Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja kuinka käytät laitteistoasi keikalla?


Miner69er
196 viestiä

#1 kirjoitettu 27.09.2006 13:41

elikkä miten porukka käyttää laitteistoaan keikoilla?

itselläni on roland r-8, casio ctk-691(toimii midi koskettimistona), yamaha A4000 ja yamaha d1500, eikä mulla ole hajuakaan kuinka niitä käyttäisin keikalla jos sellaiseen saisin mahdollisuuden kun en viittisi alkaa tietokonetta roudaamaan minnekkään. eriasiahan olisi kannettava.

^ Vastaa Lainaa


Miner69er
196 viestiä

#2 kirjoitettu 28.09.2006 16:38

niin, siis tuota juuri hain. että kuinka käytät laitteitasi kun olet keikalla. kiitoksia

^ Vastaa Lainaa


hopeakuula

#3 kirjoitettu 28.09.2006 21:06

Rokkibändin kanssa laitteistoa on tullut käsiteltyä melkoisen coolin yliolkaisesti, sillai äijämeiningillä, sillä yleensä keikkapaikoilla on sellainen äijämeininki. Kiroilua paljon ja juttujen taso ei niin kovin syvällisillä vesillä ui. Joskin jutut voivat olla hyvinkin syvältä. Se yleiskuvauksesta. Paikalle saapuminen näyttävän välinpitämättömästi. Sitten kädet taskusssa ihmettelyä ja tyhjän lavan/ nurkan tuijottelua. Tätä vaihetta seuraa roudaus. Tämä tarkoitta Vahvistimien kantoa lauteille ja oman vahvistimen laittaminen himpun verran lujempaa kuin muilla. Yleensä tämä toistuu sen jälkeen kun joku muu laittaa omaansa vähän lujempaa. Keikkatilantessa sama ylensä toistuu. Oluen juonti kuuluu asiaan. Ai niin...kuinka käsitellä laitteistoa. Kitaroita tuli heiteltyä. Omia ja muiden. Jannen original stratosta halkesi lapa kun sen keikan lopuksi heitin maahan yläkiertella. Eri keepperillä homma korjaantui uuden veroiseksi. Oma Eka Squier tuskin enää henkiin herää, mutta se oli kestävä keppi ja pysyi melko hyvin vireessäkin. Vuosien saatossa en enää viitsinyt kantaa sitä marshallin nuppikaapia mukana ja seuraajat pienenivät kunnes pienin taisi olla 10 watin Tendar tai joku kuuluisaa nimeä jäjittelevä vehje. Sitten astui kuvaan POD ja sitä en pois vaihda.
Musiikkityylin vaihduttua koneelliseen ja kompaktiin muotoon keikalle tarvitsen läppärin ja edirolin mini- koskettimiston.
Jos helpolla haluan päästä, niin otan vaan läppärin ja annan musan tulla sieltä. Sitten vaan laulaa luikauttaa päälle. Ei tarvi kyräillä rumpalin taimausta tai humalaisen kitaristin sössöilyä vaan kaikki tule kellon tarkasti. Periaattessa siis karaokemeininki. Siinä sitten ruvetaankin mittaamaan esiintyjän karismaa ja kantokykyä. Ei voi pahemmin syytellä bändiä.
Siis mene lavalle, etsi sopiva paikka vehkeille. Etsi virtalähteet ja kytke laitteistosi niihin. Sitten etsi äänentoistojäjestelmä ja kytke laitteistosi myös niihin. Jos paikalla on joku röökiä vetävä tyyppi, joka vastaa äänihommeleista, niin anna sen hoitaa hommat.
Ei tuo tietokoneen kantaminen niin hirveän kamala juttu ole ja kerran kun sen ottaa pois pölyyntymästä ja kokeilee, niin homman helppous voi yllättää.
Vähän vastaus polveili, mutta kai jonkunlaista osviittaa saat tästä.
Kohtele kamojasi hyvin, ettei tarvitse ostaa uusia, mutta jos rahaa on niin suosittelen tietokoneen hajottamista vaikka kirveellä keikkasetin kliimaksissa. Perkules taidankin marssia johonkin kierrätyspaikkaan etsimmän risoja kompuuttereita.

^ Vastaa Lainaa


JM
18460 viestiä

#4 kirjoitettu 29.09.2006 00:08

Itselläni oli sillai, kun minulla oli hardwarea, niin en yhdistänyt niitä koneeseeni lainkaan, vaan tein joko koko biisin hardwarella tai koko biisin koneella. Ja sitten myös soitin koko keikan hardwarella - hardwarella tehtyjä biisejä - tai koko keikan koneella: koneella tehtyjä biisejä.

Eli kun sulla on sämplerikin, niin sillähän saat jo paljon kivaa aikaan.. Muuten kyllä suosittelen, että teet biisit hardwarella, kun sitä tuntuu olevan ja sijoitat siihen lisää ja sitten teet biisit niin, että voit soittaa ne myös livenä. Oma laitteisatoni oli niin yksinkertainen, että kun sen biisin oli sillä laitteistolla tehnyt, niin kyllä sen osasi myös sillä soittaa. ÖLaitoin vain biisilistan lapulle ja tallensin biisit peräkkäin ja soittelin ne läpi, eli tarkastin filtteri- pitch- yms. "livenä" soitettavat osiot, jos niitä biiseissä oli. Myös luuppien ts. (Yamaha rm1x osiossa) tarkastelin osioiden järjestyksen ja esim. sen, että soittaisinko påarhaiten tanssittavaa osiota useamman kerran putkeen jne.

aika vaikea sitä on ulkopuolisensanoa, kun mitään tiettyä tapaa ei ole. Mielestäni kuitenkin se erottelu, että tekeekö biisin kokonaan koneella tai kokonaan hardwarella on se tärkein. Se jotenkin helpottaa sitä settiä.

^ Vastaa Lainaa


Miner69er
196 viestiä

#5 kirjoitettu 29.09.2006 09:49

jep. hardware seku olis sitten varmasti kova sana. toki jos ottaisi pelkän samplerin ja koskettimet mukaan, niin voisi chopata biisin klipeiksi ja ladata sampleriin, ja soittaa aina yhtä klippiä kerrallaan. mutta siinäkin on omat huonot puolensa, koska sittenhän siihen klipin vaihdon väliin saattaa jäädä tyhjää tilaa joka ei välttämättä kuullosta kovinkaan mukavalta.

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu