lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Toinen ryöstö

Toinen ryöstö – sarja katkolle kotihalliin
Jokerit pelasi loistavan vierasottelun perjantaina IFK:n vieraana ja voitti 3-1. Jukka Hentunen ja Ossi Väänänen tekivät ensimmäisessä erässä kaksi maalia ja tiivis puolustus piti tälläkin kertaa naapurin onnistumiset minimissä. Jokerit meni puolivälieräsarjassa 3-2-johtoon, ja sarja on katkolla lauantaina Hartwall Areenassa.

”Joukkue pelasi tosi yhtenäisesti ja hyvin tänään. IFK oli aika aseeton”, Erkka Westerlund sanoi.

”Joukkue oli keskittynyt ja on hyvin oivaltanut playoff-pelien idean. Edellinen peli on mennyttä ja seuraavaan peliin kaikki ajatukset. Henkisesti joukkue valmistautui hyvin tähän otteluun.”

Maalien eteen on ottelusarjassa saanut tehdä ison kasan töitä. Viimeistely oli onnistunut aiemmissa neljässä ottelussa hieman yli kolmen maalin keskiarvolla, mutta perjantaina ensimmäisessä erässä verkkoa heiluteltiin sitten hiukan useammin.

Jokerit avasi vieraskaukalossa vahvasti ja teki kahden edellisen vieraspelin tapaan ottelun avausmaalin. Toisella peliminuutilla nopea kääntö puolustusalueella johti vastaiskuun, jossa Jukka Hentunen karkasi IFK-pakki Ilari Melartilta ja nosti hallitusti maalin kattoon 1-0-osuman.

Tämän jälkeen mentiinkin 17 minuuttia ilman maaleja, mutta tunteet kävivät edelleen kuumana molemmissa leireissä. Villet Peltonen ja Hämäläinen takoivat toisensa jäähypenkille erän puolivälin jälkeen ja kaksi minuuttia ennen loppua Eetu Pöysti lähti istunnolle Jan Lasakin kampittamisesta.

Jokerit hyödynsi illan toisen ylivoimapelinsä, kun kapteeni Ossi Väänänen laukoi siniviivalta painavan laukauksen läpi Riksmanin suojien. Osuma oli kokeneen puolustajan uran toinen pudotuspeleissä.

Kahden maalin johtoasemia ei sarjassa ollut nähty sitten toisen pelin, jota Jokerit johti 3-1 toisessa erässä. Kauan hyvästä asetelmasta ei saatu nauttia nytkään, sillä IFK hyödynsi Petteri Nokelaisen rangaistuksen sekunti ennen summeria. Mikael Granlund ohjasi Mikko Kousan laukauksen ohi Lasakin ja toi kotijoukkueen takaisin mukaan otteluun.

Toisessa erässä ei maaleja nähty, mutta jäähyjä sitäkin enemmän. Päätuomarit Aleksi Rantala ja Jyri Rönn jatkoivat tarkkaa linjaansa, joka oli joukkueiden tiedossa jo edellisestä ottelusta Hartwall Areenassa. Jäähyissä päädyttiin usein kristilliseen tasajakoon, mikä ei täysin miellyttänyt valmennusjohtoa.

”Tuomarit eivät ole ihan ymmärtäneet, millaista rikollislaumaa vastaan me tässä pelaamme. On sääli, että he yrittävät tasapainottaa jäähyjä, eikä löydy kanttia viheltää tilanteita niiden mukaan”, Westerlund purki tuntojaan.

Alivoimalla vierasjoukkue paransi ensimmäisen erän lopusta ja piti IFK:n vaaralliset viisikot nollissa. Punapaidat pyörittivät pakkopeliään hyvin, mutta vaarallisimmat paikat tulivat silti täysin kentällisin. Lähimpänä tasoitusta oli tolppaan tasavajaalla tykittänyt Martti Järventie.

Kolmas erä oli sarjan aiempien otteluiden tapaan Jokereilta erittäin kypsää pelaamista. Riskit olivat minimissä, mutta samalla aktiivisuus säilyi, jolloin IFK:lla oli vaikeuksia päästä hyökkäyspäähän.

Kaksi peräkkäistä rangaistusta Semir Ben-Amorille ja Ossi Väänäselle antoi kuitenkin IFK:lle mahdollisuuden tulla kahden miehen ylivoimalla tasoihin. Lasak torjui Järventien ensimmäisen laukauksen ja seuraavan elintärkeän aloituksen voitti Henri Heino, jolloin Jokerit pääsi purkamaan ja Ben-Amor hyppäsi takaisin laatikkoon.

Kahdessa edellisessä ottelussa IFK oli tehnyt maalin viimeisellä minuutilla, mutta nyt niin ei käynyt. Jokerit purki lopussa paineen keskialueelle ja Janne Lahti jatkoi maaliputkensa neljän ottelun mittaiseksi.

”Loppupyörityksissä IFK pääsi vähän vielä mukaan, mutta meillä oli siinä alla pitkä alivoimajakso. Alivoimapelaajat olivat aika kuormittuneita siinä vaiheessa”, Westerlund kertoi.

Voitto tietää sitä, että sarja on Jokereille katkolla lauantaina kotihallissa. Valmistautuminen alkoi välittömästi perjantain pelin jälkeen.

”Ajatukset on jo käännetty sinne. Asioita tapahtuu nopeasti ja huomenna pitää olla taas valmiita”, Westerlund alleviivasi.