Nangilima

13:52

Tässä neljäs ja todennäköisesty myös nimibiisi tulevalta Dmitri Shostakovichin pianomusiikin inspiroimalta ambientalbumilta, jonka olen tehnyt yhdessä Lena Selyaninan kanssa. Tässä kappaleessa mennään Leijonamielen veljesten tummasävyiseen maailmaan ja sen kohtalonkysymysten äärelle. Palvelkoon tämä biisi myös virtuaalisena maljankohotuksena satavuotiaalle satutädille Astrid Lindgrenille, jonka uskomattomasta mielikuvituksesta myös Leijonamielen veljesten tarina aukeni.

10.00   836 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

10
mahan 22.11.2007
Jaahass,
Tätäbiisiä on kommentoitu ja nostettu taivaisiin, mitä tässä lisäämään, nostaisin sen vielä yhden pykälän korkeammalle. On melkein rikollista kuunnella tätä luurit korvilla, tätä pitäisi kuunnella isossa elokuvateatterissa jykevän monikanavaisen äänijärjestelmän kautta. En tiedä onko tämä tehty 5.1 tmv. systeemille mutta sen arvoista tämä olisi! JA kuvakankaalle voisi heijastaa musiikkia kuvaavaa, hiljaa leijuvaa ja mukaansa tempaavaa kuvaa.

Niin siro ja kuullas kappale mutta kuitenkin samalla voimakas ja hypnoottisen tampaava, kasvaa komeasti vielä koppua kohden ja tunnelma on toivorikkaan positiivinen ja iloinen. Taidokasta pianon soittoa kruunaa upeasti sovutettu leijuva tausta... :)

Nyt loppui kappale ja myös meikäläisen sanat, UPEETA!
0   +1 +2
 
10
Hoozk 17.11.2007
ohh täähä on hyvää materiaalia, tosi mystisen kuuloista ambienttii!
0   +1 +2
 
10
Olen kuunnellut tätä nyt jonkun kerran... ja:

Biisi on laadukas, teknisesti hyvin toteutettu, kokonaisuus ideana toimiva. Siis osaamista, näkemystä ja intohimoa on käytetty tekemiseen ja rutkasti.

Biisin tunnelma on huikea maisemoiden muuttujainen, muuttuja muuttumisen keskiössä. Muutos on mahdollista, kun muutos mahdollistaa muutoksen.

Puheosuudet, niiden sirottelu sinne tänne iskee kuuntelijaan juuri silloin, kun sitä vähiten odottaa. Hurjien tunnelmien keskellä on tyyneyttä ja keskustelua, turvallisuuden tunteita. Minusta ainakin vaikutti jopa huoltapitävältä puheosuuksien vuorovaikutus.

Biisin laaja-alainen näkemyksellisyys ja rohkeus olla myrskynsilmässä on upeata kuunneltavaa. Mielikuvikseni nousee outoja aikareikiä, kuin sukeltaisi menneeseen ja tulevaan ja voisi palata ja siirtyä mihin tapahtumaan tahansa omassa elämässään, silti niitä enää kokematta enää omakohtaisesti. Vain tutkien, miten on ollut ja mitä on tuleva, jokin välimuoto olemisessa. Loistavaa leijuntaa.

Musiikin äänimaailman tasapainoisuus siirryttäessä tunnelmista toisiin säilyy eheänä koko biisin ajan, loistavaa ja tyylikästä taikuruutta.

Hyvä valinta albumin nimibiisiksi, tässä on voimaa, herkkyyttä ja avartavaa oivallusta.
0   +1 +2
 

Löytyy soittolistoilta