Blank Piece

Purified | 11.11.2009 | Metal
3:24

Entrance-demon 1. biisi

9.00   2655 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

10
54ku 12.12.2010
Tämmöne biisi. Itellä kopsahti justiisa oikeesee paikkaa jostai syystä. Soundit oli heleveti hauskat ja raskaissa kohissa kyllä jytis mukavasti. Sävellys ja sovituski on mahtavaa ei tästä oikee negatiivista löydy.
0   +1 +2
 
8
Alrighty. Että death/thrash tunnelmissa mennään. Ensinnäkin, soundit olivat suht hyvät ja kuunneltavat. Ehkä basaari tikitti taustalla vähän turhan trigatulla soundilla, että vähän enemmän bassoisempi olisi saanut olla soundi tai basaari oltaisiin miksattu vähän taustammalle. Kitarasoundi oli kuunneltava, mutta paikoin hieman tylsä ja eloton. Niin kuin 99.9% sanoi, jotakin rytmikikkoja olisi voinut laittaa kehiin, niin olisi vähän vähentänyt tylsyyttä. Laulajan ääni oli jees, mutta matala korina olisi kaivannut vähän enemmän voimaa. Muuten huudot toimi suht hyvin jne. Sitten tarkempiin yksityiskohtaisiin arvosteluun!

Elikkäs, laulajasta ekana. Pari kertaa kuulosti vähän siltä, että laulaja olisi matalalla äänellä vain huutanut jotain "musfmsfsufssmsssfufuf fuffssmfusffsmfsssf", mutta niitä paikkoja oli vain 1-2. Se kuulosti huvittavalta, mutta ajoi asiaansa. Korkeahko huutolaulu oli suht toimivaa, että plussaa siitä!
Sitten haluan puhua rumpalista. Rumpali teki tarkkaa työtä soittaessaan, mutta soiton kuuntelu oli paikoin aika tylsää, koska mitään uutta ja mullistavaa ei rumpali ei tässä biisissä itsestään näyttänyt. Perussettiä, mutta jotain uutta kehiin.
Kitaroista en sano paljoa, koska kaikki on jo pääosin sanottu. Ehkä vähän tujummat soundit ja kokeiluvuus olisi tehnyt niistä mielenkiintoisempia.
Bassosta sanon sitä, että ihan vähäsen jos olisi ollut pinnammalla, niin olisi toiminut hyvin. Basson soundissa ei ole paikoin mitään erikoista tai bassonsoitossa ei ole mitään erikoista. Että perusbassottelua koko biisi alusta loppuun. Itse tykkään kehittää biiseihin itselleni haastavat bassokuviot, jotta olisi mielenkiintoa soittaa ja tekisi soittamisesta hauskempaa. Nyt basistilla on ehkä bändin helpoin homma tämän kappaleen perusteella. Että basisti kokeilemaan jotain uutta, niin tulee mielenkiintoa musiikkiin, että soittoon.
Kritisoin bändiä kuitenkin samasta asiasta kuin 99.9% eli omaperäisyydestä. Tässä ei ollut pahemmin mitään uutta, vaikka asenteella mennään. Samanlaisia bändejä löytyy enemmänkin kuin kourallinen täältä mikseristä että maailmalta. Joten pojat kokeilemaan jotain uutta, jotta tämä jaksaisi kiinnostaa ja nimi muistuisi paremmin mieleen, kun teitä kuuntelee. Muuten ihan jees tavaraa.

Yhteenveto: Bändi osaa hommansa siinä, mitä he ovat tehneet. Soundit vähän kuivat, mutta helposti kuunneltavat. Omaperäisyydessä on puitteita, joten jätkät kokeilkaa huvin vuoksi jotain hyvin erikoista seur. äänityksissä ja kehittäkää eri soittovariaatioita ja rytmejä. Kuunnelkaas vähän jotain progressiivista, avant gardea jne. ja ottakaa niistä vaikutteita, niin kyllä ihmisiä alkaa kiinnostaa. Siksi Opeth, Arcturus ja Borknagar-nimiset yhtyeet ovat arvostettuja omaperäisyydestään. Perussettiä aika hyvällä laadulla ansaitsee aika hyvän numeron kuitenkin, annan 8.
+3   +1 +2
 
9
Sinband 26.11.2009
loistava biisi, mut basari jäi häiritsemään mua tosi paljon--- tosi hyvä biisi muuten.
0   +1 +2
 
7
99.9% 12.11.2009
Vai että tämmönen kipale. Hmm.. Vähän tuntuu että se biisin punanenlanka meni multa ohi. Kappale on itsessään erittäin munakasta metallia ja siinä se kompastuukin minun osaltani. Biisissä ei vain ollut mitään mikä erottaisi teidät muista genren edustajista.

Kappaleen rakenne oli kyllä kohdallaan ja blastbeat hakkasi kohtuullisella voimalla miltei koko biisin ajan. Kitarat työskenteli myös nätisti rumpujen kanssa ja ehkä vähän liiankin säntillisesti, joku pieni rytmi kikkailu ym. olisi antanut jo kappaleelle vähän eri ilmettä. Laulajan ulosanti ei ollut huonoa mutta voimaa tuntui uupuvan, kun kerran suhteellisen vihasissa tunnelmissa liikuttiin.

Kaikin puolin hyvä biisi mutta se jokin jäi puuttumaan. Jokin mikä erottaisi teidät muista genren underground edustajista. Talenttia teistä kyllä löytyy.
+2   +1 +2
 

Löytyy soittolistoilta