Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja Leivästä


Rojola
2394 viestiä

#1 kirjoitettu 24.07.2008 01:50

mikä määrittelee sen hiuksenhienon rajan milloin leipä homehtuu ja milloin se kuivuu?

kosteus? mikä määrittelee kosteuden?

^ Vastaa Lainaa


Henrik Olofsson
2003 viestiä

#2 kirjoitettu 24.07.2008 02:22

Jos sen leivän syö ja tulee ripuli -> homehtunut leipä
Jos sen leivän syö ja tulee ummetus -> kuivahtanut leipä
Jos edes vähän kattoo mitä leipää syö -> ei syö kumpaakan edellisistä.

^ Vastaa Lainaa


Epoche
5248 viestiä

#3 kirjoitettu 24.07.2008 02:26

Kyllä sen mausta huomaa..Homeinen leipä maistuu enemmänkin kitkerälle, kuivunut leipä ei.

^ Vastaa Lainaa


Goatsemencommando
18200 viestiä

#4 kirjoitettu 24.07.2008 02:46

Kyl se on kosteus ja sit huoneen lämpötila.

Kannatta ostaa semne ilmankostutin ja sit kattoo siit pikkuhiljaa se optimaaline ilmankosteus mis leipä säilyy pisimppähä.

Tai sit vaa syö ne leivä enne ku homehtuva.

^ Vastaa Lainaa


Epoche
5248 viestiä

#5 kirjoitettu 24.07.2008 03:23

Täällä ehkä jotain vastauksia..

Ranskalaisten mielestä yli 6 tuntia vanha leipä ei ole enää leipää!

^ Vastaa Lainaa


Thimns
4926 viestiä

#6 kirjoitettu 24.07.2008 03:40

Epoche kirjoitti:
Täällä ehkä jotain vastauksia..

Ranskalaisten mielestä yli 6 tuntia vanha leipä ei ole enää leipää!


Äijä kookletti! XIIT!

^ Vastaa Lainaa


Epoche
5248 viestiä

#7 kirjoitettu 24.07.2008 04:13

Thimns kirjoitti:
Epoche kirjoitti:
Täällä ehkä jotain vastauksia..

Ranskalaisten mielestä yli 6 tuntia vanha leipä ei ole enää leipää!


Äijä kookletti! XIIT!


Tää huias, saanhan piiskaa?

^ Vastaa Lainaa


Twight
3600 viestiä

#8 kirjoitettu 24.07.2008 04:22

kuiva leipä on hyvää. mukavaa kun se (ruisleipä) on syödessä vähän kangerteleva reunoista. en tiä, kai tykkään tehä työtä ruoan eteen. pehmeä ranskanleipä ei ole koskaan iskenyt. kovareunainen italialainen sämpylä sen sijaan on. parasta vaaleaa leipää mitä on.

home on vaaleaa. varo, ettei jauho hämää, se saattaa olla vielä hyvää.

^ Vastaa Lainaa


Tusina Immonen
10508 viestiä

#9 kirjoitettu 24.07.2008 09:37

Twight kirjoitti:
en tiä, kai tykkään tehä työtä ruoan eteen.


Rupea siivoojaksi, niin voit ostaa pehmeämpääki leipää ja silti tehdä työtä ruokas eteen.

^ Vastaa Lainaa


e2
2634 viestiä

#10 kirjoitettu 24.07.2008 15:04

Rojola kirjoitti:
mikä määrittelee sen hiuksenhienon rajan milloin leipä homehtuu ja milloin se kuivuu?

Mä oon ainaki huomannu et se riippuu pussista missä se on. Jos se on paperipussissa ni se kuivuu, mut jos se on muovipussissa ni se homehtuu. Niis paperipusseis mis on semmone muoviruikula ni niiski ne tuntuu enemmä kuivuvan. Tosin ruisleipä kyl ainaki jonkinverra kuivuu vaik ois muovipussiki, mut ei se haittaa, ku monesti ruisleipä on melkei parempaa ku se vähä kuivuu, ainaki jälkiuunileipä.

^ Vastaa Lainaa


Myotess
5276 viestiä

#11 kirjoitettu 24.07.2008 22:10

Kauraleipä kuivuu jostain syystä tosi nopeasti. Tai ehkä se on vaan yksilöllistä.. Homeinen leipäpussi on ihana löytö kun sen on unohtanut kaapin perälle :S

^ Vastaa Lainaa


Stocco
13143 viestiä

#12 kirjoitettu 05.08.2008 14:12

Myotess kirjoitti:
Kauraleipä kuivuu jostain syystä tosi nopeasti. Tai ehkä se on vaan yksilöllistä.. Homeinen leipäpussi on ihana löytö kun sen on unohtanut kaapin perälle :S


MINÄ!! löysin!!

^ Vastaa Lainaa


jasca
2397 viestiä

#13 kirjoitettu 05.08.2008 20:43

Tuli muuten mieleen Homeisesta leivästä. Jos homehtuneen leivän laittaa leivän paahtimeen, niin mitä palaako se home pois vai mitä sille käy? Onko se syötävämpi?

^ Vastaa Lainaa


Raep-FIN
1692 viestiä

#14 kirjoitettu 05.08.2008 21:01

jasca kirjoitti:
Tuli muuten mieleen Homeisesta leivästä. Jos homehtuneen leivän laittaa leivän paahtimeen, niin mitä palaako se home pois vai mitä sille käy? Onko se syötävämpi?


Varmaan tulee kaksi kertaa paskempaa/hirveämpää kamaa ellei se syty tuleen siellä paahtimessa.

Tai en oikeastaan ole varma. Voihan siinä niinkin käydä, että home kuolee. Jossei muuten niin tulipalossa.

^ Vastaa Lainaa


Tusina Immonen
10508 viestiä

#15 kirjoitettu 05.08.2008 22:14

Kyllä home jossain lämpötilassa kuolee. Se, saavuttaako leivän keskusta sitä lämpötilaa, on eri asia ja riippunee paljolti paahtimen tehoasetuksista.

Kuollutkin home on tosin luultavasti pahan makuista ja joskus kovin epäterveellistäkin...

After-Ego muokkasi viestiä 22:14 05.08.2008

Mainittakoon vielä, että pelkkä homeen läsnäolo ei takaa sitä, että ruoka olisi syömäkelvotonta. Se riippuu homelajista ja syöjän vatsan herkkyydestä.

Ennenaikaanhan sitä syötiin varmasti lähes päivittäin hometta ruoan ohessa, kun ei muuta voitu... Silti sinäkin olet täällä.

After-Ego muokkasi viestiä 22:16 05.08.2008

Vielä tulee lisätä, ettei kannata silti kokeilla sitä kotona. Tämä silkkivatsasukupolvi ei välttämättä kestä samalla tavalla paskaa kuin vanha kansa.
Paitsi minä, koska minä elän sikolätissä.

^ Vastaa Lainaa


GxBx
4644 viestiä

#16 kirjoitettu 05.08.2008 22:54

Goatsemencommando kirjoitti:

Kannatta ostaa semne ilmankostutin ja sit kattoo siit pikkuhiljaa se optimaaline ilmankosteus mis leipä säilyy pisimppähä.



^ Vastaa Lainaa


har
7706 viestiä

#17 kirjoitettu 05.08.2008 23:58

Lisää suolaa leipään, reikäleivät kattoon tai sitten syödään vain vastaleivottua leipää (niinkuin täällä Idässä on tapana).

har muokkasi viestiä koska21:51 06.08.2008


Piti tänne vielä lisätä, että jos laittaa tollaiseen leipälaatikkoon ilman muovipusseja erilaisia leipiä eli vaaleaa ja tummaa samaan tilaan, tapahtuu homehtuminen nopeammin. Eri leivillä on erit homeitiöt ja niille jonkinlainen sietokyky..
Tämä on tosi.

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu