Lammikkolampi -remix

Juhladude | 30.03.2004 | Light Rock
3:44

Alkuperäisesti Oswellin tuottama kaunis poppibiisi "Lammikkolampi". Säästin rytmi- ja basso-osaston alkuperäisestä ja lisäsin kaikenlaista kitarasoundia wahwahista särkijään. Tuloksena aikamoista sooloilua. Pohjimmiltaan poppibiisi, joka kuitenkin muistuttaa kitaranvingutusta Mark Knopflerin tyyliin. Vihdoinkin minulta biisi, jolla on tarpeeksi pituutta ja joka pysyy teemassaan alusta loppuun.

9.33   607 kuuntelua
Linkki: http://www.mikseri.net/playsong.php?id=59040
Vastaanottajat
käyttäjätunnus tai sähköposti, erottele useammat rivinvaihdolla
Viesti
valinnainen
Nimesi
  tai Peruuta

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

9
Salmis 09.03.2006
Dyyd!
0   +1 +2
 
9
Juhladude 17.07.2004
Hmm... nyt puolen vuoden sulattelun jälkeen on hyvä kommentoida tämä tuotokseni.

Kylläpä tästäkin kappaleesta löytyy vikoja, kun niitä osaa katsoa kuin vierasta biisiä arvostellessa. Ensinnäkin koko yleissoundi on liian lattea. Lisää ääniä! Lisää soittimia. Ainoa kohta, joka edes lähentelee täyteläistä äänimaailmaa, on se missä särkijä tulee ensimmäistä kertaa mukaan. Särkijä paikaa edes vähän tuota ammottavaa aukkoa noin 1 kHz alueella. Akustiset kitarat soivat liian korkealta ja perusbasso tuli miksattua liian matalalle. Noh, ainakin voi positiivisesti kehua, että eri äänet erottuvat hyvin (tai niiden pitäisi erottua).

Toiseksi melodioiden suunnittelussa ja eri äänien kehittelyssä olisi voinut käyttää enemmän aikaa. Kappale olisi kaivannut joitain mehukkaita (ehkäpä Fruitsilla tehtyjä) soundeja, vaikkapa chorusta. Samoin kitarasoundit ovat latteita, mille tosin tuskin mitään voi. PODista tuli revittyä kaikki irti ja olen tyytyväinen että sain aikaan edes kyseiset efektit. Kitara vain on vaikea kapistus ja olisi ehkä vaatinut oikeaa vahvistinta ja studioäänitystä.

Keskivaiheilla on aivan turha välivaihe, jossa kitara soittaa bassomelodiaa. Tuohon olisi pitänyt keksiä jotain, mutta aika kului ja voimat ehtyivät. :) Kitaransoitto ei kuulu myöskään menevän nappiin. Mikään mestarikitaristi en ole, mutta olisi silti pitänyt vaivautua soittamaan kohdat niin monta kertaa, että ne menevät edes virheettömästi. Kummallista on, että melkein koko biisin aikana kulkevan sooloilun spontaanisti keksin päästä ekalla soittokerralla.

Annetaan nyt kuitenkin armoa itselle ja kokeilunhalulle, kun aloin työstää Oswellin loistavaa Lammikkolampea (joka mielestäni on vieläkin persoonallisempi ja tasapainoisempi, eli siis parempi biisi kuin tämä versio). Joten annetaan nyt sitten ysi. Oswellin kymppi onkin hieman liioiteltu.
0   +1 +2
 
10
Oswell 30.03.2004
Hienoa kitarointia kerrassaan. Mukava kuulla, että vanhat melodiani on saatu heräämään uudelleen henkiin ja saatu ympättyä sekaan myös omaa sooloilua. Eri kitaraäänet on saatu soimaan hyvin keskenään, eikä sekasortoa pääse syntymään. Vaihtelevuuskerrointa on saatu korotettua runsaasti verrattuna esikuvaan. Kyllä tämä versio kunniaa tekee alkuperäiselle. Täysi kymppi vähintäänkin Juhladuden taidokkaalle kitaroinille.
0   +1 +2
 

Viimeisimmät kuuntelijat