Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Basistien kunnia

Muistatehan basistien maailmanneuvoston kaksiviikkoisen kriisikongressin hotelli Korpilammella aiheesta.

Silloinhan ongelma ratkaistiin...



Basistit olivat lopen kyllästyneitä ainaisiin basistivitseihin. Aivan kuin maailmassa ei olisi ollut muita, paremmin pilkan kohteiksi sopivia; joka puolella vain herjattiin basisteja. Jotain piti tehdä.

Basistien maailmanneuvosto järjesti suuren kongressin, joka päätettiin pitää Suomessa Korpilammella. Iso auditorio oli kaksi viikkoa täynnään basisteja kaikkialta maailmasta; muistilehtiöt täyttyivät, kynät kuluivat ja vesikarahvit täytettiin uudestaan ja uudestaan. Tavoite oli ylväs - keksiä vitsi, joka lopettaisi kaikki basistivitsit maailmasta alkuunsa. Kyllin kauan oli "neljän vieraan kielen hallitsijoille" naurettu.

Kahden viikon brainstormingin, mind-mappingin, saunomisen ja bullshit-bingon jälkeen vitsi tulikin. Sen kertoi vähänläntä basisti Portugalista, eräs ammattikunnan pienimpiä. Niin vahva vitsi se oli, että kongressikeskus piti vuokrata vielä viikoksi, kun basistiparat eivät päässeet liikkeelle: aina joku alkoi nauraa ja nauru tarttui kaikkiin, ja sitten maattiin lattialla kyyneleet silmissä. Niin hyvä vitsi se oli.

Mutta kuinka levittää vitsi kaikkeen maailmaan? Sota edessä oli valtava, ja se päätettiin voittaa taistelu kerrallaan. Tänään Suomi, huomenna koko maailma.

Basistit valitsivat keskuudestaan viisaimman, ja tämä sai asiakseen kertoa uuden ajan sanoman Suomen kansalle. Valituksi tuli Pekka Pohjola, ja moninaiset olivat ne evästykset ja selkääntaputukset joilla hänet saateltiin Ilmalan-bussiin. Eväsleivät vielä, ja bussi pääsi lähtemään monituhatpäisen basistijoukon vilkuttaessa hotellin portailla ja pysäköintialueella.

Perillä oltiin jo vastassa. Vanha vahtimestari, kuusikymmenluvulla rautalankaorkesterissa bassoa soittanut, oli tullut pihalle vastaan, ja polttanut hermostuneena Nortin toisensa jälkeen. Nyt tehtiin maailmanhistoriaa tavalla, jota Iso Paja ei ollut ennen nähnyt, uutisstudiot eivät kokeneet. Pekka Pohjola kyyditettiin sujuvasti ja miellyttävästi sisään.

Perillä studiossa oli jännittynyt ilmapiiri, vaikka kansainvälisesti tunnettu ja taiteellisesti ehkä merkittävin basistisankarimme ei tuosta hermostunutkaan. Maailmanmiehen elkein hän asettui puhujanpöydän taakse, kohteliaasti antoi pyyhkäistä puuteria nenään ja otsaan kiiltojen välttämiseksi, rauhallisesti hän otti kulauksen vettä karahvin vieressä olevasta lasista tietäen, että koko maailman basistien kunnia lepäsi hänen harteillaan. Ja hän oli valmis.

5-4-3-2... 1. Valo vaihtui punaiseksi. Kolmoskameran kaveri näytti peukaloa - basisti itsekin, tosin vain firmabändisarjassa. Nyt ei sopinut kiirehtiä. Pekka Pohjola selvitti kurkkuaan, ja lausui sävykkäällä, miellyttävällä äänellä, selkeästi artikuloiden: "Kitaristit on tyhmempiä kuin basistit."

Ja niin oli basistien kunnia pelastettu.

Kirjoitettu Wednesday 09.08.2006

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: