Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Wallpaper Screamingin äänitys

Jouni kirjoitti tekstin, joka käsitteli yleisesti sotaa ja kaikkea sitä, mitä siitä seuraa. Halusin tuoda tekstin lähemmäs kertomaan henkilökohtaisesta epävarmuudesta ja sen heijastumisista uniin. Herätessä seinien tapettikuviot synnyttävät mielleyhtymiä muistutuksena näihin asioihin.

Itse kappale rakentuu kahteen osioon, jossa ensimmäisessä edetään akustisten kitaroiden mukana kunnes särökitaroidenvalli lähtee liikkeelle. Rakenteessa ei oikeastaan ole ns. kertosäettä, vaan pelkät A- ja B-osiot.

Teimme Pekan kanssa pohjaäänitykset kaksistaan, jolloin äänitimme rummut ja demokitaran muutamien harjoituskertojen jälkeen.
Sitten rakensin omat kitaraosuudet, jolloin A-osaan tuli kahteen kanavaan akustiset kitarat. Niiden päälle hiipii stereona äänitetty Fender clean-kitara.
Säröosuudessa on toiseen kanavaan miksattu särö-Fender stereona ja toiseen kanavaan särö-Gibson samoin stereona. Kahden kierroksen jälkeen liittyy mukaan kahdella raidalla slide-G-kitara. Kappaleessa jää hieman erikoisesti B-osan kitarat soimaan D:hen, kun A-osa käynnistyy alla Am:sta.

Tein laulut melkeinpä kerralla purkkiin, mutta uusin täysin B-osan huudot, jotka alkuperäisessä kulkivat vieläkin ylempää ja toivat liikaa Zep-vaikutteita mukaan. Halusin palata juurevampaan tulkintaan. Kappaleen loppuun tuli täytteeksi vielä laulunviritystä, jota alkujaan ei ollut.

Arin basso soitettiin sitten tämän ”komeuden” päälle, eikä se kauaa kestänyt, kun mietimme mitä missäkin kohdassa tuntuisi oikealta soittaa ja mikä kuulostaisi hyvältä.

Soolon suhteen odottelimme uutta kitaristia. Alustavasti kyselimme pariakin tuttavaa soittamaan soolon kappaleeseen, mutta lopulta luontevampaa oli marssittaa uusi soolokitaristi tähän duuniin.

Jos muut kitaraosuudet ja basso oli soitettu suoraan linjaan, niin Iiron soolo äänitettiin perinteisellä mikityksellä. Iiro etsi sopivan juurevan bluessoundin ja soitti useamman vaihtoehtoraidan sooloa varten (oikeastaan kaikkiaan kahdeksan raitaa), joista kuitenkin se ensimmäinen otos oli parhain.

Miksauksessa ja raitojen käsittelyssä on käytetty ronskimmin kaikuja ja delayta. Kappale tiivistyi hiukan yli kolmeen minuuttiin.

Kirjoitettu Monday 17.11.2008

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: