Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

IK Multimedia Stealth Plug

Tänään hankkisin sitten tuollaisen laitteen. Odotukset olivat korkealla, mutta kävi pieni pettymys, kun pääsi luonnossa kokeilemaan.

Laite onkin yllättävän hankala käyttää lähinnä ohjelmallisella puolella. AmpliTube 2 Livessä kitarasoundit ovat yllättävän vaisun ja ponnettoman kuuloisia tai sitten liiankin räkäisiä riippuen Inputin ja Outputin säätöjen suhteesta. Pienenä käytännön huonona puolena on se, että laite on itsessään äänikortti eikä se siis käytä olemassa olevan Creative Audigy 4:n ominaisuuksia suoranaisesti! Laitteen ääniä kun pitää kuunnella siitä kuulokkeilla ja soundit ovat aika ohuet. Jos volumea lisää, niin saa ilkeää säröä myös lisää. Pitää siis kuunnella hyvinkin pienillä volumeilla. Yksi ratkaisu on laittaa piuha siitä kuulokeliitännästä nykyisen äänikortin liitäntäboxin sisäänmenoon, jotta se kuuluisi tietenkin sitä kautta. Ehkä soundit voisivat näin parantua huomattavastikin (epäilenpä!). Oikeilla säädöillä kun sai aikas tuimatkin soundit kuitenkin irtoamaan.

Mukana tuli muitakin ohjelmia ja plugin:eita. Pitää vaan opetella käyttämään niitä! Cubase:ssa esim. piti asetuksista vaihtaa Stealth Plug käyttöön, jos teki mieli kuunnella jotakin. Mutta AmpliTubea ei voinut suoraan käyttää tai sen saa jotenkin käyttöön, mutta en ole sitä vielä kokeillut! Ihme juttu, mutta kait siitäkin selvitään... Jotain äänitys-/muokkausohjelmaakin tuli mukana. Taitaa olla parasta vaan luottaa vanhoihin tuttuihin Reasoniin ja Cubaseen vaikka niissäkin on vielä kaikenlaista opettelemista.

Bugiselta tuntuu vielä AmpliTube Live, kun päivitin ajurit uudempaan ja meni soundit aivan ruvelle! Palautin vanhat ja taas rupesi toimimaan paremmin. Muutenkin tuntuu vähän pätkivän tai jotain. Ehkä oli jossain asetuksissa jotain pielessä.

Piti kuitenkin koko illan kokeilun päätteeksi ruveta työstämään uutta bluesbiisiä melkeinpä traditionaalisin menetelmin. Kyllä vanha kunnon Zoom 9000 tuntui tutulta, turvalliselta, voimakkaalta ja jopa hyväsoundiselta!

Mutta eiköhän noikin laitteet kehity...toivottavasti!

Kirjoitettu Saturday 28.04.2007

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: