Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Joululevy, päivä 2.

Eilen, eli sunnuntaina 7.10. jatkoin yksinäni sessioita. Virtasolan kanssa oltiin puhuttu, että se tulisi soittamaan jotakin iltapäivällä. Itse lähinnä ajattelin "Joulu Meksikossa" -instrumentaalia, ehkä "Pukin jouluyö":tä ja "Verilöyly":äkin. No, kun soittohuone oli vallattu siskontytön päiväunien takia, siirryin sitten porukoiden huoneeseen nauhoittamaan luurit päässä bassoja "TJTL":an ja "Meat":iin. Thunderbird kiinni Ibanezin PD-7:an ja siitä Soundcraftiin. Soundcraftista sit piuha MT50:in. No, siinä pyörittelin nuppeja ja yritin saada kivaa bassosoundia aikaiseksi. Lopulta sain kohtuu hyvän aikaan ja pistin nauhan pyörimään. Paskanmarjat se kuullostanut lainkaan samanlaiselta kuin sen sisälle piti mennä! No ei kun uutta säätöä ja uusia koeottoja. Ei. Sama, jokseenkin nasaali soundi vain jatkui ja jatkui. Ei auttanut alapään lisäys, ei keskialueiden leikkaaminen, yläpäähän turha oli edes koskea.

En oikein ole perillä, että mille taajuusalueelle kitarat kannattaisi nauhoittaa, että bassolle jäisi tilaa. Johtuukohan taajuusaluiden päällekkäisyydestä (edellisenä päivänä äänitetty kitara & tämän päivän basso) että basso kuulostaa kummalta? Ymmärtäisin jos se menisi täysin puuroksi. Mutta ainakaan kitaraa nauhoittaessa en jättänyt siihen yhtään alapäätä, Low potikka oli -15:ssa.

Tai sitten basson ominaissoundi on vain niin outo. Aloin jo ikävöidä treeniksellä lojuvaa Peavey TNT-150:ä. Sen läpi kun olisi saanut soittaa PD-7 edessä niin olisi löytynyt juurikin se rapsakka soundi jonka olisin tarvinnut. Ilmeisesti pitäisi hankkia kotiin joku 10-20W:n bassotoosa jota saisi rankaista luukuttamalla kovaa.

Otinpa sitten piuhat irti mikseristä ja soitin suoraan neliraituriin. Vähän säröä PD-7:sta ja jyystäen vaan koko biisi läpi. Niinpä sai TJTL bassoraitansa. Vielähän tuon voi toki uudelleen äänittää. Pitänee ensi kerralla vaikka kokeilla MicroCubea tai "Riivattua" eli Pikku-Marsua. "Meat":iin soitin bassot sitten yhdelle huitaisulla, säröstä vaan Dist. -asento päälle.

Tekaisin biiseistä raakamiksaukset ja vedin sitten ihan tahalleni överiksi eli basso ihan vasempaan laitaan ja kitara oikeaan. No, basarin potku ainakin kuului, mutta kyllä se basso sinne keskelle kuuluu. Eipä tossa paljoa levitettävää ole. Samahan noista biiseistä olisi varmaan tehdä monoversiot ja antaa tulla pikkuisen säröllä. Itse ainakin tykkäisin siitä. Paitti digisärö on saatanasta.

Virtasola ei sitten tullutkaan, onneksi en ehtinyt alkaa pystyttämään rumpuja. Olisi kyrsinyt sillon vähän enemmän.
Sessiot jatkunevat ensi viikonloppuna ainakin kera Hra. Laurilan.

Kirjoitettu Tuesday 09.10.2007

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: