Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja Sosiaalisen median käyttö ongelmien ratkaisijana


Chadonna
Lesbian Pain
5655 viestiä

#1 kirjoitettu 11.08.2011 22:13

Kun nyt on tuota sosiaalista mediaa tölvitty oikein kunnolla. Esimerkiksi eilen ilmeistyi hesarissa tällainen juttu: http://www.hs.fi/kirja...

Sosiaalista mediaa syytetään kaikesta. Mellakoista, tappeluista, ihmisen pahoinvoinnista... onko vapaa tiedonjako oikeasti syypää ihmisten pahoinvointiin?

Kuitenkin tässä ketjussa tahtoisin keskustella siitä, kuinka sosiaalista mediaa voidaan käyttää Sinun mielestäsi ihmisen hyvinvoinnin edistämiseen ja miksi. Miten sosiaalinen media auttaisi syrjäytynyttä nuorta ahdingossaan? Miten sosiaalinen media toisi avun vanhukselle, joka on niin yksinäinen? Miten työtön työnhakija saisi töitä sosiaalisen median avulla? Millaisen konseptin sinä loisin internettiin ja sosiaaliseen mediaan ja ketä sinä tahtoisit auttaa?

^ Vastaa Lainaa


Twight
3600 viestiä

#2 kirjoitettu 11.08.2011 23:01

Mun mielestä mitä enemmän tietoa on saatavilla niin sen parempi. Tiedon puute (vääristely, aivopesu) on merkittävä vääryyden ja epäoikeudenmukaisuuden aiheuttaja. Ihmiset eivät ole tyhmiä. Jos joku olettaa ihmisten olevan tyhmiä, niin silloin hän yrittää suojella heitä "väärältä" tiedolta, eli jakaa ainoastaan omia näkemyksiään ja mielipiteitään. Ihmiset vaikuttaa tyhmiltä juuri siksi, että heille on näin tehty ja tekevät siksi vääristyneitä, asenteellisia johtopäätöksiä. Ihmiset hämmentyy tiedosta silloin, kun heille on annettu todella asenteellinen kasvatus ja sitten tuleekin vastaan tietoa, joka väittää jotain aivan muuta tai on jotain erittäin kamalaa asenteellisen kasvatuksen valossa. En tiedä mihin se johtaa, jos tietoa ei koskaan vääristeltäisi ja se jaettaisiin avoimesti. Ehkä se johtaa totaaliseen kaaokseen, maailmansotaan ja anarkiaan. Mutta oli se mitä vaan, niin se on siitä huolimatta oikea suunta. Tiedossa on ainakin, että matka avoimeen yhteiskuntaan on pitkä, kivulias ja vastenmielinen. Siellä kun sitten ollaan, ja jos se todetaan paskaksi, niin sitten saa palata ihmisten ankeuttamiseen. Ehkä se prosessi on käyty läpi jo kymmeniä kertoja ympäri maailmaa. Mutta niin. Ongelmia tulee vain silloin, kun tilanteesta, johon on joutunut, ei ole riittävästi tietoa. Niin että enemmän tietoa. Pelottavinta ovat ihmiset, jotka toimivat tietojen pohjalta, jotka ovat täysin asenteellisia. Asenteelliset ihmiset vittuuntuu siitä, kun joku tulee ihan uuden VÄÄRÄN informaation kanssa ja hieroo sen naamaan. Syystäkin, jos on koko elämänsä elänyt niissä aatteissaan. Avoimessa yhteisössä eivät tappele ihmiset vaan näkemykset ja näkemykset kehittyvät syyseuraussuhteiden kautta paremmaksi niin kauan, kunnes monimutkaisimpaan aivotyöskentelyyn kykenevä ihminen on antanut kaikkensa yleiselle keskustelulle. Siis se ei voi mitenkään mennä väärään, jos jokaisella ihmisellä on kattava kokonaiskuva kaikesta. Tää viesti ei muuten mitenkään liittynyt sosiaaliseen mediaan. No, sanotaan nyt vaikka että sosiaalisessa mediassa pitäis jakaa enemmän kaikenlaista tietoa. Harmi kun huomiota saa pääasiassa niiden tiedonlähteiden tiedot, jotka ovat suhteellisen suuria tiedonvälittäjiä, kuten lehdet ja muut isot tahot.

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu