Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Aloita uusi keskustelu

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Seuraava >

Kirjoittaja Minkä kirjan luit viimeksi?


-Chrustal-
393 viestiä

#1 kirjoitettu 13.01.2005 23:37

Luin viimeksi Ilkka Remeksen kirjan Uhrilento. Se oli joku kaunis kesäloman viikko mökillä kun sitä laiturilla auringonpaisteessa lueskelin.

Arvostelua en nyt jaksa kirjoittaa, koska kirjasta jäi mieleen vaan ne autuaat huolettoman ajttomat lukuhetket, jolloin ei ollu kiirettä mihinkään ja pystyi vain syventyä tekstin ihanaan maailmaan!

Ehkä ensi kesänä luen taas jonkin kirjan..

ehdotuksia??

^


Rippa

#2 kirjoitettu 14.01.2005 00:21

Snorri: Norjan Kuningas-saagat.

^


Tusina Immonen
10508 viestiä

#3 kirjoitettu 14.01.2005 00:45

Ari peltonen: Pallinaama

Suosittelen kaikille.

^


Hombre Muerto
3489 viestiä

#4 kirjoitettu 14.01.2005 06:05

William S. Burroughsin kirjan "Nisti" sain luettua loppuun eilen. Todella mainio heroinistikuvaus, kertoo huumeen valloittavuudesta ei pelkästään sanoilla, vaan myös tavalla millä asiat on kuvattu. Tätä on vaikea (ja turha) yrittää havainnollistaa, kirja pitäisi lukea. Suosittelen teosta erityisesti niille, jotka luulevat tietävänsä riippuvuudesta jotain.

Seuraavaksi ajattelin aloittaa lukemaan joko Einar Már Gudmundssonin kirjaa "Kaikkeuden Enkelit" tai Neeli Cherkovskin "Charles Bukowskin Elämä" teosta. Tekisi mieleni myös korkata tuo Dan Brownin hehkutettu "DaVinci Koodi", mutta minä kun harvoin pidän mistään hype-kirjoista, niin ehkä tuo saa vielä odottaa...

^


Nekkumies

#5 kirjoitettu 14.01.2005 06:39

Mika Waltarin "Sinuhe egyptiläinen". Kannattaa lukea jos pitää ryyppytarinoista, historiasta ja hauskoista palvelijaorjista.

^


Bloodycut
578 viestiä

#6 kirjoitettu 14.01.2005 07:13

Luin toisen kerran Kim Huyn Hee: Sieluni kyyneleet. Vaikuttava kertomus matkasta Pohjois-Koreasta Etelä-Koreaan. Suosittelen !

^


Siddhartha
883 viestiä

#7 kirjoitettu 14.01.2005 09:04

Nietzsche: Epäjumalten hämärä

^


TomiS
901 viestiä
Ylläpitäjä

#8 kirjoitettu 14.01.2005 09:46

wiren kirjoitti:
Dan Brown: Angels & Demons. Ihan luettava mutta lopussa oli paatosta vaahto suussa.


Luen kanssa tuota parhaillaan. Ai paatosta luvassa, shit. Oon vasta puolessa välissä ja toistaiseksi on ollut ihan jees.

Luin justiinsa tuota ennen Brownin "Da Vinci Coden" (englanniksi, of course), joka oli kyllä hiton hyvä kirja, vaikka olikin aika laskelmoidun kaupallinen tuotos.

^


Olavio

#9 kirjoitettu 14.01.2005 10:01

Rääväsuu kirjoitti:
Nyt luen parhaillan Dave Pelzerin Pimeän poika -kirjaa. Liitän myöhemmin arvostelun Paahteesta.


Luin syksyllä tuon kirjan itsekkin. Tarina on karmea ja mikä kurjinta se on tosi.

Viimeksi lukemani kirja oli Lauri Törni - syntynyt sotilaaksi. Sen oli kirjoittanut amerikkalaismies, jonka kyllä huomasi kirjoitustyylistä. Sitä edeltävänä kirjana yritin kokeilla, jos Hemingwayn Vanhus ja meri olisi näin iäkkäämpänä yhtään parempi - ei ollut.

^


[ sam ]

#10 kirjoitettu 14.01.2005 10:44

Juha Vuorinen: Juoppiksen Myrkky vuodet 1998-2000. Urbaania paskaläppää pokkari pullollaan. On oikeasti mukava lukea tuollaista härskisti ylivedettyä, mutta hämmästyttävän totuutta mukailevaa tykitystä, joka pistää huonon maun raa'asti uusiksi. Paskahuumori on näinä sivistyksen kulta-aikoina katoava kansanperinne, viinilasien ja juustojen äärestä viinan ja tappelujen ääreen vievä alkukantainen voima, ja ehkä ainoa amerikkalaistuneen yhteiskuntamme pelastaja.

Ei sitäkään koko ajan jaksa, mutta viinan tavoin aina silloin tällöin runsaasti.

^


bze
2682 viestiä
Ylläpitäjä

#11 kirjoitettu 14.01.2005 12:18

Edgar Allan Poe - Tales of mystery and imagination

Edgar-sedän parhaat stoorit yksissä kansissa, klassista jännitys / mysteeri / kauhukamaa siis. Alkuperäinen kieliasu tuotti hankaluuksia, tuon tason englanti on oikeasti todella -vaikeaa-.

^


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#12 kirjoitettu 14.01.2005 13:43

Layer kirjoitti:
Immanuel Kant - Prolegomena


Siinä vasta hassu teos... Ihme säätäjä tuo Kant.

Itse vastaan, että Koraani.

^


Niina

#13 kirjoitettu 14.01.2005 16:45

Joanne Harrisin Appelsiinin tuoksu.
Pitkästä aikaa löysin kirjan, joka tosiaankin imaisi mukaansa ja harmitti hurjasti, kun sivut sitten loppuivat...

^


Kukkonen
1735 viestiä

#14 kirjoitettu 14.01.2005 16:51

Hombre Muerto kirjoitti:
Tekisi mieleni myös korkata tuo Dan Brownin hehkutettu "DaVinci Koodi",


Eipä olut kummoinenkaan teos. Aika tasapaksu, välillä juoni oli heikko ja osa kuvioista helposti arvattavissa. Ja tuon teoksen viimeksi luin.

^


LauriT
1293 viestiä
Luottokäyttäjä

#15 kirjoitettu 14.01.2005 17:44

Luin joululomalla muutamia kirjoja. Esimerkiksi juuri tuon "Da Vinci -koodin". Pidin kirjasta hyvin paljon. Olen nimittäin aina ollut kiinnostunut tuollaisista hieman "mystisistä" jutuista. Kaiken kaikkiaan tuo kirja oli mielestäni varsin toimiva kokonaisuus, enkä löytänyt siitä juurikaan moitteen aihetta, vaikka kirja epäilemättä olikin hyvin kaupallinen tyyliltään.

Luin myös Pekka Sartolan "Totuutena valhe" -kirjan, joka kuvaa antisemitismiä nykyajan yhteiskunnassa. Kirja oli varsin mielenkiintoinen ja avasi uusia vähän puhuttuja näkökulmia tuttuihin asioihin. Sitä oli myös hauska lukea, mikä on erittäin suuri plussa tämän tyylisissä lähihistoriaa analysoivissa kirjoissa, jotka normaalisti ovat puuduttavan kuivaa luettavaa.

Luin myös Hugo Leichtentrittin "Musical Form" -kirjan, joka oli mielestäni varsin epätasainen kokonaisuus - jotkut luvut olivat mielestäni erinomaisen älykkäitä ja johdonmukaisia, kun taas monet luvut olivat todella väkisinväännetyn oloisia. Kirjassa oli myös melkoisia puutteita - esimerkiksi polyfonisia muotoja käsittelevässä luvussa ei puhuttu sanallakaan fortspinnungista, mikä on aika outoa, kun ottaa huomioon sen, että kirjoittaja on saksalainen. Topiikka oli myös aiheena sivuutettu täysin. Lieneekö sitten varhaisen kirjoittamisajankohdan syytä - teos on kirjoitettu joskus toisen maailmansodan jälkeen. Parasta kirjassa oli ehkäpä pienmuotojen analysoinnin käsittely.

Lisäksi luin "Nurkkaan ajettu Jumala?" -nimisen kirjan, jossa piispa Pihkala ja tähtieteilijä Haapaoja väittelevät kirjeitse Jumalan olemassaolosta. Tämä oli melko mielenkiintoinen teos - tosin loppua kohti keskustelu alkoi muuttua aavistuksen verran paikallaan junnaavaksi, sillä loppujen lopuksi näiden kahden henkilöiden välisissä mielipiteissä ei tuntunut olevan juurikaan eroa.

Tällä hetkellä olen lukemassa Tuomas Akvinolaisen (Thomas Aquinas) "Summa Theologiae" -teosta, jonka sanotaan olevan hänen tärkein kirjallinen tuotoksensa. Kirjalliselta ilmaisutavaltaan tämä teos poikkeaa kyllä todella suuresti kaikista "nykyaikaisista" filosofian alan kirjoista. Tätä on aika vaikea selittää lyhyesti, joten suosittelen, että kiinnostuneet katsovat itse.

^


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#16 kirjoitettu 14.01.2005 17:53

LauriT kirjoitti:
Luin joululomalla muutamia kirjoja. Esimerkiksi juuri tuon "Da Vinci -koodin". Pidin kirjasta hyvin paljon. Olen nimittäin aina ollut kiinnostunut tuollaisista hieman "mystisistä" jutuista. Kaiken kaikkiaan tuo kirja oli mielestäni varsin toimiva kokonaisuus, enkä löytänyt siitä juurikaan moitteen aihetta, vaikka kirja epäilemättä olikin hyvin kaupallinen tyyliltään.


Kyllä minusta on siinä on sellainen iso moite, että siinä vääristellään historiaa ihan mennen tullun. Puhutaan historian vierestä roskaa kirkolliskokouksista jne... Ei siinä teoriassa mitään, kun kaikki tietävät, että sen historiallisuus on hatustavedettyä. Käytännössä kuitenkin siinä on se vaara, että ihmiset kuitenkin oppivat väärää tietoutta menneistä tapauhtmista siitä. Totuutta ja fiktiota kun on ihmisen muistijärjestelmässä niin vaikea erottaa toisistaan.

^


fallen_angel

#17 kirjoitettu 15.01.2005 23:27

Viimeksi luin Ian Carrin - Miles Davisin elämänkerta.. Raskas ja ajoittain hidastempoinen teos joka kumminkin raottaa huomattavasti enemmän aikamme taitavimman trumpetistin elämänfilosofiasta ja elämästä.

Alotin juuri päivä sitten Anne Frankin päiväkirjan lukemisen, joten vielä en osaa siitä sanoa mitään.

^


techrono

#18 kirjoitettu 15.01.2005 23:56

Luin viimeksi Henning Mankellin Leopardin Silmän. Aika raadollinen kuvaus valkoisen tilanomistajan pelon ja epäluulon täyttämästä arjesta mustassa Afrikassa. Sitä edellinen taisi olla Donna Tarttin Jumalat juhlivat öisin, joka oli loistava kirja, etenkin ottaen huomioon että se oli kirjailijan esikoisteos.

Tosin tässä on nyt jo parin vuoden ajan ollut kesken tuo Robert Jordanin Ajan pyörä -fantasiasarja... Alkupään kirjat ahmin 5 kirjaa/kk tahtia, mutta sitten alkoi mennä kuukauden odotteluksi aina kahden kirjan välissä, kun ei niitä ollut vielä julkaistu suomeksi... Nyt voisi taas muutaman käydä lainaamassa, en ole kesän jälkeen niitä lukenut.

Kahdeksantoista 500-sivuisen osan jälkeen tarina jatkuu vielä... Se jätkä kyllä jaksaa vääntää kirjoja.

^


Monique Deés

#19 kirjoitettu 16.01.2005 01:55

Henrik Ibsenin Nukkekodin luin koulua varten, itseasiassa toista kertaa.
Se on iha mukavaa luettavaa, vaikka noi näytelmät on yleensä aika kuivia.

^


Juhladude

#20 kirjoitettu 17.01.2005 00:20

Luin Henri Charrieren "Papillon". Oli sen verran loistava kirja, että piti lainata saman herran kirjoittama jatko-osa "Banco!". Myönnän, että aloitin lukemaan kirjaa ihan sen takia, että Papillon on loistava elokuva. Huomasin kuitenkin että kirja on paljon parempi, kuten yleensä bestsellereistä tehtyjen elokuvien kohdalla. On se hienoa kun syyttömänä tuomittu Papillon yrittää kerta toisensa jälkeen karata vapauteen, ja joka kerta on itse täysillä kannustamassa sen karkausyrityksiä.

Kirjan nautintoa laskee vähän se, että vaikka se onkin omaelämänkerta, aika suuri osa siitä on keksittyä. Charriere on todennäköisesti ympännyt kirjaan kaikki vankilassa kuulemansa tarinat, mutta yhtä kaikki kiehtova kirja se on. Harmi että luin yhdeltä nettisivulta, että se tärkein eli Pirunsaarelta karkaaminen, johon elokuva loppuu, on ainakin keksitty juttu.

^


Redfox

#21 kirjoitettu 17.01.2005 08:07

DIRTYSOUL kirjoitti:
eminemin elämänkerran (jos sitä nyt siksi sanoisi,mut hyvä oli...suosittelen)


Jep,sama vastaus,sitä ennen luin tuon Da Vinci koodin,joka oli ihan mielenkiintoinen kirja,onhan siinä paljon tottakin,esim: joittenkin hartaasti uskovaisten viha naisia kohtaan,joka johtuu siitä,että Eeva haukkasi omenaa vaikka oli kielletty.

Ja nyt on kesken Ilkka Remeksen "ikiyö".

^


Jenni-
321 viestiä

#22 kirjoitettu 20.01.2005 09:32

Reijo Mäen Vares- kirja 'Pahan suudelma'.

^


Siddhartha
883 viestiä

#23 kirjoitettu 20.01.2005 09:38

Desmond Morris: eläin nimeltä ihminen

^


LauriT
1293 viestiä
Luottokäyttäjä

#24 kirjoitettu 23.01.2005 21:59

Päätin ahmaista pikkuvälipalana tuossa Akvinolaisen ohella, joka on melko raskasta tavaraa, Vatsjajanan "Kama Sutra":n. Tämä on todella mielenkiintoinen ja hauska kirja, jossa käsitellään erilaisia rakkauselämään ja parinmuodostamiseen liittyviä asioita melko laajalta alueelta (osa jutuista on kuitenkin kulttuurihistoriallissidonnaisia), kuitenkaan sortumatta turhaan raskassoutuisuuteen. Suosittelen kaikille, sekä miehille, että naisille. Varsinkin parisuhteessa elävät saavat tästä kirjasta varmasti hupia pitkäksikin aikaa.

^


Tuuk42

#25 kirjoitettu 23.01.2005 22:57

Robin Hobbin Näkijän Taru-trilogian avaus: Salamurhaajan Oppipoika tuli luettua eilen loppuun.
Yleensä en fantasiaa lue, mutta veljeni jatkuvan hypetyksen jälkeen piti tehdä poikkeus sääntöön. Ihan mielenkiintoinen avaus, ja mikä parasta koko kirjassa ei mainittu kertaakaan yhtään salaperäistä taikamiekkaa.

Varmaan täytyy lukea muutkin osat. Sen jälkeen jatkankin varmaan taas tavoitettani lukea kaikki Tähtivaeltaja-lehden nimeämät kirjat 1900-luvun scifin top 50 listalta.

^


Rumarimpsrempsa
94 viestiä

#26 kirjoitettu 23.01.2005 23:13

Saarisen Essin "Länsimaisen filosofian historia!".
Ensi perstaina on tentti, muutoin en varmaan olisi tuohon opukseen koskaan edes tarttunut. Yleissivistystä tässä hankitaan, siinä mielessä kirja palvelee tarkoitustaan oikeinkin hyvin. Muuten se sopisi lähinnä nuotion sytykkeeksi (nyt puhuu kyllä portviini....

^


tinu
2833 viestiä

#27 kirjoitettu 23.01.2005 23:35

Olen lukenut viimeaikoina aikalailla hömppäromaaneja jotka Barbara Taylor Bradford on ylös kirjannut. (En vain muista sen kirjan nimeä minkä eilen luin..) Siinä kuitoinkin kerrottiin Maximilian Westheimista/Westistä ja sen elämän tarina ja niin edelleen..Hömppää mitä hömppää..
Huomenna ajattelin aloittaa erään Mary Higgins Clarkin opuksen.

^


sadomatti
1891 viestiä

#28 kirjoitettu 24.01.2005 00:08

Viimeksi luin Antti Kauranteen Kadonnut Viipurissa joka on dokumenttiromaani Viipurin taistelusta. Kirjan versio historiasta on yksi mahdollinen "totuus", sillä asiakirjoja, sotapäiväkirjoja, jne. katosi ja niitä kirjoitettiin jälkikäteen uudestaan kaunistellen katastrofaalisimpia erheitä. Täyttä totuutta Viipurin menetyksestä ja 20 Pr. vaiheista taistelussa ei todennäköisesti koskaan tulla tietämään.

Hyvä kirja, ajoittain laiskahko, mutta kauttaaltaan varsin asiallinen teos.

^


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#29 kirjoitettu 24.01.2005 03:09

Ray Bradbury - Farenheit 451

Kirja ei ollut huono, mutta pienoinen pettymys sen kohtuullisen korkean maineensa vuoksi.

^


Bablo Diablo
727 viestiä

#30 kirjoitettu 24.01.2005 14:16

viimeksi luin tämän Trio Niskalaukaus-kirjan

^


Hei-mo

#31 kirjoitettu 26.01.2005 15:12

Viimeksi taisin kouluun äikäntunnille lukea Tiikerikakku nimisen novellikokoelman.

Ja tällä hetkellä olen lukemassa Pikauokakansaa, jossa kerrotaan McDonaldsin ja muiden pikaruokaloiden hstoriikista ja toimintatavoista ja muuta semmosta. Saa vaan nähä millon saan luettua sen loppuun. Kun en vielä edes puolessa välissä taida olla ja uusittu on jo aika monta kertaa..

^


Hei-mo

#32 kirjoitettu 26.01.2005 15:13

Viimeksi taisin kouluun äikäntunnille lukea Tiikerikakku nimisen novellikokoelman.

Ja tällä hetkellä olen lukemassa Pikauokakansaa, jossa kerrotaan McDonaldsin ja muiden pikaruokaloiden hstoriikista ja toimintatavoista ja muuta semmosta. Saa vaan nähä millon saan luettua sen loppuun. Kun en vielä edes puolessa välissä taida olla ja uusittu on jo aika monta kertaa..

^


Hei-mo

#33 kirjoitettu 26.01.2005 15:14

Ai kuinka nin en osaa käyttää konetta..

^


IronMaid

#34 kirjoitettu 26.01.2005 16:09

Souladelic kirjoitti:
Seuraavaksi aion uppoutua Iron Maidenin Run to the hillsiin. Ou jeah, kesällä keikkakin mua odottaa.


Keikka minuakin odottaa ja tuota Run To The Hills:ia on tullut jo yksi ilta luettua. Alku ainakin lupailee hyvää, yleensä en jaksa elämänkertoihin keskittyä mutta kyseinen opus vangitsi. Sitä ennen taisin lukea Tracy Hickmanin ja Margaret Weisin Dragonlance sarjan Kronikoiden toisen osan, Talviyön Lohikäärmeet. Pidin kovasti ja se meni kahdessa illassa. Suosittelen Dragonlancea lämpimästi kaikille fantasiafriikeille, aloittaa kannattaa Raistlinin Kronikoista, ensimmäinen osa on Hengen Miekka (Soulforge). Seuraavaksi Kronikoiden viimeinen osa, Kevätaamun Lohikäärmeet, pitäisi lukea, sitten Legendat ja sitten jotain muuta välillä.

^


Kaurismaki
1141 viestiä

#35 kirjoitettu 26.01.2005 16:13

Lewis Carroll: "Alicen seikkailut ihmemaassa"

(Ihan totta! Joku hullu oli mennyt suomentamaan sen Aliceksi.)

Oli ihan hauska, en vielä ollut sitä lukenut. Muistin vaan sen piirretyn joskus.

--offTopic!--
Sitä ennen Leo Tolstoin "Ivan Iljitshin kuolema" (taas kerran)

^


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#36 kirjoitettu 28.01.2005 00:44

Rumarimpsrempsa kirjoitti:
Saarisen Essin "Länsimaisen filosofian historia!".
Ensi perstaina on tentti, muutoin en varmaan olisi tuohon opukseen koskaan edes tarttunut. Yleissivistystä tässä hankitaan, siinä mielessä kirja palvelee tarkoitustaan oikeinkin hyvin. Muuten se sopisi lähinnä nuotion sytykkeeksi (nyt puhuu kyllä portviini....


Soosittelisin lähinnä Bertrand Russelin vastavaa teosta kaikille filosofian historiasta kiinnostuneille. Erinomainen, joskin myös jossan määrin subjektiivinen (voiko filosofiaa edes tarkastella objetiivisesti?)

^


tinu
2833 viestiä

#37 kirjoitettu 28.01.2005 02:24

Viime yönä luin Mary Higgins Clarkin Isän tyttö nimisen kirjan loppuun. Aika jännittävä teos tuo oli jälleen kerran. Ei pitäisi lukea hänen teoksiaan, mutta ei voi pitää näppejään erossa.

^


Shah
2339 viestiä

#38 kirjoitettu 29.01.2005 14:20

Viimeksi Nevill Druryn Shamanismi. Tällä herkellä Serge Kahili Kingin Kaupunkishamaani.

^


Pastori Silli

#39 kirjoitettu 29.01.2005 16:16

Iron Maiden -Run to the hills ja Kiss -Maskin takaa. Hyviä ja informatiivisia kirjoja molemmat, mutta olisin kaivannut niihin jotain kunnon mehukkaita sekoilujuttuja tyyliin Mötleyn Dirt. Tosin, Maiden on vissiin ollut aina melko sivistynyt ja fiksusti käyttäytyvä orkesteri. Gene Simmonsilla olisi varmaan paljon mehukkaita juttuja kerrottavana.

^


Kurv!
1004 viestiä

#40 kirjoitettu 30.01.2005 00:08

En ole ikinä kyllä ollut kirjojen ystävä.

Joskus varmaan ala-asteella taisin lukea kokonaan jonku Bert -kirjan, mut en oo varma luinko es loppuun.

^

Ketju on lukittu.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Seuraava >

Aloita uusi keskustelu