Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lapsuuden rankimmat

Hyvin moni on lapsuudessaan katsellut joko salaa tai vähemmän salaa erilaisia toimintaelokuvia.
Jos ei ole, niin on ainakin vähintäänkin kuullut hurjia juttuja kavereilta, jotka ovat katselleet joko salaa tai vähemmän salaa erilaisia toimintaelokuvia.
Tai sitten nuo kaveritkaan eivät ole katselleet niitä, vaan ovat kuulleet niitä hurjia juttuja joltain muulta kaverilta, joka on katsonut joko salaa tai vähemmän salaa erilaisia toimintaelokuvia (tai sitten ei ole hänkään itse katsonut, vaan kuullut myöskin joltain muulta niitä hurjia juttuja).


Niissä elokuvissa tai hurjissa jutuissa (tai molemmissa) oli usein rankkoja toimintavälineitä elikäs toisen vahingoittamiseen tarkoitettuja esineitä. Yksi rankka on tietenkin Molotovin Koktaili, mutta sitäpä en kohta seuraavalla listalla mainitsekaan, sillä siitä kuuli enemmänkin juttuja vasta yläasteella eikä se muutenkaan nauttinut samanlaista statusta, kuin kohta mainitsemani esineet.

Jotenpa!
Tässä seuraa lista toisten vahingoittamiseen tarkoitetuista esineistä, joita saattoi nähdä toimintaelokuvissa tai joista saattoi kuulla kaverien hurjissa jutuissa ja jotka nauttivat omaa tietynlaista rankkaa statusta ala-asteikäisten keskuudessa:


HEITTOTÄHTI
Ninjoissa tapasi piillä pieni taika lapsen silmissä. Tai ainakin naapurin vanhemmalla pojalla piili. Hän tapasi pukeutua ninjapukuun ja pelotella naapuruston pienempiä lapsia hiipimällä ympäriinsä (otinpa kerran tuon salaperäisen ninjan kanssa yhteen siten, että hänellä oli joku ase, jota en juuri nyt muista, ja minulla krokettimaila. kumpikaan ei vahingoittanut kumpaakaan, mutta olipa ainakin aivan saatanan jännä fiilinki siinä! salaperäinen ninja siinä ihan edessä!). Tuo henkilö ei ikinä myöntänyt, että hän oli se ninja, vaikka mytyssä olevat ninjavaatteet hänen takanaan puhuivat vankasti hänen ninjuutensa puolesta. Hän vain sanoi, että "ole mä kyl kuullu siit." Kovan roolin kyllä osasi vetää. Meinaan vaan, että pikkuhiljaa alkoi syntyä jänniä huhuja tuosta ninjasta. Yksi villeimmistä huhuista, minun aloittamanani, oli se, että tuo ninja oli niin nopea, että jos sen näki metsässä, ei tarvinnut kuin silmiä räpäyttää, niin tuo ninja oli jo salaperäisesti kadonnut!

No mutta kuitenkin. Ninjoilla on yleensä käytössä erilaisia aseita. Yhtenä esimerkkinä voisi mainita nuchukat.
Nunchukat eivät kuitenkaan lopulta olleetkaan niin rankkoja. Niiden maagisuus liittyi lähinnä akrobaattisuuteen ja visuaalisuuteen. Se oli hemmetin hienon näköistä, kun joku heilutti niitä osaavasti ja hienoa oli myös se jos itse osasi tehdä kahdeksikkoa narun päissä olevilla puukapuloilla. Lopulta siis vähän niinkuin jojot.
Mutta HEITTOTÄHDETPÄS! Nepäs ne olivatkin hurjia kapineita! Niitä saattoi heittää mielettömin nopeuksin ja ne olivat niin teräviä, että piti pitää oikeaoppisesti niistä kiinni, jotta ei olisi saanut haavoja käsiin.
Omakohtaisesti pääsin jyvälle näiden esineiden rankkuudesta Visa Mäkisen Yön Saalistajat -elokuvaa vilkaisemalla.


KATKAISTU HAULIKKO
Haulikko itsessään oli pienempänä tylsä kapistus. Kyllähän sen tajuaa, että se tekee rumaa jälkeä, mutta tylsä se oli silti. Mutta annas olla, kun siitä KATKAISTIIN piippu! Se oli naapuruston poikien jutuissa jotain aivan käsittämättömän rankkaa. Kovimmissa jutuissa se suorastaan RÄJÄYTTI kaiken mitä sillä ampui! Muutenkin se oli sellainen rikosliiga-ase. Että jos joku oli ryöstänyt pankin, se oli tehty katkaistua haulikkoa käyttäen. Kaikki pahimmat rosvot ja laitapuolenkulkijat käyttivät katkaistua haulikkoa. Tai ainakin poikien jutuissa niin tekivät.


PUMPPUHAULIKKO
Jos kyseessä ei ollut katkaistu haulikko, niin sitten puhuttiin pumppuhaulikosta. Jo toistamiseen pitää sanoa, että haulikko itsessään oli vain ja ainoastaan tylsä kapistus. Pumppuhaulikolla sai sentään tehdä sen "pumppuliikkeen" ja laittaa suulla sen tsi-tsi -äänen (toisella tavalla lausuttuna kuitenkin. en osaa kirjoittaa sitä oikean ääntämismuodon mukaisesti. eikä sitä varmasti edes pystykään).
Tämä oli lähinnä sellainen poliisien ja kaikkien muutenkin hyviksien väline. Sellainen väline, jolla saattoi taistella niitä pahiksia vastaan, joilla oli käytössä se rankempi katkaistu haulikko.


"MAGNUM NELINELONE"
Kaverini kerran valisti minua tähän tapaan:
"Tiedäks mikä pyssy o semne et jos sil ampu ni tule vaik kui iso reikä?"
"E."
"Oleks kattonu likast häri? Se döödi häri?"
"E."
"No siin ol semne magnum nelinelone!"
"Aijjaa ol vai?"
"No joo, ol!"
"Sil tule semne iso reikä vai."
"Joo sil tule!"
"Oho!"
"Joo se o maailma tehokkain pyssy!"


M60 ELI "ÄM KUUSKYMPPINE"
Sain joskus lahjaksi M60 -leikkiaseen. Joku kaveri kehui tuntevansa aseen ja sanoi, että sepä se on rankka ase.
(tuossa minun leikkiaseessani oli sellaiset toiminnot, että ampuessa kuului ääntä ja sellainen punainen valo vilkkui erittäin jännästi)
Eräänä päivänä eräs kaverini vahingossa pudotti sen kovalle maalle, jolloin siitä katkesi piippu melkein kokonaan. Siitä tehtiin sitten tietenkin katkaistu malli. Tuon päätöksen jälkeen rankempaa asetta ei ollut kellään.


MIEKKA ELI "MIAKKA"
No tämähän nyt on aivan selvä asia. Viimeistään elokuvan Iron Warrior -Rautasoturi näkemällä nousi miekan rankkuus taivaisiin. (se kohtaus, jossa sankari harjoittelee erilaisia miekka-asentoja ja -iskuja peilin edessä jossain vuorenhuipulla, oli maaginen. itse tahdoin usein poseerata samalla tavoin. http://www.lanceandeskimo.com/chefelf/rev_ironwarrior.shtml tuon linkin takana on arvostelu kyseisestä elokuvasta ja mukana näyttää jopa olevan kuva juuri tuosta kohtauksesta!)



Kauniita lapsuusmuistoja tässä.
Mutta tuo olikin sitä aikaa, kun naapuruston pojat olivat yleisesti sitä mieltä, että rohkea > uhkarohkea.

Kirjoitettu Friday 22.12.2006

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: