Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja Mikserin jauhopeukalot?


Niina

#1 kirjoitettu 10.11.2004 18:10

Mä olen aina ollut kova leipomaan. Tykkään tehdä niin suolaista, kuin makeaakin. Sämpylöitä olen viime aikoina tehnyt useamman kerran viikossa. Täytekakkuni on saanut paljon kehuja ja tykkään mieluusti sovellella reseptejä.

Leipomisintoni on lähtöisin kotoa, jossa äiti jo pikkutytöstä pitäen otti minut mukaan pullanpyörittelyihin ja kuivakakkujen tekoon. Kotitalous oli mieluisa aine, josta sieltäkin sai hyviä vinkkejä.

Mitenkäs te muut mikseriläiset? Onko leipominen jees? Onnistuuko täykkärin teko syntymäpäivänä tyttö- tai poikakaverille?

^ Vastaa Lainaa


Twight
3600 viestiä

#2 kirjoitettu 10.11.2004 18:27

Lättyjä teen mielelläni mutta mitään leipiä tai pullia en ole MONIIN vuosiin tehnyt. Olisi kiva tehdä.

Kohta pitäisi tehdä kakku töihin, kun siirryn taas työharjoittelujaksolta teorialle. - Ostin kakkupohjia

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#3 kirjoitettu 10.11.2004 23:01

Niina kirjoitti:

Onko leipominen jees?


On.

Onnistuuko täykkärin teko syntymäpäivänä tyttö- tai poikakaverille?


Lyhyesti: Ei.

^ Vastaa Lainaa


vii

#4 kirjoitettu 11.11.2004 00:12

En osaa leipoa.

^ Vastaa Lainaa


tinu
2833 viestiä

#5 kirjoitettu 11.11.2004 01:32

Vallan mainiota puuhaahan tuokin on..Leipoa taisin viimeksi pizzataikinan..En oikein harrasta tuota leipomista,vaikka se valtavan mukavaa onkin..Mitäpä sitä itsekseen pullaa alkaisi leipomaan?
Kyllähän tuo täytekakun valmistaminen aina luonnistuu,kunhan kunnollisen ohjeen kätösiini saan,ja kaikki ainekset!
Ruoan valmistaminen on kuitenkin mulle se juttu!

^ Vastaa Lainaa


Piiska
2384 viestiä

#6 kirjoitettu 11.11.2004 10:45

En ole leiponut vuosiin... viimeks varmaan pari vuotta sitten. Tykkäsin joskus leipoa aika paljon, mutta sitten yhtäkkiä en jaksanut enää mitään sellasta. Sitten kun löydän taas innostusta tehdä jotakin hyvää teen koko päivä!!!

^ Vastaa Lainaa


tammina
1230 viestiä

#7 kirjoitettu 11.11.2004 14:07

Jauhot heitän koska vaan.

^ Vastaa Lainaa


Pastori
Henkinen tuki
7422 viestiä
Luottokäyttäjä

#8 kirjoitettu 11.11.2004 14:16

"Pullat pystyyn taikina nousee
beibi nyt leivotaan
Olen kaupungin tavoitelluin ukkomies
heitän hiivat tosta vaan

Munaa tarttee pullien päälle
laittaa kun ne paistetaan
Mahtava tuoksu uunista nousee
se ilmassa haistetaan

Hei tyttö olen matkalla Alabamaan
Mennään yhdessä leipomoon.
Olen matkalla Alabamaan
kas mestarileipuri oon,mestarileipuri oon
Jee jee jee.

Itse pidän makeista munkeista
tule tyttö leipomaan
Olen kaupungin tavoitelluin ukkomies
heitän hiivat tosta vaan

Vaivaan vaivaan taikinaa
vain jauhot pöllähtää
ja kuumassa uunissa aikansa muhii
taikinamöykky tää."

^ Vastaa Lainaa


Niina

#9 kirjoitettu 11.11.2004 14:17

Pastori kirjoitti:
"Pullat pystyyn taikina nousee
beibi nyt leivotaan
Olen kaupungin tavoitelluin ukkomies
heitän hiivat tosta vaan

Munaa tarttee pullien päälle
laittaa kun ne paistetaan
Mahtava tuoksu uunista nousee
se ilmassa haistetaan

Hei tyttö olen matkalla Alabamaan
Mennään yhdessä leipomoon.
Olen matkalla Alabamaan
kas mestarileipuri oon,mestarileipuri oon
Jee jee jee.

Itse pidän makeista munkeista
tule tyttö leipomaan
Olen kaupungin tavoitelluin ukkomies
heitän hiivat tosta vaan

Vaivaan vaivaan taikinaa
vain jauhot pöllähtää
ja kuumassa uunissa aikansa muhii
taikinamöykky tää."




Juu, taidat kyllä olla true leipuri...

^ Vastaa Lainaa


Twight
3600 viestiä

#10 kirjoitettu 11.11.2004 14:20

Kuten eräs toinen laulu kertoo,

leipoessa pitää varoa, ettei mene jauhot suuhun tai hiiva nouse päähän!

^ Vastaa Lainaa


SaastanenHippi
4225 viestiä

#11 kirjoitettu 11.11.2004 14:21

Minä en osaa leipoa kuin pizza-pohjan (ja helvetin huonosti senkin) ...

Olen perehtynyt syvällisemmin makaroonin keittoon ja jauhelihan ruskistamiseen. Myös valmiskastikepussit ovat hyvin hallinnassa. Makkarakeittokin onnistuu. Aina ei vaan jaksa keittaa/kuoria perunoita

^ Vastaa Lainaa


Zeip
1047 viestiä

#12 kirjoitettu 11.11.2004 17:48

Mua kiinnosti kaikenlainen kokkailu ja leipominen penskana, mutta huomasin sitten ylä-asteen kotitaloustunnilla, että eipä ollut leipominen tai ruuanlaitto minua varten. Mä vaan saan jollain ihmeellä kaikki ruuat poltettua pohjaan tai laitettua vahingossa liikaa jotain...

^ Vastaa Lainaa


DJ Liquid

#13 kirjoitettu 12.11.2004 12:45

Niina kirjoitti:
Mitenkäs te muut mikseriläiset? Onko leipominen jees? Onnistuuko täykkärin teko syntymäpäivänä tyttö- tai poikakaverille?


Olishan se jos osais. joskus yläasteella köksäs viimeks leiponu.

^ Vastaa Lainaa


Urjala
500 viestiä

#14 kirjoitettu 26.11.2004 14:02

Jep tulee kausittain leivottua joko paljon tai sitten hyvin vähän. Useimmin tulee tehtyä lettuja tai pannukakkua tai sitten jotain pizzapohjia tai teeleipiä. Sämpylät on meikäläisen parasta antia, kovin usein ei tosin tule hankittua kunnon rouheista jauhoa mutta kuitenkin. Niin ja pullat tietenkin onnistuu.

Mitä taas tulee noihin täytekakkuihin niin enpä muista että olisin koskaan tehnyt. Piimäkakkuja ja muita tollasia kuivakakkuja olen vääntänyt aikoinaan mutta kosteita kakkuja en ole tainnut ikinä yrittää. Perkele, joulu tulee, pitääpä koittaa siis
*painuu ostamaan karpaloita ja agar-agaria*

^ Vastaa Lainaa


_hanna_

#15 kirjoitettu 26.11.2004 14:15

en osaa leipoo ku muutamaa suosikkii..eli jotai tosi imelää ja leivon sillo jos tekee makeeta mieli eikä kaapis oo mtn...

^ Vastaa Lainaa


Urjala
500 viestiä

#16 kirjoitettu 26.11.2004 14:22

wiren kirjoitti:
kertokaaks onko tortillojen kuoria (siis niitä wrap-sydeemejä) hankala tehdä? Tekis mieli kokeilla. Luulis että jos niistä täytyy saada ohuita niin se tuo mukaan hankaluutta.


Otettu Paakari.Net :in sisällöstä


-- Vehnätortillat

Ainekset:

n. 4 dl durumvehnäjauhoja
3 rkl öljyä
2 tl suolaa
n. 1 1/2 dl kylmää vettä


Ohje:

Sekoita jauhot ja suola pöydällä ja kokoa ne keoksi. Tee keskelle kuoppa, johon kaadat öljyn ja osan vedestä. Vaivaa taikinaa, kunnes kaikki neste on imeytynyt. Jos taikina jää vielä murumaiseksi, lisää vettä pienissä erissä ja vaivaa, kunnes taikina on sitkeää ja tasaista eikä se enää tartu pöytään tai käsiin. Peitä taikina kostealla pyyhkeellä ja jätä vetäytymään. Muotoile taikinasta pötkö ja leikkaa se noin ruokalusikallisen kokoisiksi paloiksi. Kauli paloista jauhotetulla pöydällä pyöreitä, ohuita lättyjä. Paahda kaulittuja taikinalevyjä kuumassa paistinpannussa noin 10-15 sekuntia kummaltakin puolelta ilman rasvaa.
--------------------------------

Eli jos on joskus pizzapohjaa kaulinut edes niin sama menohan tässä on. Jauhoja vaan lisää jos ei meinaa pysyä kasassa. Ja aina pitää muistaa että ruoanlaitto on loppujenlopuksi hemmetin hupaisaa, varsinkin jos hommat ei meinää sujua

Urjala muokkasi viestiä, mutta turhaan siitä tässäkin nyt mainitaan

^ Vastaa Lainaa


Tune
822 viestiä

#17 kirjoitettu 26.11.2004 14:55

Niina kirjoitti:
Mä olen aina ollut kova leipomaan. Tykkään tehdä niin suolaista, kuin makeaakin. Sämpylöitä olen viime aikoina tehnyt useamman kerran viikossa. Täytekakkuni on saanut paljon kehuja ja tykkään mieluusti sovellella reseptejä.

Leipomisintoni on lähtöisin kotoa, jossa äiti jo pikkutytöstä pitäen otti minut mukaan pullanpyörittelyihin ja kuivakakkujen tekoon. Kotitalous oli mieluisa aine, josta sieltäkin sai hyviä vinkkejä.

Mitenkäs te muut mikseriläiset? Onko leipominen jees? Onnistuuko täykkärin teko syntymäpäivänä tyttö- tai poikakaverille?


Leipominen on hauskinta ruoanlaitto hommissa. Pystynkin loihtimaan ihan mistä vain mitä vain kunhan annatte raaka-aineet. Ei tässä suotta olla kokki ammatilta.

^ Vastaa Lainaa


Oswell

#18 kirjoitettu 26.11.2004 23:19

Kermavaahdon osaan vatkata. Siihen se sitten jääkin



..ja nyt en sitten puhu munavaahdosta.

Oswell muokkasi viestiä 23:19 26.11.2004

Vaikka osaanhan minä sen munavaahdonkin vatkata, mutta nyt puhutaan leipomisesta.

^ Vastaa Lainaa


Timo Maineikas

#19 kirjoitettu 27.11.2004 01:23

En kyl osaa oikein leipoo. Koulussa sitä on pakko ollu joskus harjoittaa, mutta kotona harvoin mitään leivon.. Ja jos oon yksin himas kauan niin heitän vaan Saarioisten lättypizzan mikroon ja se on siinä.

^ Vastaa Lainaa


Stocco
13143 viestiä

#20 kirjoitettu 27.11.2004 01:26

Hyvä, et tääl oli tällänen keskustelu, et muistin et mun piti tehdä vohveleita. Tästä tulee kyllä taas sanomista ku masu kasvaa ja syön yksin...

Mun bravuuri on cuiche lorraine ja jouluna tähtitortut. Sit muina vuodenaikoina teen siit taikinast sellasii juusto ananas täytteisii herkkui.

Mä en muuten ikinä muista lättyreseptiä ja ku se on niin helppo ni ei sitä lue hyvissäkään kirjois. Kummaa pro-meininkiä.

SaastanenHippi kirjoitti:
Aina ei vaan jaksa keittaa/kuoria perunoita


Repesin Sithä siin makkarakeitos on vaan makkaraa. Niin ja vettä.

Pitäisiköhän mennä jo nukkumaan, kun nuo kahden yläpuolella olevan herran (monophobic ja Oswell) jututkin rupesivat naurattamaan.

Stocco muokkasi viestiä ettei mee sekasin mille tuli naurettua 01:27 27.11.2004

^ Vastaa Lainaa


Fox_FastFeet

#21 kirjoitettu 27.11.2004 09:09

Kyllä onnistuu täytekakku jos on valmiit pohjat Sehän on yksi yksinkertaisimmista leivonnaisista mitä voi tehdä!

Piparit ja joulutortut onnistuu myös valmiista pohjista ja aineksista

En kyllä paljoo leivo, mutta joulu onneksi muuttaa tämän asian

^ Vastaa Lainaa


Kuusniemi
294 viestiä

#22 kirjoitettu 27.11.2004 19:26

Väkisinkin on tuon koulutuksen kautta tullut tutuksi myös leipominen.

^ Vastaa Lainaa


naakka-täti

#23 kirjoitettu 27.11.2004 20:52

Kyllä, olen aikamoine leipuri pulla!!! Onhan se kivaa!! Ja saa syödä omat tuotokset... Leivon mieluummin makeita juttuja, mutta kyllä suolasetki onnistuu...
Mun bravuuri on lusikkaleivät ja rahkapiirakat ja ja ja....

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu