Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vaalit ja kristityt (käsistä lähtenyt)

Noniin, nyt kun nämä vaalit ovat sitten joka raosta tunkemassa vastaan ja edellinenkin päiväkirjamerkintäni liittyi niihin, niin alkaahan näihin mennä hermot. Hirvittävä mustamaalaus- ja selittelyrumba, ja vielä joka neljäs vuosi. Mahdotonta ajatellakin, että puolueet voisivat hillitysti markkinoida itseään, tai edes jossain määrin hyvien tapojen mukaisesti?
Mutta sitten on puolueet, joiden koko puolueohjelma on hyvien tapojen vastainen. Nyt on tämä Suomen Kansan Sinivalkoiset päässeet sitten virallistamaan itsensä. Tarvitseeko paljon ymmärtää asioita, jotta näkee mistä on kyse? Eihän siitä ole vielä kuin seitsemänkymmentä vuotta kun Saksanmaalla semmoinen jeppe vetäs ittensä koko maan johtoon varsin samanhenkisellä ajatuksella, että ajetaan homoseksuaalit, vammaiset, "heikot" ja valtaväestöstä poikkeavat kansat, parhaiten heistä taidetaan muistaa juutalaiset, keskitysleireille, joissa niillä voidaan tehdä yhden jos toisenkinlaisia epäinhimillisiä kokeita ja ihan vain teloittaa. En nyt ota kantaa teloituksiin sinällään, niitä ei epäinhimillisen luonteensa takia voida oikein verrata armolliseen kuolemaantuomioon, etenkin kun niihin pakotettiin väkeä vain erilaisuuden takia. Mutta kuitenkin, vähän samanlaista meininkiä tuolla SKS:llä tuntuu olevan päällä. Tai mielestäni sen K-kirjaimen voi jättää lyhenteestä pois, niin saadaan hieman kuvaavampi lyhenne.
Ja sitten on toinen puolue, Kristillisdemokraatit. Okei, siit on jo 2000 vuotta kun joku hiippari heilui tuolla etelämmässä, ja vieläkin joku jaksaa muistaa sen? Puhumattakaan siitä, että tuohon kaveriin liitettyihin "ihmeisiin" ja houreisiin tarinoihin uskotaan vieläkin? Tilanne oli 2000 vuotta sitten vähän eri kuin nyt, tiede ja tutkimus olivat varsin vähissä, maailmankaikkeuden tuntemisesta puhumattakaan, joten on luonnollista, että ihmiset heittelivät arvailuja asioista, joita eivät osanneet selittää. Mutta siis, ajatus jumalasta? Että on joku partasuinen veikkonen tuolla yläilmoissa, joka on tekassu tän kaiken kuudes päiväs ja vedelly lonkkaa seittemäntenä? Ei herrajjestas (ironiaa?). Ja sitten kun tajutaan, et ylhääl ei ainakaan ole ketään, ainakaan tässä aurinkokunnassa, niin sanotaankin että se on sellainen henkisen maailman juttu. Joka tapauksessa, asiasta ei ole todisteita, mutta kun asiaa ei voida todistaa vääräksikään - miten voitaisiinkaan, kun sitä muokataan niin, että sitä pidäkään todistella, vaan ainoastaan uskoa? - niin se on totta? Ei se mene niin. Asia pitää todistaa todeksi, jotta se on totta. Kuulostaa yksinkertaiselta, ja sitä se onkin, joten mikä sen ymmärtämisessä on sitten niin vaikeaa?
Okei, en osaa selittää, miten tänne on tultu. Alkuräjähdystä pidetään maailman syntynä tieteessä, mutta minun käsittääkseni se oli vain edellisen maailmankaikkeuden loppu, jossa oli tapahtunut universaali lämpökuolema, eli suhteellisuusteorian mukaisesti kaikki materia oli muuttunut energiaksi, ja johan Stephen Hawkingkin on sanonut, että ylettömän suuret energiamäärät saattavat reagoida meille tuntemattomalla tavalla. Ja kun miettii, että kilo materiaa sisältää energiaa newtoneina painonsa kerrottuna valonnopeuden neliöllä (ihan vain metreinä sekunteina, sen ollessa tieteessä nopeuden perusyksikkö), niin kilostakin materiaa saadaan aika vitusti energiaa, ja kun mietitään montako kiloa materiaa on koko universumissa, niin se on jo niin paljon energiaa, että sitä on millään luvulla turha lähteä kuvaamaan. Se on vain aivan vitusti.
Mutta siis, taas mie lähin harhaileen, mie siis osaan kyl heittää yhden teorian alkuräjähdyksestä, mut mie en osaa selittää, että mistä tämä kaikki materia ja energia on tullut ja miksi. Ehkä se paljastuu ihmiskunnalle joskus kaukana tulevaisuudessa, ehkä ei (etenkin jos tuhotaan maapallomme tässä piakkoinkin), mutta en silti lähtisi uskomaan johonkin umpimähkään heitettyyn teoriaan jumalasta. On paljon, mitä emme tiedä, emmekä ehkä tule tietämäänkään, mutta jos jokin osataan sanoa tutkimalla valheeksi suhteellisen suurella todennäköisyydellä, niin eikö se kannattaisi sitten myöntää valheeksi? Voi olla jokin universumin syntyyn liittyvä asia, jota emme tiedä, mutta tuo ajatus lähes ihmishahmoiseta partaveikosta on kyllä kukkua, etenkin väite, että sellainen voisi luoda lapsen maapallollemme. Se, että tarina on kirjoitettu kauan sitten tekee minusta siitä vähemmän luotettavan tietolähteen, eikä päin vastoin, nimenomaan sen takia, että tuolloin kehitys oli jäljessä nykytilannetta. Yksinkertaista, taas? Ja taas, se on, mutta silti ihmisten on sitä niin vaikeaa tajuta. Voi elämä.

Niin ja tämä kaikki lähti liikkeelle kun katsoin netissä Päivi Räsäsen vaalitenttiä. Voi elämä, toistamiseen. Lähti vähän tämä kirjoitus taas käsistä... näin sitä käy, kun ajattelee hirveällä tahdilla ja yrittää kirjoittaa niitä ylös.

Kirjoitettu Friday 09.03.2007

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: