on jopa hieman retropelimäisiä, joka on hyvä asia. Rauhalliset piano- ja urkuosuudet ovat hieno yllätys välissä, joten kekseliäs on kokonaisuus.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Laulajan Laulut - Syyskuun illat 10.09.2017

Laulajan Laulut - Syyskuun illat
Tyylikästä kitaratunnelmointia, joka luo hienon näköisiä mielikuvia. Sovituksessa on mukavaa hämyä ja melodioissa positiivinen sävy. Tosi hyvänkuuloista kitarointia. Tässä kappaleessa mieli lepää.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Varjoton Vieras - Mummo in the forest 07.09.2017

Varjoton Vieras - Mummo in the forest
Tosi hyvin soitettu ja sovitettu biisi. Lauluääni erittäin hyvä ja tunnelmaa löytyy. Sooloihin siirryttäessä mainion jykevää meininkiä. Kunnon pitkä vingutussoolo toimii hienosti. En tiedä mistä idea tuohon sanoitukseen on tullut, sillä onhan tuo aika erikoinen kieltämättä. :) Vaikea sanoa millä vakavuudella pitäisi suhtautua, mutta jää tuo ainakin mieleen. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Syvis & Friends - Just For One Day 07.09.2017

Syvis & Friends - Just For One Day
Tykkäsin tästä biisistä erityisen paljon. Rennon letkeä kantrahtava sovitus tarttuvilla melodioilla. Kertsi ja kaikki muutkin osat ovat tosi hyviä. Parin minuutin kohdalla siisti, toisenlaisen sävyinen väliosa, josta alkaen sovitus siirtyy joksikin aikaa mukavan rockille linjoille. Laulut on vedetty taas huippuhyvin ja biisin fiilis välittyy vokaaleista hienosti.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - What kind of love? 05.09.2017

Miira - What kind of love?
Vahvaa tulkintaa ja muutenkin pidin kappaleen countrymaisesta otteesta. Sanoituksessa raju tarina ja hieno teksti kaiken kaikkiaan. Sovitus on hillitty ja toimii hyvin tunnelman kannalta. Mukavia bassolinjoja, jotka tuovat vanhanaikaista fiilistä. Heittäytyvä laulutulkinta ja tyylikkäät laulumelodiat tässä ovat toki pääosissa. Minusta tuo loppukiekaisu on täyttä timanttia. Melkoisen laaja ääniala sinulla, kun noin uskomattomiin korkeuksiin pääset. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Multishape - A New Breed Of Cow 05.09.2017

Multishape - A New Breed Of Cow
Ei tästä voi muuta sanoa kuin että tämähän on aivan ratkiriemukas kokonaisuus. Mahtava kantrimeininki noissa banjo-osuuksissa ja viulu sopii täydellisesti menoon mukaan. Pianokin kilkuttaa saluunamaiseen tyyliin ja välillä sitten tunnelmoidaan jazzahtavalla otteella. :) Hyvänmielenbiisinä täysi kymppi.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Why is it always so hard? (remix) 16.08.2017

Miira - Why is it always so hard? (remix)
Hienolta kuulostaa tämä duetto. Kaunis sävellys ja sovituksessa tosi tyylikäs kahdeksankytlukulainen tunnelma. Mielenkiintoista, että kappaleessa ei ole lainkaan rumpuja, mutta se ei haittaa kokonaisuutta lainkaan. :) Tunnelma on kohdallaan. Laulusuoritukset tosi hyvät molemmilta ja lopussa kappale kasvaa isommaksi, ei niinkään instrumenttien vaan nimenomaan voimakkaiden laulutulkintojen osalta.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Multishape - Sentimental Pool 16.08.2017

Multishape - Sentimental Pool
Näiden tyylien yhdistelmä kuulosti ideana mielenkiintoiselta, mutta en minäkään arvannut, että näin hieno olisi lopputulos. :) Upeita melodioita on kappale täynnä ja kaikki soundaa viimeisen päälle hyvältä. Sovitus on kyllä hämmästyttävän monipuolinen (selvästi inspiraatiokohtauksen vallassa tehty) ja täynnä kekseliäitä yksityiskohtia. Tuossa noin neljän minuutin kohdalla tunnelma tiivistyy tiivistymistään tosi hienolla tavalla. Jotenkin tässä biisissä on hienoa dynamiikkaa, kun tunnelmasta siirrytään toiseen sellaisella tahdilla, että kappale pysyy tosi mielenkiintoisena koko 8 minuutin keston ajan. Kyllä tälle kymppi pitää antaa.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele There's No More Odyssey - Children Of The Lost City 08.08.2017

There's No More Odyssey - Children Of The Lost City
Aikalailla täydellinen kauhuelokuvan tunnusmusiikki. Todella hyytävissä tunnelmissa maalaillaan ja hienoja hypnoottisia melodioita löytyy. 2:00 aloittava syna on soundiltaan niin nyrjähtänyt, että tulee erään poliisi-aiheisen kasari-kauhuelokuvan tunnari välittömästi mieleen. Myös rummut ovat saman vuosikymmenen tyyliä. Tässäkin on tosi hieno äänimaailma, johon pääsee parhaiten sisään kuulokkeilla kuunneltuna. Pitää hienosti otteessaan kokonaisuus.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Lomaa ja aurinkoa 11.07.2017

P. M. Kostiainen Project - Lomaa ja aurinkoa
Kesäbiisit ovat aina sujuneet Kostiaiselta enemmän kuin hyvin ja tämä on ehdokas jopa parhaaksi. Rento rock-ote tässä hyvällä sävellyksellä. Kepeät säkeistökitarat toimivat hienosti ja kertosäe mukavan tanakan kuuloinen. Soolokin kuulostaa hyvältä. Sopii kesähelteille tämä biisi mainiosti ja positiivisia tunnelmia luo. Toteutus kuulostaa tässäkin paljon hiotummalta kuin joissain vanhemmissa biiseissä. Luulisi olevan vahvoilla kisassakin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira&SyvisE - Party On a Porky Island 11.07.2017

Miira&SyvisE - Party On a Porky Island
Mukavasti keinahtelee tämä kappale eteenpäin kesäisissä tunnelmissa. Sanoituksessa meininkiin sopiva hauska ote. Laulusuoritus ja biisin koko sovitus taas tosi hienon kuuloisia. Letkeään kesäfiilikseen tämän biisin myötä kyllä pääsee. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele heart_head - Electrip Sheeps (Dream Of A Dream) 16.05.2017

heart_head - Electrip Sheeps (Dream Of A Dream)
Upea biisi ja äänimaailma jälleen kerran aivan omaa luokkaansa. Tunnelma ja melodiat hienoja ja lauluäänikin istuu kokonaisuuteen tosi hyvin. Sanoitus herättää musiikin näköisiä mielikuvia ja tämän biisin maailmaan mielellään kyllä uppoaa. Näistä kappaleistasi saisi kyllä hienon levyn aikaan. :) Crazy Tonight on minun makuun täydellinen hittibiisi ja jokainen projektin kappale on tosi hyvä. Sävellykset ja äänimaailma ovat näissä se juttu, joka tekee ainutlaatuisen.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pop No Harm - Fly (Touch The Sky) 26.04.2017

Pop No Harm - Fly (Touch The Sky)
Ei kyllä surkea missään nimessä. :) Tiukalla meiningillä tässä paahdetaan ja hauska kappale kaiken kaikkiaan. Anime-tyttöbändi vetämässä punkkia on itse asiassa aika mahtava idea (sellainen tästä tulee mieleen). :) Musiikkivideot siihen vielä päälle, niin olisin luultavasti itse sen verran helposti vietävissä, että bändin levykin menisi hankintaan. :) Lopun lauluvenytys pistää kyllä väkisinkin hymyilyttämään.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Vaellus itärajalla 26.04.2017

Miira - Vaellus itärajalla
Tämäkin on mainio kappale hienolla sanoituksella. Sovitukseltaan vähän kuin "Many Things Are Bigger Than Lifen" sisarbiisi ja toimii jälleen tosi hyvin. :) Tunnelmalliset metsämaisemat tulevat mieleen tätä kuunnellessa. En kyllä usko, että näissä sinun uusissa kappaleissa olisi toteutuksen osalta enää mitään vikaa, vaan ne ongelmat on selätetty jo aikoja sitten. Joissain aiemmissa, kuten joululaulussa ja "Tämä Baaritiskissä" (joka mainio ja hauska biisi sekin) taisi demomaisuutta eniten tuoda se, että taustat olivat tosi pienellä lauluun nähden. Ja laulun volyymi vaihteli kappaleen aikana tosi paljon riippuen siitä lauloitko kohdan kovaa vai hiljaa. Nämä kaikki uudemmat (sekä itse tehdyt, että yhteistyöt) kuulostavat kyllä tosi upeilta kauttaaltaan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Fly (touch the sky) 26.04.2017

Miira - Fly (touch the sky)
Mukava latinotunnelma tässä biisissä letkeästi kopisevien percussiojen kera. Hyvä sävellys tarttuvalla kertsillä ja laulutulkintaa taas erityisen ilo kuunnella. Kertsin kaiutukset kuulostavat minusta tosi hyvältä näin kuulokkeilla kuunneltuna. Toisen kertsin perässä voisi vielä olla vaikka latino-tyyppinen kitarannäppäilysoolo ja sitten vielä kertsi kertaalleen (kun tätä mielellään kuuntelisi paljon pidempäänkin). :) Mutta tosi hieno näinkin. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele There's No More Odyssey - Chippelis Dippelis Dunes 24.04.2017

There's No More Odyssey - Chippelis Dippelis Dunes
Nämä retrokappaleet ovat kyllä hienoja. Retropelimusiikin ja kasarin fanina kolahtaa erityisen kovaa. Kaikki soundaa hyvälle ja C-64-pelien tunnelmat muistuvat mieleen näitä kuunnellessa. Tässä päämelodia on niin mieleenpainuva, että jos tämä olisi aikoinaan jossain retropelissä ollut, niin peli olisi jäänyt pelaajien mieleen jo pelkästään musiikkinsa takia.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Eero Ritter - Night In The City 20.01.2017

Eero Ritter - Night In The City
Musiikkivideo: www.youtube.com/watch?...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Syvis & Friends - The Overview Effect 14.01.2017

Syvis & Friends - The Overview Effect
Tätäkin kuunnellessa mieli lepää. Hieno sävellys tyylikkäällä ja vivahteikkaalla sovituksella. Kitaroiden osalta soitto ”helmeilee” mukavasti ja viulut tuovat oman lisänsä. Laulutulkinta jälleen aivan poikkeuksellisen upea, täynnä lämpöä ja tunnetta.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Syvis & Friends - Miss You So Much feat. Miira 04.01.2017

Syvis & Friends - Miss You So Much feat. Miira
Upea balladi mieleenjäävillä melodioilla ja hienolla tunnelmalla. Kaunis ja tunteikas laulutulkinta taustalauluineen sekin kympin arvoinen. Viimeisen päälle tyylikäs sovitus kruunaa kokonaisuuden. Kitarat, etenkin oikeasta kajarista kuuluva tuovat ripauksen 80-lukua ja biisi soljuu eteenpäin tavalla, jolla biisin haluaa kuunnella uudelleen ja uudelleen. Klassikkomateriaalia. Mitenpä tällaisesta paremmaksi pistää, kun täydellinen biisi tyylissään.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Laulajan Laulut - Kuinka Kauan Vielä 24.12.2016

Laulajan Laulut - Kuinka Kauan Vielä
Hyvänmielen joulutunnelmaa, johon lapset tuovat oman lisänsä. Letkeää ja todellakin parhaiten radioon sopiva näistä joululaulukisan kappaleista. Kuorot ja korkeat taustalaulut tutusti taas plussana, niin kuin esittäjällä monessa aiemmassakin biisissä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pop No Harm - Reindeer Rider 24.12.2016

Pop No Harm - Reindeer Rider
Rokkisovitus itselle erityisesti kolahtaa ja muutenkin iskevyyttä löytyy. 1:55 alkava soolo on mainio. Vocaloid ei ole tässä selkeimmillään, esim. Archives-projektin ”Someone To Hold Me:ssä” ymmärrän joka sanan, mutta tässä en saa kuin muutamasta kohdasta selvää. :) Viattomat tytöt tässä toki innoissaan laulavat, niin en anna epäselvyyksien häiritä. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Joulusaunassa 24.12.2016

P. M. Kostiainen Project - Joulusaunassa
Joulusaunamaista tunnelmaa tästä välittyy, vaikka kuulostaakin Amerikkalaiselta jazz-joululaululta. :) Yllättävä tyylilaji Kostiaiselle ja sopisi luultavimmin paremmin Frank Sinatra-tyyppiselle äänelle kuin tekijälle itselleen. :) Mutta hyvä biisi jokatapauksessa näinkin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Multishape - Serious Business is Serious 14.12.2016

Multishape - Serious Business is Serious
Tämä sopisi johonkin ratkiriemukkaaseen tasohyppelypeliin, jossa seikkaillaan mahdollisimman värikkäissä ja iloisissa maailmoissa. Kuulostaa paljon japanilaisten pelisäveltäjien aikaansaannokselta. Hauskat, tarttuvat melodiat ja hienot banjot. Pitäisin kyllä kyseisestä pelistäkin, sen voi jo tämän musiikin perusteella sanoa. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vanhat Trance Romut - Sexodus ( Original Mix ) 14.12.2016

Vanhat Trance Romut - Sexodus ( Original Mix )
Hienosti jytisee tämäkin. Melodioita tykitetään taas tauotta ja tunnelmassa tyylikkään futuristinen ote. Naisäänellä varustettu ”patarumpu”-osuus hyvänä lisävärinä. Tuo 1:53 aloittava korkea taustasyna luo hienoa äänimaailmaa biisiin ainakin näin kuulokkeilla kuunneltuna.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pop No Harm - Olet päivä 19.11.2016

Pop No Harm - Olet päivä
Kaunis sävellys ja hieno sovitus akustisineen ja viuluineen. Percussiot erityisen mukavan kuuloiset. Vocaloid laulaa tässä sydäntäsärkevän viattomasti (oli lausumisesta sitten mitä mieltä tahansa). :) Lopun "sulkee silmät"-osuus vielä hieno päätös kappaleelle.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sekasäkki - Veksi - Huonoin biisi 12.11.2016

Sekasäkki - Veksi - Huonoin biisi
Aivan liian hyvä biisi ollakseen huonoin. :) Miellyttävät kitarat/melodiat ja lauluissa rauhoittava tunnelma. Ainoastaan sanoitus paljastaa ettei vakavissaan olla liikkeellä. :) Tai jos et olisi kertonut, että tämä on mielestäsi huonoin, niin voisi mennä aluksi vakavastakin biisistä, lähinnä loppupuolen sanoitus tuntuisi tahattoman koomiselta. Tuo Veksi saattaa olla henkilö, jonka tuntemukset tavoittavat monien kuulijoiden sielunelämän. Joskus nerokkaan biisin ja huonon biisin ero on hiuksenhieno. :) Melkein uskaltaisin väittää, että tämä olisi saanut enemmän pinnoja tuolla "Paras Biisi"-kisan puolella, kuin huonoimman. :)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kilipa-Kostiainen - Huonoin biisi 12.11.2016

Kilipa-Kostiainen - Huonoin biisi
Pakko myöntää että jotain hypnoottistakin tässä sekoituksessa on, vaikka tarkoituksessaan eli "Huonoin Biisi"-kisaan on varsin onnistunut esitys. Mutta tosiaan, jotain tahatonta hyvääkin olin tässä huomaavinani. Esim. 0:40 alkaen Lähi-itämaisten katusoittajien jammailu tuo mielenkiintoista etnistä sävyä. :) Tästä syystä en valitettavasti olisi voinut tälle kisassa ääntä antaa. :) Tulisi itselle tällaiseen kisaan paljon kamalampia ideoita mieleen, jopa niin suunnattoman noloja (esim. sanoituksen osalta), ettei niitä loppujenlopuksi kehtaisi edes huumorilla laittaa nettiin kenenkään kuultavaksi. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Quantum Level - Dancing Tonight 12.11.2016

Quantum Level - Dancing Tonight
Tämä biisi väkisinkin hymyilyttää. :) Hypnoottista ja hämyistä discotunnelmaa hienoilla synabassoilla. Alun kuiskailuista tulee melkeinpä Gunther mieleen ja laulutulkinta muutenkin mahtavalla tavalla kieliposkella. :) Siistin futuristinen kasari-tunnelma. Hienoa. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Ei tänään (mua vituta mikään) 12.11.2016

P. M. Kostiainen Project - Ei tänään (mua vituta mikään)
Mieleenjäävä, tylysti kiemurteleva kitaramelodia. Kertsi tarttuvaa grunge-menoa lauluvenytyksineen. Säkeistöissä mukavan tanakasti matalalta sahaavat rytmikitarat. Tuotannostakin tykkään, sopivan rosoista, mutta kuitenkin huolellisesti tehdyn kuuloista. Grunge-Kostiaista parhaimmillaan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Punaviiniä humalaan 06.09.2016

P. M. Kostiainen Project - Punaviiniä humalaan
Kärkipään biisejä Kostiaiselta myös minun mielestä. Hieno ja jopa tunnelmallinen tuo biisin pääkitarajuttu, jolla kappale alkaakin. Tulee tuosta jutusta moni suosikkibiisinikin mieleen mm. KISSin A Million To One. Toimisi englanninkielisenäkin versiona vaikka lisukkeeksi tuolle grunge-EP:lle tämä, kun biisistä löytyy tietynlaista hämyä. Laulun matalat kohdat toimivat hienosti ja soolot hyvinkin kasarihenkistä tilutusta.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele APGmusician - Nothing More To Say 21.08.2016

APGmusician - Nothing More To Say
Tyylikästä ja aidonkuuloista kasaripop-meininkiä. Pehmeä ja rennon kuuloinen lauluääni kuin tehty tähän genreen. Mukava sävellys ja kaikki toimii hienosti.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Project Pepe - Pokemon Theme 21.08.2016

Project Pepe - Pokemon Theme
Hieno rock-ääni. Soitoltaan kuulostaa tosin siltä, että alkuperäinen on lätkäisty taustalle ja laulettu karaoket päälle. Mutta tiukka biisi ja kunnon rock-rosolla vedetty versio joka tapauksessa. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vanhat Trance Romut - Neverland 31.07.2016

Vanhat Trance Romut - Neverland
Hieno biisi tämäkin. Loistavasti jytisee soundit ja melodiaa riittää. Rauhallinen väliosa tunnelmallinen. Tuo 3:29 aloittava soitin on kyllä mahtava ja kappale jossa tuo kyseinen soitin olisi pääosissa voisi olla omaan makuun aivan täydellistä timanttia.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Quantum Level - Mystery of Love 20.07.2016

Quantum Level - Mystery of Love
Hyvin rullaava biisi hienoilla synasoundeilla ja bassoilla. Jotenkin raikkaan kuuloinen, se sana tuli ekana mieleen. :) Mahtipontinen intro. :) Tarttuvat kasaripopin mieleen tuovat melodiat, joka erityisesti kolahtavat. Mukavan kuuloinen ja pirteä kokonaisuus.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ruins of Humanity - Enemy in the mirror 10.07.2016

Ruins of Humanity - Enemy in the mirror
Laadukasta ja täysin valmiin kuuloista tyylissään. Laulutyyli ei minun juttu (ei varmaan koskaan tässä genressä ole), mutta jämäkät ovat kitarat ja kunnon vingutusta löytyy. Oletin, että tässä genressä juntataan vaan matalalta, mutta tässä on tosi hienoja korkeita, melodisia kitarajuttuja. Hyvä biisi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kesäfiilis - Kesäloma 10.07.2016

Kesäfiilis - Kesäloma
Soitto etenee omalaatuisia polkuja, mutta erittäin aito esitys hyvillä sanoilla, joissa kesäfiilistä löytyy.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Arpikudos - Tuulikannel 10.07.2016

Arpikudos - Tuulikannel
Hieno tunnelma ja äänimaailma puhtaasti lauletuissa osuuksissa ja moni-ilmeinen kokonaisuus. Rummut tukuttavat ohuesti ja demomaisesti, mutta muuten kyllä hyvin toimii.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Black Virtue - Time Of Dragons 07.07.2016

Black Virtue - Time Of Dragons
Kun nuo klassisen musiikin jutut ja keskiaikainen tunnelma yhdistetään metalliin, niin hyvältä kuulostaa. Tämäkin on hyvä biisi, vaikka "Dark Soulin" kaltaista hienoa vingutuskitaramelodiaa ei mukana olekaan. Tämä onnistuu olemaan samaan aikaan meiningiltään sekä oikeasti hyvä sävellys että sopivasti kieliposkella. Olisipa itselläkin tällainen projekti. :) Vielä kun mukana ovat Drug Of Life-projektin rosoiset vokaalit ja laululle vastaavat kuorot, niin on tämä melkoisen eeppistä. :) Sanoitus (”Oh baby merry go round”) kyllä hymyilytti. Olisipa Black Metal yleensäkin tällaista. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Kesäpäivä 04.07.2016

P. M. Kostiainen Project - Kesäpäivä
Kyllä nämä kesäbiisit Kostiaiselta aina luonnistuvat, oli tyyli mikä tahansa. Mieleenjäävät synamelodiat ovat koukkuna ja mielenkiinntoinen tunnelma. Synasoundit mukavan räikeää kasaria. En tiedä oletko käyttänyt Creative keyboardia tässä, kun on niin tutunkuuloista. Laulutulkinta kuulostaa helteiden läkähdyttämältä ja erittäin janoiselta. :) Toisin sanoen toimii hyvin. :) Kitaraa ripoteltu tyylikkäästi sekaan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Boogie Bones - Playing With Fire 03.07.2016

Boogie Bones - Playing With Fire
Tiukka asenne taas vokaaleissa. :) Synissa aitoa diskofiilistä ja släppibassot tuovat mukavan kasaria otetta. Toteutus ja melodiat kohdallaan. Tiukka meininki. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Draculin Gnosis Basiliscus - Oath Of Mine 30.05.2016

Draculin Gnosis Basiliscus - Oath Of Mine
Eeppisen kuuloista menoa ja tunnelmasta tulee mukavan keskiaikaisia mielikuvia. Virtual Orchestra-projektin tapaan taidolla tehty. Kuorolaulut sopivat jylhään meininkiin hienosti. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Hyvä Suomi 13.05.2016

P. M. Kostiainen Project - Hyvä Suomi
Tarttuva pääkitarajuttu ja toimii tarkoituksessaan eli kisabiisinä kyllä erityisen hyvin. Simppeliä, mutta toimivaa. Kappaleen meiningistä tulee vähän mieleen alkuaikojen perus-rock-KISS (”Firehouse”-tyyppiset biisit). Ainoa asia jonka itse muuttaisin (jos yrittäsiin tätä coveroida), niin yrittäisin luoda kertseihin aivan massiivisen kuorosoundin, vähän kuin koko halli laulaisi mukana. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vanhat Trance Romut - Siberu Dream 13.05.2016

Vanhat Trance Romut - Siberu Dream
Ainahan näissä biiseissä ovat soundit, melodiat ja toteutus kohdillaan, mutta nyt kun mukaan lyödään vielä aasialaisen kuuloiset soittimet ja melodiat, niin kymppi on selviö. :) Rauhallinen tunnelmointiosuus alkupuolella todella hieno ja muuten sitten melkoista melodiatykitystä läpi kappaleen. Vaihtelua löytyy sovituksessa ja soitinvalinnoissa alusta loppuun ja kaikki soundaa loistavalta.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Little Bird - Doomed 28.02.2016

Little Bird - Doomed
Basso - ja rumpumeininki on niin vetävää, että homma ei voi olla toimimatta. :) On kyllä tiukat bassot. Hyväntuulinen päämelodia ja kopinapercu tuo oman lisukkeensa. Little Birdiä letkeimmillään
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Andy Livid - Crown To Headless King 28.02.2016

Andy Livid - Crown To Headless King
Täydellinen biisi tyylissään. Depeche Moden linjoilla tosiaan liikutaan. Mahtava äänimaailma onnistuttu luomaan (etenkin näin kuulokkeilla kuunnellen) ja mainio lauluääni hienoine vokaalikaiutuksineen. Näin kasarin ystävänä biisin synasoundit kolahtavat tietysti erityisen kovaa. Äänimaailma on tässä se juttu, mutta myös melodiat ovat tosi hienoja. Tämän biisin maailmaan uppoutuu tosi mielellään.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele \/\/ - Helena 28.02.2016

\/\/ - Helena
Diskanttinen soundi todella, vaikka enpä näissä asioissa asiantuntija ole. Hyvää kitarointia ja miellyttäviä melodioita. Loppupuolella hieman countryballadimaista fiilistä. Vokaaleita kaipaisi mielestäni, mutta ei sinänsä mitään vikaa näinkään.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Verona - One Who Understands 27.02.2016

The Verona - One Who Understands
Hyvä kappale ja kaikin puolin valmiin kuuloista. Täyden kympin lauluääni ja laadukasta kitarointia. 2:31 meininki tiivistyy ja biisi huipentuu mukavasti loppua kohden.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nouway - kietoudun suhun 27.02.2016

Nouway - kietoudun suhun
Hieno sävellys ja tunnelma kohdallaan. Mainiot pianot ja akustinen täydentää tunnelman. Toteutus hieman demomainen, mutta ei itseä häiritse. Sanoitus aivan loistava. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Ulapalla 21.02.2016

P. M. Kostiainen Project - Ulapalla
Tunnelmaltaan jännällä tavalla mystinen biisi. Tässä on jotain alkukantaista, joka kolahtaa. Sello-osat soivat paikoitellen pienellä viiveellä ja siksi pientä epätahtisuutta on kokonaisuudessa. Pikku korjailulla saisi rullaamaan. Mutta siisti on tunnelma. Mielenkiintoista olisi nähdä tämän biisin live-esitys, kun kitarat pistettäisiin hetkeksi syrjään ja esittäisit biisin yleisön hämmennykseksi sellon kanssa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Yhtä juhlaa - Minna se ei ole niin 21.02.2016

Yhtä juhlaa - Minna se ei ole niin
Tyylittelevän hillitty sovitus, jossa hienoa hämyä. Romanttisen yökerhojazzin tunnelmaa, joka itselle kyllä kolahtaa. :) Sanoituksesta jälleen pidin. Hyvää laulua ja tyylikkäät kitarat. Hyvät melodiat ja sovitus onnistuu tunnelmanluonnissa hienosti.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Huono Ihminen - Toivo elää 21.02.2016

Huono Ihminen - Toivo elää
Hyvää akustista meininkiä rouhealla tulkinnalla. Mukavan letkeät melodiat ja biisissä on rosoista herkkyyttä. Miksaus erikoinen, sillä kuulokkeilla kappale tuntuu kuuluvan lähes kokonaan vasemmasta kuulokkeesta. Varsinkin kitarat. Lähinnä kajarikuunteluun siis tässä muodossa sopii. Mutta hyvä biisi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Torsponaattori - Into Perpetual Voyage 21.02.2016

Torsponaattori - Into Perpetual Voyage
Tässä leijaillaan jossain ihan omassa ulottuvuudessaan. Ambientmainen avaruusmatka hienolla tunnelmalla ja kasarivaikutteilla.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Little Bird - Marketplace 06.02.2016

Little Bird - Marketplace
Sanoitus taas taattua Little Birdiä. :) ("Ou beibi Joker Poker" :)). Letkeissä ja kiireettömissä tunnelmissa taas rullaa bassojen, akustisen ja pianomelodioiden vetämänä. Torvimaiset osuudet sopivat rentoon fiilikseen.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Oneplay - Under A Wave 03.02.2016

Oneplay - Under A Wave
Tämä on yksi suosikkeja. Hienot aiheensa mukaiset tunnelmat välittyvät tyylikkään sovituksen kera. 2:33 alkava melodia ja sitä seuraava hillitty tunnelmointiosuus täyttä timanttia.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Northern Voice - Arctic melody 24.01.2016

Northern Voice - Arctic melody
Tosi hyvät melodiat tässäkin. Icy Sound-kappaleen lähisukulainen hyvällä tavalla. Icy Soundin mukaansatempaavat bassot tästä puuttuvat, mutta tosi tarttuva sävellys jälleen kerran. Biisin nimi kuvaa hyvin tunnelmaa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Boogie Bones - Lucky Star 20.01.2016

Boogie Bones - Lucky Star
Tyylikkäissä discomeiningeissä mennään tarttuvien house-pianoiden vetämänä. Torvimaiset osuudet tuovat rentoa lisäväriä. Letkeää menoa. Vokaalit/sanat taattua Little Birdiä (vaikka eihän tämä Little Birdiä olekaan). :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Laulajan Laulut - 25 joulukuuta kello neljä aamulla 13.01.2016

Laulajan Laulut - 25 joulukuuta kello neljä aamulla
Tosi hieno äänimaisema tässä näin kuulokkeilla kuunneltuna. Hienot kaiut. Tällaiset hieman synkeämmät joulusanoitukset eivät ole normaalisti ihan minun juttuni (koska pidän paljon oikeista joululauluista), mutta tässä tekstin ja herkän tunnelman välinen ristiriita toimii huvittavalla tavalla. Hienot pianot ja harras tunnelma. Hyvät vokaalit ja komeat kuorot myös. Jouluisuus tavoitettu täydellisesti. Melodia jää mieleen ja jopa taianomaisuutta tunnelmasta löytyy.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Face Control - The Chills 13.01.2016

Face Control - The Chills
Hyvänkuuloista junttausta. Tyylillisesti kolahti kyllä. Toteutus toki hieman demomainen, vaikka ei nyt itseäni suuremmin häiritse. Rummuniskuissa ei ihan kaikki voima välity, kun niin taka-alalla ovat, mutta pellit toki kuuluvat, joten meininki välittyy sitä kautta. Hyvä biisi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele MoonstruX - New Disease 13.01.2016

MoonstruX - New Disease
En odottanut Metalcore-genren biisin kummemmin kolahtavan, mutta tämän olikin mainio menoraita. Tuotanto kuulostaa omissa kuulokkeissa oikein poikkeuksellisen hyvältä ja jykevältä. Kunnon mättöä, eipä todellakaan jää kesyksi, vaan tosi tiukka. Silloin kun jyrätään oikein kunnolla aggressiolla, niin tällaistahan sen pitää olla. Laulajasta tulee jollain tavalla nu-metal-tyyli mieleen ja istuu meininkiin hyvin. Voi että mitä jytinää, kun lähtee uudestaan liikkeelle tuossa 2:43 tuon hillitymmän soolokohdan perään. :) Mahtavat kitaravallit ja rumpali hakkaa kuin viimeistä päivää.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Yhtä juhlaa - Meea 13.01.2016

Yhtä juhlaa - Meea
Mukavan vanhanaikaista hyvänmielenmeininkiä. Pidän paljon. Hyvä laulaja ja kaikinpuolin laadukasta. Tyylikkäät kitarat ja toteutus. Taputuksia olisi oikeastaan voinut olla enemmänkin, on sen tyyppinen rumpukomppi biisissä. :) Letkeää ja tarttuvaa. Biisin aihe ja sanoitus on minun makuuni täyttä asiaa. Hyräilyt ja taustalaulut totta kai aina plussaa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Toni Pandora - Sairasta Maailmaa Raiskaavat Sanat 13.01.2016

Toni Pandora - Sairasta Maailmaa Raiskaavat Sanat
Omaperäinen yhdistelmä englanninkielistä naisrockia ja suomiräppiä. En kovin hyvin tätä genreä osaa arvioida, mutta räppäri vetää uskottavasti ja rokkitausta kuulostaa hyvältä. Muistelisin tämän esittäjän biiseissä olleen synkeän kauhuelokuvamaisia pianojuttuja ja särökitaroita eli mukavan omaperäistä rap-genressä. Tässä oli hieman erilainen tunnelma, mutta sanoituksissa jälleen synkeällä linjalla edetään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele _Mountainside_ - The Passing 13.01.2016

_Mountainside_ - The Passing
Tanakkaa junttausta, loistavilla kitaroilla. Matalassa tulkinnassa hyvä karisma, vaikka kaiutukset eivät olekaan ihan selkeimmästä päästä. Vielä kun olisi enemmän tuollaista (lopussa olevaa) korkeaa vingutuskitaraa tuomassa lisäsävyä. Tällaisen matalan junttauksen sekaan, kun heitettäisiin oikein kunnon tunteella vedettyjä, jylhiä vingutussooloja, niin yltäisi kyllä eeppisiin mittasuhteisiin. Mutta melko eeppistähän tämä on tässäkin muodossa. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Fengshui 13.01.2016

P. M. Kostiainen Project - Fengshui
Rento meininki ja sekä sävellys että sanoitus kolahtivat. Rentouden osalta ollaan melkein Aikakoneella biisin tunnelmissa, vaikkakin nopeammassa temmossa. Kepeästi rullaa. Tuotanto on uusissa biiseissä tietysti kehittynyt tästä, mutta hyvin toimii tämäkin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Sä myyt persettä 13.01.2016

P. M. Kostiainen Project - Sä myyt persettä
Mukavan juureva/alkukantainen tunnelma ja toimisi kyllä live-esityksenä. Alempana mainitut "etnosoundit" kyllä osuva kuvaus. :) Jännä rumpukomppi, jotenkin epätahtisesti iskee bassorumpu sekaan, mutta sitä on varmaan haettukin. Karu sanoitus aika vastakohta omalle sanoituslinjalle, mutta makuasioita. Soolot tuovat hauskaa väriä sekaan.

Sivu: 1 2 3 4 5 6 7