Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

JARKKO RUUTU #25

Ruutu vahvistamaan Jokereita
Jokerit on tehnyt kolmen vuoden sopimuksen laitahyökkääjä Jarkko Ruudun kanssa. Urallaan 11 kautta ja 652 ottelua NHL:ssä pelannut laitahyökkääjä palaa SM-liigaan kuuden vuoden tauon jälkeen. Kuuden arvokisamitalin mies tuo Jokereihin aimo annoksen kokemusta ja kokonaisvaltaista pelaamista.

Viime kaudella Ruutu, 36, pelasi Ottawan ja Anaheimin NHL-joukkueissa. Runkosarjassa mies pelasi 73 ottelua, joissa syntyivät tehot 3+9=12.

Ruutu on Jokereiden seura- ja joukkueenjohdolle tuttu mies. Toimitusjohtaja Jarmo Kekäläinen oli mukana tekemässä hyökkääjän ensimmäistä ammattilaissopimusta 1990-luvulla.

-Nyt ympyrä sulkeutuu eräällä tavalla, Kekäläinen toteaa.

-Hän tuo meille paljon johtajuutta, kahden suunnan pelaamista ja on pelaaja, joka pystyy pelaamaan illasta toiseen vastustajan parhaita vastaan. Hän on esimerkillinen ammattilainen, jonka kokemus on mittaamattoman arvokasta nuorille pelaajillemme, Kekäläinen jatkaa.

Jokerit tietää tarkalleen, millaisen pelaajan joukkueeseensa saa, sillä Ruutu on pelannut myös päävalmentaja Erkka Westerlundin ryhmissä niin seura- kuin maajoukkuetasolla. Ruutu on saavuttanut urallaan olympiahopeaa ja -pronssia sekä kolme MM-hopeaa ja yhden pronssin. Hän kuului myös maailmancupissa toiseksi vuonna 2004 tulleeseen maajoukkueeseen. SM-liigassa Ruutu on saavuttanut kultaa ja hopeaa.

NHL:ssä Ruutu pelasi kaudesta 1999-2000 lähtien. Hän on edustanut maailman kovimmassa liigassa Vancouveria, Pittsburghia, Ottawaa ja Anaheimia. 652 ottelussa hän on tehnyt 58 maalia ja yhteensä 142 tehopistettä.

Jokereissa Ruutu pelaa numerolla 25. Hän liittyy joukkueen harjoituksiin välittömästi.

RUUTU TULI JOKEREIHIN MENESTYMÄÄN.

Menestyksennälkä oli päällimmäinen syy, mikä toi Jarkko Ruudun takaisin SM-liigaan ja Jokereihin. Helsinkiläisseuran kanssa kolmen vuoden sopimuksen tehnyt hyökkääjä haluaa nopeasti tositoimiin. Tämä tapahtuukin jo torstaina, kun liiga alkaa HIFK:ta vastaan.

Ruutu julkistettiin Jokereiden pelaajana perjantaina kello 10.00 alkaneessa tiedotustilaisuudessa. Viime kaudella NHL:ssä pelannut kokenut maajoukkueratsu ehti puntaroida eri vaihtoehtoja koko kesän, muttei omien sanojensa mukaan ollut huolissaan tulevaisuudesta. Ottajia riitti, ja tiedotustilaisuudessa Ruutu kertoi, että Venäjän KHL:stä tullut palkkatarjous oli kymmenkertainen SM-liigaan verrattuna.

Yhteinen historia toimitusjohtaja Jarmo Kekäläisen ja päävalmentaja Erkka Westerlundin kanssa painoi vaakakupissa. Ruutu odottaa innolla aikaansa Jokereissa ja hyppäsi saman tien tiedotustilaisuuden päätteeksi jäälle uuden joukkueensa harjoituksiin.

Ruudun haastattelu
http://www.jokerit.com/index.php?id=1&nid=1441

Lisää aiheesta Jokerit.com

Kirjoittanut uninen runoilija 09.09.2011

Kommentit

Vain ryhmän jäsenet voivat lukea ja kommentoida uutisia.