Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Painavaa asiaa taas kerran.

Noniin, tämä saattaa olla hieman tyhjänpäiväistä (tyhjäpäistä) mutta tällaisia asioita on tullut mietittyä jo pidemmän aikaa.

Television katselu on minulta henkilökohtaisesti jäänyt aika vähäiseksi viime aikoina, pääasiassa heikohkon tarjonnan vuoksi. Ja tietysti siksi, että kaikki ohjelmat joita oikeasti voisi sikakin katsella vinkumatta, on siirretty maksullisille kanaville. No, tämä itsessään ei ole se varsinainen huolenaihe, se on vain vähentänyt "telkkarin" katselua huomattavissa määrin, joka ei mielestäni ole ollenkaan pahasta.

Asia, joka on eniten askarruttanut, on tämä tasa-arvon erittäinkin värikäs esiintuominen televisio-ohjelmissa. Otetaan nyt vaikka ensimmäiseksi esimerkiksi Salatut Elämät -niminen "souppis". Jokainen sarjaa seurannut varmasti muistaa Kallen, tuon identiteettikriisissä uiskentelevan nuoren miehen, joka sitten myöhemmässä vaiheessa huomaakin olevansa homo. Nykysalkkareissa on taas sitten puolestaan Heli, jolla on samankaltaiset ongelmat Kalleen verrattaessa.

Joko nyt alkaa valjeta, mistä puhutaan?

Sitten nämä tosi-teevee -sarjat. Sillä Silmällä, Gay Vai Ei? ja niin edelleen. Jenkeissä alettiin yhteen aikaan tehdä televisiosarjoja ja elokuvia sillä ehdolla, että elokuvassa tai televisiosarjassa täytyi näytellä vähintäänkin yksi mustaihoinen näyttelijä. Ollaanko seksuaalisen suuntautumisen syrjinnässä menty samaan pisteeseen? Nyt kun vaan tuntuu siltä, että jokaisessa televisiosarjassa ja elokuvassa täytyy olla vähintään yksi homo tahi lesbo. Sinkkuelämää, Angels In America, L-Koodi... Vain muutamia mainitakseni.
Ja sitten vielä tuo homouden esiinmarssin virstanpylväs, kaikkien homoelokuvien äiti, Brokeback Mountain. Antoivat vielä elokuvalle Oscareita, jottei homoja vain syrjittäisi, vaan että heitä kohdeltaisiin samanarvoisina. Minä en ole homofoobikko missään muodossa, mutta asioilla on aina, tai ainakin pitäisi olla, jonkinlaiset rajansa.

Jos tällä tavalla vähemmistöjä tulisi ottaa paremmin esiin, missä ovat esim. vasenkätiset, mulatit, lukihäiriöiset, hermafrodiitit, transvestiitit, filatelistit, munkit, maahanmuuttajat ja pakolaiset, saamelaiset, kamelit ja suomenruotsalaiset?

Syy siihen, miksi homojen esiinmarssi on ollut niin voimakas sekä televisiossa että sen ulkopuolella, johtuu yksinomaan siitä, että he osaavat valittaa. He valittavat aivan mistä vaan, kunhan saavat jotakin valittamisen aihetta. Joku saattaa nähdä Arnold Schwarzeneggerin elokuvan, ja soittaa tuotantoyhtiöön, että elokuvassa ei nähty yhtäkään homoa, ja että se sellainen on seksuaalista syrjintää. Tuotantoyhtiöt säikähtävät tällaisista valituksista, sillä niitä tulee varmasti tuhansia enemmän kuin vain tuo yksi. Joten, tuotantoyhtiö tekee jatko-osan tai televisiosarjan jossa on runsaasti homoja, tai sitten koko elokuva tai televisiosarja kertoo pelkästään homoista. Näin siis tuotantoyhtiö välttää laajat homojen mielenosoitukset ja marssit, joissa he vaativat oikeuksia. Heillä on samat oikeudet kuin muillakin ihmisillä, ovathan hekin ihmisiä. En aina ymmärrä miksi he haluavat lisää oikeuksia? Joku minua viisaampi varmasti osaisi auttaa minua tässä asiassa.
Edellämainittu esimerkki varmasti tapahtui myös Brokeback Mountainin kohdalla. Elokuvalle annettiin Oscar, jottei homot pääsisi sanomaan, että "tuolle leffalle ei annettu Oscaria, koska siinä oli homoja".

Joten nyt teillä, arvoisilla homoilla, on elokuvatuotanto, televisio, radio ja lehdet hallussanne. Mitä te vielä haluatte?

Eiköhän tämä ollut tässä tällä kertaa.

Kirjoitettu Saturday 02.06.2007

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: