Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Aktiivimikit ja aktiivielektroniikka..

Mikäs ero tarkalleen ottaen on aktiivielektroniikalla ja mikeillä?

Ne on ihan eri osat...:) En itsekkään tota aktiivimikin toimintaa teorian asteella tiedä, mutta aktiivimikeissä on yleensä pienemmät magneetit kun passiiveissa, koska jollain tavalla mikin toimintaa on sähkölla voimistettu. Aktiiveja voi pitää lähempänä kieliä kuin passiiveja, koska magneetti itsessään ei ole niin vahva jolloin mikki vaikuttaa vähemmän sustainiin ja ja saa myös voimakkaan signaalin. En juuri mitään taajuusvastekäyriä oo tutkiskellu, mutta korvan perusteella aktiivi nappaa voimakkaammin ja alemmas alapäässä ja vastaavasti korkeemmalta yläpäästä, vaikka varsinkin alapäässä hyvät passiivit melkosen samaan pystyvätkin. Yleistäen aktiivista saa "enemmän soundia" pelkällä mikillä -mistä väitteestä varmaan vintagepuristit nyt vetää he-ma-pat nenään- jolloin soundista saa enemmän ja monipulisemmin juttuja irti linjan läpi.
Aktiivi elektroniikka on sitten taas basson sisään rakennettu etuvahvistin, mikä siis on mikin jälkeen, ja vahvistaa/muokkaa mikistä tulevaa signaalia. Myös passiivipeleissä on se tone nuppi, mutta sinällään oikeeseen suuntaan haet, että passiivi elektroniikalla voidaan pelkästään leikata taajuuksia- kuten juuri niitä yläpäitä- ja voishan sellasenkin passiivi eq:n tehdä joka leikkais alapäitä, vaikka sellasia ei käytännössä ookkaan. Aktiivi jutuilla sitten taas voidaan sekä leikata, että vahvistaa taajuuksia, yleisin asetelma mutu tuntumalla taitaa olla basso-middle-tone, kalliimmissa jutuissa myös keskialueen taajuus voi olla säädettävissä.
Teoriassa en myöskään osaa selittää, miks aktiivi-aktiivi kuullostaa paremmalta kuin passiivi-aktiivi-yhdistelmä, ainakin omaan korvaani. Tietenkään asiasta ei ole yhtä oikeaa totuutta, on olemassa myös pirun hyviä passiivi mikkejä, eikä tässäkään ole hyvä-huono vastakkainasettelua... Useimmiten vaan on niin, että jos samasta bassosta on molemmat versiot, yleensä aktiivi paremmalta kuullostaa.
Sinällään siis aktiivi elektroniikka ei korvaa aktiivi mikkiä, kuten kaikki varmaan on huomannut, ei huonosta lähtösoundista saa millään miksauksella tai efekteillä siedettävää parempaa, ja bassossa toi lähtösoundi heti itse basson ja kielien jälkeen on toi mikrofoni, ja sen signaalia sitten aletaan muokkaamaan. Jos sieltä tulee jotain mainiota, on hyvä lähteä ruuvaan sitä omien makujen mukaan!

JUTTU KOPIOITU MUUSIKOIDEN.NETISTÄ!!!!

Kirjoitettu Saturday 28.01.2006

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: