Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Factoryssa...

Joops, tuli lähdettyä sunnuntai-iltana vielä katsomaan ”tuntemattomia” orkestereita, kun tuttavan serkkupoika olisi halukas tulemaan studiolle demoa tekemään. Oli laittanut tekstarin ja kutsun Factoryyn (missä muistan usein olleen jossain määrin kiinnostavia bändejä, mutta missä en ollut kaiketi ikuna käynyt). Viestin mukaan bändi olisi lavalla jo kello kahdeksan. Projektista oli puhetta jo keväällä ja tuolloin kävinkin zekkaamassa bändiä kurkimäessä joillain minifestareilla, mutta en ole ihan varma, olisivatko pojat olleet silloin valmiita studioon. Anyway, eipä heistä sen koommin mitään kuulunutkaan ennen kuin nyt.

Paikka oli kyllä aikamoinen yllätys. Suoraan sanoen karsein läävä, mitä olen koskaan nähnyt. Sisään tullessa on vastassa kyltti;” Omien juomien juominen kielletty ja huom! Koskee myös artisteja”. Kyltti ei lie turha, koska lattialla pyöri jaloissa ”mäyräkoiran kääreitä”. Saattaisi tietysti olla, että jos olisin 25v nuorempi, paikka olisi minusta ”sikamakee”.

Kiipesin yläkertaan ja siellä olikin jo bändi lauteilla. Yleisöä –tai porukkaa ylipäätään- oli ehkä 10-15 henkeä. Vaikea sanoa ketkä olivat yleisöä, kun monilla oli soittimia mukana ja rumpujakin roudattiin lisää koko ajan. Bändi vaikutti tekevän soundcheckiä. En tiedä oliko kyseessä jokin kappale vai improjamittelua. Soitto vaikutti ihan pätevältä, joskin hiukka kovaääniseltä niin pieneen paikkaan. Kappaleen jälkeen kaverit väistyivät ja tilalle nousi toinen porukka ilmeisesti tekemään soundcheckiä. Porukkaan liittynyt kitaristi ainakin näytti nauttivan ”soittamisesta”. Hän sai loihdittua laitteistaan todella voimakkaan sirkkeliä muistuttavan äänen joka peittosi kevyesti rummutkin. Kun laulaja vielä yritti saada äänensä tämän yläpuolelle, oli ilmassa jo niin paljon säröä, ettei sekaan mahtunut. Osa yleisöstä istui kädet korvilla ja lopuilta oli luultavasti jo kuulo mennyt. Meteli ei ollut missään mittasuhteissa paikan kokoon tai yhtään mihinkään. Pakko oli poistua paikalta. Liki kolmenkymmenen vuoden musiikin harrastamisen jälkeen kuulostani on vielä jotain jäljellä ja niistä rippeistä on pidettävä kiinni, jos vielä aion mitään äänittää tai miksata.

Oikeasti jampat, nuoret ja vanhat; koittakaa hoitaa volyymit tilanteen mukaan. Jos haluatte soittaa kovaa ja käytätte tulppia, se on hyvä, mutta ajatelkaa myös yleisöä. Parempi olisi tietysti soittaa (treeneissäkin) sellaisella äänenvoimakkuudella, ettei tulppia tarvittaisi, silloin nimittäin kuulee hiukka paremmin nyanssejakin, sekä omasta, että toisten soitosta.
Ja vielä… se tinnitus ei oo mikään ”cool” juttu, vaan oikeesti v-mäinen vaiva.

Kirjoitettu Monday 20.11.2006

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: