Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Uusia vempeleitä...

Hieno yhteensattuma. Alunperin hankinnassa oli MFB Synth II koska tykkäsin ensisijaisesti sen sekvensseristä, koska siinä on keyboard transpose toiminto, jota ei monestakaan synasta löydy... eli saisi ennalta määritetyn pattern kuvion (esim. basso) toistamisessa säädettyä sävelkorkeutta reaaliaikaisesti koskettimistolla.

Mutta sitten päädyin lopulta siihen mitä olin jo ennen Synthiä joskus aikaisemmin katsellut ja kuunnellut, nimittäin Yamaha EX-5. Tiesin jo ennalta että siinä on sekä Jammun aikaisempi AN virtuaalianalogia (joista en oiken välitä) sekä erittäin hieno ja uniikki VL synteesi, eli virtual Acoustic synthesis joka käytännössä mallintaa puhaltimia ja kielisoittimia... erittäin harvinaisen hieno saundi.

Mutta sitten hoksasin jotain mitä en aikaisemmin ollut edes huomannut: Arpeggiaattori, mutta toisin kuin normaalit, tässä on monta juttua mitkä tekevät tuon melko ainutlaatuiseksi. Ote SoundOnSound artikkelista:

"Yamaha are evidently trying to outclass everyone else with the EX5's arpeggiator, turning it into a 4-track 'live sequencer' with all the recording and editing functions you'd expect from a workstation sequencer.There are 50 preset and 50 user arpeggio memories. Each Voice can be assigned any one of these arpeggio memories, and you can also program default arpeggio on/off status, arpeggio tempo and arpeggio trigger key range per Voice, and assign one of the six controller knobs to control the tempo live. Pre-recording a sequence of notes may seem an odd thing to do with an arpeggiator, where the notes are defined at the 'playback' stage. However, the EX5 treats recorded arpeggiator notes not as pitches per se but as octave numbers and key numbers relative to C. These number sequences, in conjunction with the selected note search mode (for example, 'note up 1 oct') and the actual notes that you play on the keyboard, determine the note sequence played -- whether the arpeggio trigger notes are played as a chord or individually, whether they are played up or down in sequence, and whether some notes are transposed into different octaves. Recorded note velocities and durations can also be superimposed on your trigger notes. Now imagine that you can have four tracks going on simultaneously, each 'superimposing' its own note sequencing on the arpeggio trigger notes! You can get some pretty complex live sequences going, all triggered from a few held notes."


Eli käytännössä tuossa on kuin 4 erillistä step-sequencer tyylistä meneillään samaan aikaan, paitsi että arpeggion voi määritellä ja ohjelmoida miten haluaa!!!

Tuo SOS artikkeli sai mut lopulta päättämään että ostan tuon ennemmin kuin sen uusanalogin MFB Synth II:n. Tämän arpeggiaattori antaa huimia mahdollisuuksia koska juuri itselläni on tärkeintä tuo reaaliaikainen kontrolli ja musiikin tekeminen spontaanisti improvisoiden. Asiaa auttoi sekin että aiemmin noita EX koskettimia ja räkkejä meni 580 eurolla mutta nyt oli ainoa mahdollisuus ostaa räkkiversio vain 400e! Nyt mulla on tuo räkki kotona ja huimia saundeja siitä kyllä irtoaa. Harmi kyllä muistia ei ollut kuin vain se tehdasasennettu 1 Mb, mutta mulla sattumalta on vanhoja tietokoneita ja löysin yhdestä tarvittavaa muistia... vanhaa DRAM eli Dimmejä. Nyt siinä on Dimmipari joka antaa sen yhden megan lisäksi huimat 16 Mb!!! =D

Mutta jokatapauksessa naurattaa vieläkin tuon huutonetin äijä jolla riittää pokkaa tuon vastaavanlaisen EX-5R räkin myynnissä. Ennen tätä omaani kyselin sen hintaa... noiden räkkien normaalihinta on nykyisin tuo 400-600e ja koskettimetkin pyörivät samoissa hinnoissa... mutta tuo äijä myy sitä 580e hintavarauksen kera, ja kun kyselin niin kävi ilmi että myy sitä vain 800e!!! Suorastaan järkyttävä hinta... siis koskettimistoversio EX-5 tuntuu olevan halutumpi kuin räkki, mutta siitä huolimatta esim. viimeksi myyntiin mennyt EX-5 meni myös 580 eurolla! Ainoa ero tuon huutonetin räkissä on sen SCSI laajennus asennettuna, eikä muistista ole edes mitään mainintaa. Saapa nähdä onnistuuko se koskaan sitä myymään, koska se on ollut siellä jo monta kuukautta eikä silti ole edes alentanut hintaa? Pahoittelen vain jos tämä mainintani loukkaa... mutta olin sillä hetkellä ihan tosissani EX-5r hankinnassa mutta petyin vain tuohon hintaan... mutta eihän tyhmä ole se joka pyytää vaan se joka maksaa?

Hauskaa se kun tuo pöytäni syvennys oli kuin tehty tuota EXää varten, koska sen Syvyys on juuri oikea että voin käyttää kunnon jakki-plugeja noiden rca piuhojen tilalla ja korkeus mahdollisti juuri 3U räkin ja vaikka räkin pohjassa on kumitapit, jäi vieläpä pari milliä vapaata tilaa ruuveista kattoon! Ennen siinä oli tuo Roland JD-990 2U räkkisyna.

Nyt sitten vain on edessä Breath Controllerin hankinta tai midipuhallin... nuo tuntuvat vain maksavan pahuksen paljon... erityisesti nuo midipuhaltimet.

Suosittelen ehdottomasti tämän synan hankkimista jos puhallinsaundit innostavat tai erityisesti nuo arpeggiaattorit!

P.S. Akustiset pianosaundit ja Rhodesit ovatkin yllättävän hienoja! Odotin jotain pahempaa koska mielestäni pianosaundit ovat aina olleet Rompler synien kompastuskivenä... mutta tässä ovat onnistuneet luomaan enemmän syvyyttä kosketusherkkyyteen.

Hienoja demoja preseteistä: http://www.synthmania.com/ex5r.htm


Kirjoitettu Wednesday 03.02.2010

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: