Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja Alkoholin kuivatus ja kuivatetun alkoholin hyödyntämismahdollisuudet


JM
18460 viestiä

#1 kirjoitettu 29.04.2007 10:39

NORTON kirjoitti:
Minullapa on pussillinen jotain jauhetta, joka muuttu sekoitettaessa veteen punaviiniksi. Kahteen desiin vettä sekoitettuva pitäisi tulla 8,8%.

Mistä sait?
Tuo alkoholijauhehan on aika uusi keksintö, ainakin Tieteen kuvalehdessä oli joku vuos sitten juttua ja liian vaarallisena sen hylkäsivät.
Mutta sitten voisi hyvin kuvitella sellaisenkin vaihtoehdon, että kuivatettua alkoholia lisättäisiin ruoka-aineisiin.

Eikö se haihdu lämmityksessä aika helposti?
Nykyään saa tuotteesta kuin tuotteesta kevyt-version ja tavallisen version. Näiden rinnalle voisi tulla alkoholillinen.

Jep.
leivällä, juustolla tai lihapiirakoilla johon olisi lisätty alkoholia,

Jep.. D:dd.D

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#2 kirjoitettu 29.04.2007 11:56

NORTON kirjoitti:

Minullapa on pussillinen jotain jauhetta, joka muuttu sekoitettaessa veteen punaviiniksi. Kahteen desiin vettä sekoitettuva pitäisi tulla 8,8%.


Kiintisaa. Mikäs tuote on kysessää? Kuvaa? Linkkiä? Ihan uusi koko konsepti minulle.

^ Vastaa Lainaa


e2
2634 viestiä

#3 kirjoitettu 29.04.2007 13:27

Sunt1o kirjoitti:
Luulen muuten että jos vedät alkoholijauhetta nenään niin se toimii nopeammin ja tehokkaammin kuin juotuna. Kun ei mene suoliston kautta.

"Moi, mä oon Jussi Ahde, ja mä aion just sniffata alkoholia nokkaa"

^ Vastaa Lainaa


har
7706 viestiä

#4 kirjoitettu 29.04.2007 13:59

Mistä tuosta ihmeaineesta löytyy tietoa ?

Minusta tuo kuulostaa yhtä viksulta kuin kuivattu vesi. Osta kaupasta pussi jauhetta ja kotona ei tarvitse kuin lisätä vesi. Kätevä myös retkillä !

^ Vastaa Lainaa


JM
18460 viestiä

#5 kirjoitettu 29.04.2007 14:07

Kyllä tuo punaviinijauhe kuullostaa ihan mahdolliselta. Mites se luokitellaan Suomen lainsäädännössä? Mistä tilasit?

Jos maku valmiissa juomassa on kohdillaan, niin ihan kiva keksintö voisi olla retkikäyttöön esim. Eihän sitä oikein mielellään punkkupulloja repussa rahtaile, jos jauheena sais.

Odotan innolla.

^ Vastaa Lainaa


e2
2634 viestiä

#6 kirjoitettu 29.04.2007 14:33

har kirjoitti:
Mistä tuosta ihmeaineesta löytyy tietoa ?

Minusta tuo kuulostaa yhtä viksulta kuin kuivattu vesi. Osta kaupasta pussi jauhetta ja kotona ei tarvitse kuin lisätä vesi. Kätevä myös retkillä !

JM kirjoitti:
Kyllä tuo punaviinijauhe kuullostaa ihan mahdolliselta.

Mutta siis eikös alkoholi ole nestemäistä (ainakin ihan peruslämpötilaolosuhteissa), joten miten helvetissä se saadaan jauheeksi? Ei kyllä kemia ole kovin hyvin hallussa, joten voin olla hakoteilläkin. Vähän enemmän informaatiota olisi tosiaan kiva kuulla.

^ Vastaa Lainaa


Airola
6416 viestiä

#7 kirjoitettu 29.04.2007 14:48

vai vetääköhän toi norttoni taas ihan heideggeriä tässä!

^ Vastaa Lainaa


JM
18460 viestiä

#8 kirjoitettu 29.04.2007 14:56

e2 kirjoitti:
Mutta siis eikös alkoholi ole nestemäistä (ainakin ihan peruslämpötilaolosuhteissa), joten miten helvetissä se saadaan jauheeksi? Ei kyllä kemia ole kovin hyvin hallussa, joten voin olla hakoteilläkin. Vähän enemmän informaatiota olisi tosiaan kiva kuulla.


Empä minäkään mikään kemisti ole, mutta totta se sidotaan johonkin aineeseen joka vapauttaa sen etanolin nesteeseen sekoittuessaan.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#9 kirjoitettu 30.04.2007 10:38

Sunt1o kirjoitti:

Minusta tuo ruokiin lisääminen nyt ei sinällään ole niin kätevä sovellutus, ja voihan sitä moniin ruokiin lisätä nestemäisenäkin, joskin lämmittämisen suhteen voi tulla ongelmia kun letut syttyy tuleen.


Suurin ongelmahan tuossa lämmittämisessä on se, että tuppaa se alkoholi aika herkästi haihtumaan. Riippuu toki ottaako sen ongelmana.

^ Vastaa Lainaa


har
7706 viestiä

#10 kirjoitettu 30.04.2007 11:35

Haava kirjoitti:
Sunt1o kirjoitti:

Minusta tuo ruokiin lisääminen nyt ei sinällään ole niin kätevä sovellutus, ja voihan sitä moniin ruokiin lisätä nestemäisenäkin, joskin lämmittämisen suhteen voi tulla ongelmia kun letut syttyy tuleen.


Suurin ongelmahan tuossa lämmittämisessä on se, että tuppaa se alkoholi aika herkästi haihtumaan. Riippuu toki ottaako sen ongelmana.






Eikö hampun käyttö leivonnassa ja ruoanlaitossa ole tuloksellisempaa ja helpompaa ?

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#11 kirjoitettu 30.04.2007 15:25

har kirjoitti:

Eikö hampun käyttö leivonnassa ja ruoanlaitossa ole tuloksellisempaa ja helpompaa ?


Jos tahtoo huumaavan ainesosan säilyvän, niin on.

^ Vastaa Lainaa


JM
18460 viestiä

#12 kirjoitettu 30.04.2007 15:30

Jos alkoholijauheet saavuttaa suosiotaan, niin etenkin suurkuluttajien piireissä sanonta "kostea viikonloppu", "kostea illallinen" jne. menettää merkityksensä. Jauhepitoinen viikonloppu!

^ Vastaa Lainaa


KoBa
3919 viestiä

#13 kirjoitettu 30.04.2007 15:57

Haava kirjoitti:
har kirjoitti:

Eikö hampun käyttö leivonnassa ja ruoanlaitossa ole tuloksellisempaa ja helpompaa ?


Jos tahtoo huumaavan ainesosan säilyvän, niin on.


Hamppu, myös kuituhamppu on erinomaisen makuista. Terveellistäkin, erityisesti siemenissä on hyvät ravintopitoisuudet ja se sopii hyvin mausteeksi mm. kastikkeisiin ja salaatteihin.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#14 kirjoitettu 30.04.2007 16:03

KoBa kirjoitti:

Hammpu, myös kuituhamppu on erinomaisen makuista.


Joo. Niin on tosin esim. puanviinikin. Siis vaikka sen alkoholin keittäisi siitä pois. Suomessa vaan vähän närästää laittaa jotain punaviiniä ruokiin, kun tietää maksaneensa siitä alkoholiveron. No joo.. pakko silti kastikkeisiin aina laittaa ja Coq au vin toki myös ihan huippua.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#15 kirjoitettu 30.04.2007 17:21

NORTON kirjoitti:
Onko muuten kenelläkään mitään hajua siitä, miten tuo alkoholi on saatu jauheeksi?


Itselläni ei ole. Ihan perus säätöä se ei ole.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#16 kirjoitettu 30.04.2007 18:10

BluesWoman kirjoitti:
Mitenkä, jos sen nuuhkaisisi nenään? Meniskö päähän vai pelkästään poskionteloihin?


Vähän riippuu. Vaikea sanoa. Periaatteessa se imeytyy nopeasti kiertoon sieltä, mutta toisaalta tuo saattaa vaatio veden kanssa oloa, että se alkoholi lähtisi skulaamaan. Vaikea sanoa.

^ Vastaa Lainaa


JM
18460 viestiä

#17 kirjoitettu 30.04.2007 18:17

Alkoholin kuivamuoto on niin vaikea ja epästabiili, että edelleenkin minulla on se käsitys, että kyseessä on kemikaali, jossa alkoholi on sidttu tiettyyn kemikaaliin mikä vapauttaa etanolin veteen liuetessaan.

Ja joo, juuri se siinä Tieteen Kuvalehden artikkelissa oli, että esim. suonbensisäisesti käytettynä alkoholi olisi vaarallista. Asia on sinänsä täysin tyhjää paskaa, että minullakin oli kemissä ukrainalaisia kavereita, jotaka veti teollisuuspirtua suoneen, eli sinänsä en usko, että jauhealkoholi olisi sitä vaarallisempaa, kuin ottaa pritua suoneen. Ja jos joku nyt innostui, niin herrasn jumala älkää vetäkö mitäänitäpirtua vaan hakekaa apteekista puhdasta tavaraa se ei ole vaarallista JOS osaatte annostella.

Mutta kuten sanoin, tod.n. toinen aine sitoo etanolin ja vapauttaa sen. Ja vaarallista ei ole, jos annoksersta tulee 2dl 8% viiniä vaan just hyvä juttu - miettikää, monestiko on vituttanut, kun lähtee pienelle retkelle ja tahtoisi pullon viiniä tai pari pulloa kaljaa kaverin kanssa ottaa iltanuotiolla, niin ne pullot!


Alkoholi on niin vaarallinen huume ihmisen elimistölle, ettei sen jauhemaisuus enää sitä juuri vaarantaisi enempää.

^ Vastaa Lainaa


Hombre Muerto
3489 viestiä

#18 kirjoitettu 30.04.2007 19:22

JM kirjoitti:
Ja joo, juuri se siinä Tieteen Kuvalehden artikkelissa oli, että esim. suonbensisäisesti käytettynä alkoholi olisi vaarallista. Asia on sinänsä täysin tyhjää paskaa, että minullakin oli kemissä ukrainalaisia kavereita, jotaka veti teollisuuspirtua suoneen, eli sinänsä en usko, että jauhealkoholi olisi sitä vaarallisempaa, kuin ottaa pritua suoneen.


Siis jos kaverisi tykittävät viinaa ränniin, niin se todistaa kyseisen toimenpiteen vaarattomuuden? Hieno logiikka! Mun tutut vetää suoneen mm. heroiinia ja sehän on sitten ihan terveellistä kanssa?

^ Vastaa Lainaa


MKDELTA
11907 viestiä

#19 kirjoitettu 30.04.2007 20:04

JM kirjoitti:
Ja joo, juuri se siinä Tieteen Kuvalehden artikkelissa oli, että esim. suonbensisäisesti käytettynä alkoholi olisi vaarallista. Asia on sinänsä täysin tyhjää paskaa, että minullakin oli kemissä ukrainalaisia kavereita, jotaka veti teollisuuspirtua suoneen, eli sinänsä en usko, että jauhealkoholi olisi sitä vaarallisempaa, kuin ottaa pritua suoneen. Ja jos joku nyt innostui, niin herrasn jumala älkää vetäkö mitäänitäpirtua vaan hakekaa apteekista puhdasta tavaraa se ei ole vaarallista JOS osaatte annostella.

Mielenkiintoisia kavereita sulla on. Kuitenkin, kuvittelisin että jonkun jauheen tykittäminen olisi aika kohtalokasta. Artikkeli tosin varmaan nestemäistä alkoholia. En tiedä. En lukenut. Kuulostaa aika oudolta touhulta.

^ Vastaa Lainaa


Barbara Stewart-Baxter
2490 viestiä

#20 kirjoitettu 01.05.2007 01:40

Miks sniffaa kuivattua, kun ei tartte kun vähän hiilihappojäätä ja se vahvaan viinaakseen ja ei ku sniffailee höyryij. Toimii kuulemma hyvi.

^ Vastaa Lainaa


Curufinwe

#21 kirjoitettu 01.05.2007 11:41

Jepu kirjoitti:
Miks sniffaa kuivattua, kun ei tartte kun vähän hiilihappojäätä ja se vahvaan viinaakseen ja ei ku sniffailee höyryij. Toimii kuulemma hyvi.


???

En ymmärrä, miksi noin pitäisi tehdä, kun alkoholin voi höyrystää lämmöllä ja hengitellä höyryt. Tällöin ihan uskomattoman pieni määrä käy todella kovasti päähän(4cl 40% = kaatokännit), eikä krapulaa tule.

^ Vastaa Lainaa


Barbara Stewart-Baxter
2490 viestiä

#22 kirjoitettu 01.05.2007 18:50

Curufinwe kirjoitti:
Jepu kirjoitti:
Miks sniffaa kuivattua, kun ei tartte kun vähän hiilihappojäätä ja se vahvaan viinaakseen ja ei ku sniffailee höyryij. Toimii kuulemma hyvi.


???

En ymmärrä, miksi noin pitäisi tehdä, kun alkoholin voi höyrystää lämmöllä ja hengitellä höyryt. Tällöin ihan uskomattoman pieni määrä käy todella kovasti päähän(4cl 40% = kaatokännit), eikä krapulaa tule.


se on jännää. siks.

^ Vastaa Lainaa


accent
10930 viestiä

#23 kirjoitettu 01.05.2007 19:11

Jos vaikka Jeesuksella oli tuollaista jauhetta kun hän muutti veden viiniksi?

^ Vastaa Lainaa


Free-Soul
Soldier of Love
9011 viestiä
Luottokäyttäjä

#24 kirjoitettu 01.05.2007 19:16

accent kirjoitti:
Jos vaikka Jeesuksella oli tuollaista jauhetta kun hän muutti veden viiniksi?


Joo, nyt se on todistettu. Jeesus oli siis aikamatkailija.

^ Vastaa Lainaa


JM
18460 viestiä

#25 kirjoitettu 01.05.2007 20:34

NORTON kirjoitti:
Jeesuksella on täytynyt olla kovemmat pulverit, muuten ei porukka hämmästyisi.


:d. kiitos.

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu