Tinasotilas

2:41

16.11. julkaistun Väellä Pakotettu -EP:n avausraita. Paras viikkosijoitus 140.

8.79   2102 kuuntelua

Kappaleen sanat


Irtaudun massasta ja muottiini asetun
sain elämän yksinkertaisen:
"Tee niinkuin toiset käskee!"
Elämää en kokenut, sillä tinasta olen syntynt
arvoni annetaan kudokseni laadun mukaan

Kukapa ei tahtoisi katsoa eteenpäin omin silmin?
Tinasotilaalle tätä tilaisuutta ei suoda

Kenraalin kultaisen komennon olen alainen
käskynjako ankara sinetöi minun huomiseni

Kukapa ei tahtoisi katsoa eteenpäin omin silmin?
Tinasotilaalle tätä tilaisuutta ei suoda

Olen kuin elukka, lukittu talossa
vankina elän, vankina kuolen
mietin taas itseksein olenko tinaa vain
uudestaan totean: Kullaksi en muutukaan

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

sikki-six 16.03.2018
Kunnon rytinäriffiä heti kärkeen, oikein! Rummut on pikkasen taustalla iskukykyä ajatellen. Stamppa tulee mieleen, hiukan.
0   +1 +2
 
9
enrich 21.07.2015
Taitavaa metallia! Ehkä hieman liikaa oli tuota "katkosoittoa", sopiva määrä on paikallaan, mutta tämä on vain mun näkemys. Kovaa menoa kuitenkin.
0   +1 +2
 
7
Asamael 09.06.2014
Pomppuheviä tylsän latteilla soundeilla. Ei hirveästi nappaa nämä säkeistöt ainakaan, mutta kertsissä vähän enemmän jo potentiaalia. Biisi on varmaan 7v sitten potkinut paremmin aikaansa suhteutettuna. Nyt alkaa olla jo vähän menneen talven lumia tämä tyyli kai myös sen radiota kuuntelevan porukankin näkökulmasta.
0   +1 +2
 
Kostiainen 10.12.2013
Jotenkin tulee mieleen 15 vuoden takainen KMA -niminen orkesteri. Syntikat luovat hienon tunnelman sekä säkeistöjen ja kersien erityyppinen vokalisointi sopivan vastakohtaisuuden..
0   +1 +2
 
9
Jenny 13.09.2013
mielekiintoista matskua. jänniä ratkaisuja. hyvä biisi, jatkakaa samaan malliin.
0   +1 +2
 
9
Fillari 21.12.2009
Reipasta tykitystä hyvin tehtynä, vähän rajua mulle, mutta hyvin tehty. Tykyttävä laulutyyli ei tosian saa mua innostumaan, mutta hieno piisi kuitenkin ja genren ystävät tykkää varmasti. Artikulaatio on myös selkeää ja se on hyvä asia.
0   +1 +2
 
9
Sambou5 24.12.2007
Johooo!!!!:) Toimii..!!.Pienii.Stam1na.Rähinää.Tuli.Mieleen.(Näin.Fanille). Mut.Ei.Se.Wäärin.Ole.:) Sit.Tuli.Mieleen.Versest.Vähä.Kma.(En.tiedä.miten). Mutta.Näpsäkkä.Paketti..:) Suomenkielist.*nyrkit.ylös*metallia.Pitäisi.Olla.Enemmän..Että.Tä stä.On.Hywä.Jatkaa.\,,,/

Soudit.Ol.Melko.Hywät. Mutta niissähän on aina parantamist.:) Mut.Kunnon.Miksauksella.Täst.Biisist.Sais.Kaiken.Irti.:)
Ja Syntikat.Ol.TOSI.Hywä.Lisä.Heti.Tulee.Erillainen.Fiilis.:)
Mut.Hyvä .Biisi.ODotellaan.Mitä.Seuraavaksi.TUlee.
0   +1 +2
 
9
Kaale 20.12.2007
Äänes on kyllä kohentunu vuoden mittaan, hienoa. Jatkakaa samaa rataa kehityksen suhteen, niin huhhuh! Mahtavaa =)
0   +1 +2
 
7
Nevermind 17.11.2007
En oikein innostu tästä suomenkielisestä "metallista". Laulu on edelleen aika surkeaa, musiikki todella hyvää, mutta laulu ei oikein sovi. Ei ole omaan makuun, mutta kaikki tavallaan.
0   +1 +2
 
8
Joo, kuten tuolla aiemminkin on mainittu, niin Stam1na tulee mieleen vähän kaikesta tässä kipaleessa. Vokaaleissa tosin on ehkä jopa jotain Mokomamaista.

Onhan tässä tuo tekninen puoli tosi hyvissä kantimissa. Soittotaidot on kunnossa ja vokaalitkin ovat oikein hyvät, vaikka hiukkasen läpinäkyvät ovat nuo vaikutteet sillä saralla. Kaikesta huolimatta ainakaan biisin äänimaailmassa tai sen laadussa ei ole valittamista, joten se ainakin hieman nostaa mielialaa.

Sanoitukset ovat todella hyvät; niissä on mielikuvitusta ja ne ovat upean metaforiset. Tuon sanoman voisi vertauskuvana upottaa melkein mihin tahansa, tai kehen tahansa. Ehkä ne kertovatkin vähän meistä kaikista.

Biisin kokonaisuus on hyvin rakennettu ja melko valmiin kuuloinen. Vaikka tämä on hieman lyhyehkö, se ei kuitenkaan pääse livahtamaan ohi korvien huomaamattomasti, vaan on sen verran mielenkiintoinen, että se kyllä vetää kuulijaa puoleensa. Itselleni tämä on ehkä liikaa vaikutteidensa orja, mutta kyllä tässä olisi potentiaalia suurempaankin menestykseen siitä huolimatta.

Numeroksi pistän nyt kasin. Olisihan tämä ehkä jopa ysinkin arvoinen, mutta sen verran alkavat nuo vaikutteet kolahtaa meikäläisen korvaan, että täytyy siitä pikkuisen sakottaa...
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2

Viimeisimmät kuuntelijat

Löytyy soittolistoilta