Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Therapy Office Blues äänitys Toukokuussa

TOB - Therapy Office Blues

Biisi oli alun perin rytmiltään paljon hitaampi ja enemmän bluesmainen. Pohjarakenne on ihan perusblues kolmella soinnulla. A-riffi oli Jonen idea, joka harjoituksissa soitettiin bassolla. Äänitykseen päätimme nostaa tempoa ja niin kappaleesta tuli blues-rock.

Jone oli kirjoittanut ensimmäisen version sanoituksesta. Poimin sanoituksen johtoidean ja kerroin saman tarinan hiukan eri sanoin, niin että sanat istuivat sävelmään. Ainoastaan kertsi säilyi lähes muuttumattomana.

Koko bändi soitti klikin kanssa siten, että saimme ensimmäisenä rummut äänitettyä. Pekan rytmityöskentely oli niin tarkkaa, että joku epäili kappaleen soitetun konerummuilla. Joukon rytmikitara tarttui narulle ensimmäisellä otoksella. Hetken mielijohteesta päätimme, että basso soittaa suoraa tavaraa A-osassa.

Soitin sitten toiseen kanavaan toisen rytmikitaran, joka soitti riffiä A-osissa. Laitoin säröä purkkiin ja Gibsonin kehiin, josta syntyi matalampi rokkaava saundi. En käyttänyt mitään efektejä, vain ENGL combon omaa säröä ja vahvistimen omaa Reverbia.

Laulu on laulettu hillityllä kurkkusäröllä ja päälaulun alle on miksattu on samanlainen kakkoslaulu. Delayn käyttö jakaa aina mielipiteitä ja päädyin käyttämään sitä melkeinpä liian ronskisti.
Komppi- ja laulupuolen ollessa reilassa Jouko viimeisteli komeuden soittamalla päälle tyylikkään soolot.

Kirjoitettu Friday 23.11.2007

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: