transvork (0.9 mix)

vaehaevuori | 02.01.2007 | Tech-Trance
9:17

hyvää uutta vuotta vain kaikille, tässä pieni tamppauspläjäys teille. ei niin perinteistä tech-trancea.

8.50   376 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

8
Valandir 06.01.2007
Pitää nyt ekaksi sanoa, etten ole oikeastaan ikinä Tech-Trancesta niinkään pitänyt, mutta kokeillaanpa nyt onnistuuko kommentointi mitenkään.. Kivasti alkaa hennoilla efekteillä. Basarissa tuntuisi olevan sopivasti putkua ja perkussiolinjat naputtavat mukavasti korviin. Bassolinjakin tuntuisi kaikissa yksinkertaisuudessaan sopivan kyseiseen kipaleeseen. 1:15 tulee siistit fillit tuohon ja meno paranee makeilla äänillä. Siitä se meno sitten jatkuukin oikein mukavaa tahtia. 2:11 tulee vähän padia myös messiin ja ensimmäiset sointuvaihdokset myös, ihan hyvää rakentelua sinäänsä, mutta jokseenkin hidasta ja vähän tylsänomaista. Padiakin olisi voinut vielä jonkun verran säädellä, koska nyt se vielä kuulostaa jotenkin hieman ontolta. 3:33 alkaakin sitten pienimuotoinen breakdown, jossa padi jätetään sopivasti soimaan tuohon eteen. Jotain synaakin sieltä alkaa nousemaan ja sen hieman oldschoolahtava ääni miellyttää ainakin omaa korvaani jonkun verran. Ehkä olisi sopinut enemmän sellainen pluckahtava syna tuohon, mutta kyllähän se noinkin menee. Siinä sitten tuleekin bassorumpu 5:19 takaisin messiin ja meno jatkuu edelleen ihan hyvänä. 5:47 tuleekin toista synaa tuohon eteen, ehkä hieman liikaa reeverbiä, mutta näinkin se kuulostaa kyllä ihan ookoolta. Kokonaisteeman kannalta kyllä toimii erittäin hyvin. Siinä mennäänkin sitten oikein menevää tahtia jo sinne 8 minuutin yli ja samaa melodialinjaa toistetaan vieläkin. Melodia on sinäänsä kyllä oikein oivallinen ja siinä on myöskin sellainen tietynlainen "koukku" mukana, mutta olisi ehkä saanut vielä paremmin sitä toteutella. Kokonaisteeman kannalta sekin toimii erittäin hyvin. 9:30 kaikki elementit ollaankin sitten laskettu jo alas ja hyvää tahtia mennään loppua kohden. Siinä niitä rumpuelementtejä sitten tiputellaankin hyvää tahtia pois perusoutron mukaisesti. Loppu tuossa 10 ja puolen minuutin jälkeen on myöskin oikein oivallinen toistettaessa pelkkää bassorumpua sekä clappia, kyllä pistää pään heilumaan vielä lopussakin.

Kokonaisuudessaan ihan kelpo tuotos. Vaikka se Tech-Trance ei niin minun mieleeni olekaan, niin tämän jaksaa kyllä helposti kuunnella alusta loppuun. Äänenlaadussa ei ole ainakaan hirviästi mitään valittamista, melkeinpä kaikki kuulostaa sellaiselta raikkaalta sekä puhtaalta ja juuri sellaiselta kuin niiden kuvittelisikin kuulostavan. Reeverbiä ollaan mielestäni kyllä käytetty paikoin tietyissä äänissä ehkä hieman liikaa, joka aiheuttaakin pienen puuroutumisen, mutta toisaalta se jostain kumman syystä sopii tähän biisiin. Siihen tottuukin jo pienen ajan jälkeen ja se on ikäänkuin osa sitä jo mainitsemaani kokonaisteemaa. Melodiasta ehdinkin jo mainita, se on kyllä oivallinen, mutta olisin kyllä kaivannut jotain kikkaa sinne väliin lisää, elikkä toteutusta olisi voinut sen kannalta kyllä parantaa. Nyt se ei ole niin koukuttava kuin se voisi olla ja hieman itseänikin se harmittaa. Näin tämä kyllä toimii perusmonotuksena hyvin ja loppujen lopuksi jää hyvä maku suuhun. Tämä tosin ei ole mitään sellaista taivaita repivää ja maata mullistavaa, vaan tälläinen kelpo tuotos ihan kivoilla mausteilla. Hieman keskinkertaisuuden kastin ylittävänä kipaleena voin moitteetta tälle läväistä numeroksi kahdeksikon. Hyvä hyvä.
0   +1 +2
 
9
accent 02.01.2007
Löytyihän tämä täältä vielä. :) Kivasti jytkää, hyvä basari. Mukavan perinteistä kamaa, vanhat tutut ja toimivat kikat käytössä. Kivan pituinenkin tämä on, ei mikään äkisti loppuva tynkä. Toimii!
0   +1 +2