Moi, moi vaan (Hey, Hey, hey) (Blues Section cover)

3:17

Acting as a licensing agent, Legacy Productions Inc. d/b/a Easy Song Licensing ("ESL") has acquired Compulsory Mechanical Licenses on behalf of the licensee for each song below marked "Licensed". The licenses cover the format and quantity for the specified release only, identified by the unique Release ID: LPL645247 Artist: Maksa Title: Moi, moi vaan (Hey, Hey, Hey) Format: 1,000 Interactive Audio Streams Date: January, 2021. License: 1042701 Hey Hey Hey By Jim Pembroke. Copyright Wc Music Corp. o/b/o Warner Chappell Music Finland. Permisson for Finnish lyrics: Jim Pembroke. Finnish lyrics: Antti Mäkelä.

9.50   48 kuuntelua

Kappaleen sanat

Olen joskus soitellut parissakin bändissä suomalaisen progemusiikin kantaisän ”Blues Sectionin” erinomaista ”Hey, Hey, Hey”- biisiä. Kappaleen on säveltänyt ja sanoittanut Jim Pembroke ja se julkaistiin vuonna 1967 Love Recordsin toimesta. Bändin tavaramerkkinä olivat Pembroken sävellysten ja laulun lisäksi Jimi Hendrixin ja Eric Claptonin tyylinen kitarointi (josta vastasi Hasse Walli) yhdistettynä jazziin jota bändissä edusti mm. kotkalaislähtöinen saksofonisti Eero Koivistoinen. Kyse oli selvästi senaikaisesta ”superbändistä” Suomen oloissa ja sitä mm. käytettiin muiden artistien levyillä taustabändinä. Valitettavasti tämän mainion bändin elinkaari alkuperäisessä kokoonpanossaan jäi kovin lyhyeksi.

Taidan olla yksi niistä harvoista mikseriläisistä, joka on onnistunut näkemään bändin livenä; se tapahtui Karhulan Yhteiskoulun pienessä jumppasalissa pidetyissä konsuissa. Pembroke, Walli ja Koivistoinen olivat ihan varmasti mukana ja rummuissa oli muistaakseni Ronnie Österberg, mutta basistista en ole ollenkaan varma (oletettavasti Groundstroem tai Sarmanto).

Koska kyse on Jim Pembroken tekemästä biisistä, olivat sen sanat tietysti englanniksi. Törmäsin oikeastaan aika lailla vahingossa pari kuukautta sitten henkilöön, jonka kautta sain yhteyden Pembrokeen joka ystävällisesti antoi minulle luvan tehdä kappaleeseen suomalaisen sanoituksen.

Alkuperäisen vahvan ja alkuvoimaisen kappaleen kuulee esim. täältä: https://youtu.be/AHuhXrX2xLI

Päätin tehdä biisistä vähän erilaisen mutta kuitenkin alkuperäistä kunnioittavan sovituksen, jossa tukeudun enemmänkin kappaleen hienoon pop-melodiaan kuin alkuperäiseen proge-meininkiin. Tässäkin versiossani kyse on sanoituksen ja sovitusideoiden toimivuudesta, ei laulusta tai soundeista.

Moi, moi vaan! (Hey, Hey, Hey)

---intro---

Ollaan vain hiljaa, parvekkeella kaksistaan
Ollaan vain hiljaa, erillämme istutaan
Ollaan vain hiljaa, minut sait tajuamaan
Ollaan vain hiljaa, eri suuntiin jatketaan

Moi, moi vaan! (x7)

Ollaan vain hiljaa, sanottiin jo liikaakin
Ollaan vain hiljaa, viestisi mä ymmärsin
Ollaan vain hiljaa, kaikki päättyy viimeinkin
Ollaan vain hiljaa, suhteen tään jo ohitin

Moi, moi vaan! (x7)

---soolo----

Ollaan vain hiljaa, sanottiin jo liikaakin
Ollaan vain hiljaa, viestisi mä ymmärsin
Ollaan vain hiljaa, kaikki päättyy viimeinkin
Ollaan vain hiljaa, suhteen tään jo ohitin

Moi, moi vaan! (x7)

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

AnttiJ 09.01.2021
Kiitos kovasti kommentistasi. Olet asian ytimessä eli versioni ovat aina hatunnosto alkuperäisille ja ehkä jo hieman unohtuneillekin biiseille ja tekijöille, joista yritän kertoa jotain pienen taustatarinan muodossa samalla kun yritän löytää biiseihin vähän jotain omaakin sovituksellista panosta. Ja hyvä jos versionikaan ei pahemmin tökännyt vastaan. Wigwamin Nuclear Nightclub löytyy myös minun levyhyllystäni ja onhan se aivan mahtava levy. Yhdessä bändissä testasimme "Onko Reetu valmis" ja kun biisiä harjoiteltiin oikein huolella, niin löytyihän se Reetukin lopulta aika mukavasti biisin hankalista ja laskemaankin pakottavista jaoista huolimatta. Rohkenen epäillä, että tämä ei jää historiasarjani viimeiseksi Pembroke-biisiksi. :)
0   +1 +2
 
9
Uppe 09.01.2021
Hienoa, kun olet jaksanut heti vuoden alussa jo olla aktiivinen musiikissa. Itselläni tuntuu kaamos vievän voimia ...

Otit käsittelyyn vanhojen suomalaisten legendojen biisin. Hieno homma. Nämä sinun coverisi voi nähdä myös mukavana keinona tuoda musiikin historiaa esille. Tavoitteesi määrittelet: "versiossani kyse on sanoituksen ja sovitusideoiden toimivuudesta, ei laulusta tai soundeista". Sanoitus ja sovitus pelaavat hyvin. Soundiisikin olen jo tottunut, musaa on lupa käsitellä erilaisilla soundeilla, ja on vain hyvä kun on erilaisia näkemyksiä.

Kävin myös kuuntelemassa alkuperäisen biisin ja kyllä siinä vahvasti mm. Hendrix-vaikutteet kuuluvat. Suomessa imettiin tuohon aikaan vaikutteita ulkomailta lujasti, ja siitähän se sitten pikku hiljaa eteni aina vain parempaan suuntaan. Ja lopulta aivan huipputasolle! Esimerkiksi Wigwamin Nuclear Nightclub-levy on minulle yksi mielilevyistä, johon en varmaan koskaan kyllästy! :)
+1   +1 +2
 

Löytyy soittolistoilta