Metsä Koskematon

Häive | 13.12.2005 | Folk Metal
6:09

Marraskuussa 2005 julkaistulta "Epätoivon Vuoksi" kasetti-EP:ltä viimeinen raina. Sama materiaali löytyy myös WYRD/HÄIVE/KEHRÄ split-CD:ltä.

Äänitetty Varjojen kellarissa kesän 2005 aikana.

"...saa metsä koskematon, miehestä eläimen..."

9.55   5399 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

10
Modnar 08.08.2006
Melko kovasti tulee mieleen Moonsorrow. Samalla haikeaa ja mahtipontista. Saundit ovat kellarimaiset ja siksi toimivat tällaisessa musiikissa mainiosti. Vokaaliosuuksista ja taustalla soivista kitaroinneista tulee mieleen enemmän Burzum. Tämä teos on mukavan eeppistä. Soitinten kirjo on mahtava ja saa kappaleen kuulostamaan monipuolisemmalta vaikka yksinkertaisesta sävellyksestä onkin kysymys. Raskaita ja rauhallisia osioitakin vuorotellaan hyvin. Tämä potkii kovasti.
0   +1 +2
 
10
Kyllä on hienoa materiaalia. Suurimmalta osin tämä kuulostaa juuri mainittujen Tenhin ja Burzumin risteytykseltä, mutta tässä kappaleessa oma korvani erottaa myös joitain Moonsorrown ja Hornan kaltaisia säveliä. Saundit ovat tähän tunnelmaan lähes täydelliset. Haikeaa ja surullista, mutta siltikin vihaista ja jopa raakaa. Voiko tätä enää paremmin tehdäkään.
0   +1 +2
 
10
GREV 27.01.2006
Todellakin tarttuva melodia...

Biisi on soinut päässä muutaman tunnin ensi kuuntelukerran jälkeen ja nyt soi ihan virallinen biisi taustalla tätä kirjoittaessa.

Kovinkin hienoa melodiaa/tunnelmaa tarjoilee taas Häive, josta ei aluksi projektin syntyvaiheessa uskonut että tästä voi tulla näinkin toimiva paketti.

Jatkahan samaan malliin, niin levyllä seuraavaksi Häivettä kuullaan...
0   +1 +2
 
Hatred Astaroth 23.01.2006
Tämä demo ja varsinkin tämä kappale on ehdottomasti Häiveen tähänastisen trilogian hedelmä, ja tässä biisissä kuvastuu koko Häiveen olemus; kauniita, rujoja ja haikeita melodiaita, sekä luonnonläheisiä säkeitä.

Soitannollisesti tämä on täydellistä, paitsi tuossa 3:40 kohdalla rummut voisivat vetää agressiivisemmin, vaikka eivät käytännössä voi. Ja nyt kun rummuista tuli puhe niin tässä biisissä (kuten kaikissa Häiveen rainoissa) rummut ovat loistavasti sovitetut, ja Häiveen yksi iso plussa on rummuilla aikaansaatu rytmi.
Vokalisaatiot toimivat loistavasti, ja erityismaininta niiden rytmityksestä.

Vielä täytyy kehua hyvällä maulla toteutettua muiden (huilu, korsi, munniharppu, perkussiot...) instrumenttien käyttöä Häiveen tuotannossa.
Kannatan ehdottomasti kassuissa (ja vinyyleissä) pysymistä. Plussaa vielä omintakeisesta ja tunnelmallisesta kansitaiteesta!

Uutta tuotantoa odotellessa...
0   +1 +2
 
Solgrav 07.01.2006
Pitää tähän väliin pistää vähän vasta-kommenttia:

Eli, sama linja jatkunee ainakin jossakin määrin. Mutta ei tulevasta materiaalista sen enempiä. Tilauksia vaan rohkeasti Varjoille tulemaan. Ja jos ei kasetti-formaatti liikuta/innosta, niin vinyyli-julkaisija on myöskin hakusessa tälle EP:lle, ja eiköhän sekin päivä koita vielä tämän vuoden puolella, jotta Häivettä saapi omakseen ensi kertaa vinyylinä. CD:llä ei näitä rainoja tulla näkemään/kuulemaan.

Kiitokset kommenteista tässä vaiheessa.
0   +1 +2
 
10
rapture 04.01.2006
On kyllä aivan loistava biisi. :)
Sounditkin on paljon selkeemmät ja tässä on enemmän sellasta suoraviivaista menoa (muissakin lauluissa on kyllä ollut, mutta tässä sitä on vielä enemmän) . Ja tosiaankin, tarttuva kertosäe. Huomasin hyräileväni. :D
Plussaa alusta.. akustisesta kitarasta ja välissä poikkoilevasta munniharpusta. Toivottavasti sama linja jatkuu.
0   +1 +2
 
9
Nat 21.12.2005
soundit parantuneet huomattavasti sitten viime biisien.
0   +1 +2
 
fdm0001 14.12.2005
Kolisee reippaasti enemmän kuin edellisen demon veisut! Linja muuttunut perinteisempään bm- osastoon päin, joka on kyllä ihan hyvä asia, vaikka pidänkin vanhemmasta tavarasta myös paljon.

Soundeista plussaa; selkeät mutta myös karut soundit. Rääkyminen on hyvää, ja muukin soitto kulkee mallikkaasti. Kaiken lisäksi biisi on hemmetin hyvä.

-I
0   +1 +2
 
10
Wicked one 13.12.2005
iha hemmetin hyvä!!! hemmetin hienot melodiat ja hieno tunnelma ja yhdyn täysin tohon edelliseen viestiin!
0   +1 +2
 
10
Curufinwe 13.12.2005
Ihan hemmetin loistavaa ja tunnelmallista... Moonsorrow ja Burzum tulevat mieleen. Soundit luovat paljon omaperäisyyttä. Aivan loistava melodia ja muutenkin mahtava biisi.
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2

Viimeisimmät kuuntelijat