Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Tee se itse keikka tarina.

Jamipoppoo Loviisan kappelinpuiston lava 12.6.1999

Varaan lavan 12.6 päivälle kulttuuritoimistosta, Scion silloinen tyttöystävä tekee keikka julisteen, jota sitten niittaamme pitkin kaupunkia. Ilmoitamme tapahtuman Loviisan Sanomille ja Östra Nylands lehdille. Haen Poliisilaitokselta soittolupaa ja saankin sen maksaa 140mk (Porvoossa 80mk). Olemme treenanneet tätä keikaa varten koko talven ja vielä on kenraalit perjantaina. Lauantaina pakkaamme kamat siirtoa varten, sitten tulee mieleen että pitäisikö vilkaista josko penkit on laitettu kaupungin puolesta. Saavumme lavalle (Ray-Ska & Scion) penkit on vielä kasassa ketjulla, joten tressi iskee. Onneksi on sukulaisia töissä kaupungilla ja saamme avaimet - Scion ja minä levitämme penkkejä lavan edustalle.
Sitten treenikselle ja alamme kuskata kamoja tämäota farmarilla, sekä Roopen autolla reissuja tulee muutamia koska bändi on iso (onneksi treenis on samassa kaupungissa). Kasaammme omat treenikamamme lavalle eli Crawin 100w akustisen kitaran 3-kanavainen compo laululle, kitaralle ja percussio mikille. basso vahvistin, sekä uruille toinen kitara vahvistin, johon nähtävästi tuli myös percussio mikki lisäksi. Rummut kasaan, viritykset jne...
Kaikki kaverit bändissä ryhmämme käsittää nelihenkisen rytmiosaston (Sheep,MG,Roope,Simo) jossa Roope ja MG vuorottelevat rummuissa muuten bongot ja muut kilkuttimet ovat käytössä, joista bongot on mikitetty. basisti Scion (myös urut yhdessä biisissä, jolloin Sheep soittaa basson) saxofonisti jammaa päälle, sekä Ray-Ska kitara, laulu ja huuliharppu.
Aloitamme 16.30 ns. soundschekkiä eli jammaillaan bluesia jne.. Paikalle ovat saapuneet tyttöystävät, sukulaiset, kaverit ja muut ihmiset n. 40h:löä. Keikka alkaa ilmoitettuna ajankohtana klo 17.00 jolloin siirrymme kappaleisiimme suoraan jameista. (mitään miksereitä jne. ei ole soitamme vain sillä kuuluisalla backlinellä, jotka olemme jamissa säätäneet itsellemme hyviksi). Settimme on tarkoitus kestää tunnin, mutta jää 45minsaan (keikka tressin takia?) Ilmoitan yleisölle että meiltä loppui sitten ne kappaleet. Lämpimässä lauantai illassa oleva yleisö vaatii jatkamaan "teillä lukee julisteessa että keika loppuu silloin ja soilloin ja ei me turhaan tänne tultu" jne kommentteja hiljaisemman yleisön tapittaessa vaativasti. Onneksi osalla bändistä on yhteistä soitto menneisyyttä joten kaivomme vanhoja kipaleita joita osaamme. Niiden ja puhtainen jamien avulla tämä hauska ilta jatkuu klo 18.30 saakka jolloin ilmoitamme että nyt me lähdemme kaljalle ja keikka on loppu.
Osalla yleisölle ei ole mitään kiirettä joten kun puramme ja pakkamme niin keskutelua musasta käydään, sekä osa yleisöstä myös auttaa meitä siinä ja penkkien kasaamisessa, sekä osa kiroaa kun penkit poistetaan. Kun kamat ovat treeniksellä niin kaljalle......

Tämä on varmaakin se paras keikka mitä olen soittanut varsinkin kun kaikki tuli tehtyä itse. Roudaus, autolla kuskaus, mainokset, lehdet, luvat, penkit jne...Tietää että kaikki on annettu ja vielä kun vastaanotto keikalla oli positiivinen niin mikä parempaa.

Jukka Ray-Ska Reinivuo

Kirjoitettu Thursday 29.04.2004

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: