Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vuoden biisit

Vuoden loppua kohden mennessä on taas hyvä summata mitä kaikkea hyvää julkaistiinkaan herran vuonna 2011. Keskityn tässä pakinassa vain yksittäisiin kappaleisiin joita tuli kuunneltua lukemattomia kertoja tänä vuonna. Monta jää varmasti mainitsematta muistin huonouden takia, enkä myöskään ala mainitsemaan esim. Bon Iver, James Blake, Gauntlet Hair tai vaikkapa Rubikin kappaleita, vaikka heidän uudet lätyt pirun hyviä olivatkin, nyt haluan vaan hitikkäitä yksittäisiä biisejä nostaa tässä esiin.

Gang Gang Dance - Adult Goth

Uusi albumi on kaikin puolin läpeensä hieno, mutta erityisesti Adult Gothin kauniit melodiat pakottivat kuuntelemaan kappaletta hieman enemmän kuin muita biisejä levyltä. Aivan vitun hyvä biisi, voisin sanoa. Avausraidasta lähtien pelkkää kultaa.

Pusha T Feat. Tyler The Creator - Trouble On My Mind

Odd Future Wolf Gang:in epävirallinen nokkamies Tyler The Creator oli varmasti yksi 2011 vuoden hypetetyimpiä artistejä Lana Del Rayn kanssa, vaikka mies oli jo aiemminkin aiheuttanut varsin innostunutta kohinaa internetin blogihelveteissä. Itselle ei miehen Goblin iskenyt erityisen kovaa varsinkaan Bastardin jälkeen, mutta Clipsen toisen puolikkaan Pusha T:n kanssa tehty kappale Trouble On My Mind pyöri jonkun kumman takia omalla levylautaselle hyvin tiuhaan mm. uuden Beastie Boysin ja Bad Meets Evilin kanssa. Ensimmäisen Make Some Noise ja Too Many Rappers ja jälkimmäisen Fastlane kappale, ansaitsisivat myös melkein olla tällä listalla

Elbow - Open Arms

Myös Elbow julkaisi taas hienon levyn. Tunnelmallisen ja tietyllä tavalla tärähtäneen tunnelman omaavalta levyltä jäi silti ehkä eniten soimaan eniten hittipotentiaalia uhkunut Open Arms, joka huudatuskertseineen on pienoisessa kliseisyydessään erittäin maailmaa syleilevän positiivinen kappale. Myös levyn kaksi ekaa raitaa olivat aika kovassa kulutuksessa.

Iron & Wine - Walking Far From Home

Taas kerran, helvetin hyvä levy, jonka ykkösraita oli silti Rabbit Will Runin ja levyn päättävän biisin lisäksi todella kovassa kulutuksessa. Mukava oli myös nähdä partasuu Flowssa, vaikka jouduinkin luikkimaan kesken keikalta vähän sivummalle, jotta näin edes jotain MC Taagibörstan paluusta.

The Valkyrians - Mongoloid ja Disorder

The Valkyriansin viihdyttävän cover-levyn raidoista itselle maistui parhaiten Devon ja Joy Divisionin kappaleista veistetyt läpeensä melodiset rytmittelyt. Nättejä, tanssittavia ja hauskoja ralleja.

Dive - Sometime

Pitchforkin hypettämistä akteista Diven Sometime oli Gauntlet Hairin kanssa ehdoton suosikkini, en todellakaan osaa tässäkään osoittaa mikä siinä toimii, mutta minä tykkään kuunnella kovasti.

Machine Head - This Is The End

Mää en mahda mitään, vaikka kaikki Machine Headin Throught The Ashes Of Empiresin jälkeiset kappaleet ovat kuulostaneet minun korvaan hyvin samanlaisilta, niin olen niistä kyllä varsin paljon pitänyt. Uuden lätyn paras raita on vaan minusta helposti This Is The End ja Locust hyvä kakkonen. Sopivasti energiaa ja roppakaupalla melodiaa.

The Rapture - Children

The Rapturen uusin kappale ei mikään täysosuma ollut, mutta mainettansa parempi. How Deep Is Your Love on kieltämättä ihan käsittämättömän kova hitti, mutta silti levyn kappale Children vei sydämeni mennessään kaikesta monotonisuudestaan huolimatta. Itse en osaa selittää miksi, mutta kappleesta tulee minulle vaan läpensä hyvä olo.

Jay Z & Kanye West Feat. Frank Ocean - No Church In The Wild

My Beautiful Dark Twisted Fantasy nosti omat odotukseni Watch The Thronea kohtaan turhan koviksi ja pienoinen pettymys tuo oli, mutta kyllä levyltä silti helvetisti hyvää matskua löytyi mm. Otis ja New Day. Silti levyn avaava kappale on aivan käsittämättömän hypnoottisen viileä kappale, jonka varmaan joudun itse nimittämään vuoden suosikki kappaleekseni. Varsin kova räbävuosi oli siis 2011 ympäri maailman.

Adele - Rolling In The Deep

Adele hioi hittinsä kiiltävämmiksi 21:llä. Levyn eka sinkku oli mielestäni paras ja svengaavin, tykkäsin siis tästäkin pirusti.

Lisäksi sanon vielä, että minulla oli mielessä joku biisi Noel Gallagherin levyltä, mutta en saa sitä nyt selville, koska levy on keverilla lainassa. Monta levyä minulta on vielä tältä vuodelta kuuntelematta mm. Real Estate, Kate Bush, Hannibal & Joku Roti Mafia, Jontti, Faarao Pirttikangas ja monta muuta kiinnostavaa, joihin ei vain tämän vuoden puolella välttämättä ehdi. Joten voi olla, että tämä lista saa vielä ensi vuoden puolella jatko-osan täydentämään tuntojani vuoden 2011 hiteistä

Kirjoitettu Monday 19.12.2011

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: