jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Kauniilla maaleilla välieriin

Jokerit eteni murskavoitolla Ceske Budejovicesta välieriin European Trophyn lopputurnauksessa Wienissä perjantai-iltana. Ottelu ratkesi toisessa erässä, jossa helsinkiläiset tekivät kolme maalia ja karkasivat 5-1-johtoon. Kamppailu päättyi lopulta 7-2. Välierä pelataan lauantaina ja vastustaja selviää tämän illan toisessa puolivälierässä.

-Numerot eivät ihan täyttä totuutta kerro. Tärkeää tänään oli valmistautuminen, ja joukkue oli henkisesti valmiina pelaamaan yhtäkkiä finaalia kesken runkosarjan, Erkka Westerlund totesi.

-Finaaleja nämä oikeastaan ovat jokainen peli täällä, koska yhtään ottelua ei voi hävitä. Kyseessä siis ei ollut edes playoff-peli, vaan hyppääminen suoraan finaaliin. Siihen olimme tänään valmiita.

Jokereilta tulo puolivälieräotteluun oli onnistunut, sillä joukkue hallitsi ensimmäisiä minuutteja. Juhani Tyrväinen laukoi nelosketjun avausvaihdossa siniviivan tuntumasta tolppaan, eikä ensimmäistä maaliakaan tarvinnut pitkään odotella.

Se syntyi, kun Nichlas Hardt ja Ben Eaves voittivat päätykiekon kulmassa. Tanskalainen syötti Antti-Jussi Niemelle siniviivalle, ja kokenut puolustaja laukoi nopeasti kohti maalia. Maskiin ehtinyt Eaves ohjasi taidokkaasti kiekon ohi Jakub Kovarin, ja Jokerit johti jo neljän minuutin pelin jälkeen 1-0.

Tasoitus syntyi nopeasti, kun Budejovice osoitti vaarallisuutensa. Helsinkiläisjoukkueella oli loistava mahdollisuus tehdä 3-2-hyökkäyksestä 2-0-maali, mutta puolustajien ajettua jatkotilanteessa liian syvään pääsi Pavel Kasparik läpiajoon. Sen Frans Tuohimaa selvitti, mutta irtokiekkoon ensimmäisenä ehtinyt Jiri Simanek toi tshekit rinnalle.

Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana nähtiin vielä kolmaskin osuma, josta vastasi Antti Kerälä. Teemu Pulkkinen pääsi hiukan onnellakin siniviivan yli ja loi sentterille maalipaikan. Ensimmäisen vedon Kovar torjui, mutta Kerälä seurasi oman irtokiekkonsa ja iski 2-1-osuman.

Vielä erän loppuun Jokerit pelasi neljä minuuttia ylivoimalla Markus Nordlundin saatua mailasta kasvoihinsa. Tulosta ei kuitenkaan syntynyt, vaikka Hardt sai Ilari Filppulan mainion syötön ansiosta avopaikan maalin eteen.

Toinen erä olikin sitten ottelun ratkaiseva 20-minuuttinen – tai oikeammin erän alun 8-minuuttinen. Siinä ajassa Jokerit takoi taululle kolme lisämaalia ja lähetti Budejovicen maalivahti Kovarin vaihtoon. Loppuerä olikin enemmän tai vähemmän voiton turvaamista.

Toisen erän maalijuhlat aloitti Janne Lahti, joka laukoi p-pisteen kaarelle jääneen irtokiekon terävästi etukulmasta Kovarin ohi. Lahti pääsi tuulettelemaan maaliaan miltei 200 jokerifanin eteen, jotka kannattivat omiaan Wienin hallin toisessa päädyssä.

Seitsemän minuutin kohdalla nähtiin Filppulan ja Eavesin syöttötaitoa, joiden ansiosta Hardt oli jälleen täysin vapaana maalinedustalla. Tällä kertaa tanskalainen ei epäonnistunut, vaan laukoi terävästi 4-1-osuman.

Vain minuutti myöhemmin syntyi illan viides jokerimaali, kun Lahti vapautti hyvällä syötöllä Kerälän toistamiseen maalintekoon. Sentteri laukoi suoraan syötöstä yläputken alle helsinkiläiset neljän maalin karkumatkalle.

-Hyökkäysten päätökset olivat tänään todella hyviä ja nähtiin komeita maaleja. Silloin, kun ne menevät, ne menevät. Saattoi olla vähän onneakin mukana tänään, Westerlund mietti.

-Toisessa erässä maalien jälkeen tuli ensimmäinen niksahdus. Kolmas erä oli sitten järkevää pelaamista: puolustettiin voittoa ja tehtiin pari hienoa maalia.

Takapakkiakin ottelussa saatiin, sillä Riku Hahl pystyi pelaamaan ainoastaan ensimmäisen erän. Hänen paikkansa Jani Ridan ja Jarkko Ruudun välissä otti toisesta erästä eteenpäin Teuvo Teräväinen. Myös Ben Eavesia pystyttiin ottelun ratkettua säästelemään seuraaviin peleihin.

Kolmas erä oli lähinnä voiton varmistelua, mutta kaksi osumaakin nähtiin, kun ensin Jani Rita tälläsi suorasta luistelusta komeasti etuyläkulmaan 6-1-maalin ja vielä ennen loppua Hardt laukoi suoraan syötöstä 7-1-osuman.

Budejovice kavensi, mutta hätää Jokereilla ei johtonsa säilyttämisessä ollut, ja minuutteja saatiin kaikille pelaajille, kun Nico Maneliuskin pääsi Hahlin ja Eavesin huilatessa pelaamaan muutaman vaihdon hyökkääjänä.

-Hahl on todennäköisesti sivussa huomenna, Eaves on vielä auki. Markus Hännikäinen ja Teemu Henritius ovat valmiina tulemaan mukaan, Westerlund totesi.

Jokerit kohtaa lauantai-illan välierässä voittajan ottelusta Pilsen-Luulaja. Välierä pelataan kello 18.15 Suomen aikaa.