Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Arkisto

Ladataan

Koneiden orja

Vuonna 1992 ostin ensimmäisen keyboardin, taisi olla Yamaha SY-22, soundit oli mitä oli, softaksi sain cakewalk 1.0 virallisen version ja midi liitäntä hoitui graviksen midi/peliporttiin tulevalla adapteri mokkulalla, konees äänikortin virkaa hoiti gravis ultrasound, joka edusti sen ajan äänikorttien hitech osastoa kotipuolella ;)

Tuo aika oli merkittävä virstanpylväs loputtomassa laitevarustelussa, koneita tulee ja menee, Alesis, Akai, Emu, Yamaha, Korg, Roland, Kurzwail, Kawai, Emagic, Ensoniq... paljon on tavaraa virrannut käsistä, mutta mikään ei ole parantanut musiikillista tuottamattomuuttani ;) aika menee koneiden kanssa leikkiessä ja opettelussa, saamatta mitään konkreettista tehtyä.

Paras toimiva järjestelmä on tähän mennessä ollut Cakewalk 7 , Roland-Super-MPU64 (midi purkki) Roland JV-1080, Korg X5D Keyboard. Sekvenssit soitan Cakewalk:iin mididatana, SYS-EX:it imuroin Korgista ja Rolandista Cakewalkin sisään ja voila, siinä se, helppoa. Nykyään on kaikenmaailman VST/DXi plugareita ja FruityLoop patterni pohjaisia systeemeitä, puhumattakaan Sonarin kaltaisesta jätti multi studio softasta, joka on täynnä toimintoja. Aikoinani meni muutamia kuukausia opetella Cakewalkin toiminnot, näppäin oikoteiden toiminta, mididatan editointi , sysexien hallinta, instrumentti määritysten luonti, nykyään pitäisi varata työväenopistolta kurssi, jotta oppisi käyttämään näitä softahirvityksiä. TOKI, kun sen kerran oppii niin mikseri.net on osoittanut sen että kyllä niitä muusikoita syntyy pelkällä PC:n ja softan käytölläkin.

Kukin tavallaan, viimeisin hyödytön hankita oli Korg KAOSS PAD 3, mikä lähti Korg:n Kaossilatorin heräteostoksesta, Youtubesta löysin pätkiä KAOSS PAD 3:n toiminnasta ja siinä se oli, innostuin heti. Sanottakoon, hauska laite, paljon vilkkuvia valoja ja sen semmoista, hyvät soundit, vaikkakin aika suppea valikoima, muutama rumpusetti, muutama beat pattern ja pari syntikkaa, efektit ovat ihan kivoja, varsinkin filtterit. Sampläys on helppoa, mutta sample aika rajoitettu, samplen polyfonia rajoitettu 4 , resamplays efektien läpi on hieno ja helppo toiminto, patternit ovat helppo virittää, kaiken kaikkiaan toiminnot ovat yksinkertaisia käyttää, pienen intron saa helposti tehtyä, kontrolli pädin käyttö on mukavaa ja luovaa, mutta laite on juuri omiaan keikkailevalle DJ:lle, minä koin nopeasti sen , että kaikkea kivaa on mutta jokainen asia on jollain tapaa rajoittunut, joten varsinaiseen musiikin tekemiseen en kokenut sen sopiva, tai sitten vain en osaa ;)

Kaoss Pad 3 on muuten hyvin suunniteltu ja tukevasti rakennettu, laite on yhtenäisen metallisen kotelon sisälle rakennettu, napit toimivat ja vastaavat hyvin, liittimet ovat tukevat ja sijoitettu järkevästi.

Taas kerran laite, jonka kanssa leikkiessa saa illat kummasti kulumaan, saamatta mitään aikaiseksi ;)

20.11.2008 Pääsin Kaoss Pad 3:sta eroon ja tilalla tupsahti Rolandin SooninenSolu (SonicCell), ominaisuuksiin ei ole vielä syvemmin kerrennyt tutustumaan, sen mitä muutaman performance tilan selasin läpi, hyvät soundit, ei kyllä vsti/dxi plugarit pärjää rautasynalle.

Olen tullut musamaailmaan mukaan silloin kun softasyniä ei ollut olemassakaan, joten selkäytimeen on piintynyt vanhanaikainen Sequencer/MIDI maailman toiminteet, eikä niistä opeista helpolla pääse, saati haluakaan eroon.

Kirjoitettu Monday 10.11.2008

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: