Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 137 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Max Barnes - Unen takaa 09.02.2010

Max Barnes - Unen takaa
Pyh. Just kovaa settiä. Biisistä välittyy kylmähkö ja eristäytynyt fiilis. Kertsissä epätoivoinen raahustaminen vaihtuu onnistuneesti vellovaan kaihoon. Loppuu hiukan epätasapinoisesti ja kaipaisi kunnollisen lopetuksen. Eräänlaisen klimaksin tai rauhoittumisen. Tässä tapauksessa seinäänloppuminen ei mielestäni toimi. Tasapainoisemmat ja räkäsemmät soundit (kunnon versio) ja enempi voimaa rääkynään niin jes!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Versus My Reason - While their oppression makes me die 13.05.2009

Versus My Reason - While their oppression makes me die
Hieman on epäselvää tuo laulajan anti. Ja hiukan muukin. Skitat ei nyt ole ihan parhaasta päästä, niistä ei pysty sanomaan oikeen mitään. Ei ainakaan kauheesti ole grittiä niissä (alempia keskitaajuuksia). Liian löysästi soitettu. Tällästä nopeempaa settiä kun soitetaan niin pitää olla erittäin tiukkaa soittoa. Jotain hyvää. Basari toimii kohtalaisesti, mitä nyt hieman puuroutuu. Synat on osittain ok ja loput sitten no...paskaa 2:40 kohdalla varsinkin. No se tärkein. Onko biisi hyvä. Paha sanoa, hieman jää irtonaiseksi. Kitarat sahaa tasaisesti ja laulaja rääkyy osittain onnistuneesti, soittain ei niinkään. Tasapaksu on sana joka tulee ensimmäisenä mieleen. Voi olla että tämä kaikki on kiinni miksauksesta. Kaikki puuroutuu hieman liiankin helposti. Parasta oli rummut, mitä niistä nyt kuuli. Bassoa ei kuulunut. Nyt tämä kuulostaa kasalta epämääräisiä riffejä/syniä/rääkynöitä, mutta uskon että pienellä parannuiksella saatte kunnon biisejä kasaan. Selkeät linjat ensikerralla! Oli hieman masentava arvostelu, mutta pitäähän sitä olla rehellinen. Ei muuta ku tsemppiä miksauksen, nauhottamisen ja ennekaikkea säveltämisen osalle! (Mikäli olet vastuussa näistä. Jos et niin välitä terveiset. :) )

Kommentti kappaleesta Kuuntele Synestesia - Nimeni on Feeniks 21.03.2009

Synestesia - Nimeni on Feeniks
Mahtava biisi ja toimiva levy. Tuotanto toimii äärimmäisen hyvin ja kyseinen biisi on rautaa. Levyllä on myös heikot kohtansa, mutta tämä ei todellakaan kuulu niihin. Kaunista, koskettavaa ja perseelle potkivaa. Mitä sitä muuta kaipaisi? Puhumattakaan levyn kokonaisvaltaisesta annista, vajaan 40 minuutin dramaattisen kertovassa teoksessa on vain harvoja heikkoja kohtia. Rakastan tälläisiä albumikokonaisuuksia. Varsinkin näin hyvin toimivia suomenkielisiä sellaisia. Niissä on jotenkin sopivan henkilökohtainen ote. Potkii!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Gargeblaster - Eläköön aggressio 07.03.2009

Gargeblaster - Eläköön aggressio
Kaikinpuolin hyvänkuuloista materiaalia. Sopivan dödö ote ja sounditkin palvelee tarkoitustaan. Noh, soundeissahan on aina parannettavaa...ja nyt en tosiaan tarkoita että ne pitäisi hangata kristallinkirkkaiksi runqqu- tai knäckebröd-soundeiksi, vaan että soundi maailma luo sen kuvan mitä bändi on hakenut. Nytkin on ihan ok, mutta ei tuo nyt kauheasti luonut tunnelmaa kumminkaan. Hiukan lisää jotain. Siis helvetin vaikea selittää, mutta sellasta kalmaa ja pientä uhoa kaipaisin tälläseen musiikkia. Ehkä lisänä pientä mystiiikkaa ja salaperäisyyttä. Sellanen utunen, pimeä kalmisto. + teidän meininki tietenkin, mikä oli aika jees. Siitä vaan puuttu se jokin. Lauluun hiukan lisää räkää (kärsivää paskaa(kunnon meuhkaamista) ja kitaroihin lisää tarkkuutta vaikka se ei ikinä ookkaan ollu tälläsessä musiikissa sen ensiarvosen tärkeä jutttu (+ vitusti enempi pörnää. Nytkään ei oikein vakuuttanut tuo treu-sektori). Rumpali paukuttelee oikein asiaan kuuluvasti )toki basariin enemmän napakkuutta, mutta/ja bassoa. Se pitää läsähtää!), mutta bistäkää basisitille hiukka enempi monoa ala rähinää jumalauta! Eihän se kuulu melkee "ollenkaan". Sellanen kunnon särö-lätkö-tappo-basso. Siis nyt kaivataan muutenkin kunnon asennetta ja meininkiä. Ei toimi näin mutta on kyllä potentiaalia. Nyt otatte niskasta kiinni ja alatte oikeesti vääntämään! Ja kattokaa myös hiukka sen miksausjäljen perään kun pistätte tuotoksianne esille. Pientä boostausta kaipaisi! Antakee mennä helvetti!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Room21 - Joki Tuntemattomaan 17.10.2008

Room21 - Joki Tuntemattomaan
Aluksi ei oikein vakuuttanut nuo alun laulut, mutta sithän se alko rullaamaan. Murinat oli oikein komian kuuloset. Mitä enempi biisiä kuunteli sitä paremmalta se kuulosti. Loppuenlopuksi kaikki palikat oli kohdillaan ja biisitä tuli hyvälle tuulelle. Hämmentävää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Groke's Clan - Fool's Gold 24.05.2008

Groke's Clan - Fool's Gold
Kylhän tää tempoaa melkein joka suuntaan. Hemmetin hyvän kuulosta vyörytystä. Jopa omaperäsyyttä löytyy. Onko se sit monimutkasissa riffeissä vai yleisessä hyvässä fiiliksessä ni en tiedä, mutta hyvää meininkiä on. Varmaan molemmissa. Menometallia nimenomaan...Mitä se sitten ikinä tarkottaakaan! :D

Kommentti kappaleesta Kuuntele Groke's Clan - The Scoundrel 24.05.2008

Groke's Clan - The Scoundrel
Ui saatana ku o hyvää riffittelyä! Päheetä meininkiä. Taas on niin komiasti kaikkea et melkee menee sekasin. Samalla tuo lienee teidän kompastuskivenne ku alkaa olla hiukka liikaa kaikkea. Vähän vaikea välillä ottaa selvää. Jos hiukka tiukentais, selventäis ja pistäs kasaa kunnon tappovyörytykset ni sitten ois melkein henki pois. Nyt hiukan kirves hipoo mutta ei tapa vaikka kuin rässää. Sattu kyl! Mutta eiköhän nääki raidat pelaa livenä hemmetin hyvin!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Millennia - The Blind Eye 27.02.2008

Millennia - The Blind Eye
Ihan jees. Aluksi vähän laiskasti tuntuu lähtevän, mutta sitten tiukataankin ruuvia. Vähän virveli tuntuu laahaavan. Tai jotain. Ei ihan niin iskevä. Huuto on jees. Ei mitään persettä-irti-repivää, mutta oikein mallikasta. Vähän melodisempi huuto-osuus viekin sitten mukanaan. Eli hyvä kertsi sinänsä. Hiukka on kyl tylsät rummut. Vois jotain pientä viritelmää sinne vielä säätää. Rumpali kyl muuten vetää ihan perushyvin. Vähän rakoilee tossa lopun hitaammassa osuudessa. En tiedä mikä siinä oikein on. Hieman kaipaisi jotain. Nooh...mahdotonta sitä nyt on yhen biisin perusteella sanoa mitään albumista. Biisi tosin on hiukka "geneerinen" (kauhee sana) ja uppoaa varmaan useimpiin metallin kuluttajiin. Ei siinä mitään. Kyllä tää keikalla pelittäisi. Mutta odotellaas sitä levyä!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Antipope - The Great God Pan 24.05.2008

Antipope - The Great God Pan
Otetaan ny sit vaikka eka.
Kyl ainaki melko omaperäset vokaalit tälläsee meininkiin. Eikä mitenkään pahalla! Täähän innostaa melkopaljon enemmän ku nykyset blackmetal bändit yleensä. Vaikka tässä toki on paljon muutakin...
Jollain tapaa tulee mieleen norjalaiset bändit.
Ehkä Stonegard jopa jollain tapaa. Varmaan toi laulajan soundi ja miksaus yleensä. Siinä on jotain samaa. Omaperästä paahtoa! Melkosta rock'n'roll asennetta täs mukana...Mikä on kyllä todella hämmentävää. Mut ei se ketään. Ihan mahtavaa!

Kommentti kappaleesta Kuuntele ÄITI - The Watering Song 13.12.2007

ÄITI - The Watering Song
\:D/

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lancoster Sound - Tinasotilas 11.11.2007

Lancoster Sound - Tinasotilas
Huu. Suomenkielistä metallia. Jees. Stam1na viboja tuosta kertsistä (+muutamista älämölöistä tuolta välistä) kyllä irtoaa, mutta muuten ei ole niin paljoa yhteistä. Mitä nyt eroaa hieman perusmeiningistä. Mukavan hämyistä fiilistä. Mitä nyt hieman halvankuuloita tuo syntikan ulosanti, mutta sekin korjaantuu kun tulee useempaa ääntä yhtäaikaa ja se sekoittuu sinne. Soundit ok:t. Hieman ehkä ponnettomat että alapäätä olisi voinut olla hiukan enemmän. Varsinkin kun musiikki on melko rytmiin nojaavaa. Basari vois iskeä tiukemmin ja Bassokitara erottua paremmin. Eipä tässä. Hyvä ulosanti vokalistilla. Asennetta. Hieman tylsä biisi. Ehkä enemmän melodiaa olisis voinut olla ja/tai jotain selvästi erottuvia elementtejä. Fiilis kyllä oli ihan kohdallaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mammoth - Tainted blood circulation 07.10.2007

Mammoth - Tainted blood circulation
Huu! Uutta projektia! Joskus sun Sarka-settiä kommentoinkin ja nyt tällästäkin täällä. Mikäs siinä ku tää potkii ja kunnolla. Loistokamaa. Soundit oikein muhevat ja vokaaleissa mukava omaperäinen soundi. Tollanen äijäfiilis. Jotain erilaista tähän olisi johonkin väliin kaivannut. Nyt tää murskaa koko matkan samanlaisia seiniä eikä kauheasti vaihtelua ole. Ei sillä etteikö tää hyvä olisi ja toimii mukavana mättöpalana, mutta jotain pientä vielä olisi kaivannut.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Backstabbing Bastard - Chainstation 05.08.2007

Backstabbing Bastard - Chainstation
Puhtaat laulut saaneet muilta suitsutusta. Mitäs, mitäs...nehän toimii oikein hienosti. Örinän ja "puhtaan" päällekkäinliimaaminen kuulosti oikein nätiltä. Kuin Scar Symmetryllä ikään. Ördäily myös hyvin hanskassa, ei kuulosta väkinäiselle ja saa jokseenkin selvää sanoista. Laulut siis oikein mallikkaasti kohdillaan. Kitaroihin olisi kaivannut enempi vallia, massiivisempaa tatsia. Rytmikitara on nyt vähän turhan kuiva tai ohut. Jyräävämpää meininkiä. Bassokin vois pikkasen enempi erottua ja rähistä kunnolla. Hankalaahan näiden tasapainottaminen on...Rummut erottuvat mukavasti ja soittotaito vaikuttaisi kaikilla soittajilla olevan kohdallaan. Loppupuolen melodiat kuulostivat erinomaisilta. Pientä vastapainoa rypistykselle. Taustasynat maustoivat kipaletta oikein mallikkaasti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele RRP: Greatest Hits Vol 2 - Ekofasismia 03.08.2007

RRP: Greatest Hits Vol 2 - Ekofasismia
Niin hitaasti mutta niin perhanan hyvin. Raukea rentous ja soljuva kokonaisuus. Laulu ei ole todellakaan maailman mahtavinta (ja välillä aivan helvetin ärsyttävää) mut jumalauta, se sopii tähän. Kannuttaja vetää hyvin ja soundit kohdallaan. Kitarat hyvät. Kertsi on tehokas.

Kommentti kappaleesta Kuuntele the Republic of Desire - REALpolitik 15.08.2007

the Republic of Desire - REALpolitik
Oli kyl pirun komea alku. Apokalyptinen fiilis oikein viimisen päälle mikä jatkuu koko biisin matkalta. Loistavan murskaavat soundit ja yleisfiilis erinomaisen synkkä. Kaoottinen. Vokaaleista ei saa kauheasti selvää mutta sopivat oikein hienosti biisiin. ++

Kommentti kappaleesta Kuuntele Deadlane - Laskiainen 03.08.2007

Deadlane - Laskiainen
Konesoundit helvetin jees, mutta kitaran soundi vaatisi rankkaa kättä. Massiivisuutta, sielua...sellasta tajunnanräjäyttävää soundia. Kovaa ja rouheesti. Pysyy liian chillauksena...kun kitara soi ni pitää lähteä vaikutkin korvista. Muuten soundit todella kohdallaan. Tasapainossa ja soi kirkkaasti. Vokaaleita vois hieman kaivata.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Re-Pulse - Moment In Ecstasy 23.07.2007

Re-Pulse - Moment In Ecstasy
Ihan jees kuulosta soitantaa. Taustat aika perus mutta laulu nostaa biisin taustojaan korkeammalle. Soundit kaipaisi jämäkkyyttä, mutta ihan toimiva biisi. Pieni tasapaksuus vaivaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Divine Intervention - Volume! 19.07.2007

Divine Intervention - Volume!
Jumankauta! Asennetta ja jotain pikkasen muuta ku sitä perustuubaa. Groovea löytyy pienen pataljoonan verran. Soundit pelittää mainiosti ja monimutkaisempikin vetely tuntuu menevän mallikkaasti. Vaikuttavaa ja tuntuu vielä ettei tässä ole ruvettu liian vaikaviksi. wahwahbassoa ja kiipparin vääntelyä! Ihan mahtavaa. Loppu oli ihan loistava.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Divine Intervention - City Lights 19.07.2007

Divine Intervention - City Lights
Kaunista. Erinomainen lauluääni ja upea kitarasoolo.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Somnam - Satellight 23.07.2007

Somnam - Satellight
Soundit hieman tunkkaiset ja tasapainottomat. Konerummut erottuvat hieman liikaa muusta soinnista. Kaipaisisivat pientä lisämiksausta. Nopeampi poljento loi mukavaa kontrastia biisiin. Hyvää haikeaa tunnelmaa, mitä basso- ja konerumpusamplet hieman rikkovat.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Verso - Gone Into My Blood 23.05.2007

Verso - Gone Into My Blood
Heleää ja samalla tukevaa meininkiä. Riffit ei kolistele omaperäisyyden rajaportteja, mutta toimivat erinomaisen hyvin. Sehän se onkin pääasia. Laulu nyt on sanomattakin helvetin hyvää. Taas vaihteeksi. Rakenne melkoisen simppeli, mutta mitä sitä turhaa rikkomaan hyvää kaavaa. Ainakaan tässä biisissä. Hyvä perusveto teiltä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Verso - The Seasons End Grey 23.05.2007

Verso - The Seasons End Grey
Oikein mieleistä louhintaa. On vähän karskimpaa riffiä ja sopivasti nyanssintynkää puskevaa rauhallisempaa kertsifiilistelyä. Soitto ja laulu kulkee luonnostaan ja antaa hyvät raamit biisien kehittämiseen. Melankolista, melodista, tarttuvaa. Samalla häijyä, tummaa ja raskasta. Paha sanoa mitään pahaa kun iskee sen verran sopivasti omaan musiikkimakuun ja kaikki osa-alueet toimii. Perhanan hyvä veto.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fist in Fetus - Communion 21.08.2007

Fist in Fetus - Communion
Aikas järisyttävän hyvää matskua. Alun orkestraaliosuudet olivat ilo korvalle mutta lopun jammailut veti kyllä vielä paremmaksi. Kertosäe on tosiaan yllättävän hitti ja kaikki osat sopivat hemmetin hyvin kohdilleen. Pähee saksofonisoolo tuolla loppupäässä. Hienoa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marccus - So Bizarre 23.07.2007

Marccus - So Bizarre
Mukavan vanhahtavat soundit kaikinpuolin. Laulu sympaattista vaikka lausunta hieman hakeekin muotoaan. Pirteää mutta ei liian imelää. Kyllähän tämä toimii omalla kierolla tavallaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cameron - The Cell 14.05.2007

Cameron - The Cell
Positiivisena yllätyksenä mentiin suoraan biisiin. Ensin iskee biisin massiivinen kitaravalli ja aikas persiissä asti tuntuva vokaalisuoritus. Jollain kummalla tavalla eroaa perinteisistä Metalcörerunkutuksista. Ei ole tehty kompromisseja ja biisi oikeasti potkii. Ei mitään emoilua vaan kunnon perseelle potkimista. Soundit ja tarkka soitto tälläisessa on tärkeää ja sitä tästä löytyykin. Myös kämäset vokaalit pilaa helposti biisin. Tässä on oikein toimivat kähinät. Ei munatonta jollotusta. Ei turhaa kikkailua. Koko paska rullaa erinomaisesti. Ei mitään uutta mutta aivan helvetin hyvin rakennettu anteeksipyytelemätön rypistys. Se on jo jotain se.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Unburied Conception - Bury the Hatchet 06.05.2007

Unburied Conception - Bury the Hatchet
Ihan jees perus fiilistelymeininkiä. Viulut soundaa mukavalle ja kitarat, bassot ja rummut istuu hyvin taustalle. Kokoaika sellanen tunne että kohta lähtee heleä-äänistä naislaulua, mutta eipäs lähtenytkään. Jonkinlaiset vokaalisovitukset tähän sopisi kun on sen verran simppeli tuo pohja biisillä. Kaikinpuolin muuten toimiva kokonaisuus. Rauhallinen, suoraviivainen ja paikoitellen kauniskin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Electrical Shaman - Space Cowboy Ressu 02.05.2007

Electrical Shaman - Space Cowboy Ressu
Haikeahkoa menoa. Välillä meno muuttuu pikkasen hilpeammäksi. Hauska Casio(?)soundi tuolla välissä. Kenties hieman liian taka-alalla. Wahwahia ja Flangeria on kyllä käytetty vähintäänkin riittävästi. Joissain kohdin toivoisi että sitäkin säännösteltäisiin hieman enemmän, vaikka mukava efekti onkin. Totuuden nimissä pitää kyllä mainita että en luultavasti jaksa kuunnella tätä kappaletta loppuun. Aika hankala kappale muutenkin arvioitavaksi. Pitäisi olla sopivalla fiiliksellä mukana. Myöskin tällaisten kappaleiden sopivuus kommenttirinkiin herättää kysymyksiä. Siis tarkoitan yli 10-15 minuuttisten kappaleiden sopivuus. Olen vähän saanut sellaisen kuvan tästä kommenttiringistä, että ihmiset jotka tätä käyttävät eivät jaksa kuunnella kappaleita yleensä 5 minuuttia kauempaa. Noh, se siitä. Häiritsipä vain. Olisi muuten kiva kuulla että miten tämä kappale on rakennettu. Tai kuinka iso osa tästä kappaleesta on soitettu improvisaatiolla ja kuinka iso osa sävelletty. Ja miten tämä on äänitetty? Osa kerrallaan purkkiin kerrallaan vai enempi osissa? Jokatapauksessa sävellys pitää sisällään osia enemmän kuin mikään ihan lähiaikoina kuuntelemani kappale. Kappaleen "punaisesta langasta" en nyt osaa sanoa mitään kun en sitä sieltä löytänyt. Ehkei ole tarkoituskaan. Kuulostaisi että tässä on monta biisiä pistetty yhdeksi pitkäksi teokseksi. 9.25 kohdalla olevat kosketinhommat kuulostaa ihan hirveiltä. Hyvinä puolina voidaan sanoa että tässä on lähdetty tekemään musiikkia aikalailla ennakkoluulottomasti. Kappaleella on liikaa pituutta ainakin kommenttirinkiin. Soundipuoli vaihtelee. Ihan ok soundit kauttalinjan. Palvelee tarkoitustaan. Mitäköhän tässä nyt muuta. Kuuntelin kappaleesta noin puolet kun en malttanut loppuun asti. Luulen että biisissä hyppely ei anna siitä kovin hyvää kuvaa joten en viitsi kelailla. Kieltämättä vähän hämmennyin kun tuli tällainen vastaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rainroom - Rook 07.05.2007

Rainroom - Rook
Vanhempi Katatonia tuli mieleeni. Erinomainen juttu. Rauhallista, tunnelmallista ja melankolisen kaunista. Biisi tuntuu aidolta. Ei mitään itseisarvoja. Tublabasaria kenties käytetty liikaa tietyissä kohdin. Kuulas kitaranvinkuna luo tunnelmaa hienosti. Hieno teos.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Incredible Fish - Tolerator (2007) 05.05.2007

Incredible Fish - Tolerator (2007)
Aika stydiä tavaraa. Hyvin soitettua ja mukavat, tuhdit soundit. Laulu oli vähän erilaista, kuin odotin. Paljon parempaa. Jotenkin pikkasen Disco Ensemble tulee mieleen, kovaa ja korkealta. Hyvä. Perinteikästä, hieman action rockin suuntaan kallistelevaa musiikkia. Energistä ja melko tuoreen kuuloista kumminkin. Kaikinpuolin erinomaista renkutusta. Hyvälle tuulellehan tästä tulee. Ilo korvalle.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Somnam - F:lower Scent Frequencies 02.05.2007

Somnam - F:lower Scent Frequencies
Hauska pulputus alussa. Biisi kehittyy hitaasti, mutta varmasti. Ei jää paikoilleen polkemaan liian pitkää aikaa. Luo tunnelmaa sopivasti. Rummut olivat aika yllättävä osa tässä. Varsinkin kun sieltä tuli thrash-humppakomppia puun takaa. Noin 3:40 kohdalla on aika koleaa menoa. Hienosti toteutettu vaihdos. Noh, löytihän biisistä muutakin vaikutteita metallista kuin pelkät rummut. Sähkökitaroiden mukaantulo piristi biisiä mukavasti. Vähän köykäisesti soitettu ja/tai soundi on vain sen verran kuppanen että kitarat "hajoaa" vähän tuonne soundimaailmaan. Kaikenkaikkiaan mielenkiintoinen ja tyylikäs veto. Ei ihan perinteisimmästä päästä. Heikoin lenkkihän tässä on tuo soundipuoli, mutta kuten tuossa lukeekin, niin tämä on raakavedos. Noh parempaa versiota odotellessa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Byproduct - Vector 25.04.2007

Byproduct - Vector
No tässähän oli fiilistä. Ei mikään turhanpäiväinen pimputus. Soundit jees ja meininki kohdallaan. Todella hyviä melodioita ja rakenne miellyttää. Perinteinen kämäjumpskomppi hyödynnetty hyvin ja sekaan mahtuu myös mukavan sekopäistäkin meininkiä. Ei mitään normipaskaa. Energistä. Tehokasta. Ja inspiroivaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Crookmachine - Disband 25.04.2007

Crookmachine - Disband
Vetää sanattomaksi. Soundit ihailtavan kirkkaat ja puhtaat. Jotain Cult of Luna viboja on aistittavissa jonkin verran. Soundeiltaan (kuten myös fiilikseltään) tulee hieman uusin Callisto mieleen. Kun alkaa tällaisiin huippubändeihin vertaamaan niin ollaan aika reunalla. Melkein fanituksen paikka. Biisin aikana odottaa sitä rymistelykohtaa, mutta sitä ei tulekaan. Tavallaan hyvä juttu. Tavallaan sitä kaipaisi. Mutta näin on oikeastaan juuri hyvä. Todella hyvä, kaihoisa ja kaunis kappale.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sound Purification - Flèches D'amour 02.05.2007

Sound Purification - Flèches D'amour
Mukavat soundit ja tunnelmakin pelaa. Eniten pidän noista sopivan potkivista ja selvistä rummuista. Ei liian pitkä. Tyylikäs ja rauhallinen. Lopussa tulee biisiin hyvin sopiva pulputus-syntikka.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Metalshit - The Unspoken Truth 02.05.2007

Metalshit - The Unspoken Truth
Edesmenneelle hamsterille...Noniin. Sellasesta tulee kovaa settiä. Kyllähän soundien puolesta biisi onkin aika treu. Rummut on hyvät ja selvät, kitarakin menettelee. Sopivan väkivaltainen särö, mutta selvyyttä vois olla pikkasen enemmän. Paskintahan tässä on tuo köyriminen tuossa mikin varressa. Kuulostaa paskalta. Pitempiä biisejä ja ääntelemiselle viel tekis jotain niin vóila!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Muistikuva - Matkalla 25.04.2007

Muistikuva - Matkalla
Aika perustoimivaa poppia. Mitä nyt tuo syntikka luo sellaisia iskelmäviboja. Neljä ruusua tulee kovasti mieleen tuosta kertsistä. Kertsi sinällään on ihan tarttuva. Kevyttä, mukavan kuuloista musiikkia. Iskelmäsyntikasta vähän miinuspisteitä. Aiheuttaa ainakin itsessä huononpuoleisia kylmiä väreitä. Sanoitukset perushuttua. Ei mitään maailman omaperäisintä, kuten ei musiikkikaan. Kaikesta huolimatta biisi toimii melko hyvin. Ei omanlaista musiikkia, mutta voisin helposti kuvitella tätä soitettavan jossain radiossa. Ja laulajalla ihan hyvä ääni.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Radio Pohmelye - The Spaghettification of Dr Vostok 02.05.2007

Radio Pohmelye - The Spaghettification of Dr Vostok
Mielenkiintoisen kepeän hämärä tunnelma tässä biisissä. Jotain Magyar Posse fiiliksiä on havaittavissa, kuten myös jotain meininkiä 50-luvun musiikista. Pistää hymyilemään tällainen. Lyhyt, nautittava rallatus, jossa on omanlaistaan tyyliä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kirofoni - Kannan 06.04.2007

Kirofoni - Kannan
Erinomainen biisi. Pidetty sopivan yksinkertaisena ja iskevänä. Hidas mutta sopivan raskas. Miellyttävän surumielinen kompastumatta kumminkaan kökköyteen, kliseisiin tai ylitulkintaan. Tosiaan karheampi tulkinta on aika vaikuttavan kuuloista. Myös muu ulosanti kuulostaa miellyttävältä. Soitto pelaa ja soundit melko hyvin kohdallaan. Pop-Metallista itselle tulee mieleen ällökliinit ja kevyet soundit. Tässä ei niitä ollut, mutta enpä muutenkaan tätä ihan Poppismetalliksi laskisi. Itse asiassa kaikki kolme biisiä oli oikein hyviä vaikka erosivatkin melkoisesti toisistaan. Hyvin potkii.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Killed By Stars - Forbidden Water 28.03.2007

Killed By Stars - Forbidden Water
Menevää pauketta. Soundit ihan jees. Soitto soljuu hyvin ja vokalisti vetelee asenteella. Kylhän tällästä kuuntelee ihan mielellään. Mukava C-osa. Nätti basso. Rok rok.

Kommentti kappaleesta Kuuntele IconofeaR - We Sleep in Silence 30.04.2007

IconofeaR - We Sleep in Silence
Ohhoh. Mukavan erilaista. Nimenomaan hieman enemmän dark metallia kuin meloa. Sopivan synkkää, melankolista ja ennenkaikkea painostavaa. Jotain samankaltaista joidenkin nykyisten (funeral) doom pumppujen kanssa. Silti vedetty popimmin. Ehkä se painostavuus ja erilainen raskaus tekee tästä omanlaisensa. Raskas olematta kauhean extreme. Jonkinlaista gootti-romantiikkamaisuutta löytyy. Miellyttävä, tyylikäs biisi. Laulaja on hyvä. Pidin soolosta. Erinomainen soolo, mikä ei töksähtele liialliseen kikkailuun. Sounditkin aika hyvässä kuosissa. Tunnelmallista fiilisrytyyttelyä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Re-Armed - Blood Filled Machine 11.03.2007

Re-Armed - Blood Filled Machine
Uuu...At the Gates paistaa läpi. Ei liikaa mutta miellytävästi. Piti oikein miettiä että joltain tämä kuulostaa, mutta ääntely viimeistään toi tämän mieleeni. Oikeastaan osa biisiä kuulostaa suoraan siitä repäistyltä, mutta mikäs nyt nykyään ei kuulostaisi. Soundit kunnossa, soitto hyvää ja pidän laulajan ulosannista. Vihaista ja toimivaa. Biisi rullaa hienosti ja perusasiat kunnossa. Perinteinen ja perin perinteisesti kasattu hyvä biisi. Pidän.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Malvo - Valheet 01.03.2007

Malvo - Valheet
Rouheeta menoa. Soitto pelaa hyvin, samoin kuin soundit. Laulu toimivaa ja ajoittain potkii mukavasti. Toimiva perusrässähtävä biisi. Kertsi on aika jykevä. Asentta kuulostaisi löytyvän.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nbc - Poika 01.03.2007

Nbc - Poika
Laadukasta ja menevää Hip-Hoppia. Sanat toimii, tuotanto toimii, ääni toimii. Pelaa paremmin kuin useimmat isommat nimet.

Kommentti kappaleesta Kuuntele RRP: Greatest Hits Vol 2 - Papa 01.03.2007

RRP: Greatest Hits Vol 2 - Papa
Aika vanhan koulukunnan menoa. Tulee mieleen juuri jotkut vanhat Eppu Normaalit ja Pelle Miljoonat. Hieman myös YUP. Ihan ok kuuloset soundit, soitto hyvää ja laulu sopiva biisiin. Itsellä hiukan vaikea hahmottaa poliittisia sanoituksia tämänkaltaisessa musiikissa. Sitä kun yleensä kuulee enmmän punkissa. Mielenkiintoista.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mustaruhtinas - Kunnialla Kohti Kuolemaa 25.02.2007

Mustaruhtinas - Kunnialla Kohti Kuolemaa
Kunnon bändikämppä soundit. Mutta ei niin tuhnuiset kuin perusbläckiksessä yleensä. Rääkylaulu takkuaa aluksi mutta sopii loppuenlopuksi ihan hyvin. Välillä en saa mitään selvää sanoista, mutta enpä ole monien muiden blackisryhmittymienkään sanoista selvää saanut. Ei ole kyllä haitannut kauheasti. Ihan menevää perusblackista. Hieno kohta tuo missä mäiskitään vähän hitaammin. Kuulostaa todella hyvälle. Ihan hyvin soitettukin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ossi Maristo - The Not-So-Well Planned Plurral Elements Of Outrageous Ossiation Part 2 16.03.2007

Ossi Maristo - The Not-So-Well Planned Plurral Elements Of Outrageous Ossiation Part 2
Jotenkin Liquid Tension Experiment tuli koko teoksesta mieleen. Hyväntuulista ja erittäin teknistä musisointia. Tyylikkäänä pysyy eikä mene yli ainakaan suurimmaksi osaksi. Melko hyvin kasassa kumminkin. Sounditkin melko hyvin hanskassa. Biisistä erottuu hienoja yksityiskohtia ja todella taidokasta soittoa. Bassoraita on kanssa aika hilpeä. 4.30 kohdalla alkava vähän rauhallisempi vaihde on mukavaa kuultavaa. Kyllä näihin minuutteihin mahtuu monta hienoa hetkeä. Yhdeksän minuutin kohdalla on kanssa kaunista fiilistelyä. 10.26 Mennään oman maun kanssa hieman yli. Helvetin hyvin soitettu, mutta rikkoo vähän biisiä. Sit tuleekin taas LTE meininkiä koko rahan edestä. Loppupuolen äijämeiniki oli jees. Huh huh...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Apiskuko - I feel alive (radio edit) 01.03.2007

Apiskuko - I feel alive (radio edit)
Aika Opeth fiilikset alussa, mutta sitten muuttuu puhtaaksi rokiksi. Kohtuu soundit. Soitettu ihan hyvin ja laulaja vetää hyvin. Kiekasut ei mielestäni istu tuonne kertsiin. Melko toimiva biisi kokonaisuudessaan. Perinteinen rakenne, mutta mitäpä turhia muuttelemaan jos toimii näinkin. Siis tämä versio. Ihan hyvä paketti. Sakofoni (?) istuu biisiin yllättävän hyvin. Pehmeä soundi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Millennia - Withered 20.03.2007

Millennia - Withered
Nyt oli kova veto. At the Gates paistaa läpi sopivasti ja kaikki palaset toimii. Soundipuoli kunnossa, soittajat ja laulaja osaa asiansa. Erittäin hyvä setti.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Denyall - Random Victims 24.02.2007

Denyall - Random Victims
Aluksi huomio kiinnittyy hieman huilumaisiin kitarasoundeihin. Turhan ohuet. Kitarasoundi kaipaisi ruuvausta. Soundit muutenkin ovat melko tuhnuiset ja ponnettomat. Hieman munattomat. Laulu on hyvän kuuloista. Hieman monotonista, mutta melko toimivaa. Örähdyksetkin välissä toimii. Sitä vastoin biisi on aika tylsä ja en oikein lämmennyt. Hyvin soitettu.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Amberian Dawn - River of Tuoni 09.03.2007

Amberian Dawn - River of Tuoni
Nightwishista en kauheasti pidä mutta tämä oli ihan toimivaa. Laulaja lausuu paljon paremmin kuin joku Turusen Tarja. Myös soundi on pehmeämpi eikä mene kauheaksi kiekumiseksi. Kaunista. Sävellys toimii. Kertsi kuulosti oikein hyvälle, ei mitään liian mahtipontista kikkailua. Surullisenkaunis kokonaisuus. Muuten aika perinteinen ja lyhyehkö biisi. Soundeiltaan, soitannaltaan ja lauluääneltään ammattilaisen ja valmiin kuuloinen bändi. Soolokin säväytti vähän. Haluun lisää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sonicmind - Face Off 24.02.2007

Sonicmind - Face Off
Alun jälkeinen riffi on aivan mahtava. Groove. Mutta sen Groove ei olekkaan mitään verrattuna siihen mitä sieltä seuraavaksi tulee. Laulaja vetää perkeleen hyvin. Soitto toimii. Kannuttaja hoitaa tonttinsa hyvin. Melko hyvin soitettu yhteen. C-osa kieltämättä on riittävän suuren tuntuinen. Hieno kokonaisuus.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Carbon Sounds - Trailer Intro 24.02.2007

Carbon Sounds - Trailer Intro
Noniin. Orchestral musiikkia. Kaunis alku. Erinomaisen kuulonen soundillisesti myös. Sellasta Morrowind fiilistä havaittavissa. Biisi kehittyy Surullisenkauniiksi leijailuksi. Aika eteeristä. Heti kun luki että tämä on alkutraileri, niin tuli mieleen joku ylimahtipontinen juusto. No yllätäyin kun teos paljastui herkäksi ja kauniiksi. Todella kaunis. Harmittelin vain että oli tehty trailerityyliseksi lyhyeksi biisiksi. Tätä olisi voinut kuunnella enemmänkin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Corall - My Life 03.02.2007

Corall - My Life
No perkele...Harvoin Mikserissä törmää näin hyvälle kuulostaviin naissolisteihin. Siis todella positiivinen yllätys. Hyvät sounditkin on. Itse kaipaisin enemmän ajoittaista raskautta, mutta kyllä tämä näinkiin toimii. Hyvää Rockia tai Pop-metallia niinkuin tuossa lukee. Enemmän raskautta niin faniutuisin miltei automaattisesti.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele RRP: Greatest Hits Vol 2 - Päiväunihiekkaa 03.02.2007

RRP: Greatest Hits Vol 2 - Päiväunihiekkaa
Miellyttävät soundit. Kitarat toimivat erinomaisesti kuten myös basso. Kannut paukkuu mallikkaasti. Laulu sinällään erittäin hyvän kuuloista. Ehkä hieman liian kovalla tai pinnassa. Voisi sovittaa paremmin tuonne biisiin. Ihan hauskat sanat ja tuo urku kuulostaa erittäin hyvältä. Ois voinut käyttää enemmänkin. Pituutta on kenties turhankin paljon.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Radio Pohmelye - (Dr Vostok Goes to) Sugarcandy Mountain 25.02.2007

Radio Pohmelye - (Dr Vostok Goes to) Sugarcandy Mountain
Tulee soundeista mieleen aika paljon sellanen LSDmeininki. Flangerit raikaa. Silmissä sumenee. Ihan ok soundit, laulu melko hyvää ja fiilis huuruinen. Omaperäistä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele When The Empire Falls - In dark places 05.02.2007

When The Empire Falls - In dark places
Power Metalli on yleensä paskaa. Tästä pidin kun riffit ja melodiat ei menneet mauttomuuden puolelle. En tiiä meneekö edes varsinaisesti Power Metallin puolelle. Tai no vokaalien osalta kyllä mutta biisi muuten on aika melometallin kuuloista. Siis omaperäisyyttä ja hyvää makuahan se vain on. Vokaalit on ammattilaistasoa. Myöskin soitto kohdallaan. Soundit erittäin hyvät. Munaa enemmän kuin Power Metallissa yleensä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Control Banned - No Place Like Home 03.02.2007

Control Banned - No Place Like Home
Alku on niin pirun toimiva omaan makuun. Todella tyylikästä. Kunnon kitarointia. Laulukin oikein mallikasta. Sopii miltei täydellisesti tähän. Upea kertsi. Urkusoundit, rummut, basso, laulu ja tuo kitara. Kaikki toimii hemmetin hyvin. 2.25 kohdassa alkava fiilistely on hienoa kuultavaa. Todella hieno kokonaisuus.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ikinae - Alfons the Man 26.04.2007

Ikinae - Alfons the Man
Aika grungemaista laulantaa alussa. Taasen hienoja riffejä, hyvät soundit ja loistavaa soitantaa. Laulu erittäin hyvää. Meininkiä riittää ja tyyli hanskassa. Eipä tästä voi kuin pitää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Antarktis Utopia - The shape of things to come 02.02.2007

Antarktis Utopia - The shape of things to come
Hyvät soundit. Potkii perseelle.
Eka karjasu lupaili erinomaisen hyvää ja melko hyväähän sieltä tulikin. Ekojen rutistusten jälkeen otettu rauhallinen vaihde yllätti positiivisesti. Se teki tästä erillaisen. Jää paremmin mieleen.
Riffit toimii erittäinkin hyvin. Korahtelu oikein mallikasta.
Ei tästä juurikan mitään paskaa keksi paranneltavaksi. Sen verran hyvää jälkeä. Huippusoundit ja rakenne kasassa.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jürgen Vorhaut & Eisenstang - Mitä ikinä 25.02.2007

Jürgen Vorhaut & Eisenstang - Mitä ikinä
Aika Don Huonot vaikutteista. Ihan ok soundit. Hyvä laulu ja hyvin soitettu. Kertsi on menevän letkeä. Ihan jees.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Takalo & Turunen - Kyynelvirta karjatilalla 03.02.2007

Takalo & Turunen - Kyynelvirta karjatilalla
En ole kauheasti Lo-Fi meininkiin tutustunutkaan. En varmaankaan ole vielä sisäistänyt yksinkertaisuuden tai minimalistisuuden merkitystä musiikissa. Hämärää. Se tulee ensimmäisenä mieleen. Omaan makuun hieman yksitoikkoinen tausta. Kaipaisi jonkinlaista täytettä. Kenties pientä melodiaa. 2.40 kohdalla biisi saa lisää tavaraa. Ei paljon, mutta lisää mielenkiintoa. Välillä enemmän esiin nouseva kitara kuulostaa mukavalta. Vokaalit ovat hieman ärsyttävän kuuloiset. Vähän rauhaton äänimaisema. Ehkä tämä toimii enemmän tällaisena shamanistisvaikutteisena, transsiin avittavana trackina. Ainakin toisto ja yleisfiilis viittaisi siihen. Ihan toimiva. Tällä hetkellä en vain saanut kunnollista otetta teoksesta.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fata Morgana - Kolme 11.03.2007

Fata Morgana - Kolme
Hitto että onkin miellyttävä ja tyylikäs intro. Jollain tapaa Cult of Luna ja Callisto tyylistä fiilistelyä. Runttauskin toimii melko hyvin. Laulajan ulosanti suht hyvää. Selvää, mutta ei potki kumminkaan perseelle. Mitä nyt kovemmissa huudoissa. Tiedä sitten onko äänityshommista kyse tai sitten jostain muusta. Varmaan pääsee paremmin oikeuksiinsa kovemmalla volyymilla. Sävellys melkosen hämärä ja biisi pitkä. Heh, myöhemmistä kohdista tulee vähän mieleen Mokomassa ja Macheten mikin varressa ääntelevä Saikkosen Tuomo. Ei paha. Muuten erinomaisen hyvä mutta runttausmeinigeissä kaivattas vähän energisempää tai ainakin rankempaa otetta. Sellasta perseellepotkimista. En sitten tiedä paljonko soundeilla on tekemistä asian kanssa. Hyvä näinkin. Vahva yleisfiilis.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Sydänmaa 03.02.2007

Routaraja - Sydänmaa
Hämyinen alku. Kitaroiden tultua mukaan tulee hyvä ja kaihoisa fiilis. Todella hyvän kuuloista. Laulajan tullessa mukaan biisiin iskee Juicefiilikset! (Vähän myös Kolmas nainen tulee mieleen) Mahtavaa, sanatkin sopivat erittäin hyvin tähän miellekuvaan. Taustaääntelyt kantavat erittäin hyvin + pizzicato toimii. Erinomaista fiilistavaraa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Argathron - Ebony Flame 11.03.2007

Argathron - Ebony Flame
Soundit ja meiniki on kyl niin oldschool et ei voi muuta ku tykätä. Biisi pelittää helvetin hyvin ja laulajan ääntely on puhdasta asiaa. Biisi ei myöskään ole kauhean kuluneen kuuloinen, paljon tuoreen kuuloisia juttuja. Helvetin hyvän kuulosta menoa. Kohta ennen viimisiä kertsejä on kyl mykistävä rypistys.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Autere - Prove Me 02.05.2007

Autere - Prove Me
Loistava biisi. Ei Death Metallin brutaalimmasta päästä, mutta dödöä kumminkin. Erinomaiset vokaalit ja soundit. Soitto pelaa helvetin hyvin. Virveli on omaan korvaan ihan sopivan napakka eikä kuulosta edes kovin korkealle viritetyltä. Sopii soundikuvaan. Puhdas laulu tuo sellasta melodödömeininkiä tähän biisiin, mutta onneksi biisi ei ihan tiluliluveisuksi (soolosta huolimatta) mene ja uppoa samantien muiden melometallia työstävien bändien sekaan. Sopivaa tiukkuutta löytyy eli hyvin potkii.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Malvo - Rangaistuslaukaus 25.02.2007

Malvo - Rangaistuslaukaus
Hieman ohuet soundit ja soitto hieman takkuilee välillä. Menevä laulu. Aika oldschool. Ei oikein lämpene. Paljon hyvääkin on. Asennetta löytyy.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lepakkotiimi - Lehmipoika 25.02.2007

Lepakkotiimi - Lehmipoika
Hyvä tuotanto ja melko uskottavaa vaikka onkin suht huumoripitonen. Kertsi on hienon kuulonen vaikka lehmipoika kuulostaakin aika mauttomalta. Kai sekin on joku taito tehdä mauttomasta menevää. Hauskat ja toimivat sanotukset. Kyllähän tässä alkaa hymyilyttämään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Melanholic - Armonsilta 17.01.2007

Melanholic - Armonsilta
Ok riffit. Hyvät soundit. Kirkkaammin lauletut osuudet (kertsi) toimivat tosi hyvin. Karheemmissa on jotain mistä en pidä, mutta ei nekään huonot ole. Sellasta perusok:ta. Sanat on melko hyvät. Kaipais jotain lisäosia. Soolon ehkä. Aika lyhyt kokonaisuus. Nyt omaan makuun turhan simppeli.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ghost Trio - Air Out 25.02.2007

Ghost Trio - Air Out
Kansainvälisen kuulosta matskua. Erinomainen laulu. Tunnelmallista, rauhallista rokkia. Melko lyhyt. Ihan hyvä asia tässä tapauksessa. Biisi melko yksinkertainen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Immonen / Koski -Encounter - Paperhouse of his life 16.12.2006

Immonen / Koski -Encounter - Paperhouse of his life
Tunnelmallista. Hyvä lauluääni. Toimii. 2:40 kohdan jouset säväyttivät. 4:55 alkava tuplaus on myös hieno. Todella leppoisan tyylikäs ja rauhallinen kappale. Rumpuraita muuttuu mukavasti kappaleen edetessä. Joihinkin kohtiin ois ehkä käynyt vähän muusta laulusta enemmän erottuva laulumelodia. En sitten tiedä miten se istuisi Chill outtiin. Jotain "repäisevää"/suurempaa odotti koko ajan vaikka välillä tulikin eteen erinomaisia hetkiä. Upea kappale. Hillitty. Tulee vähän Madonna mieleen tuosta lauluäänestä :D. Pitää kuunnella uudestaan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele T.Rautakari - Sormimorsio 25.02.2007

T.Rautakari - Sormimorsio
Onpas kauheat soundit. Ihan hyvä laulu. Musiikki ei nyt vain oikein toimi, mutta sanotukset melko onnistuneet tällaiseen musiikkiin. Pelastavat hieman.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Halla - Kaipaan sinua 25.02.2007

Halla - Kaipaan sinua
Heti alusta kuulostaa hyvälle. Matalalta rämisevä kitara/basso toimii aina. Lapkot ja Placebot tulee mieleen alusta. Laulun tullessa mukaan yllätyin kun siinä lauloikin nainen. Hieno homma. Hieman ohuthan tuo laulisoundi on, sellanen hieman TikTak:mainen. Mutta sopii hyvin biisin fiilikseen. Hyvin vedetty. Tuotantopuoli kunnossa, Rummut paukkuu hienosti ja soundit on kirkkaan nautittavat. Hyvät sanat ja kertsi suomipoppimaisuudessaankin hyvä. Pidän.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Scytheceps -Aperture into Oblivion - 08_Fine Art of? 16.12.2006

Scytheceps -Aperture into Oblivion - 08_Fine Art of?
Alku perhanan menevä. Tyylikkäät vaihdokset tyylilajista toiseen. Toi haitari (tai mikälie) on siistin kuulonen tuolla välissä. Melko psykedeelistä menoa. Intia-meininkiä löytyy koko biisin mitalta. 3:30 kohdan kitara kuulostaa todella upealta ja vaihdos taas vaihteeksi hieno. Loistavaa jälkeä taas vaihteeksi. Mitään pahaa ei just pysty sanomaan. Tyylikästä kamaa. Kolahtaa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Scytheceps -Boomerangs in the Sky- - 06_My 3rd Night 16.12.2006

Scytheceps -Boomerangs in the Sky- - 06_My 3rd Night
Upea elämys. Maalauksen omainen teos missä on vähän kaikkea. Pituuttakin mukavasti, mutta loppuu kumminkin vähän kesken. Noin 5:30 kohdalla on raikasta meininkiä. Soundit kohallaan, hienoja ratkaisuja ja loistavia äänivalintoja. Biiteistä tykkäilin kanssa. Joihinkin voxeihin olisin kaivannut enemmän omaperäisyyttä. Nyt ne pomppas liikaa esiin vaikka sinänsä laadukkaan kuuloisia olivatkin. Sphongle tuli mieleen, mutta omaperäistä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele SOULTRAY - My name on your stone 03.02.2007

SOULTRAY - My name on your stone
Tiukka riffi alussa. Rumpujen ja vokaalien tullessa mukaan meno vain tiukkenee. Erittäin ammattimaisen kuuloset vokaalit. Soundit hieman suhnuset mutta ei paljoa menoa haittaa. Todella hyvin soitettu ja tyylikkäät melodiat. Erinomaisen hyvää perusmeteliä. Potkii perseelle.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele caged ape - my right 25.12.2006

caged ape - my right
Jeah. Helvetin hyvät soundit. Tosi selvät mutta silti potkii ihan kiitettävästi. Ihailtavan taimissa soitat kitarat. Todella tarkkaa ja kuulostaa erittäin hyvältä. Rummutkin on toteutettu oikein mallikkaasti. Genreistä voisin itekki sanoa että thrashiksi aika kevyttä mutta kyllä tää musta thrashina menee. Fiilis on mukana. Lauluja kaipailis. Alkaa melkein ite lauleskelee jo päälle jotain...sen verran hyvältä kuulostaa. Upea soolo ja hyvät melodiat/riffit.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Gian - Aggression Unleashed 10.06.2007

Gian - Aggression Unleashed
OIkein toimivaa vyörytystä. Groovaavalla riffillä on aina hyvä aloittaa. Mukavasti jotenkin Panteramaiset vibat yhdistyy At the Gates tyyliseen laulajan ulosantiin. Eheä ja toimiva biisi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Access Beyond - Gone forever 10.08.2007

Access Beyond - Gone forever
Nimeään myöten Sentenced pukkaa päällimäisenä mieleen. Melodiat ja laulumelodiat/laulutyyli huomioon ottaen liippaa jo aika läheltä. Kitarasoundikin on niin...sitä. No juu. Ihan perustoimivaa melankolista vetelyähän tää muuten on. Toimii ja kitarasoolo oli ihan menevä. Soundeja vois puristaa hiukka enempi kasaan. Jotenkin vähän tiukemmaksi. Muuten oikein hyvät ja kirkkaat. Laulu tulee ihan hyvin ja laulaja osaa asiansa. Kuulostaa hyvälle. Soitto pelaa jne jne. Toimivaa...mutta vähän vois olla enempi rypistetty ja pikkasen erilainen kuin tuo bändi johon varmasti on verrattu ihan tarpeeksi. Vähän vaivaa mieltä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalashnikov - Pyhäpäivä 25.04.2007

Kalashnikov - Pyhäpäivä
Tehosekoitin fiilareita saa alusta. Voipi johtua laulajan äänestä. Ihan perusmenevää poppia. Funkmeininki tuolla välissä kyl määrää. Ropisee pisteitä huomattavasti enemmän. Tekee tästä huomattavasti kiinnostavamman ja omaperäisemmän kuuloisen. Sanoista pidän. Letkeä meininki.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Heijala - Maakuntasurffailua 15.11.2006

Heijala - Maakuntasurffailua
Tässä on sitä jotain. Kuuntelin tän ekan kerran Honkasella. Tähän versioon on tullukki jotain hitek-efektejä. Hurjaa... Nauhoitustilanteesta pisteet kotiin. Kait siinä muutama toimivaki kohta on...paskat. Kymppi.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tyylisekous - IntoHimo 24.02.2007

Tyylisekous - IntoHimo
Hämmentävää. Jazzahtava alku antaa odottaa paljon. Biisissä ei hirveästi kuitenkaan tapahdu. Fiilis kohdallaan. Hetken kuunneltua tuota pellinkilistelyä, hommaan kyllä turtuu. Liian kova korvalle pidemmän aikaa. Vittumainen loppuenlopuksi. Noh. huilutracki hieno. Biisinä hieman tylsä ja Chill Out merkitys minulle laskee jatkuvan pellinkilkattamisen takia. Hyvän kuulonen, ei siinä mitään. Pitemmän päälle vain ärsyttävä. Ois kaivannut pientä vaihtelua.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pyromaniac - LÄPI 03.02.2007

Pyromaniac - LÄPI
Ok:n kuuloset soundit. Tulee kieltämättä mieleen jonkun verran nopeutettu Motörhead räkäsemmillä vokaaleilla - soundeja myöten. Ainut mistä tulee bläckis mieleen on juuri nuo vokaalit. Muuten aika punkin/rockin/speed-/thrashmetallin kuulosta. Noh. Kategorisoinnit vittuun. Hyvin soitettu. Toi kirkasu tuolla välissä toi aikamoiset Slayerfiilikset. Oli aika hyvä veto. Soolo oli kanssa hieno. Sanat oli aika hauskat ja kyl tää melko hyvin potkii. Kuulokkeilla aika huono enempää kuulostella. Pitäs luukuttaa kovempaa kunnon kajareista. Ei yhtään paskempaa. Kaikki toimi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sigkk - Storm a Comin' 26.04.2007

Sigkk - Storm a Comin'
Todella hienoa settiä tämäkin. Samaa fiilistä kuin sen sinun rauhallisemmankin projektin biiseissä, mutta nyt sillä sähköskeballa varustettuna. Biisi rullaa miellyttävästi eteenpäin ja soundipuoli erittäin hyvällä mallilla. Biisi huokuu Isiksen ja varsinkin Neurosiksen fiilistä. Todella hieno juttu. Ei missään kopiomeiningissä tietenkään vaan puhtaasti tyylitietoisissa, haikeissa melodioissa ja verrattain elävässä soundissa. Laulua en oikeastaan kaivannut, Kappaleen tunnelma kantoi hyvin koko biisin matkan ja biisi loppui liiankin lyhyeen. Olisi voinut puristaa sinne kahdeksaan minuuttiin, mutta hyvä näinkin. Todella hyvällä maulla ja ilman liiallista rankkuuden yrittämistä toteutettu kappale. Pidin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Project Peter - Kyprto 24.02.2007

Project Peter - Kyprto
Ruma lapsi hyvinkin. Ruman musiikin tai äänen luomisessa on jollain tasolla onnistuttu. Osaltaan myös puhtaasti huono. Se ei välttämättä ole huono asia että on huono. Se voi tehostaa rumuutta ja tehdä kappaleesta häiriintyneemmän. Puoliksi tässä on jotain oivaltavaa. Toinen puoli onkin sitten äänisaastetta. Aika karmeaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Metaplasm 646a - Monsters Of Korovia 24.02.2007

Metaplasm 646a - Monsters Of Korovia
Erinomainen bassoraita. Mukavan rouhea ja groovaava. Syntikat istuu äänimaisemaan oikein hyvin. Komppi on perinteinen läiskyttely mutta sekin miellyttävän kuuloinen. Tanssittavantuntuinen. Hyvä soundillisesti. Hyvää maalailua ja fiiliskikkailuja. Jossain kohissa toistetaan omaan makuun liikaa samaa. Toisaalta se kuuluu asiaan. Pintä vaihtelua olisi jokatapauksessa kaivannut. Lopun "lisä"synat toimii. Hyvä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Galantine - Tears Of Raven 02.05.2007

Galantine - Tears Of Raven
Todella kaunis kappale. Itseasiassa törmäsin tähän äsken "Operaatio Musta Ruusu" nimisessä trailerissa. Heräsi kiinnostus ja piti tulla katselemaan jos jotain löytyisi. Soundit huippuluokkaa ja dynamiikkaa on enempi kuin tarpeeksi. Teos loppuu hieman seinään. Jokin pieni jarruttelu olisi voinut olla ihan hyvä ennen sitä. Minuakin kiinnostaisi että mistä lähtee noin kauniit kuorosoundit.

Kommentti kappaleesta Kuuntele GNOSTICS - Something's Missing, Something's Found 25.12.2006

GNOSTICS - Something's Missing, Something's Found
Soundeista päätellen kitarat on äänitetty mikillä vahvistimesta. Suosittelen Guitar Rig kakkosta (+esiaste). Selkenisi soundi hiukan. Mikitys tuo soundiin turhaa tuuttausta. Muuten on hyvät soundit. Konerummut kuulostaa hyvältä ja meno on muutenkin oikein toimiva. Perushevi renkutus. Kaipaisi vähän jotain vaihtelua...Nyt vähän samaa korkelentoista soittelua. Ehkä muutama rouheampi riffi väliin niin monipuolistuisi meininki. Joku lisäosa olisi myös hyvä. Omaan makuun siis hieman turhan korkealentoista ja tasapaksua menoa. Sellanen neutraali fiilis tulee. Tarvis enemmän munaa. Puuttuu vain jotain... Tuntuu vähän tyhmältä kommentoida noin 16 vuotta vanhemman herran tuotoksia, mutta näin tällä kertaa. Vokaalit voisi tuoda tähän biisiin lisää kaivattua meininkiä. Melko hyväsoundinen mutta mielestäni vähän ontto teos.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hateform - Tonques spitting deception 17.02.2008

Hateform - Tonques spitting deception
Helvetin hyvä biisi ja pirun hyvä levy mut mites tätä ei pysty lataamaan? Ihan vertailun vuoksi olisin lataillut. Johtuuko linkistä vai omasta koneesta. Hämmennyin!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Autopilot - Fallen 08.12.2006

Autopilot - Fallen
Tykkäsin kovasti kitarariffeistä ja -melodioista. Eniten kalskahti korvaan toi dfh. Kaipais vähän enemmän poweria ja jämäkämpää soundia rumpuihin. Efectiä ja equtusta. Myöski noi dfh:n peruspellit on aina vähän aneemisia. Hankala säätää hyviksi. Mut muuten rumpuraitakin toimi oikein hyvin. Skittasoundit on hieman tunkkaiset. Muuten ihan miellyttävät. Biisin nimi on kyl aika huttua.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ever Since The Day - Crash 25.02.2007

Ever Since The Day - Crash
Tuotantopuoli melko hyvin hanskassa. Kitarat hieman tuhnuiset. Hyvin soitettu ja erinomainen laulu. Tulee hieman Poets of the Fall mieleen. Tunnelmapitoista ja tyylikästä rokkia. Melko hyvä lausuntakin. Kertsi toimii.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Revel In Flesh - Life Cancelled 28.09.2006

Revel In Flesh - Life Cancelled
Ai hitto. Nyt oli hyvä veto. Kuuntelin äsken jotain paskaa poppia. Alkuriffit karisti senkin roskan pois korvista. Helvetin hyvä meno. Niin perinteistä mutta niin hyvää. Aluks pelotti että laulu vois pilata kaiken, mutta sitten kun avattiin suu niin jumalauta. Todella hyvän kuulosta. Voimaa ja agressiota. Hyvää soitantaa/riffit, raa-an mahtava rähinä ja ok soundit. Heti parani mieliala.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Violencer - Terrorized 30.07.2007

Violencer - Terrorized
Perinnetietoista ja toimivaa. Riffit säksättää ja humppakomppi läpsyy mallikkaasti. Oraaliääntely miellyttävän äijämeininkiä, kiljumisista huolimatta (Mitkä kyllä sopi "kaavaan"). Soolokin niin peruskaahausta ku vain olla voi. Tukee kokonaisuutta vaikka lyhyeksi jääkin. Perhanan hyvää perusrytkettä. Loppu sopivan suora. Sounditkin toimii.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kylmän Raudan Sepät - Setä Samulin öljyinen käsi 03.02.2007

Kylmän Raudan Sepät - Setä Samulin öljyinen käsi
Kunnon urkusoundi heti alkuun. Jees. Hyvät ja tasapainoiset soundit. Erinomaisen hyvät laulut. Varsinkin kun pääsee vähän vauhtiin. Toimivat ja tarkat riffit. Muutenkin tarkkaa soittoa. Sanat ovat vähän hämärät. En ole varma pidänkö niistä. Löytyy hyvätkin kohtansa. "Äiti maa, makaa raiskattuna poranterä rinnassaan, tuskissaan" - kuulosti vastaavasti erittäin toimivalta ja hyvältä. Lähinnä tuo kertsi vähän ärsytti. Ainakin omaperäiset sanavalinnat. Huudot ovat mainiot tuolla välissä. Hieno rakenne. Suomenkielinen metalli ja rock kelpaa aina.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele RAUTAKANKI - siivet vievät toiseen maailmaan 11.03.2007

RAUTAKANKI - siivet vievät toiseen maailmaan
Hyvät soundit. Hyvää soittoa. Hyvä sävellys. Erinomaiset sanat. Aivan upea lauluääni. Munaa, tunnetta ja herkkyyttä. Koskettavaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Apiskuko - Walk away 24.02.2007

Apiskuko - Walk away
Perinteinen alku. Aika herkkää tulkintaa avautuu pikaisen alun jälkeen. Hyvällä fiiliksellähän tässä eteenpäin mennään. Hyvää soittoa ja laulantaa. Rakenteeltaan perinteistä ja toimivaa rokkia. Pienet synat taustalla luovat mukavan pehmeetä fiilistä. Rento biisi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Halkeama - Uuden alun polku 03.08.2007

Halkeama - Uuden alun polku
Lauluääni ei ole mahtava mutta persoonallinen. Jatka ihmeessä! Kitara soi niinkuin pitääkin. Soundeja vähän voisi yrittää parantaa. Kitarat pikkasen liian takana ja laulu hieman liian pinnassa. Rumpusamplejen vaihoa myös suosittelen. Pikasen miksausta viilaamaan ja laulut pikkasen paremmin tuonne soundikuvaan. Kukaanhan ei halua kuulostaa kolmen markan idolsilta? Tasapainoa ja pikkasen vaihtelevampia kitarakuvioita. Fiilistä vielä pikkasen enemmän. Kannattaa ammentaa muista musiikkityyleistä omaperäisyyttä. Anna mennä!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Halkeama - Askeleesi 03.08.2007

Halkeama - Askeleesi
Tässähän on jo kertsissä meininkiä! Vähän lisää massaa tai ainakin alapäätä. Kitaran soundia pikkasen vielä säädät rouheammaksi. Nyt kuulostaa aivan liian ohuelta. Laulussa on jo hyvin fiilistä. Lisää stemmoja. Kyl se siitä!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Atem - Kuolleena voit vain kuunnella 30.08.2006

Atem - Kuolleena voit vain kuunnella
Helvetin hyvää matskua. Kitarat jyrää ja laulu toimii. Kannuttajakin vetää hilpeästi mutta lujaa. Fiilistä ihan selväästi mukana ja nauhoitteen laatukin kohillaan. Ei tästä tällähetkellä osaa sanoa mitään pahaa... Pirun hyvä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sarka - Avoin vyöhyke 26.08.2006

Sarka - Avoin vyöhyke
Aivan loistava äänenlaatu. Basari potkii ja kitara repii. Helvetin hyvä. Rakenteeltaankin ihan ehtaa tavaraa. Kokonaisuudessaan hyvänkuulonen biisi. Vähän ihmettelin tuota yhtä taukoa tuossa välissä. Siihen ois voinut jotain pistää että ois jatkunu fiksummin. "Laulut" jos tähän vielä jostain taikois niin vois potkii perseelle aika asenteella. Bassoraita vois tuoda lisää jämäkkyyttä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele DISTRACT RESORT - End Of My Rainbow 10.09.2006

DISTRACT RESORT - End Of My Rainbow
Täähän oli hyvä. Kitarat jyrää hienosti, basso lätkii ja meininki kohillaan. Laulajakin vetää hyvin. Niin hyvin että oli pakko laittaa stereoita kovemmalle. Oikeestaan helvetin hyvä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Argon - Eclipsed 25.04.2007

Argon - Eclipsed
Ihan mukavat soundit. Että ainakaan niiden suuntaan ei tarvitse keskittyä. Hyvää ja melko tarkkaa soittoa. Riffit aika perinteistä meininkiä, mutta tehty hyvällä maulla. Biisi myös pitää sisällään mukavan määrän erilaisia osia. Laulu sopii oikein hyvin ja laulaja vetää hyvin. Kyl kyl.

Sivu: 1 2