Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja Ruokaohjeet jakoon


rawhead
3117 viestiä

#1 kirjoitettu 16.09.2007 21:56

Outoa, itsellänikin kävi tänään mielessä aloittaa tälläinen ketju


Mutta tässäpä äskettäin kokeilemani keitto. Helppo ja nopea tehdä.

Fetajuustolla maustettu porkkanasosekeitto
4 annosta

500 g porkkanoita
1 sipuli
5 dl liha- tai kasvislientä
ripaus timjamia
mustapippuria
1 dl ruokakermaa
100 g fetaa

Kuori ja paloittele pestyt porkkanat ja sipuli. Kuumenna liemi ja lisää kasvikset. Keitä noin 20 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää kerma ja suurin osa fetasta ja soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää ripaus timjamia ja mustapippuria sekä tarvittaessa suolaa. Sirottele loppu juusto murennettuna keiton pinnalle.

^ Vastaa Lainaa


techrono

#2 kirjoitettu 16.09.2007 22:04

Opiskelijapasta (noin 2-3 annosta):

1 prk tonnikalaa (öljyssä)
1 prk tomaattimurskaa (esim. yrtti- tai chilimaustettua)
(1 prk tomaattipyreetä)
mausteita: chiliä, paprikaa, tuoretta valkosipulia, suolaa maun mukaan
tabascoa jos tykkää
pari annosta pastaa


Kiehauta vesi. Keitä pasta. Kun pasta on al dente, kaada vesi pois, lisää tomaattimurska (ja pyre), tonnikala sekä mausta. Sekoita ja anna porista vielä hetki. Tarjoa juustoraasteen kera. Nopea, edullinen ja maukas ateria!



Herkkusieni-paprikawok (2 annosta):

1 paprika (punainen on paras)
0,5 tlk säilykeherkkusieniä
hieman sipulia
1-2 kynttä valkosipulia
soijakastiketta
(2 annosta riisiä)

Paista herkkusienet, suikaloidut paprikat, sipulihake ja raastettu valkosipuli pannulla öljyssä. Lisää soijakastike ja sekoittele vielä hetki. Tarjoa riisin kanssa. Erittäin nopea mutta herkullinen kasvisruoka!

^ Vastaa Lainaa


Tusina Immonen
10508 viestiä

#3 kirjoitettu 16.09.2007 22:29

Jypã kirjoitti:
Maksalaatikko

1. Osta kaupan valmisruokahyllyltä.
2. Iske mikroon.
3. Syö ja haista vittu.


Osaat ihan itse tehdä tämän ruoan?

^ Vastaa Lainaa


Coivisto
8780 viestiä

#4 kirjoitettu 16.09.2007 22:31

Jypã kirjoitti:
Maksalaatikko

1. Osta kaupan valmisruokahyllyltä.
2. Iske mikroon.
3. Syö ja haista vittu.


Synttärikakku äidiltä Jypälle

1. Osta se
2. Myrkytä se
3. Tarjoile Jypälle

^ Vastaa Lainaa


HW
ärsyttävä
7232 viestiä
Luottokäyttäjä

#5 kirjoitettu 16.09.2007 23:12

Forumhaku kannattaa aina.

Kerronpa teille iloisesta asiasta nimeltä HWn ja Sweetien jauhelihakastike.

Tarvikkeet:
- 400 grammaa jauhelihaa
- sipuli
- valkosipuli
- jauhoja
- vettä
- kasvisliemikuutio
- juustoa
- ruokakermaa tahi vastaavaa
- suolaa ja pippuria ja ehkä jopa oreganoa

Lisukkeeksi perunoita tai spagettia maun mukaan

Valmistus:

Laitetaan sipulit palasiksi ja kumotaan ne pannulle jauhelihan kanssa. Ensin kannattaa vähän lämmittää sitä pannua. (tässä vaiheessa kannattaa laittaa perunat kiehumaan jos tahtoo niitä kastikkeen kanssa syödä) Ruskistellaan sen aikaa että liha on kypsää. Sitten lisätään jauhoja. Pari desiä korkeintaan, määrä riippuu siitä miten paljon kastiketta halutaan. Ruskitellaan niitä jauhoja lihan ja sipuleiden kanssa. Sitten kun on kyllästytty ruskistelemaan, lisätään vettä vähän kerrallaan niin paljon että kastikkeen koostumus miellyttää kokkia. Kannattaa laittaa ensin vain vähän vettä ja sekoittaa huolellisesti, nestettä kun voi lisätä mutta jauhoja ei. Sitten viskataan sekaan liemikuutio ja mausteet. Annetaan muhia sen aikaa että ne perunat alkavat olla syömiskuntoisia. Sitten kaadetaan kastikkeen joukkoon ruokakermaa, ketsuppia ja juustoa. Sekoitellaan, tarkistetaan maku, lisätään vähän pippuria ja annetaan hautua sen aikaa että perunoista saadaan kaadettua vedet pois ja kiskottua kuoret irti. Muusataan perunat lautasella, lisätään kastiketta, sekoitetaan huolellisesti ja syödään.

^ Vastaa Lainaa


Tusina Immonen
10508 viestiä

#6 kirjoitettu 17.09.2007 01:58

Jauhelihasienikastike

400g jauhelihaa
sellain hyvä rouhasu tuoreita kanttarelleja
pari sipulia
1-2 pönikkää ruokakermaa tai vastaavaa litkua
hippunen vehnäjauhoja
sopivasti mutta ei liikaa valkosipulia (1-2 kynttä)
valkopippuria
mustapippuria
timjamia
Niin joo ja teflon pannu on paree olla ainakin sienille.

Ensinnä halot sienet sellaittiis sopivan kokosiksi pelinappuloiksi, ja laitat ne pannuun ilman mitään rasvoja tai mitään. Sellaisenaan niitä kääntelet siinä kunnes neste on sopivasti haihtunut. Ei ole tarkoitus syödä mustia sieniä, joten ei liian kauaa.
Siitä heität sienet johonkin sivuun odottamaan ja ruskistat jauhelihan. Tähänkään et tarvitse mitään rasvoja, kun se jauheliha on kuitenkin rasvaista vaikka siinä kuinka lukisi että on vähärasvaista ja terveellistä. Siinä vasurilla menee sitten sipulit hakkeeksi, ja sekaan kun siltä tuntuu.
Arvasitkin varmaan, että sienet seuraavaksi, ja sellain ruokalusikallinen niitä jauhoja nyt.
Ei jäädä turhaan odottelemaan jauhojen kullittumista, teflonpannulla kun ollaan liikkeellä, vaan lorautetaan sitä kermaa sinne rohkeasti sekaan vaan. Laitat sen verran kun tuntuu sopivalta. Se on ainoa neste tässä soosissa jotenka ei kannata säästelläkään.
Sen verran siinä sitte ihmettelet, että se ehtii hitusen kiehahtaa, ja ei ku maustamaan.
Tuo timjami saattaa kuulostaa vähän omituiselta tuohon settiin, mutta suosittelen kokeilemaan jos ei koko ruokaan niin ainakin sitten annokseen lisäten.
Jännä maku.. Toimii tosin ilmankin, jos ei kiinnosta.

Sitä sitten perunan tai pastan kanssa.

After-Ego muokkasi viestiä 01:58 17.09.2007

Aivan.. Vegenä menee varmasti myös kun korvaa jauhelihan soijarouheella. Tai sitte vaan enemmän sieniä.

^ Vastaa Lainaa


Dark Sorrow
238 viestiä

#7 kirjoitettu 17.09.2007 08:19

dew kirjoitti:
Helpot vegaaniset kasvispihvit:

-lajitelma juureksia oman maun mukaan
-soijajauhoja
-korppujauhoja
-yrttejä, jälleen oman maun mukaan
-lempparimausteesi

Raastetaan juurekset isoon kulhoon. Päälle vähän nestettä (vettä tai soija/kaura/riisimaitoa) ja soijajauhot ja korppujauhot mukaan, annostellaan varovasti että löytyy sopiva rakenne. Ite heitän pyöreän desin molempia noin kolmea tai neljää raastettua juuresta kohti. Yrttisilppua päälle, mausteet perään, sekoitellaan hetki ja annetaan soijajauhojen sitoa rakennetta kananmunan tapaan.

Sitten vaan pannulle tirisemään pihvinmuotoisiksi klönteiksi tilkkaan kasviöljyä kunnes kasvispihvi on nätin värinen ja kiinteä. Suola on luusereille. Tarjoile vaikka perunamuusin kanssa.

dew muokkasi viestiä 07:01 17.09.2007

Tohon voi muuten myös heittää monitoimikoneessa rouhittua mantelia tai soijapapua.


Nytpähän tulee illaksi tekemistä

Oma "normi", kun ei muuta tuu mieleen on seuraava:

Tomaattimurskaa (purkki), tabascoa (Sopivasti), Jalapenoja (tarpeeksi), Piripirejä (joitain chilipippureita. Liikaa), Oliiviöljyä (loraus), sieniä, tomaatinpaloja, Paprikaa, tofua & soijarouhetta (kaikkia, tai jotain)

Oikeaoppisesti safkaksi spaghettia, tai pohjaanpoltettua riisiä.

Tämä on siis, kun en keksi mitä vois tehä. Vois tosiaan soijapihvejä tehä joku päivä, jos satun muistamaan...

^ Vastaa Lainaa


jrnn
527 viestiä

#8 kirjoitettu 17.09.2007 12:06

quafka kirjoitti:
Sekoita kaikki keskenään esim. valurautapataan (paras), wokkiin yms. - mutta myös paistamiseen käytetty pannu käy.

Oi kyllä, mulla on tossa sellainen valurautainen wokkipannun muotoinen järkäle, se on taivaan lahja. Taivaan lahja mä sanon! Kumma kuinka siinä saa jotenkin autenttisemman (sichuanilaisittain) makuista, mikä lie valuraudan sala. Parhaat tulokset olen saanut yhdistelmällä nestekaasu ja valurautamuurikka.

En ole niin huippukokki että olisi mitään entuudestaan tuntematonta reseptiä jakaa.

Jos haluaa kuohkeata, helposti puikoteltavaa riisiä, kannattaa ostaa jasmiiniriisiä; pestä se huolellisesti ennen keittämistä; laittaa vettä todella vähän eli yhtä monta desiä kuin riisiä +20%; antaa hautua pitkään, hiljaa ja antaumuksella kantta nostamatta, kansi vaikkapa kangasliinalla tilkittynä. CAPTAIN OBVIOUS STRIKES AGAIN

^ Vastaa Lainaa


e2
2634 viestiä

#9 kirjoitettu 17.09.2007 14:34

Kantarellikastike (jonkin aikaa sitten kokeilemani hieman itse varioitu versio sienikirjan ohjeesta)

- kantarelleja (semmone pakastepussilline, joku reilu litra tai jotain)
- 1 sipuli
- voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl ruokakermaa
- joku 50 - 100 g valkosipulituorejuustoa
- vähäse suolaa
- vähäse mustapippuria

1. Ota kanttikset sulamaa etukäteen, jos teet pakastetuista.
2. Pane palotellut kanttikset teflonpannuun (voi se olla muukin pannu, mut toi on hyvä) ja kuumenna nii, että enin neste on haihtunu (pakastetuista sienistä nesteet on varmaanki jo enne pakastamista haihdutettu, joten ei kauaa tarvi olla).
3. Heitä joukkoo vähä voita ja silputtu sipuli. Pyörittele niitä siellä hetki.
4. Pistä jauhoja sekaa ja pyörittele seosta hetki.
5. Lisää kerma sekaan, pistä kermapurkkiin vähä vettä ja kaada neste sekaan niin saat loputki kermat mukaa ja vähä enemmä nestettä kastikkeeseen (kerman sijasta/lisäksi voi käyttää maitoakin).
5. Tiputtele tuorejuusti nokareina kastikkeeseen ja sekota. (Sit kans balsamiviinietikkaa voi laittaa vähän sekaa ni tulee vähä täyteläisempää).
6. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Oreganoa ja/tai basilikaa ja/tai timjamia voi kans vähä laittaa jos tykkää. Toi yks ei tykkää timjamista ni en sitä enää laita vaik se onki hyvä mauste sienien kanssa :(
7. Anna hautua n. 10 min.
8. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Tarjoa pastan tai perunoiden kanssa. Ite söin pastan kanssa mut perunatki varmaa toimii.


Herkkusieni-pekoni-pasta (toinen sieni-kerma-pasta-ruoka, jota teen aika useinkin)

- herkkusieniä (mieluiten tuoreita)
- pekonia joku määrä
- 1 sipuli
- 1 valkosipulin kynsi
- oliiviöljyä
- 2 dl ruokakermaa
- tilkkanen balsamiviinietikkaa
- mustapippuria
- vähän suolaa
- yrttei (oregano, basilika timjami jälleen ja/tai Herbes de Provence-yrttiseosta)

1. Paista pekonia. Rasvaa nyt ei välttämättä tarvi lisäks ku pekoniski on jo tarpeeks, mut oliiviöljyä käytän yleensä kuitenki
2. Laita sekaan herkkusienet ja ruskista niitä vähäsen.
3. Heitä sipulisilppu sekaan. Pyörittele vähän aikaa.
4. Heitä valkosipulisilppu sekaa ja kerma perään.
5. Laita sekaan pikku loraus balsamiviinietikkaa, mustapippuri, tarvittaessa suola (pekoni on jo aika suolasta, mut jos ei riitä) ja yrtit.
6. Anna hautua jonkin aikaa.
7. Tarkista maku.
8. Sekoita sopivasti keitetyn pastan (al dente) sekaan. Ripottele annoksen pinnalle halutessasi parmesania tai grana padanoa.


Itämainen mustatorvisieni-kana (kerran kokeiltu variaatio äitin kiinalaisruokareseptistä)

- 300-400 g kanasuikaleita
- öljyä paistamiseen
- mustatorvisieniä joku määrä, vaikka se pakastepussillinen sulatettuja sieniä taas
- 1 sipuli
- jotain vihanneksia (ite laitoin purkillisen vihreitä papuja, mutta esim. wokki-vihannes-seos, porkkana, paprika jne. käy)
- ketsuppia
- soijaa
- balsamiviinietikkaa
- inkivääriä
- suolaa
- sokeria
- 1 rkl perunajauhoja
- 1dl vettä

1. Paista kanasuikaleita wokkipannussa. Mausta inkiväärillä.
2. Ota lihat pois pannulta ja ruskista pannulla sipulisilppua ja muita vihanneksia (ei välttämättä tarvi ottaa lihoi pois, mutta vihanneksia mahtuu paremmin paistaa, jos ottaa. Ainaki jos tekee isompaa satsia ruokaa.)
3.Laita sekaan sienet.
4. Laita lihat takas sekaa ja sekota kastikeseos mukaan (n. 5 rkl ketsuppia, 3-5 rkl soijaa, ripaus suolaa ja sokeria. voit laittaa esim. chiliä tms. jos haluat tulista ruokaa). Pyörittele seosta vähäsen.
5. Sekoita mukaan suurus (1 rkl perunajauhoja, 1 dl vettä) ja kiehauta.
6. tarjoa riisin kera.



e2 muokkasi viestiä 14:48 17.09.2007

^ Vastaa Lainaa


Jules Varjola
2537 viestiä

#10 kirjoitettu 17.09.2007 17:45

Uunimakkarat ja muussi.

Perunaa, juustoa, tomaattia, maitoa, voita, sipulia, uunilenkki ja mausteksia.

Kuori perunat ja keitä ne pehmeiksi. Sen jälkeen laitetaan kattilaan voita (maun mukaan) maitoa ja suolaa. (edelleen maun mukaan) Sekoitetaan sekoittimella tai millä tahansa jutulla ja muussi on valmista.

Uunimakkarat on vähintään yhtä helppo valmistaa: Kuori lenkit. Tee veitsellä syvä viilto makkaran keskitse. Tunge sinne sitten sipulia, tomaattia ja päälle juustoa, ettei koko homma leviä käsiin. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja laita makkarat sinne siksi aikaa että juusto saa vähän ruskean sävyjä pintaansa. Sitten vain naamariin.

^ Vastaa Lainaa


Coivisto
8780 viestiä

#11 kirjoitettu 17.09.2007 17:53

Aurajuustolla maustetut uunimakkarat

-Ostat lempi makkaraasi
-Ostat Valmiin kermakastike pussin ja teet sen normaaliin kastike pohjaan
-Kun laitat makkarat uuniin teet tietenkin niihin eka viiltoja. Viiltojen väliin joko voimakkaasti Aurajuustoa tai sitten vähn lievemmin oman maun mukaan.
-Teet perunamuussista aika kiinteää jotta kastike imeytyisi paremmin.

-Syö

Todella yksinkertaista mutta oikeasti todella hyvää.

^ Vastaa Lainaa


Thimns
4926 viestiä

#12 kirjoitettu 17.09.2007 17:55

Sweetie kirjoitti:
Sekoitetaan sekoittimella tai millä tahansa jutulla


Esim. kalajutulla?

^ Vastaa Lainaa


Jules Varjola
2537 viestiä

#13 kirjoitettu 17.09.2007 18:03

Thimns kirjoitti:
Sweetie kirjoitti:
Sekoitetaan sekoittimella tai millä tahansa jutulla


Esim. kalajutulla?

hah

^ Vastaa Lainaa


Thimns
4926 viestiä

#14 kirjoitettu 17.09.2007 18:17

Nuudeliwokki

(kahdelle)
2 annosta nuudeleita
300g hunajamarinoituja broilerin filesuikaleita
300g vapaavalintaisia pakastevihanneksia
mausteita

1a. Keitä nuudelit ja valuta vedet pois

1b. Tämä on tarkka homma: Älä tee pakastevihanneksista muussia pussin ohjeen mukaan, vaan kuumenna vesi kiehuvaksi, nakkaa jäiset rehut sekaan, lämmitä uudelleen höyryäväksi ja valuta vesi pois. Näin pupunruoka jää mukavan rouskuvaksi.

1c. Paista kukkosuikaleet wokkipannussa

2. Nakkaa nuudelit ja vihasteet kanapalojen sekaan ja sotke

3. Lisää mausteita maun mukaan

Kohdat 1a, 1b ja 1c tehdään siis yleensä samanaikaisesti, mikä vaatii jo vähän organisoimista ja keskittymiskykyä, ellei kokkeja ole useampia kuin yksi. Tumpuloiden ja yksinäisten ei silti tarvitse vaipua epätoivoon, sillä valmiiksi tehdyt nuudelit ja vihannekset voi kyllä lämmittää uudestaan siellä wokkipannussa kohdassa 2.

^ Vastaa Lainaa


Valium for Van Gogh
11143 viestiä

#15 kirjoitettu 17.09.2007 18:29

KK:n itämaistyylinen vegetsydeemijuttu:

Vihreitä linssejä
Tummaa soijarouhetta
Tomaattimurskaa
Jalapenoja
Vettä
Suolaa

Aluksi vähän vettä ja linssejä paistinpannulle (ei kattilaan) ja antaa veden kiehua ja linssien pehmentyä. Sekoita soijarauhe mukaan, anna veden imeytyä siihen ja lisää suolaa maun mukaan. Lisää tomaattimurska ja viipaloidut jalapenot mukaan. Anna kiehua hijalleen siihen asti, että koostumus on sopivan kiinteää.

Tuosta saa myös hyvän pastakastikkeen, kun jättää linssit pois ja kiehauttaa sen verran vähemmän aikaa, että koostumus on kastikemaista.

^ Vastaa Lainaa


Tusina Immonen
10508 viestiä

#16 kirjoitettu 17.09.2007 22:04

NORTON kirjoitti:
viidakkoveitsi kirjoitti:
Mustatorvisieni-sipulikeitto (1 kattilallinen)

0,5-1 litraa tuoreita tai 1-3 dl kuivattuja mustatorvisieniä, tai enemmän jos maistuu
2-3 sipulia
1-2 valkosipulinkynttä (tai enemmän, jos olet valkosipulin ystävä)
1 litra kasvislientä
3 rkl vehnäjauhoja
1 dl kermaa (itse laitan kyl aina 2 dl...)
meiramia
mustapippuria
suolaa

1. Jos käytät kuivattuja sieniä, valmista ensin kasvisliemi liemikuutiopaketin ohjeen mukaan ja anna sienten turvota siinä muutama tunti.
2. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet.
3. Kiehauttele sieniä ja sipuleita pienessä määrässä rasvaa kattilassa tai pannulla.
4. Laita ne kasvisliemeen, mikäli sinulla on jo se olemassa (ja levy päällä). Jos ei ole, tee se liemikuutiopaketin ohjeen mukaan ja laita sitten sienet ja sipulit sinne.
5. Sekoita jauhot pieneen määrään kylmää vettä ja lisää suurus keittoon samalla sekoittaen. Hauduta n.15 minuuttia.
6. Lisää kerma ja mausta.

Jos haluat ruokaisampaa, voit lisätä keittoon perunaa ja esim. joitain juureksia. Keiton pinnalle voit laittaa myös persiljasilppua, ja keiton voi halutessaan maustaa tilkalla sherryä tai madeiraa (nämä siis lukevat alkuperäisessä ohjeessa, itselläni vaan ei ole sattunut olemaan persiljaa tuota tehdessä enkä ostele viinaksia).


Tätä on kyllä pakko koittaa. Nyt pitäisi vain löytää sieniä.


Mä taidan kans kokeilla tuota, kanttarellivariaatiolla tosin kun niitä on pakkasessa miljuuna kiloa.

^ Vastaa Lainaa


Thimns
4926 viestiä

#17 kirjoitettu 18.09.2007 14:58

quafka kirjoitti:
- Kaada kaikki valurautapataan (paras) tai kattilaan jossa on tiivis kansi. Lämmitä kiehumispisteeseen.



Siis tässäkö kohtaa myös ne koivet vai syödäänkö ne jogurtissa kypsyneinä tän kastikkeen ja riisin kera?

Kuulostaa vähän salmonellaiselta...

^ Vastaa Lainaa


Thimns
4926 viestiä

#18 kirjoitettu 18.09.2007 14:59

Hmpf... lainaa, muokkaa, sama mies, eri naama.

^ Vastaa Lainaa


Thimns
4926 viestiä

#19 kirjoitettu 18.09.2007 16:28

quafka kirjoitti:
Salmonellaiselta?


Niin siis jos olisi ollut tarkoitus vetää ne kanat koneistoon raakana.

^ Vastaa Lainaa


Ted Nugentti II
2422 viestiä

#20 kirjoitettu 18.09.2007 16:32

Saarioisten kumipitsan päälle pilkotaan valkosipulia ja reilusti juustoa; lopputuloksena on melkein oikea pitsa.

^ Vastaa Lainaa


Thimns
4926 viestiä

#21 kirjoitettu 18.09.2007 17:48

Zomby Woof kirjoitti:
Saarioisten kumipitsan päälle pilkotaan valkosipulia ja reilusti juustoa; lopputuloksena on melkein oikea pitsa.


Vähän radikaalimpi (ja toimivampi) vaihtoehto:

Saarioisten kumipitsasta kaavitaan "täytteet" pois ja heitetään ne roskikseen. Jäljelle jääneestä taikinalerpakkeesta saa oivan pannunalusen.

^ Vastaa Lainaa


Thimns
4926 viestiä

#22 kirjoitettu 18.09.2007 19:58

Monophobic kirjoitti:
Thimns kirjoitti:
Zomby Woof kirjoitti:
Saarioisten kumipitsan päälle pilkotaan valkosipulia ja reilusti juustoa; lopputuloksena on melkein oikea pitsa.


Saarioisten kumipitsasta kaavitaan "täytteet" pois ja heitetään ne roskikseen. Jäljelle jääneestä taikinalerpakkeesta saa oivan pannunalusen.


Ne "täytteet" kannattaa syödä


HULLU!

^ Vastaa Lainaa


har
7706 viestiä

#23 kirjoitettu 18.09.2007 20:30

Tällainen yleispseudokiinalainen ohje.

Lihalla tai ilman.

Otetaan kaksi paistinpannua levylle ja runsaasti ruokaöljyä, mieluummin lämpöä sietävää kuin mitään kylmäpuristeherkkua.

Leikellään kaalia tai kiinankaalia ohuiksi siivuiksi toiseen pannuun ja toiseen mahdollista lihaa.
Mitä vaan, ehkä possunkylki toimii parhaiten.
Toinen vaihtoehto on lampaankääpä tai kanttarelli tai herkkutatit.
Tai kaikki em., lihojakin voi olla monesta eläimestä.
Tämän ruokaisemman lisäaineen paistuessa lisätään vähän ruskistuneen kaaliaineksen joukkoon muita vihanneksia: porkkanaa, paprikaa, sipulia, valkosipulia, lanttua, naurista, punajuurta, kurkkua, tomaatti, tuoretta chiliä,..... ohuiksi siivuiksi leikattuna. Ja aina välillä öljyä.
Tärkeää on, että vihannekset ei paistu läpikypsiksi.
Pitää ottaa huomioon niin lihojen, sienten kuin kasvisten kanssa, että eri ainekset kypsyy eri ajan. <-Siitä pannuunlaittojärjestys.
Hämmennetään molempia pannuja hiljaisella lämmöllä ja lisätään lopuksi haluttuja makuja. Esim. soijakastiketta, kurkumaa, korianteria, pippureita (viher- ja punapippuri kämmenenpohjassa hieraistuna antaa kivaa väriä !), tuoreita yrttejä tai purkista. Ja ripaus suolaa ja sokeria. Jossain vaiheessa keitetään hyvät riisit tai nuudelit ja pannujen sisällöt yhdistellään ja jätetään kannen alle muhimaan vähäksi aikaa.
Kun lisukkeet ovat kiehahtaneet niin pöytään vaan.
Pöydässä Sambal Oelek ja soijakastike on aika must.
Kuivaa valkoviiniä tai hyvää olutta pöytään myös.

^ Vastaa Lainaa


Jules Varjola
2537 viestiä

#24 kirjoitettu 19.09.2007 05:19

Luonnolliset särkifileet.

Onki, järvi, nuotiopaikka, puukko ja kaunis ilta.

Osta kaupasta onkisetti. Ei pitäisi maksaa paljoa eikä tarvitse olla hienonhieno. Ja puukko. Mora piisaa ihan hyvin. Mene nuotiopaikalle järven rannalle. Muista mennessäsi katsella maasta sopivan mittaista risua vavaksi. Päästyäsi voit ihan hyvin sytyttää valkean ja valmistaa ongen vasta sitten. Ongi muutama särki joiden koko on hyvä olla 100-300g jotta ne on helpompi perata. Saatuasi kalat muista murskata niiden päät kalikalla, jotta vältytään turhalta kärsimykseltä. Tai vaihtoehtoisesti laittaa ne saaviin jossa on riittävästi vettä (mahdollistaa kalojen vapauttamisen myöhemmin, mikäli saalis jää liian pieneksi). Perkaa kalat, ja tee suuremmista kaksi filettä selkärankaa pitkin halkaisemalla. Pienemmät silleen. Siihen vain sitten hiljaiselle tulelle valmistumaan toviksi ja naamariin. Fileet ovat valmiita sitten, kun selkäranka on niin pehmeä, että se ei haittaa syömistä. Ruokahalua.

Jos haluat olla kulinaristi, niin ota suolaa ja leipää mukaan.

Sweetie muokkasi viestiä 05:19 19.09.2007

Ai niin. Turvallisuus syistä, varsinkin syksyllä, muista ottaa otsalamppu (tai edes taskulamppu) mukaan. Saattaa nimittäin venähtää joskus.

^ Vastaa Lainaa


I.V
453 viestiä

#25 kirjoitettu 19.09.2007 13:14

Helppoon ruuanlaittoon. Kun on ottanut keittoa koko viikonlopun ja sunnuntaina kurnii niin testatkaa:
Jauheliha(haluamasi määrä)
Perunat
Vesi
Mustapippuri
Pakastevihannekset
Valkosipulitomaattimurska

Eli peruskeitto lukuunottamatta tomaattimurskaa. Noin viisi minuuttia ennen valmistumista ranskankerma ja halutessa n. 1dl makaroonia.
Makaroonin käytössä kannattaa olla säästeliäs, kuivattaa meinaan koko keiton liikaa laitettuna.

^ Vastaa Lainaa


har
7706 viestiä

#26 kirjoitettu 19.09.2007 14:46

Osaatteko sanoa mitä pitäisi tehdä pakastetusta karitsan sisäfileestä ?
Eilen oli heikko hetki ja semmoisen rasiallisen sisuskumia ostin pakastinaltaasta.

^ Vastaa Lainaa


Valium for Van Gogh
11143 viestiä

#27 kirjoitettu 19.09.2007 15:25

dew kirjoitti:
Vegaaninen kikhernecurry!



Tästä reseptistä saa helposti muokattua hyvän mutta halvan vegecurryn köyhille opiskelijoille. Eli:

-2dl soijasuikaleita.
-kasvisliemikuutio
-2tl curryjauhetta
-2tl chilijauhetta
-2dl kookosmaitoa
(halutessaan voi lisätä vielä 2 desiä kookosmaitoa ja vähän tummaa soijarouhetta)

+riisi

^ Vastaa Lainaa


har
7706 viestiä

#28 kirjoitettu 20.09.2007 01:34

iiruska kirjoitti:
har kirjoitti:
Osaatteko sanoa mitä pitäisi tehdä pakastetusta karitsan sisäfileestä ?
Eilen oli heikko hetki ja semmoisen rasiallisen sisuskumia ostin pakastinaltaasta.


Sulatat sen tietysti, jaat sen pariin osaan ja pariloit mediumiksi, suosittelen puuvartisia yrttejä mausteeksi ja suolaa+pippuria, punkusta ja mustaherukkahyytelöstä kastiketta, duchesse-perunoita. Jooh, näin mä tän tekisin..ja sit tietysti kauden kasviksia al dente..






Kiitos.

Mutta paistoin keitettyä riisiä yrteissä ja öljyssä ja soijakastikkeessa ja sisäfileet huoneenlämpöisinä puolikypsiksi pannussa kokonaisina.
Ensin pyörittelin käikäleet karkeassa merisuolassa ja mustapippurirouheessa - ja pyyhin heti liiat pois. Tuli maukasta. Jotenkin kypsää mutta verenmakuista.

^ Vastaa Lainaa


Tusina Immonen
10508 viestiä

#29 kirjoitettu 16.07.2008 23:43

Elvytetäänpä tätä ketjua vähän. Löyty niin hyvä repsepti että pitää jakaa teidänki kanssanne:


Nasi Goreng

~400g kanaa jonkinmoisina paloina, mieluiten ilman marinadia

1 sipuli (ei pakollinen, maun mukaan)

1 iso purjo (tai 4-5 kevätsipulia, purjo=halvempi )

1 punainen paprika

180g pakastekatkarapuja (se pieni pussi, sellanen you know)

valkosipulia maun mukaan, kuitenkin muutama kynsi vähintään

1 chilipalko tai 1-2 ruokalusikallista sambal oelekia

2rkl soijaa

1rkl fariinisokeria (itse laitan 2 mutta ohjeessa luki 1)

~1rkl nam pla litkua ("thai kalakastike" on sama asia. tämä ei ole pakollinen, mutta sopii ruokaan todella hyvin)

2dl riisiä (jasmiini ja basmati toimii varmaan parhaiten)

___

Keitä riisit heti alkuun ihan normisti, paketin ohjeen mukaan. Suolan voi jättää pois varsinkin jos käytät sambal oelekia.

Leikkele purjot, sipulit ja paprikat

Silppua myös valkosipuli (kynsi leikkuulaudalle, veitsi lappeellaan päälle ja reilu painallus jotta sen rakenne hajoaa vähän ja sitte vaa tsaktsaktsak. näin maku tulee esiin paremmin).

Suikaloi myös chili jos käytät chiliä.

Ruskista kanat öljyssä. wokissa.

Lisää purjot, sipulit, paprikat, valkosipulit ja mahdollien chili.

Sekoita hyvin ja anna muhia parisen minuuttia.

Sitten lisäät soijan ja nam plan ja sekoitat ne joukkoon tummaan. Sitten lisäät fariinisokerin ja mahdollisen sambal oelekin.

Sekoitat taas hyvin ja jätät hautumaan muutamaksi minuutiksi.

Sitte lisätään riisi, sekotetaan se sinne oikein hyvin sekaan ja jätetään taas muhimaan hetkeksi.

Lopuksi sekaan tungetaan vielä katkaravut. Voit joko sekoittaa ne heti sekaan tai jättää pinnalle sulamaan, ihan miten oot tottunut tekemään. Sitte muhitetaan sitä taas kunnes katkaravut ovat sulaneet ja lämminneet.

Viimeisessä vaiheessa kannattaa olla tarkkana ettei katkaravut jää liian pitkäksi aikaa muhimaan. Ne kun tuppaavat sitkistymään.



Helppo ja aivan mielettömän hyvä ruoka!

After-Ego lisäsi ruoan nimen 23:43 16.07.2008

Myönnettäköön lopuksi että melkein sama resepti löytyy kotikokki.netistä. Tässä on kuitenkin vähän lisäilty toisesta, monimutkaisemmasta nasi goreng -reseptistä, joka mun mielestäni ei sellasenaan ollut läheskään yhtä hyvää kuin tämä versio.

^ Vastaa Lainaa


balance

#30 kirjoitettu 17.07.2008 16:51

MAKAROONIMÖSSÖPUU

(Nimi saattaa johtaa harhaan niinkuin ruoassa käytettävät aineet meitä harhaan johtivat nimeä keksittäessä).

2 annosta.


AINEKSET:

Pussi makaronia
Kaksi tonnikalapurkkia, (tai 400g jauhelihaa)
1 dl. kannabista (jauhettua kukkaa)

VALMISTUS:

Keitä makaruunit. Sekoita tonnikalat (mahd. jauhelihat) ja budijauhot makaruuneihin.

Syö.->iskee mässyt (budin syytä)->Syö->iskee mässyt (budin syytä)->Syö->iskee mässyt (budin syytä)...Ja tota loputonta jatkumoa tarkkailet ja mietiskelet, kunnes kunnes huomaat ettet mietiskele enään ja mietiskelet sitten sitä hetkisen, ihan rauhassa.

^ Vastaa Lainaa


Tusina Immonen
10508 viestiä

#31 kirjoitettu 27.07.2008 19:44

Seuraava thai-ilmiö..

Phat Gai King (inkiväärikana)

hieman sovellettu notta löytyy ainekset ihan kaupasta

~3rkl maapähkinäöljyä (ihan rypsikin käy jos ei muuta ole. oliiviöljyä en voi suositella kun en ite tykkää)

paketti kanaa, koko syöjien tai vatsan mukaan

1-3 kynttä valkosipulia veitsellä käsiteltynä (kts. edellinen reseptini käsittelyn tiimoilta)

runsaasti tuoreita herkkusieniä (200g tjsp)

~3rkl raastettua inkivääriä (abaut semmonen 1.5-2 peukalon kokoinen kikkare)

2tl sokeria

2-3 thai chilipalkoa (ehdottomasti maun mukaan. ei ole pakko olla thaimaalaisia lajikkeita mutta ne on pienen kokonsa ja tulisuutensa puolesta oikein sopivia)

1 nippu kevätsipulia eli ~5 kpl

korianterin lehtiä (osta suosiolla ruukku ja nypi. varret ei oikein pääse oikeuksiinsa tässä ruoassa, kuten ei myöskään siemenet)

soosi:

2rkl kalakastiketta
2rkl osterikastiketta
2rkl soijakastiketta (perustummaa)


Eli kaikki ainekset silpuksi, chileistä voi poistaa siemenet jos ei halua ihan karmean tulista tehdä.

Soosi kannattaa sekottaa etukäteen johonkin kuppiin josta sen voi sitte kaataa sekaan näppärästi, osterikastike kun tuppaa olemaan vähän hankalasti käsiteltävää (ainaki tuo mun kastikkeeni on sullottu semmoseen pulloon että kärsivällisyyttä peräänkuulutetaan).

Ensinnä kuumennamme wokissa öljyn reilusti oikein kuumaksi.
Lisätään kanat ja valkosipulit, ja käännellään raivokkaasti ihan hetkinen. Ei ole tarkoitus kypsentää kanaa vaan ottaa ihan hitusen vain väriä pintaan.
Rennolla ranneliikkeellä kippaamme soosin perään, ja sekoitamme edelleen raivokkaasti kunnes soosi kuplii iloisesti.
Kanan ei edelleenkään tarvitse olla ihan kypsää, sen ehtii kyllä. (Tässä vaiheessa petti itsellä pokka ja kypsensin näin kunnes kanat näyttivät kypsyneiltä, mutta se ei ole pakollista ellei pelkää SARSsia ja Ebolaa)
Nyt sitten lisäämme loput ainekset vapaalla rynnäköllä sekoittaen edelleen jatkuvasti. Emmehän halua polttaa jo reilusti kypsenneitä valkosipuleita. (Silputut korianterinlehdet (ja mahd. kevätsipuleiden varret) voi lisätä viimeisenä, mutta niin että vähän käristetään niitäkin kuitenkin.)
Jatketaan sekoittamista kunnes kanat alkaa näyttämään kypsiltä.

Tässä vaiheessa sulla pitäis olla riisiä valmiina jo odottamassa, ja ruoka tarjoillaan heti oitis kun kanat ovat kypsiä.

Nam.

^ Vastaa Lainaa


Tusina Immonen
10508 viestiä

#32 kirjoitettu 27.07.2008 20:10

Ainii mä kokeilin siskoani miellyttää tuolla Nasi Gorengilla, mutta soijarouhetta kanan sijaan. En suosittele kenellekään.
Tofubiittejä tms seuraavan kerran kun pitää kanaa korvata.

^ Vastaa Lainaa


har
7706 viestiä

#33 kirjoitettu 01.08.2008 14:06

Mukava suolapala:

Hapankorpun päälle voita ja vihreää pesto-tahnaa.
Lasiin kotikaljaa.

^ Vastaa Lainaa


Free-Soul
Soldier of Love
9011 viestiä
Luottokäyttäjä

#34 kirjoitettu 29.09.2010 20:56

Helppo Frozen yogurt - jutskasysteemi

Tarvii:
Puolikas omena per yksi annos
Maustamatonta jugurttia
Ripaus sokeria

Kuori ja paloittele omenaa paloiksi niin paljon kuin tarviit ja laita pakastinrasiaan. Pakasta. Laita jäätyneeitä omenanpaloja tehosekoittimeen. Peitä palat jugurtilla, lisää hippusen sokeria. Surrurr. Omnom.

^ Vastaa Lainaa


Jamsteri
1055 viestiä

#35 kirjoitettu 01.10.2010 17:56

Tervehdys!

Olen tässä laitellut ruokaa ja todennut seuraavanlaisen ruoka-aineiden kombinaation erittäin hyvin toimivaksi ja suhteellisen helposti valmistettavaksi:

paketti pekonia
pari sipulia
pienehkö kiinankaali
tölkki valkeita papuja
purkillinen tomaattimurskaa
purkillinen kermaa
valkosipulia
sinappia
chiliä
oreganoa
basilikaa

Leikataan pekonit ja sipulit pienemmiksi. Paistetaan pekonit kattilan pohjalla, jonka jälkeen kuullotetaan sipulit. Kun tämä näyttää valmiilta niin lisätään hieman vettä. Sitten lisätään tomaattimurska ja pavut. Sitten ihmetellään hetki ja muistetaan kiinankaali. Kiinankaali leikataan siivuiksi. Kiinankaalin jälkeen muistetaan kerma ja lisätään se kattilaan avaamistaistelun jälkeen. Muistetaan kiinankaali ja heitetään siivut kattilaan. Todetaan, että nyt tarvitaan vettä ja lisätään kattilaan lisää vettä. Muistetaan valkosipuli ja siivutetaan pari kynttä ja lisätään ne kattilaan. Lisätään pari teelusikkaa sinappia. Haudutellaan hetki ja maustetaan maun mukaisesti. Suolaa saa lisätä jossain vaiheessa haluamansa määrän.

Tätä sitten voi valmistaa nälkään tai kavereille tai potentiaaliselle puolisolle. Ja eihän se voi olla pahaa jos siinä on pekonia.

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu