Nimeni on Perjantai

3:41

Ensimmäinen biisi, jonka olen tehnyt itse alusta loppuun. Olisi tässä vieläkin hinkattavaa ollut, mutta meikäläisen taidoilla jatkonysväys olisi todennäköisesti ollut ihan turhaa. :) Kommentteja ja parannusehdotuksia jokaisesta osa-alueesta otetaan mieluusti vastaan, mukaanlukien genrevalinnasta. Biisi kertoo ystävyydestä. Toivottavasti kipale maistuu jollekin, itselläni oli ainakin kivaa tätä tehdessä.

8.56   721 kuuntelua

Kappaleen sanat

Hetkellä yksinäisyyden katsoin taaksepäin
Sinne mistä mä tulin ja siinä sinut näin
Jalanjäljet oli lätäköiksi muuttuneet
Kysyin sulta mitä sä täällä teet

Sä sanoit:
Jos sun nimi on Bonnie, niin mä olen silloin Clyde
Jos oot Robinson Crusoe, mun nimi on Perjantai

Ymmärrän ettet aina jaksa sädehtiä
Ottaa maailmaa vastaan naama messingillä
On päiviä jolloin sä oot hädintuskin siedettävä
Mut mä voin luottaa että sä oot aina sä

Sillä:
Jos oot tohtori Jekyll, niin mä olen mister Hyde
Jos oot lauantai-ilta, mun nimi on Perjantai

Jos oot autiotalo, mun nimi on Perjantai
Jos oot pizza ja kalja, mun nimi on Perjantai
Mun nimi on Perjantai

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

9
Uppe 14.07.2022
No kivasti toimiva tarttuva biisihän tämä on. Laulajan ääni passaa tähän ja toimii uskottavasti, vaikka korkealta vetääkin. Jännästi tuli mieleen vanha bändi Bachman–Turner Overdrive, en tiedä miksi, onhan tämä aivan erilaisella saundilla tehty, ehkä tuo korkea laulu ja melodiakuvio toi tuon mielleyhtymän ja kitarasoolon kuvio myös. En nyt saundiin ala sen kummemmin kantaa ottamaan, nyt se on tämä ja olkoon niin. :)
0   +1 +2
 
9
Fillari 28.07.2011
Hyvänkuuloinen piiis, tosin kieltämättä äänimaailma on hieman tukkoiunen johtuen tuosta laajasta kitarasoundista. Laulua nostaisin 2 pykälää ylöspäin. Jotenkin tuntuu että lauluvokaalin selkeyttämisellä ja yksittäisiä soittimia korostamalla tästä sais todella hyvän. Mut tosi hyvä ja menevä poppipiisi on tämä.
0   +1 +2
 
9
Rambleon 28.10.2009
Miä tykkään. Alussa odotin metallin räimettä, mutta toisin kävi. Miksaus tukoisen oloinen, mutta biisi loistava omassa genressään.
0   +1 +2
 
Haava 21.10.2009
Tykkään biisin sanoista. Jotenkin ne vain kärsivät tuosta ["rä tä tää" (laulua) "tä tä tää" (laulua) jne...]-formaatista. Samoin biisin sävellys on loistava. Kivat riffit ja hyvät synitykset. Soolo nyt oli ehkä vähän "pakollinen".

Sitten huonoon juttuun. Masterointi. Jotenkin tässä on nyt varmaan laskettu, että poppia kuulu komressoida ja vedetty koko paska ihan tukkoon. Lopputuloksena on juuri sellainen ei toimiva amatöörimäinen kompusaundi. Hyvä sovitus pohjalla pelastaa kokonaissaundin siedettäväksi, mutta nähdäkseni tämä biisi on pilattu masterissa.

Laulut tomivat muuten yllättävän kivasti.
0   +1 +2
 
9
milo05 17.10.2009
kyllä hyvä kpkonaisuus,mutta tosiaan laulumiksaus olisi ollut saanut olla vähän kovemmalla,muta 9 kokonaisuus,hyvä
0   +1 +2
 
8
Veneficus 16.10.2009
Miksauksen olisin itse hoitanut paikoitellen hieman eri tavalla, mutta yleissointi toimii nätisti yhtä kaikki. Jännän metallimainen ote yhdistettynä tuohon kliinikitararenkutukseen tuo mukavaa kontrastia pakettiin. Tosin tuo kliiniktara alkaa myös jossain vaiheessa puuduttaa aavistuksen verran, mutta onnekin vain aavistuksen. Kuten alla jo manattiinkin, on tässä selkeää hittikaavaa havaittavissa. Kipale ryömii salakavalasti johonkin hankalasti tavoitettavaan paikkaan takaraivossa, jääden sinne soimaan iloisesti. Hienoa työtä tämä, tätä lisää!
0   +1 +2
 
7
oc 16.10.2009
Jotenkin tuntui, että vokaalit jäivät muiden soundien alle turhan voimakkaasti ja sanoista ei aina oikein meinannut saada selkoa. Muuten ihan mukavan oloinen veisu.
0   +1 +2
 
8
Tietynlainen hiomattomuus paistaa läpi, ja kitarat voisivat tulla aika paljonkin pehmeämmin tuutista ulos, koska nyt tuntuu siltä, että korvat hajoavat. Vokaalien efektointi sai äänen kuulostamaan hiukan rautatieaseman kuulutukselta, mutta tuossa ne huonot puolet olivatkin. Huomasin jääväni kuuntelemaan biisiä useaan otteeseen putkeen, ja voin sanoa tykkääväni tästä. Faniutuminen ja odotellaan tulevaa matskua.
0   +1 +2
 

Löytyy soittolistoilta