Parempi

Juha Hytönen

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

9
Vesinokkaeläin 25.04.2007
Sanojen rytmitys toimii erinomaisesti. Tuo monien mainitsema täyteen ahdettu lyriikka on tässä minun käsitykseni mukaan nimenomaan tyylilaji, jota käytetään harkiten. Ja se toimii.
0   +1 +2
 
9
kolhoosi 10.04.2007
Älä selitä, vaan soita! Ei tämä ole niin kamala kuin mitä kuvauksen perusteella odotin. Selkeät ja kirkkaat soundit oli ja biisi oli oikeinkin mukavaa kuunneltavaa. Hymyilyttää!
0   +1 +2
 
Veritaikina 10.04.2007
Hiukka erikoinen laulurytmitys, mut toimii. Ihan jees biisi..
0   +1 +2
 
MacFly 05.04.2007
Raakastuttiin? No jo, sanojen rytmitys menee miten sattuu, ja tuli paikoitellen sellainen 'akustinen räppi' termi mieleen. Turhaa hätäilyä, mikä on varmaan tarkoitettukin niin, mut kuulijan korvaan se vaikuttaa aika epämiellyttävältä. Turhan lyhytkin jopa - väliosaa kenties olisi kaivannut. Singer-songwritereita on maa täynnä, eikä tämä siinä joukossa näytä itseään mitenkään edukseen.
0   +1 +2
 
argon 05.04.2007
Trubaduuri-henkiset vedot eivät ole oikein koskaan lähellä sydäntä, tunnustaudun bändisoiton ystäväksi ja (mikä pahinta) salabasistiksi...

Eli ei muuta kuin bändisovitus aiheesta, niin ainakin meikäläiselle tämä toimisi huomattavasti paremmin. Sanoituksissa on sinällään hyvä meno ja kun biisiä saa täydemmäksi, niin saattaisi toimia hyvinkin - eli nuotiokitara-meininki hevokkoon ja rytmiryhmä peliin!
0   +1 +2
 
Modnar 04.04.2007
Jotenkin tästä tulee etäisesti mieleen Zen Café. Rentoa ja kevyttä tunnelmointia.
0   +1 +2
 
Guitarwall 04.04.2007
Jaahas, Ismo Alanko. Tämä biisi kuulostaa sille, että on otettu n määrä biisejä, joista on otettu juttuja ja yritetty kasata niistä kokonaisuus. Kannattaa miettiä sellaista, että joskus vähemmän on enemmän. Ei ole mitään järkeä tunkea biisiä noin täyteen lyriikoita, jos laulaja ei pysty niitä kunnolla ehtiä esittämään.
0   +1 +2
 
Muovinen 03.04.2007
Hui, laulu tulee todella kovaa... Olisi kiva kuulla kitaraa hieman enemmän. Sanoja on tungettu liikaa riveihin ja hirvee kiire on lausua niitä. Kertsi toimii kohtuullisesti mutta sinnekin on tungettu ihan liikaa tavaraa. Reilusti editointia lyriikkapuolelle. Ja jättäisin kirosanat ja halvat vitsit pois.
0   +1 +2
 
performanssi 31.03.2007
Kyseisistä fiiliksistä isot plussat, vaikka epätarkkuutta ilmeneekin. Haluaisin kuitenkin kuulla huolella tehdyn version, sillä lauluäänessä on mielestäni potentiaalia. Lyriikoitten sovituksessa on toivomisen varaa, mutta sanoma tuli selväksi.
0   +1 +2
 
9
slvs 30.03.2007
Repesin. Samalla tavalla mihin Dave parhaimmillaan aiheuttaa. Aivan sama vaikka laulu on välillä vähän epiksessä.
0   +1 +2
 
Luopio666 30.03.2007
Aavistus yup:tä ja toinen mokoma Alankoo.. Kyllä tätä hetken aikaa voi kuunnella. Tietyssä olotilassa. Ei pysty paljon muuta sanomaan.
0   +1 +2
 
8
Hehei, tästähän tulee mieleen "Risto". Sanat ovat hauskat, soundimaailma on just sitä mitä voisi kuvitella, akustinen ja laulu. Laulut laulettu liian läheltä mikkiä, ääni särkyy ikävästi, siinä siis pieni miinus, huom. pieni. Kestosta plussaa, jäi mieleen iloisena kuuntelukokemuksena. Lauluääntäkin löytyy, tosin aina kun joku laulaa rakkaudesta aattelen, että voi vittu....onneksi tämä ei kuitenkaan ollut mikään imelä biisi, vaan aika "söpö". Jeah.. lisää matskua, kyllä tässä potentiaalia on vaikka mihin. Tarttuva kertsi aina plussaa!
0   +1 +2
 
8
DevilHippie 28.03.2007
Paljon on asiaa miehellä, aika hassua kamaa. jossain rantsussa ois livenä ehkä kiva kuulla.
0   +1 +2
 
wjr 28.03.2007
Ekat sekunnit pelotti, että nyt tulee perus J.Karjalainen -kopio, mutta nuo nopeattilityskohdat toivat sopivasti omaperäisyyttä. Lisää.
0   +1 +2
 
Zebhyr 26.03.2007
Biisi on aivan kuunneltavaa tavaraa. Tuollainen määrä tarinaa kahteen minuuttiin paketoitavaksi on melkoinen suoritus, jolle täytyy nostaa hattua.
0   +1 +2
 
9
Meddi 26.03.2007
Laulat niin nopeasti että en ehtinyt muistaa kuin "jumalainen perse ja kiemuraiset aivot". Sekin on niin hyvä fraasi, että ysi. ja fiiliskin on ihan kiva, joskin vähän sekava
0   +1 +2
 
8
sadcircus 26.03.2007
Miellyttävä lauluääni... Biisiä vois kokeille snadisti hitaampana, nyt menee laulu vähä "Busta-Rhyme":si...
...Vaikka toisaalta, sehän saattaa olla just se biisin juttu...
Sympaatinen laulu kaikin puolin...
0   +1 +2
 
Bill Cosby 25.03.2007
Hah, repeilin lyriikoille - kuulostit välillä tosi paljon Ismo Alangolle, siis ne kohdat joissa sanojen sovitus oli kuin juoksisi liukuportaita väärään suuntaan. Myös Risto tulee mieleen - on sen verran suoraa tekstiä, vielä kun saisi lisää semmosia peräpukaman kaltaisia ulokkeita tuohon tekstiin, siis tottakai harkitusti. Esim. tuo:"se meni vitun nopeesti ohi..", on kyllä ihan vidu hyvä kohta - se hidastus ja kaikki, hyvä koukku. Ehkä biisin nimi voisi olla houkuttelevampi, kun tämä on kuitenkin selkeästi jotain muuta kuin harmaata Juha Tapio/Mamba/Tero Vaara -linjaa, ts. saisi sen myytyä kuulijalle paremmin.

Parantaisin tätä kiinnittämällä enemmän huomiota sanojen artikulointiin, sekä haluaisin jonkin yksittäisen pikkuelementin tuohon mukaan pelkän kitaran ja laulun tueksi. Ei kuitenkaan niin, että tuo singer/songwriter -meininki häviäisi. Voisi olla vaikka toinen kitara. Mutta siis, mukava kuulla tämmöstä suht. aitoa kamaa mikserissä.
0   +1 +2
 
7
Ääni oli miellyttävä, sanoituksissa survottu tahtiin aivan liikaa tavuja jolloin biisistä tulee hyvin hankalasti kuunneltava.
0   +1 +2
 
7
Arnaud 23.03.2007
Erittäin kiva laulusoundi.
Harmi vaan että genre menee osaltani niin ohi kuin vaan voi mennä.
Tästä tuli mieleen Zen Cafe, paitsi että tätä kyllä mieluummin kuuntelisin.
Sävellyksenä tämä on aikasta tavanomainen, tuollainen nopea "laulupuheräbäytys" ei juurikaan uppoa allekirjoittaneeseen ja tässä tapauksessa se ei kuulostanut "luonnolliselle", mitä ikinä tuolla termillä nyt tarkoitankaan. Kyllä tämä ihan kehityskelpoista matskua on.
0   +1 +2
 
Begemot 23.03.2007
Oukei, ei tää nyt ihan Davea ollut, mutta jotain kai sinne päin?

Tavuja ämpärillinen liikaa tahdissa, jopa niin paljon, että kuulostaa tahalliselta, mutta enpä tiedä miksi joku tieten tahtoen tekisi niin? Edellä mainittu tässä eniten häirtisi, ja muutenkin toisi uutta ryhtiä melodiaan, jossa malttaisit noiden sanojen kanssa. Sisältö sinänäs oli ok, toisaalta tunkit ängemällä niitä sanoja, mikä toisaalta jelppaa tarinin muodostamisessa. Soitti meni siinä sivussa kyllä.
0   +1 +2
 
gonjo 23.03.2007
Ihan ok biisi. Paha sanoo mitään kun artisti kertoo jo esittelyssä mikä menee huonosti.
0   +1 +2
 
7
Joylove 23.03.2007
Fiilikseltään tässä olisi potentiaa, mutta... Laulu saisi mennä tasaisemmalla rytmityksellä. Kohdat joissa kiirellä otetaan rytmiä kiinni eivät vain toimi. Esim. tuo (meneeköhän ne sanat edes näin) "unohtaa ne hatsivelat" ei kyllä vain yksinkertaisesti mahdu tuonne sekaan.
0   +1 +2
 
6
rene 23.03.2007
Biisissä on tekstiä, kuin Mertarannan jääkiekkoselostuksessa, joka tekee biisi oli todella rauhatoman. Myös tekstin sovituksen tarkistus olisi paikallaan, koska suomen kieli ei taida tuntea "raakastuminen" -verbiä tunneilmaisun välineenä. Tämä biisi on selkeäsi ylitekstitetty ja sanat on pakotettu liian ahtaaseen tilaan. Samat asiat voisi sanoa paljon väljemmin.
Kertosäe ei oikeastaan erottunut millään lailla muista osista, paitsi että sama teksti kertautui useammin kuin kerran.

Soiton ja laulun taso onkin jo mainittu esittelytekstissä, mutta ne ovat lähinnä marginaalisia muiden huomioiden rinnalla.
0   +1 +2
 
Juhgu 23.03.2007
Tässä tuntuu olevan vähän kiire, ei meinaa tuo määrä sanoja mahtua luontevasti tuohon aikaan, elikkäs ehkä joko hidastaisin vähän tai laittaisin rakenteeseen tahdin tai pari lisää. Ja kun biisi on vähän tälläinen pop-tyylinen niin kaipasin kyllä kovasti lisää soittimia mukaan, pelkkä kitara jätti vähän kylmäksi. Laulajalla on kuitenkin kiva ääni eikä se "epätarkkuus" tässä minusta haitannut vaan paremminkin sopi tyyliin. Kivan biisin aineksia tässä siis on, mutta voisi toteuttaa paljon isommin. Vaikka eipä kaikkea musiikkia tietty tarvitse aina tehdä niin vakavasti :)
0   +1 +2
 
Eerik 22.03.2007
jotenkin hauskan oloiset sanoitukseet ja vielä hauskempi sovitus. Kitara oli aika hiljaisella. Mutta jotenkin hauska fiilis tuli kappaleesta.
0   +1 +2
 
tep 22.03.2007
Helvetti että pelästyin, kun painoin playta. Iski nyrkkinä naamaan, kun alkoi niin tyhjästä. Karu alku ballaadille.

Biisi oli samaan aikaan sekä oikastaan aika miellyttävä että jotenkin rasittava. Miellyttävä osittain aika mainioiden puhekielisanoitusten ansiosta, rasittava oikeastaan vähän samasta syystä. En nyt oikein osaa tarkemmin selittää. Tuli hienoinen kieli-poskes -fiilis joistakin riimeistä, ja välistä tuli kyllä kankeitakin sananvalintoja.

Tuotantopuolesta en oikein osaa sanoa mitään, mutta akustinen humisee pariinkiin otteeseen aika ilkeästi, ja laulu tuntuu olevan täysin erillään skebasta. Biisinä silti ihan kiva pikkuballaadi, sopivan mittainenkin. Hieman hosuva tulkinta oli sympaattinen.
0   +1 +2
 
Nahkaturbaani 22.03.2007
lauluääni oli melko tylsä ja sanatkin sovitettu vähän miten sattuu. enemmän selkeyttä ja jotai räväkkyyttä tohon kertosäkeeseen niin kuulostaa paljonpaljon paremmalle.
0   +1 +2
 
Panda Storm 22.03.2007
En oo mikään sanomaan mutta toimisko paremmin jos ottais kahdella mikillä ja laulais ja soittais samaan aikaan? Kitaran vire ei oo ihan kohdallaan.
0   +1 +2
 
8
Paradigma 22.03.2007
Songer-songerwriter :) Hiljanen baari-ilta ja siel on jakkaralla sellanen sänkinen pitkäletti laulamassa ja soittamas kitaraa. Iha tällast perusmeininkiä. Laulusuoritus on, niinku sanoit vähän epäpuhdas, mut parempi vaa et on vähä paskaa, varsinki tällases. Tuo paremmin fiilistä.
0   +1 +2
 
par_sakaali 22.03.2007
Laulajan ääni sopii tähän biisiin hyvin kyllä. Mutta melodian rytmi ja lyriikat ei aina mee ihan sulavasti? :p
0   +1 +2
 
repulse 21.03.2007
Tämä on ihan maukas veto, ja hyvä kappale jossa on sanomaa!!
0   +1 +2
 
9
Eihän se mitään haittaa jos on vähän pielessä rytmit... Se kuuluu tähän menoon!... Loistavaa menoa... Tää on ihan hippi menoa... (no jotain sellasta) mut siistiä!
0   +1 +2
 
mr4 21.03.2007
aika tosi pirteen kuulonen biisi :D helvetti kun olis vähemmän hätäsesti nauhotettu. sun lauluääni on just sellanen, et sillä myydään platinaa :DDDD kertsissä on tosi paljon potenttiaalia kyllä ja siis kaikki on ihan kohallaan. varmaankin äänität tästä tarkemman ja vähän paremmin tuotetun/soitetun/lauletun version niin kyllä jumalauta meitsi diggaa :D on ihan pakko kuunnella uudestaan...välillä meinaa tila loppua noille kaikille sanoille, koita vähän uudestaan jäsentää lyriikoita ja karsia ylimääräset sanat pois niin menee vähän sujuvammin ;)
0   +1 +2
 
Telaketju 21.03.2007
Ei kyllä minun parhaimpia arvostelukohteita tällaiset biisit mutta täytyyhän sitä jotain vääntää. Itseäni häiritsee vähän nuo pikaiset selitysryppäät mutta toisaalta taas ei ei oikeen osaa päättää, niin ja soundit ovat niin hyvät mitä tällaiselta kokoonpanolta voi täältä odottaakkin. kyllä menis täydestä jos esim joku j.Karjalainen esittäs tämän biisin ja väittäs että tämä olisi hänen tuotantoaan että biisi on siis pätevä
0   +1 +2
 
7
mulsson 25.03.2007
Sopii varmaan hyvin savuiseen kapakkaan. Aika peruskamaa, tälläisenään ei erityisesti sytytä. Sanoitus hymyilytti.
0   +1 +2
 
9
raiwoband 25.03.2007
Toimii tällainen akustinen meininki. Sopivan riisuttua. Mielenkiintoisia nuo lauseiden rytmitykset. Mahtavat sanat! :)
0   +1 +2
 
8
DJ Spora 28.03.2007
Huh, mitä taidetta. Oikea trubaduuriasenne. Teksti ja sävellys ovat aika kamalat, mutta hienosta asenteesta ja rohkeasta kokeilunhalusta plussaa. Hehee, respektiä.
0   +1 +2
 
10
Tommy Loose 25.03.2007
Sellaista pop matskua. Mukavaa tarinaa sellainen raplaulanta kantaa tarinaa mukavasti eteenpäin. Omalaatuinen tyyli!
0   +1 +2
 
9
Zerzy 10.04.2008
Heh. Alkoi hymyilyttämään tämä. Meinas mennä räpiksi, mutta toimiihan tämä. Sellanen rento meininki. Tästä paistaa sellanen vilpittömyys läpi. Mikki ja kitara ja niillä mennään. Hyvähyvä.
0   +1 +2
 
zood 25.03.2007
Nyt mennään sellasella alueella etten hirveesti syty. Menee aika tällasella perus suomikitarapoppiosastolla. No... kitara oli kuitenkin ihan mukavasti nauhoitettu ja muutenkin kuullostaa varmaan sellaiselta mitä oli yritettykin, vähän ehkä jäivät häiritsemään nuo nopeat kohdat kun tuntui ettei ole mahtunut ihan siihen tahtiin ja sitten vedetään se kohta ihan pirun nopeesti vaan ohi, tosin sitä käytetään muutenkin ihan yleisesti että en tiedä voiko siitä nyt varsinaisesti valittaa, se vain on ehkä henkilökohtaisista mieltymyksistä kiinni, itse kuitenkin kuuntelen biisisä enemmän melodioita kuin sanoja, ja tämä meni niin peruslinjalla etten oikein jaksanut syttyä, pystyn silti kuvittelemaan että tästä joku syttyy, kuitenkin ihan laadukkaan kuulonen kitararenkutus
0   +1 +2
 
kristian_horna 26.03.2007
ei ole musiikkia josta pidän mut tämä on hyvin laulettu ja soitettu..
0   +1 +2