jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

C´mon Jokerit!

Jokerit kärsi IFK:lle 2-3-tappion ensimmäisessä jatkoerässä tulleen ratkaisuosuman jälkeen keskiviikon neljännessä puolivälieräottelussa. Otteluvoitot ovat nyt tasan 2-2, joten edessä on vielä ainakin kaksi ottelua. Niistä ensimmäinen käydään perjantaina Nordenskiöldinkadulla ja toinen lauantaina Hartwall Areenassa.

Keskiviikon ottelun voittomaali nähtiin jatkoerän viidennellä minuutilla, kun IFK käänsi keskialueella nopean vastaiskun. Jokerit ei onnistunut pelaamaan kiekkoa syvään ja vaihtoon lähteneet pelaajat eivät huomioineet Kimmo Kuhtaa, joka karkasi läpiajoon ja viimeisteli illan viimeisen osuman.

Neljäs puolivälierä noudatteli tuttua kaavaa kahdesta aiemmasta pelistä. IFK hallitsi kahta ensimmäistä erää, mutta kolmannessa Jokerit alkoi viedä peliä enemmän ja enemmän. Puolustajilla oli aikaa katsoa ratkaisunsa omassa päässä, kun ensimmäinen valkopaita ei ehtinyt samalla tavalla kiinni kuin kahdessa ensimmäisessä erässä.

IFK:n kova paine oli ottelun alkupuoliskon Jokereille vaikea asia käsiteltäväksi, vaikka niin oli tapahtunut jo kahdessa edellisessä ottelussa. Avausvoitostaan lisää puhtia saanut vierailija pystyi riistoihin hyökkäysalueella ja luomaan useita maalipaikkoja. Jan Lasak pelasi jälleen huikean ottelun, vaikka ensimmäinen maali menikin slovakin piikkiin.

Avauserässä takaa-ajoasemaan joutunut kotijoukkue sai toiseen erään unelma-alun, kun tasoitus syntyi ylivoimapelissä. Teemu Eronen pelasi Jukka Hentusen terävällä syötöllä laidasta sisään hyökkäysalueelle ja seurasi itse perässä. Hyökkääjä jakoi kiekon takaisin nuorelle puolustajalle, joka vingutti verkkoa Juuso Riksmanin selän takana uransa ensimmäisellä pudotuspelimaalilla SM-liigassa.

Kolmannen erän alussa Jokereilla oli heti ensimmäisessä hyökkäyksessä loistomahdollisuus johtomaaliin, kun IFK ylipelasi keskialueella ja Ben Eaves pääsi Tuomas Pihlmanin kanssa ylivoimahyökkäykseen. Riksman venyi kuitenkin loistavaan torjuntaan ja piti pelin tasoissa.

Erän edetessä paine koveni vieraiden maalilla ja lopulta kolmatta minuuttia kestänyt pyöritys hyökkäysalueella päättyi 2-1-osumaan. Janne Lahti vei kiekon Martti Järventieltä ja malttoi harhauttaa Riksmanin jäihin. Kultakypärä nosti hallitusti kolmannen maalinsa kolmeen otteluun ja vei Jokerit vain neljän minuutin päähän voitosta.

Johto ei kestänyt tällä kertaa IFK:n viimeisten minuuttien painetta. Tasoituksen vain sekunteja ennen päätössumeria laukoi puolustaja Toni Söderholm, kun kiekko pomppi tuskallisella tavalla ruuhkan läpi ja ohi Lasakin.

”Jos peliä miettii peliä kokonaisuutena, niin meidän trendi oli hyvä ja nouseva. Siihen olemme tyytyväisiä. Mutta tämä on playoff-kiekkoa ja nämä ovat pienten marginaalien pelejä”, kertoi Tomi Lämsä, joka tuurasi lehdistötilaisuudessa ottelussa toimitsijakiellossa ollutta Erkka Westerlundia.

”Keskitymme suoritukseen ja tiedämme, mitä pelin sisällä tapahtuu. Perjantaina mennään taas ja ollaan valmiita”, Lämsä jatkoi.

Ottelun loppupuolen Jokerit joutui kaventamaan kokoonpanoaan, kun Tomi Mäki jäi sivuun. Hänen tilanteestaan ei välittömästi ottelun jälkeen ollut saatavilla lisätietoa.

Ennen peliä oltiin tehty yksi muutos, kun J-P Helenius otti Ossi Saarisen paikan. Ketjuja muutettiin, kun Pihlman tuli Jani Ridan paikalle Hentusen ja Eavesin vierelle. Rita vuorostaan pelasi Lahden ja Antti Kerälän rinnalla.