Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Sittenkin liikaa

Taisi sittenkin tulla kokemattomuuttaan kompressoitua ja limitoitua liikaa noita biisejä. Pari päivää "valmiita" kipaleita kuunneltuani olen päättänyt puuttua noihin vielä ainakin kertaalleen, muutamia ikäviä säröytymisiä ja muita häiritseviä tekijöitä sieltä tuntuu nousevan esiin. Ja jos oikein viitsisi, niin voisi itse asiassa soittaa bassoraidat uudestaan. Sen verran volyymiltään epätaisaista ja kömpelöä on soitto paikoin. Sen siitä saa, kun ei mieti kuvioita kunnolla valmiiksi ennen äänittämistä. Nyt bassoraitoja onkin kompuroitu aika rankalla kädellä.

Mikä muuten taitaa osittain johtua siitä, että TonePortissa täytyy olla jotenkin viturallaan bassomallinnusten äänentasot verrattuna kitaraan. Muistelisin tällaista jostain oikein lukeneeni, täytyy tarkistaa. Nyt joutui bassoa ääniittäessä pitämään taustat tosi hiljaisella Reaperissa, että kuuli ylipäätään jotain soittavansa (kun Gearboxissa monitorointi oli tietty täysillä). Kun nauhoitettua soitantoaan sitten kuunteli Reaperista, niin tasot olivat kuitenkin melkolailla kohdillaan (siis huomattavasti kovemalla kuin mitä luureistaan soittaessa kuuli), eli vika kuuluisi nimenomaan olevan TonePortin monitoroinnissa, ja vain bassomallinnusten kohdalla. Höh.

Eipä silti, mietinnässä olisi kuitenkin astetta "tasokkaampi" interface äänitystouhuihin, toki vastaavilla kitara- ja bassomallinnuksilla kuin tuossa TonePortissakin. Onkohan vastaavaa vikaa Line 6:n Pod X3:ssa?

Olisi myös tulossa uutta biisiä, varmaan viikon-parin sisään. Päässä pyörii pari juttua, jotka saattaisivat tulla erityisen hyvin toimeen keskenään... Ensin pitäisi kuitenkin saada yksi Tolkien-häröily kunnolla harjoiteltua ja soitettua alta pois. Ai niin, ja töissäkin pitää käydä.

Kirjoitettu Tuesday 02.08.2011

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: