Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

VSP, Thanks a bunch

Nyt on päässyt käymään niin, että omassa listassani Turun UG-rockin kärkeen kuulunut Venäläinen Sivuprojekti lopettaa toimintansa (kunnes toisin sanotaan). Pistää pillit niin sanotusti pussiin. Heittää pyyhkeen kehään. Potkaisee tyhjää. Siirtyy rajan toiselle puolen.

Täytyy kyllä myöntää, että pikkuisen vituttaa, voisin jopa sanoa. Venäläinen Sivuprojekti tuntui aina olevan samalla viivalla itseni (ja miksei Zombisnagun kanssa), mutta myös aina jollain tasolla "way ahead". VSP:llä oli nähdäkseni samoja ongelmia kuin millä tahansa pikkubändillä: soitto- ja laulutekniset rajoitteet, keikkojen kannattavuus ja usko omaan asiaansa. Minusta on outoa, että osasyy hajoamiseen oli Vldimirin pettymys omaan materiaaliinsa. Bändin alkuperäinen idea oli soittaa venäläisvaikutteista humppaa, mutta materiaali kävikin loppua kohden aina vain popimmaksi. VSP on aikojen saatossa muuttunut radioystävällisemmäksi, mutta silti kun asiaa oikein ajattelee, ei VSP:llä ole mitään asiaa radioaalloille. Melko HC:tä se on silti. Ja silti VSP:llä on kenties tunnistettavin soundi ja selkein visio itsestään, verrattuna mihinkään muihin ruohonjuuritason bändiin tällä hetkellä. VSP:n ei olisi suonut lopettavan.

Mikä aloitteleva pumppu nyt vie kaiken huomioni? Ketä nyt menen fanittelemaan keikoille? Kirahvi nimeltä Tuiketta? Sold Outia? Worstcasea? No offence, mutta epäilen vahvasti että edellä mainitut yhtyeet eivät pätevyydestään huolimatta tule saamaan minua samankaltaiseen hurmioon kuin tuo musiikkimaailman Lujaa Lada Laatua edustava yhtye.

Kuten kunnon jännitysnäytelmässä kuuluukin, jää VSP:nkin tarina auki. Jatkoa seuraa jos seuraa, ja jos seuraa on bändi oleva entistäkin yhteenhitsautuneempi. Sitä odottellessa voin vain todeta: Arvoisat Venäläisen Sivuprojektin pojat. Harmi että kävi näin, mutta kiitos silti näistä vuosista. Eipä tässä muuta. Nump on!

Kirjoitettu Tuesday 28.08.2007

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: