Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Taivasta ja helvettiä

Tästä biisistä olen aina pitänyt, tämä on mielestäni hypnotisoivan pysäyttävä: Piirpauke/Konevitsan Kirkonkellot
http://www.youtube.com/watch?v=y9fxcFuPR5g

Tietoa konevitsan luostarista:
http://www.ortodoksi.net/tietopankki/luostarit/konevitsan_luostari/konevitsan_luostari.htm

Ihmismieli on kummallinen ulottuvuus, taipumuksillaan liidellä taivaissa ja toisaalta herkästi langeta sinne alas syvimpään manalaan. Ihmiset rakensivat Konevitsan kauniin kirkon symboloimaan uskoaan hyvyyteen, armoon, johdatukseen. Rakensivat kirkon paikaksi kokoontua mietiskelemään näitä yleviä ja hyviä asioita.

Sotien aikoina näitä puolustuskyvyttömiä siviilikohteita pommitettiin. Osa Konevitsankin munkeista päätyi vaarallisen evakkomatkansa jälkeen lopulta Valamon luostariin. Matkalla aseistautumattomia munkkeja tulitettiin armotta. Sotien jälkeen Konevitsan luostari oli viidenkymmenen vuoden ajan käytössä sotilastukikohtana. Luostari ympäristöineen rapistui, roskaantui ja romuttui. Hautausmaa raivattiin jalkapallokentäksi. Kaikki mikä oli tarkoitettu yhteiseksi kauniiksi, yritettiin häväistä ja tuhota parhaan mukaan.

En ole uskoltani ortodoksi. Olen enemmänkin agnostikko, luterilaisuuteen kallellani. Buddhalaisuus ja Taolaisuus myös kiinnostavat hiukan. Eniten kiehtoo ihmismieli. Mikä keitos saastaa ja toisaalta jaloa ylevyyttä.

Kirjoitettu Thursday 17.02.2011

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: