Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Terveisiä lasten mikseristä!

Täydellisessä maailmassa... kaikki olisi juuri näin. Äh. Mutta tarkoitukseni oli merkitä tämä päivä siksi jolloin sain vihdoinkin ensimmäisen angstisen yhteydenoton lasten mikseristä. Kryptinen viesti kuului :"HOMO IME MUTSIS VITTUA! PÄLLINAAMA". Viestin kirjoittussyy ei ole selvillä.

On ihanaa huomata, että itse on jo jokseenkin selvillä vesillä. Teiniys oli jälkikäteen katsottuna kovin omituista aikaa, ja kiitänkin luojaani ettei internettiä tässä muodossa ollut olemassa siihen aikaan. Toisaalta itsereflektio voi tämäntapaisen superkommunikaation aikana olla jopa tehokkaampaakin, ja näinollen tuoda vastauksia helpommin teinin eteen.

Persoonallisuuden muodostumisen siinä vaiheessa, jolloin etsitään identiteettiä rajojen rikkomisella, tulee tietenkin rikkoa niitä rajoja. Höh. Sehän on selvää. Ollaan sekaisin. Pettyneitä. Ei tiedetä ketä ollaan. Yritetään olla joku. Katsotaan miten se joku pärjää. Huomataan että se joku ei tule toimeen tiettyjen henkilöiden kanssa. Muodostetaan veljeys-yhteys niiden henkilöiden kanssa joiden kanssa tullaan toimeen, ja jotka ovat tietenkin myöskin niitä jotka sotivat auktoriteetteja vastaan.

Ratkaisevin vaihe persoonallisuuden kehityksessä tulee siinä vaiheessa kun pitääkin kyseenalaistaa OMAT arvonsa. Miettiä että mistä ne tulevat. Todeta se että syy omaan käytökseen tulee hyväksynnän hakemisesta. Se ei sinulla, Tupla-W, ole tosin edessä vielä pitkään pitkään pitkään aikaan.

Asia on kovin kaksipiippuinen. Näitä käyttäjiä ei voi jättää huomioimatta, koska he tarvitsevat palautetta toiminnastaan. Toisaalta kukaan selväjärkinen ei kovin kauaa jaksa sitä kasvamiseen tavittavaa palautetta antaa henkilölle, jota ei mitenkään tunne. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että enemmän tai vähemmän järjestelmällisille pelleille tuo viikon un-born -status on yks paskan hailee. Lisäksi luulisin että käyttäjä voi luoda itselleen rajattomasti 'vittuiluprofiileja', joilla voi sitten hoitaa tämän paineidenpurkamisen. (En kyllä tiedä, kohtapa sen näkee.) Tapauskohtaisen tutkinnan jälkeen olisin valmis antamaan mikserin tarkoituksen väärin ymmärtäneille henkilöille vaikkapa puolen vuoden IP-blokkauksen. (??) Tai esimerkiksi profiilin poisto mikseristä. Tämähän taitaakin itse asiassa olla jo käytössä...

Tämä tuntuu olevan varsinkin täällä Mikserissä kovin polttava aihe. Tärkeäkin, sillä itsensä ilmaisu _musiikillisesti_ voi olla nuorille erittäin tärkeää. Olen itse havaitsevinani että nimenomaan hip-hop -räbäytys -skede -snoukka -jengiin itsensä profiloivat ihmisenalut toivovat kaikkein eniten tätä negatiivista palautetta toiminnastaan. Samalla kun kovaan ääneen kuulutetaan että ei välitetä paskaakaan mistään, laitetaan aivan itsestäänselviä huomionhakuviestejä ihmisille, joilta selvästikin toivotaan negatiivista reaktiota!!?? Hip-hopin protestikeskeisyys vetää helposti vertoja rock'n'rollin vastaavalle tehtävälle sen syntyaikoina, ja onkin täten erittäin luonteva kanava ilmaista arvoprotestejaan yhteiskunnalle. Jotenkin kuitenkin tuntuu että protesti tulisi esittää _tällä sivustolla_ nimenomaan musiikillisin keinoin. Useat em. genren edustajat onnistuvatkin siinä vähintäänkin kohtuullisesti. Vaikeampi tilanne on niille, joilla ei ole tarpeeksi lahjoja ylitsevuotavan energian kanavointiin musiikillisesti.

Mikseri.net on ensimmäinen itselleni vastaantullut suomenkielinen sivusto, joka mahdollistaa hyvinkin eri-ikäisten muusikkojen kohtaamisen. Ja kuten on saatu huomata, keskustelua käydään. Joskus jopa ihan Oikeaakin keskustelua. Valitettavasti hyvin yleinen piirre esinuorten keskustelussa on lähes täydellinen yksipuolisuus. Lyödään luukun täydeltä ylimenevää kommentointia ja sitten lyödään luukut kiinni. Yleensä voidaan kai sanoa, että mitä sulkeutuneempi/vastaanottokyvyttömämpi henkilö, sitä epävarmempi ja huomionkipeämpi tämä on. Oman koneen ääressä on sitten turvallista lukea mahdollisia vastauksia vaikkapa kaverin kanssa, ja vahvistaa siteitään siihen yhteisöön, jolle aiheeton ja pelonsävyttämä vittuilu on normaalia käytöstä.

Vaan; niin kauan kun et onnistu suututtamaan ylläpitoa, terveisiä takaisin sinulle ja kavereillesi. Loppuun vielä tulkinta viestisi sisällöstä:

Tein. slng. alat. : "HOMO IME MUTSIS VITTUA! PÄLLINAAMA"
Kehityspsyk. :"KUKA MÄ OLEN!? KERRO MULLE KUKA MÄ OLEN!"

ja ad hoc vastaus: Aivan. Tavallinen. Huomionkipeä. Esinuori.

Kirjoitettu Monday 15.03.2004

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: