Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 104 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Oho Puolikas½ - Ruikkupaskaa 06.10.2005

Oho Puolikas½ - Ruikkupaskaa
Jeah. Tämä menee hieman samaan osastoon kuin tuo Vittu Tillilihaa! -bändin paska-aiheinen tuotanto. Kyllä minä vaan tykkään, vaikka tosiaan Hifi ei lähtenykkään pyörimään. Ois se ihan kiva tietysti jos tyrkkäisitte tämänkin kunnolla väännettynä tänne. MUTTA se on myös erittäin kiva että tämä on tällaisena täällä. Taas jotenkin ihan hämmentävän jännä tuo näyttää lenkkitossulta -juttu. Toimivaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Oho Puolikas½ - Odotus 26.09.2005

Oho Puolikas½ - Odotus
No niin. Vihdoinkin rytmiä. Hyvät rumpusoundit. Se syntsa nyt on vähän.... KIVA! Hitto että jotenkin kyllä iskee nämä sun jutut. Lienen siksi vähän puolueellinen arvostelemaan. Jotenkin näissä on sellainen tunnistettava ulottuvuus näissä biiseissä. Lieneekö se jotenkin sidoksissa instrumenttiin joilla näitä toteutat. Tykkäsin taas. Miten tällaisesta voi tykätä. Häh? No ehk siten että voisin hyvin kuvitella itsenikin tekemässä jotain tällaista. No en kyllä voisi. Minulta puuttuu näkemystä tällaiseen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Oho Puolikas½ - Teknologian hyökkäys 26.09.2005

Oho Puolikas½ - Teknologian hyökkäys
Hetkinen. Tunnenko minä tämän biisin jostain? Tunnenko? Sanopa se. Ei iskenyt muiden kappaleiden tapaan, mutta ei kyllä jättänyt kylmäksikään. Tosin tämä nyt on vain ihan kiva. Jatkakaa! Heeei. Oliko tämä jossain oho-puolikkaan biisissä tämä riffinpätkä?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Yhtye (vanhemmat ulosteet) - Kaurapuuro-Blues 26.09.2005

Yhtye (vanhemmat ulosteet) - Kaurapuuro-Blues
Uhhuh. Yksinkertaista mutta toimivaa. Eniten pidän Oho Puolikkaassa tästä antaumuksellisesta tulkinnasta, joka ei säästele kuulijan mahdollisesti heikkoja hermoja. Lisäksi näistä biiseistä hohkaa tosi jännästi läpi iloinen angsti. Sitä kuulee nykyisin aika harvasta lähteestä. Yleensä se on vain sitä ihme ojanpohjien kahlaamista. Tässäkin toki kahlataan mutta harrastetaan sivistynyttä pieruhuumoria siinä sivussa. Oikein kivaa musaa!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Oho Puolikas½ - Joulupukkinaamari 26.09.2005

Oho Puolikas½ - Joulupukkinaamari
Jotenkin kyllä diggaan tästä yhtyeen vokalistin tulkinnasta ihan yli kaiken. "Valehteilija?" hehehhe. Minusta hieman tuntuu että tästä tulee jotain suurta vielä. Tai pientä suurta. Tai jotenkin jonkun kokoista jotain. Vähän harhaileva kappale loppujen lopuksi, ei ihan yhtä iskevää kuin esimerkiksi suosikkini "me kusetettiin sua". Mutta mikäs tätä kuunnellessa, asiaa tuntuu olevan vaikka sitä nyt tehdäänkin tikuista, jotka kuitenkin ovat mielestäni kivasti asemoituja, hassun näköisiä ja intuitiivisesti laskelmoituja sekä sopivan rennolla otteella pikku läjäksi kasattuja. Kyllä tuosta parikin tikkua tosin pois saisi jos alettaisiin mikadoa pelaamaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Oho Puolikas½ - Me kusetettiin sua 26.09.2005

Oho Puolikas½ - Me kusetettiin sua
Aah. Tämä kappale meinasi kadota mikseristä kokonaan kun projekti katosi. Pyynnöstäni? tämä kuitenkin ilmaantui takaisin, ja hyvä niin. Tässä kappaleessa on jotain käsittämättömän maagista. TV-sarjan lopputekstimusiikin oloinen Casio-taustamusa ja käsittämättömät joskin hyvin yksinkertaiset lyriikat, joiden luuppaaminen ja sampleilla pelaaminen toimii kuin nyrkki jossain tiibetissä. Minä en tiedä mikä se juttu tässä on, mutta tässä se on. Hieno tuotos.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Oho Puolikas½ - Käytävä 26.09.2005

Oho Puolikas½ - Käytävä
Liippaa aika läheltä "Diabolus Satanis" -nimisen mikseriprojektin "Post Mortem Triste" -biisiä. Tosin tässä on rankemmat soundit. Se toinen on popimpi. Mikä on kyllä aika helvetin omituista..... Kivoja vinkunoita.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Oho Puolikas½ - Syö minut tuomiopäivänä 26.09.2005

Oho Puolikas½ - Syö minut tuomiopäivänä
Joo, no onhan tämä aika eriä kuin tuo OP. Ihan kivaa shittiä kuiteskin. Tämä nyt on eka kuuntelemani piisi tältä brojektilta, mutta olettaisin ihan häikäilemättä että konsepti on poistaa kaikki rytmiikka ja järki biiseistä sekäpä antaa fiilisten viedä mennessään. Tässähän on aika sairas fiilis noin yleisesti, ja minun on hyvin vaikeaa olla pitämättä tästä. Tämä nyt on vähän niinkuin Samuel Beckettin joistain jutuista on todettu että ne nyt ovat vain 'jotain', että ne olisivat voineet olla paljon muutakin, jotain ihan muuta, ja ne silti olisivat täsmälleen sama teos. Noin idealtaan. Vaikea sanoa mitään edellisen johdosta. Otan tämän mieluusti tällaisenaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Oho Puolikas½ - Sielut 26.09.2005

Oho Puolikas½ - Sielut
Bassot särkee ihan kivasti. Kai ne jonkun hifistelijän mielestä voisi kivemminkin särkeä. Aika kompakti. Joku olisi voinut jatkaa tätä biisiä paljon pidemmäksikin, kyllä tätä nyt ainakin 50% pidempään olisi jaksanut kuunnella ilman mitään ongelmia. Joku vauva hulmuttaa kivasti taustalla. Tää tättätääää pää. Hyvin tuomioitsevaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Snakepath - Methropolis 20.10.2005

Snakepath - Methropolis
Serpente-julistus alkaa tuottaa oikeita hedelmiä koehybridien sijaan! No oli nekin ihan maistuvia. Edellisellä tarkoitan että tässä pelataan suhteellisen vähillä elementeillä verrattuna edellisiin. Kun kappaletta kuuntelee, niin tuntuu että käydään jo aika lähellä §2:n rikkomista, johtuen puhesamplejen instant tarttumisefektistä korvistoon, mutta siitäpä on loppujenlopuksi luikerreltu eroon (paradoksaalisesti) riittävällä toistolla. Tai sitten se johtuu siitä, etten huomannut että minulla oli WinAmpissa repeatti päällä. Kuinkahan vitun monta kertaa tämäkin tuli kuunneltua... Hyvin se toimi kyllä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kaurismaki - Extra Life 2 03.05.2005

Kaurismaki - Extra Life 2
Niin. PC:llähän nämä on näin moternisti väännetty, MUTTA olin kyllä kasariaikaan nimenomaan Atari ST-miehiä. Mulla oli se isompimuistinen kone. (Atari ST 1024? Nojaa enpä muista. Kunnossa kai tuo on vieläkin paitsi levyasema. On siellä jossain rojukasan alla ulkoinen korppuasema kyllä.)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kaurismaki - Extra Life 1 03.05.2005

Kaurismaki - Extra Life 1
Joo, kolmas kanava on varattu ääniefekteille. Gots to think ahead.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Excreta - Take The Blame 09.03.2005

Excreta - Take The Blame
Voi perkele. Eipä paljon kumartele. Soundit on aivan hirveät. Aivan hirveät. (=juuri sopivat) Ei hitto. Tasot 100 metriä yli sallitun. Hahahha. Ja tuo 100% kitarapannaus menee samaan kastiin. Ei hitto. Aika abso. Hipoo jo 'Noise'-kastia. Tykkään valtavasti. Biisinä oikein menevä. Riffit ovat sopivasti viritettyä peruskamaa. Soittotaitoa tuntuu löytyvän. Minun korvaani sattui erityisesti rumpali. (ei hitto niitäkin saundeja.. heheh) En ole Deathin tai Trashin "kuuntelija", joten en osaa sanoa miten tämä niihin genreihin istuu mutta kyllä tämä nyt minua ainakin hiveli. Jos ei tämä ole kymppi niin sitten ainakin ysi. Ei perkele. Absoluuttisia kun kerran ollaan.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Noriko - All the time in the world 04.03.2005

Noriko - All the time in the world
Hillittömän kaunis olematta mitenkään ylidramaattinen. Jos en vihaisi Zen Cafe-bändiä niin kovin, niin sanoisin että olette tavoittaneet universaalin jokapäiväisestä. Pikkaista epävarmuutta soitossa. Mutta sopii pakettiin. Tykkäsin Erityisesti: laulusoundista (ihmeen lämpöinen ja tilava), lopun revittelystä, perusriffistä. Väittäisin näin epäpro-tuoliltani että myös Kokonaisuus on linjakas. Nuoli läpi <3 :n. Perusriffin aikana hitsasin itseni välittömästi faniksi Näin on käynyt vain yhden toisen mikseribändin kohdalla. Toivottavasti ei tartte hitsautua pois. Siis muita piisejä kuuntelemaan!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kaurismaki - Kalevi Rikastuu 09.02.2005

Kaurismaki - Kalevi Rikastuu
I damn you, Henrik Olofsson. I damn you.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Uusi Limator - Tyh Tyh 27.10.2004

Uusi Limator - Tyh Tyh
Ihan kuin jotain kotiseutukatkeruutta aistisin... Sanoitus on onnistunut mielestäni! Sounditkin on aika jeessun kohdillaan, tykkään varsinkin tuosta täyttävästä kitarasta. Oman osansa diggailusta tekee tietenkin se että riffitkin on yksinkertaisuudessaan aika pirun toimivia. Kakkosbridgen(?) takana huitovaa sekosooloa oisi suonut paremmin kuulevansa "Aune..? Siikaa suolassa...?". Helvata. Aiheen valinta on tosiaan aika onnistunut. Loppuun olisin kaivannut 'näpäkkyyttä'. Nyt se vähän niinkuin karkaa lomille unohtaen kengät työpaikalle.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Uusi Limator - Automies 27.10.2004

Uusi Limator - Automies
Lataan suuret odotukset tähän biisiin koska nimi on noin loistava. Alkaa ainakin hemmetin lupaavasti! Kyllä! ...täydellistä...! AUTOMIES! Noi kaartavat autot on mahtavia kyllä, ehdottomasti mukaan lopulliseen mixiin. Nimenomaan noi pannaushommat. Joku pitkä 'KRIIIIH' ja ehkä sireenin ulvontaa vielä automies-paran perään niin jopa olisi loistava! (Toi kriih mitä löyty oli aika laimea... siitähän saisi paljon enemmänkin irti!) Aiheen valinta on taas hyvin onnistunut, ja sopii kuin muuhun tuotantoon kuin hanska. (...?) Äh, tämä bändi tekee sen mitä bändien yleensäkin pitäisi tehdä: alkaa soimaan sitä kuunnellessa. Jotkut bändit vain roikkuvat korvissa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Uusi Limator - Toista Se Oli 27.10.2004

Uusi Limator - Toista Se Oli
Toista se oli. Melkoinen Rypistys taas! Aidot autotallisoundit! Tämän biisin luonteeseenhan tiesti kuuluisi että soundit olisivat kuin Eppu Normaalien ikään, jotta voisi suoraan sydämestä valittaa kuinka ennen kaikki oli toista. Tuo väliosa tuntui alkuun aika irralliselta, mutta sitten kun synat alkoivat pauhata, tajusin sen merkityksen. Sopivan pontista.. heh. Sittemmin siitä tuli lemppariosani. Mielenkiintoistahan tässä on sanoituspuolella se että vaikka jutut aivan ilmeisesti on suoraan sisimmästä piiristä mitä löytyy, on aihe silti aika yleismaailmallinen...? Jännä ilmiö että pystyy nyökyttelemään kertsin tahtiin silti. Oikein pätevä kipale taas.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Uusi Limator - Intro Tyh 27.10.2004

Uusi Limator - Intro Tyh
Voi perse. Sata vuotta sitten piti jo tulla kuuntelemaan näitä uusia biisejä ja aloitin sitten tästä. Ei pettänyt odotuksia laisinkaan, mutta eihän tästä mitään numeroa voi antaa. Hullut..... Hehheh.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Seikkaileva Monni (SM) - Neekerinlapsi 22.03.2005

Seikkaileva Monni (SM) - Neekerinlapsi
Ka.ZAM! Näistä biiseistä kuuluu niin vahvasti elämää suurempi viisaus että jää itselle kovin tyhjä olo.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Seikkaileva Monni (SM) - Monninpää tekee terää!! 22.03.2005

Seikkaileva Monni (SM) - Monninpää tekee terää!!
! ? !!!!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Seikkaileva Monni (SM) - yhteenliittymä 22.03.2005

Seikkaileva Monni (SM) - yhteenliittymä
Jättää sanattomaksi. monnilla tulee päästä monnin pää ei saa kiusata monnia turhan takia Jumalauta. Minkä puolueen listoilla monni on? Äänestän sitä seuraavissa kunnallisvaaleissa. ei saa kiusata monnia turhan takia ei saa kiusata monnia turhan takia
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Snakepath - Rubbish Non-Stop 19.07.2004

Snakepath - Rubbish Non-Stop
Kiitos!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vittu Tillilihaa! - SERLA-mainos 04.03.2005

Vittu Tillilihaa! - SERLA-mainos
Kai te olette jo lähettäneet tämän Serlalle?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Noriko - Progress Report 04.03.2005

Noriko - Progress Report
ihme läksy tuo virveli. Jaa nuo kaikki rummut on vähän omituisia. Missä hitossa basso on? Varmaan jossain mihin nämä minun luurini eivät yllä... SonicYouth-yhteyttä ei voi olla kuulematta. Johtunee kitarasoundista, itse riffistä selä sen ja soittotyylistä. Sekä selkeästä ratkaisusta pitää laulumelodia unisonissa riffin kanssa. Joka kyllä sopii tähän korvaan kuin nyrkki silmään. Rohkeita ratkaisuja (jotka ainakin minun mielestäni kannattivat) sekä oikea annos pop'n'rollia. Kiitos tästäkin! Basso olisi ollut poikaa. Unisoniin tietenkin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Noriko - Miss Sweden 04.03.2005

Noriko - Miss Sweden
Lauluosuus vaatii vähän liikaa tarkkuutta. Kunnianhimossa ei ole mitään vikaa tietenkään. Samat toteutusongelmat kuin edellisessä (Mint Condition). Eri soittimet eivät pelaa toistensa kanssa yhteen ihan parhaalla mahdollisella tavallaan. Eli ne jäävät nyt vähän niinkuin sooloilemaan sen sijaan että niistä syntyisi vaikuttava kokonaisuus. Sävellyksenäkin pidin kyllä Mint Conditionista enemmän. Tämän piisin the-juttu minulle oli se triolikompin kääntö suoraksi. Nice.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Noriko - Mint Condition 04.03.2005

Noriko - Mint Condition
Ainut mikä tässä tökkii, on toteutus. Koska en ole ammattilainen niin sanonpa vain että äänibalanssi on vähän pielessä. Sävellys ja sovitus ovat oikein hienoja. Sitä hiljaista kohtaa olisi ehkä pitänyt pikkuisen jäntevöittää että se Minua henkilökohtaisesti olisi miellyttänyt. Mutta taas esim. nousu siitä kertsiin takaisin on mielestäni nätti kuin delfiinin selkä. En tiedä. Ehkä te olette oikeassa. (Pitäkää sittenkin linjanne) Tässä kuulen jopa jotain Pixiesiin viittaavaa. Ainakin silloin kun kyseinen bändi oli popeimmillaan. Joku Frank Black -efekti tässä on. Hyvä sävellys? Weirdous? Iloisuus vs. 'Outo kaiho'? Jaa? Jännä bändi. Enpä ihmettelisi lainkaan vaikka saavuttaisitte mainetta. P.S. Laulajattaren omalaatuisuus tulee parhaiten esiin siellä lopussa (3:50->), ja sitä kannattaa KÄYTTÄÄ eikä varsinkaan pelätä. Minusta tuollainen horjuvuus sopii bändin linjaan paremmin kuin supertarkat stemmat.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Deapre - Mätäpaska '04 29.04.2004

Deapre - Mätäpaska '04
Juuuu-huhhuhuu. Tämähän on vallan valmiin oloinen verrattuna aiempaan Repäisyyn. 'Laulaja' on kehittynyt huimaavasti, kuten äänitystekniikkakin. Aikas hitin oloinen vetäisy kyllä. Sanoista meinasi saada selvää. Aikas huimaa. Loppupuolen junttauksessa kompuran pumppausefekti hieman häiritsee...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Deapre - To Know You 29.04.2004

Deapre - To Know You
Aika tykitys vinkuna-alkuineen. Ja sitten rokin jälkeen lähtee se saatanallinen räiske. Noi vinkasukitarat on kyllä ehdottoman plussaa. Hehheh, semmonen rokkimeininki kesken grind-paahdon. Tässä TAAS sama kompressorin vastaisku noissa junttauksissa, alussa sen kuulee selvimmin. Pumppaa vähän liikaa..? Lopetus toimi melkein yhtä hyvin kuin suomen yleisimmän kirosanan jälkimmäinen tavu. -TU!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Deapre - Expression 29.04.2004

Deapre - Expression
AUTS! Tässähän toi kompura pumppaa vielä sata kertaa ärsyttävämmin kuin noissa kahdessa aiemmassa. Olenpas minä nyt niin vitun kultakorva. Mutta silti. (Loistavasti soitellut) Rummut imasee tehot kitaroilta aika hyvin junttaillessa. erityisesti 1:10 alkanut lopettelu oli lähes epämiellyttävää kuultavaa. Sitten asiaan: Biisihän on täydellinen avausraita. Koko grind-kavalkadi nopeiluine ja hitailuineen tulee läpikäytyä varsin tyylikkäässä paketissa. Soundit on tuota komp. epäkohtaa lukuunottamatta mielestäni todella tykkiä tavaraa. Laulaja kiljuu kuin kuorittava vauva-elefantti. Riffit (sen mitä niistä saa selvää..) ovat varsin hyvin paikkansa lunastavia. Kyllä tätä kelpaa kuunnella toiseen, kolmanteen, ja niin edelleen kertaankin. Mainiota!

Kommentti kappaleesta Kuuntele MC Parsa - Kelatkaa! (mä oon ahven) (feat. AK-47) 16.07.2004

MC Parsa - Kelatkaa! (mä oon ahven) (feat. AK-47)
Hyvä odkid, hyvä! hyvä??! .?

Kommentti kappaleesta Kuuntele MC Parsa - Kelatkaa! (mä oon ahven) (feat. AK-47) 20.04.2004

MC Parsa - Kelatkaa! (mä oon ahven) (feat. AK-47)
Nyt pitää kyllä vartioida tätä kommenttia Anssin silmiltä. Siis biittihän on ihan räkänen vetäsy, mut se ahven on kyllä harvinaisen tosissaan noitten riimiensä kanssa... Onneks sillä itellään ei oo nettiä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Scyater - Wake 14.04.2004

Scyater - Wake
Kommenttirinki jeejee. Toinen kerta kun tämän arvostelen. Eli: Perusnilkutus on kivan kuuloinen, mukavasti paikoillaan stereokuvassa. Lisäelementit ei oikein pelaa sen kanssa yhteen. Varsinkin se kaukainen padi on jotenkin omituinen tuohon verrattuna. Saisi ohentaa sitä jonkun verran. Pianosoundista ottaisin myös eq-höylällä keskitaajuuksia pois, se peittää aika tehokkaasti muuta mixiä. Ja noi staccato(?) iskut tekisin ennemminkin siten että ne jälkimmäiset kaksi iskua vaimenee hieman. Varsinkin lopetus noilla iskuilla kuulostaa vähän omituiselta... Clapseilla ei ole tarpeeksi tilaa mielestäni, jäävät tosi voimattoman kuuloisiksi. Hatit taas tunkee pikkuisen liian eteen, snare on hiukka liian alhaalla.... Nämä siis henk.koht mielipiteitä metallipäältä. En tunne trancea lainkaan, joten en ainakaan numeroa anna. Kommenttiin kannattaa muutenkin suhtautua varauksella.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Uusi Limator - Pääsykielto 13.04.2004

Uusi Limator - Pääsykielto
Jesh-mikä mankkasoundi. Ihan ihmeesti tästä kuitenkin saa selvää..?! Nostan hattua. Leadi/soolokitara jää kyllä aika kauas.. Ja taas: hiton tiukka meno. Laulajan nuottikorvasta en uskalla sanoa mitään, mutta tunteita lyötyy kyllä! Melkoinen ruske päällä. Tosi hieno riffi, ja sitä komppaava rumpupauke. Nappi. Tarina on todentuntuinen. Pääsykielto. Niinpä niin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele happy-go-lucky - kind of red 23.03.2004

happy-go-lucky - kind of red
Voi hyvä jumala. Saiskohan täältä jostain semmoisen aasinhatun päähänsä. Tekisi nimittäin mieli mennä nurkkaan häpemään omia räpellyksiään, kun tämän kuulee. Mitähän tästä nyt sanoisi. No ehkäpä sen että en mielestäni ole tämän genren ystävä. Numeroksi tulee silti kymppi. Ei njääh. Kaikki oli kohdallaan. (!!!!?) Kaunis&luonteikas lauluääni, englantia eikä finglantia, tosi kaunis oikullinen säemelodia, tarttuva kertosäe, älyttömän menevät rytmisektiot, todella lämmin mutta kirpeä ja edelleen vielä tilava yleissoundi, oikealla tavalla nu-retrot äänistöt... ... häh?!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haava - 9. Taantuma takaisin todellisuuteen 17.03.2004

Haava - 9. Taantuma takaisin todellisuuteen
No johan! Tämä täytyy kuunnella pariin kertaan. Täytyy sanoa että onnistuit yllättämään tuolla instrumenttivalinnalla. Elävä homo babiens. Ajatuksena kertakaikkiaan vallattoman hyvä; siis niistähän ei koskaan tiedä mitä tulee ulos (Suusta), mutta eläimellis-inhimillinen perusilmaisu on varmasti aidoimmillaan juuri tämänikäisissä vokaali-instrumenteissa. Itse asiassa uskaltaisin arvata että biisin nimi viittaa juuri tähän suuntaan. Mahtava kliimaksi 2:37-2:43! Basso(?)-lapsihitti. hhhng-GÄFshhn. Se alkaa hermostua jossain vaiheessa tuo instrumentti. Tosi miellyttävän kuuloinen tuo 'ollako vihainen vai eikö olla vai mitäkä olla' -ääntely. Huh, mikä korahdus tuolla lopussa. Eikun sehän olikin jonkun soittimen kielistö. Äänimaisemasta tykkäsin. Eritoten vaikutuksen teki se nakse suurinpiirtein minuutista minuutti viiteenkymmeneen. Jotenkin tuo horror-aspekti ei minullekaan ihan vielä auennut, mutta luulisin sen selvenevän muutaman kuuntelukerran jälkeen. Makea tekele taas.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Minoria - Hauta 29.04.2004

Minoria - Hauta
Säkeestä tulee mieleen Miljoonasateen 'Lennä Juri Gagarin' -kipale. Laulaja ei ole aivan kotonaan tässä biisissä. Kuulostaa hieman kokemattomalta... Jotkut artikulaatioylilyönnit ja pienoinen sävelepätarkkuus silloin tällöin häiritsee. Synabasso on vähän kornin kuuloinen. Ei erotu muuten kuin hiljaisissa kohdissa. Rumpusoundit ja kitara jousipadilla tuettuna ovat todella hittikamaa. Vähän noissa hiljaisissa kohdissa toi hat-sample häiritsee... kun se tulee niin konemaisesti. Sanoituksesta sen verran että juuri tämän takia en pidä CMX:stä. Makuasioita, sanoi koira kun... kuunteli CMX:ää. Biisin rakenne menee täysin oppikirjan mukaan, ja toimii sellaisena ihan hyvin. Vähän yllätti tuon lopun hempeilykitara, kun sitä ei kuullut missään muualla biisissä. Vähän niinkuin ylimääräinen elementti. Mikseri-standardeilla Hyvin Toteutettu Kappale.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ace in a hole - Not today 18.03.2004

Ace in a hole - Not today
Kyllä! Kyllä! Tässä on jo roimasti enemmän menoa. Taas kerran: ei hajua että mistä se johtuu... Luulisin tosiaan että se on soundipuolen ongelma, eli teillä on tiukka ote onnen avaimiin, ts. perusasiat on kunnossa: Soittajat soittaa, laulaja räähkää, sävellys on sopiva. Ee muuta ko soundit kuntoon niin persele, tässähän on semmoinen paketti että mummot kaatuu jo kauan ennen kuin kuulevat teidän tulevan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ace in a hole - complicated 24.05.2005

Ace in a hole - complicated
Tässä on taas käynyt ns. rullahiiri-kommellus, eli olen antanut vahingossa arvosanaksi vitosen. Huomasin asian Mikserin uudistuttua kolmanteen versioonsa. Pyydän anteeksi ja korvaan numeron uuden kuuntelun jälkeen kasilla.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ace in a hole - complicated 18.03.2004

Ace in a hole - complicated
Huhhuh. Kyllähän oli melkoistä räimettä tosiaan. Kyllä tämmöistä mielellään kuuntelee. Vaan ehkä hieman laiska(?) biisi tosiaan. En kyllä oikein voi ymmärtää että mistä helvetistä se laiskuus muka tulee..? Taitaa olla tuotantopuolen ongelma lähinnä, sillä kaikki soittelijat tuntuvat päästelevän aika lailla täysilla. Ehkä rumpujen esiintuonti vaikkapa tilaa hyväksikäyttäen voisi auttaa? Vaan siis musiikkina vallan mahtavaa!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele W.A.N.T. - Unable To Love 04.03.2004

W.A.N.T. - Unable To Love
Aika radiovalmista minun korvaan. Ainut mikä häiritsee, on autotunen tosi ärsyttävä heiluminen ja pieni SuomiEnglanti korostus. Ihan kiva.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Die Kokospalme - Konzentrationslager 25.02.2004

Die Kokospalme - Konzentrationslager
No Onhan Melkoinen. "Mun eka biisi". Kyllä tälle varmaan joku oikeakin kategoria löytyisi. Tosin tuo on kyllä ihan hyvä. :) Aika tykin jytkettä kyllä. Eniten viihdyttivät nuo 8-bit noise swiippailut. Hitsin iloiseksi tuli tästä. Ja! Meine Kokospalme sind.... hitto kun ei osaa saksaa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vittu Tillilihaa! - Nahkat Ruvelle (radio edit) 04.03.2005

Vittu Tillilihaa! - Nahkat Ruvelle (radio edit)
Ohoh. Sanat? Aijaano okei. Herkkä kertosäe. Lähes radiomateriaalia tosiaan! tosiaan. joopa joo.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vittu Tillilihaa! - Paska On Hyvää 04.03.2005

Vittu Tillilihaa! - Paska On Hyvää
Kumman samanhenkinen kommentti täältäkin tulossa. Sain tämän eteeni random-generaattorista, muita biisejä en ole edes kuullut. Tämä On Oikeasti Helvetin Hyvä Kappale!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vittu Tillilihaa! - Vittu Viinaa 04.03.2005

Vittu Tillilihaa! - Vittu Viinaa
Soittotaitoa ja ideoita on enemmän kuin 20 mikseripunkkibändillä yhteensä. Sanoitus tulee varmaan sydämestä. <3
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vittu Tillilihaa! - Ydinpommi 04.03.2005

Vittu Tillilihaa! - Ydinpommi
Hep. Mellkein hyvä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vittu Tillilihaa! - Poliisi Paskantaa 04.03.2005

Vittu Tillilihaa! - Poliisi Paskantaa
Ovela intro. Mitähän tästä muuta keksisi. Vittu. Paitsi että tuo kakkossäkeistö on NEROKAS! hahah. Ovela outrokin! Ootta neroja.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vittu Tillilihaa! - Vitutus 04.03.2005

Vittu Tillilihaa! - Vitutus
Onneksi vitutti vain vähän aikaa. Napakka vitutus.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vittu Tillilihaa! - Kivipaska 04.03.2005

Vittu Tillilihaa! - Kivipaska
Tottahan se on.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vittu Tillilihaa! - Kärpät 04.03.2005

Vittu Tillilihaa! - Kärpät
hahahhahahhahahahahaha haha hahahahah. Kiitos!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vittu Tillilihaa! - Tillilihaa 04.03.2005

Vittu Tillilihaa! - Tillilihaa
Täytyy sanoa että tämä kappale oli taas hyvä. Olen ilmeisesti pelännyt mikserin punk-bändejä vallan turhaan. Oikein Oikein Oikein mukavaa pääsiäistä ja muitakin juhlapyhiä teille. Johan nyt.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Project Takapiha - Hylätty Majakka 27.02.2004

Project Takapiha - Hylätty Majakka
Jaahas, tunnelmointia. Jotenkin lämpimän oloinen on se majakka. Ensimmäiset 2 sointua uhkaavia, kolmas lämmittävä ja neljäs toteava. Hieman kummallisesti haettu noin vaihdot kyllä. Toi perkussiointi ainakin kaipaisi hieman elävyyttä, tulee konemainen fiilis siitä. Tohon 2 min jälkeen lähtevään komppiin pitäisi hakea enemmän rytmitystä. Ite laittaisin hatin menemään ihan tasatahtiin, ettei komppi karkaisi ihan käsittämättömäksi. Kitara(?)sample on tosi puhdas. Ja noihin komppirumpuihin kannattaisi myös satsata, ne jää vähän latteiksi.. Ihan OK.

Kommentti kappaleesta Kuuntele SpeaK(wanhat) - Exploring Minds 25.02.2004

SpeaK(wanhat) - Exploring Minds
Sekoilua. Koto. Tuuba. Huilu. Kilkutin. Nyt joku laukkaa kohti. Sitten sheikataan. Arabian Tuba Sessions. Fakiirit vaan heiluttaa rytmi-munia ja sahailee selloa. Nyt joku marimba. Piru kun meinasi lähteä hienosti 2 min kohdalla. Mutta ei lähtenyt. Tulee orkesteri mukaan. Hyviä nuo lautas-iskusoundit. Soundit laadultaan hyviä, mutta jäävät vähän päälleliimatun kuuloisiksi...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jake in the box - Kolmelta aamuyöllä 25.02.2004

Jake in the box - Kolmelta aamuyöllä
Etten vain olisi jo kerran tämän arvostellutkin... kommenttirinkiko vaiko minä bugitan? No kuitenkin: Tässä on sitten perus baarirokkia melko baarisoundeilla vielä. Ai onko tuolla urutkin vielä? Vähän alas miksattu. Laulajalle lisää munaa!! Missä kuuntelisin: Tuoppi kädessä vaikkapa. Vähän polttelisi tupakkata ja kattois kun sedät vääntää ravintolan lavalla. Ihan letkeätä, joskaan ei nyt just napannut minua koukkuunsa. Aika pitkä oli tämä, mutta tosiaan: huomasin vasta kun katsoin soittoaikaa soittimesta.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele DiversAeon - Cultivating The Attractor 25.02.2004

DiversAeon - Cultivating The Attractor
Voi vittu noisea! Äkkiä luurit pienemmälle. Onpas vaarallista tämä kommenttiringin käyttö. Eikun eihän tässä nyt mitään kauhean märskettä olekaan.. vielä.. Surinaa. Jossain huhuilee joku. Nyt chopattua vokaalia. Hieno fiilis tulee: semmoinen tärisevä. Ahah, nyt taas jotain muutako? suhisee. Pitäisi hommata paremmat vehkeet kuunteluun. Lopun kasvatus alkaa hienon pehmeästi. Jotenkin jäi vähän kesken. Ja tosiaan, ambient-noise ehkä voisi olla tämä. Tai Dark Ambienttia tai jotain... vaan tut genreistä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kaurismaki - Kolojorma 18.02.2004

Kaurismaki - Kolojorma
Huh. Pistin merki(tykse)lliset sanat näkyville. On se niin tiukka tilitys, että.. Pak-Ko!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Horizon - Baile de Carneval 19.02.2004

Horizon - Baile de Carneval
Mikseri kemahti kun viimeksi koetin tähän piisiin kirjoittaa (pitkää) komenttia. Tiivistän sen nyt tähän, jos se piru jo tuli sinne. Surullinen karnevaalibiisi. Kokonaisuus kuulostaa ehkä vähän liikaa Midi-musalta. Etenkin lyömäsoitinfillit tulee läpi tosi konemaisina. Soundit on itsessään huippuhyvät, mutta niiden instrumentointi vaatisi ehkä hienosäätöä? Euroviisunostot on aina poikaa!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haava - 7. Vaiettujen valtakunta 09.02.2004

Haava - 7. Vaiettujen valtakunta
OiJoi! uusia haavoja. Siis hitto; Se outo puhallin on kyllä todella kaunis soitin. (Vai onko se muuten vaan laskettu oma äänesi?! Elä kerro, katoaapi magia.). Taas elementit kauniisti karsinoissaan. Pidän todella paljon tuosta pohjabassomelodiasta, vaikka itse sitä hieman karsastatkin. Sekä rytmi-särinästä. Sillä eihän noilla jutuilla tästä biisistä mitään iskelmää saa aikaiseksi kuitenkaan, ja erittäin hyvä niin. Tässähän on verrattain paljon äänistöä. Voe jeera: 1:43. hieno. hieno. ja kolmen minuutin kohdalla tulevat vinkunat. Ja 3:25 alka noisespiikkailuhuutelu.. Ja ne suhinat siellä lopussa. Oijoi. Tämä biisi antaa vastapainoa minimalistisemmille tuotoksillesi, joita älä missään nimessä unohda tehdä miljardia lisää. Tätä on kaaos, kun sitä pidetään tarpeeksi suitsissa. Valtava perisuomalainen kateus ajanee loppujen lopuksi itsekin koettamaan näitä polkuja... vihreäksi värjäytyneenä. (Hulk) Tästä on todella paha sanoa yhtään mitään negatiivista. Kauhean vaikea olla varovainen (tai edes puolueeton, kun olen nuo muutkin nyt kuunnellut) kommenteissaan. Mutta koska liiat kehut saattavat lepsuttaa tiukankin artistin, annan piinaavasti vain ysin. Eloveena tulee unohtaa. Angsti se on mikä pitää miehen tiellä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Luoja - Rakkauden Lähettiläs 06.02.2004

Luoja - Rakkauden Lähettiläs
Monen kappaleen rahkeet loppuvat viimeistään kolmen minuutin kohdalla. Vaan tämäpä ei ollutkaan niitä biisejä. Kasvatus on tahdikasta, ja kliimaksi ei ole anti-sellainen. Aika ovela tuo autotune-vokalisointi. Toivottavasti nuotti pysyy ilman sitäkin, koska laulajalla tuntui olevan todella mukavan kuuloinen väri ja rekisteri. (Niinkuin jotain noiden termien teknisestä sisällöstä tietäisin...) Autotune 'hieman' kadotti sitä. Sopi kyllä biisiin hyvin noinkin. Progeahan tämä. Ai niin, ja Mission Impossible on pakko mainita aina kun puhutaan 5/4 -biiseistä. DumppaDumppaDut Tut. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jady - Summertime (feat. Nitro D) 19.02.2004

Jady - Summertime (feat. Nitro D)
Aika kesäfiilis kyllä lähti heti päälle. Jeh! Rapsakkaa pumppu pumppaa. Taitavia vokalisteja myöskin on tässä. Lyhykäinen C-osa oli äly hienosti tehty. Siis että stemmat meni JUST eikä melkein, ja sointuilu toimi tosi hyvin. Ne yleisön hurraukset oli kuiteskin vähän liian korneja. Vain vähän.

Kommentti kappaleesta Kuuntele SpeaK(wanhat) - Scattered 19.02.2004

SpeaK(wanhat) - Scattered
Onks tossa käytetty jotain acoustic guitar-samplea? Tulee outo midikitara-fiilis. Taustalla se toimii hyvin, yksinään vähän konemainen. Huisthsuka hihtshi -komppi on kivan kuuloinen. Sointuja kiertelee tosi mukavasti toi liidi. Toi huilu kuulostaa vaihteeksi ihan hyvältä. Johtunee siitä että se on jonkun muun kuin allekirjoittaneen tekemä. Itellä menee aina pieleen ton soittimen kanssa. Wouts ja sitten tulee jotain pulinan palinoita. Tekee tilaa kivasti, ovat kauempana. Tästä biisistä välittyy semmoinen todella letkeä ja kuuli fiilis. Sopisi soimaan terassille kun neidot juo jotain jäämurskadrinkkejä. (Hidastettuna)

Kommentti kappaleesta Kuuntele W.A.N.T. - Longing To Fly 19.02.2004

W.A.N.T. - Longing To Fly
Soundisto on hyvin hallussa. Perus pop-rumputtelu taustalla. Oho mikä kitara tuolta tilutti... Menee tosi kivasti laulumelodian kanssa yhteen tossa bridgen(?) kohalla. Laulajan ääni on hyvä. Vähän ehkä korkeimmilla nuoteilla on epävarmuutta. Hyvin vähän. Pikkusen ehkä pisti vastaan tuo Ziu Znau basso.. Hillitympikin olisi ehkä riittänyt? Kivoja sointukulkuja, joskaan yllätyksiä ei paljoa tule. Ja AAAARGH: feidaus tulee jotenkin väärässä kohden tai liian nopeasti tai jotain.. Missä kuuntelisin: taustamusiikkina esimerkiksi tiskaukselle tai kouluhommien tekemiselle.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kaurismaki - Vena amoris 03.02.2004

Kaurismaki - Vena amoris
Lähimmäs balladia se osui sillä hetkellä mielessäni. Vaikea on tuo genrehomma. Pitänee tästälähin laittaa aina että en tiedä oikeaa genreä... Ei sitä oikein viitsi arvatakaan, ettei vahingossa sitten suututa vaikkapa gangsta-rappareita... Non vaarallisia kun ne on niin pieniä ja pippurisia. Soundikikkailut on kai (?) vahinkoja, ja laulu vaan karkasi sinne jonnekin. Tosin, jos mikä kiusaannuttaa, on se ihan positiivista! Sitäpaitsi teen kaiken niinkuin ei pitäisi, eli työskentelen luurein. (Taisin juuri piirtää maalitaulun otsaani. Nyt pitäisi se päässä vielä selvitä läpi Hervannan.)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haava (ReMixit) - Pupu kattilaa Soimaa (Tylppä ReMix) 03.02.2004

Haava (ReMixit) - Pupu kattilaa Soimaa (Tylppä ReMix)
Jepha. Tämä kuulostaa siltä kuin olisi Haava remixannut elektrojäniksen biisin!!! Enemmän tilaa kuin originaaliversiossa, mikä ei ollenkaan huono asia. (Häh, onko tuolla piilossa muuten sama lonkse kuin siinä PPP-kappaleessa?!) Herättää juuri oikeanlaisen mielikuvan. Todella jees fiilikset. Kun ajattelee ihan tavallista jänistä tätä kappaletta kuunnellessa, niin tulee omituinen olo. Semmonen hullu joulujänis se on. Luolassaan rakentaa jotain ihme kellopeliä...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haava - 1. Paholaisen parjattu piano 30.01.2004

Haava - 1. Paholaisen parjattu piano
Omassa sarjassaan erittän riuskan oloinen painija. Pianon kavereiksi valitut äänistöt (se kilkutin joka lonksui juuri sopivasti) ja se äärettömän hieno raapiva ääni (paperin repeäminenkö?) sopivat ilmeeseen oikein hyvin. Jos niitä olisi ollut enemmän, olisi niiltä lähtenyt se voima mikä niillä nyt oli. Lisäplussa aivan finaalissa lyödyistä duurisoinnuista! Maustoivat hienosti riitelevien mollien kohtalokkuutta.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Walls Of Vanity - Earth 15.04.2004

Walls Of Vanity - Earth
Kitarasoundi vaatisi vähän töitä.. Omituisen voimaton toi alkuriffi? Laulajalla tuntuu olevan ihan hyvä ääni tämäntapaiseen musaan. Englannin lausuminen on pikkaisen alkeellista vielä. Petraamisen paikka. Eri elementtien upotus yhtenäiseksi kokonaisuudeksi ei ole oikein onnistunut tässä mielestäni. No tämä 1:23-> lähtevä kitara toimiikin sitten jo Huomattavasti Paremmin! Pianoon olisin itse laittanut hillittömän paljon enemmän reverbiä. Kertosäkeet oli kyllä biisin parasta antia, muuten tämä jäi omituisen ontoksi? Mikähän siinä nyt sitten oikein oli syynä? Tjaa-pitääpä kuunnella toiseen kertaan. Kaiken päällä on omituinen yleiskaiku. Ehkä sitä pitäisi vähän hillitä, kertosäkeissä se peittyy suuren kitaraston alle. Ehkäpä tota peruskitaraakin pitäis vähän levittää stereoon? Kertsin melodia on onnistunut!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele DiversAeon - Disclamation 19.02.2004

DiversAeon - Disclamation
Tämähän on tämmöinen fiilistely-biisi. Vähän hämäsi tuo industrial - genre kun olen aina kuvitellut että se on kaikki semmosta älytöntä pauketta ja räiskettä. Odottelin vain että milloin tämä biisi lähtee käyntiin... 1:10 paikkeilla kun mukaan tulee vokaalia ja muuta, meno tiukentuu hetkeksi. Vaan nyt tajuankin että tavoitteena on kenties ollut sellainen jatkuvajännitteinen kappale. Nuo korkeat string-jutskat(?) ehkä hieman hajottaa sitä, ois voinu olla tiukempaakin tuo nykyisellään aika pehmeä pohjajumputus. Vähän jäi ikäänkuin kesken, pitänee kuunnella toiseen kertaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Beaner - Edward III 25.02.2004

Beaner - Edward III
Mukavan pehmeä rumpusoundi. Iskevä säe. Ja tuo bridgen? (B-osa) päällä tiluttava leadi on kans iskevän kuuloinen. Tästä tulee semmoinen laiska fiilis. (Nyt sen keksin: Dandy Warhols, se kaiversi päätä.) Mitenkähän saisitte säilytettyä tuon laiskan fiilarin mutta hiukan särmättyä yleisvaikutelmaa? En tiedä. Vaan kuulen lupaavaa materiaalia tässä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Deapre - Pizza Bleeds Red Fat (new version) 24.05.2005

Deapre - Pizza Bleeds Red Fat (new version)
Jumanlauta. Huomasin tämän uuden mikseirn myötä että olen antanut arvosanaksi (luultavasti rullahiiren takia) nelosen. Se ei todellakaan ole ollut tarkoitukseni. Uudelleen kuunneltuani laitan samoin perustein arvosanaksi kasin ja pyydän anteeksi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Deapre - Pizza Bleeds Red Fat (new version) 20.02.2004

Deapre - Pizza Bleeds Red Fat (new version)
Jep, kyllä ittekin tykkäsin enemmän siitä vanhasta versiosta, tätä vaivaa tunkkaisuus. Ja ARMOTON MENO!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Deapre - Kicksled 20.02.2004

Deapre - Kicksled
Jeesus sentään. Menee nopeammin kuin Häkkisen Mika. Ja pitää kovempaa meteliä kuin sen ajopeli. Ja minun korvaani mukavampaakin vielä. Grindcore, eh? Tästäpä tulee suosikkigenreni tästälähtien.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haava - 8. Antakaa sydämmettömänkin levätä 30.01.2004

Haava - 8. Antakaa sydämmettömänkin levätä
Jumpe! Kyllä osaat asiasi! Se feedback-nosto biisin keskivaiheilla oli ihan pirun hieno! Muuten ehkä, kuten tuon P.P.P -kappaleenkin kohdalla, biisin pituus hipoi sietokyvyn rajaa... Kylläpä tämän silti läpi jaksoi kuunnella. Biisin lopetus oli sopivan ironinen. (Vai sarkastinen? Hitto kun niiden eroa ei tiedä.) Tunnelma kyllä 'lätsähti', mutta minusta se sopi hyvin. Liian vakavaksi vetäminen olisi laskenut biisin arvoa minun silmässä. Täytyy sanoa että helpotti kun biisi loppui. Vaikka se oli hyvä biisi. Silloinhan tämän täytyy olla aika penteleen hyvä!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haava - 8. Antakaa sydämmettömänkin levätä 30.01.2004

Haava - 8. Antakaa sydämmettömänkin levätä
Jumpe! Kyllä osaat asiasi! Se feedback-nosto biisin keskivaiheilla oli ihan pirun hieno! Muuten ehkä, kuten tuon P.P.P -kappaleenkin kohdalla, biisin pituus hipoi sietokyvyn rajaa... Kylläpä tämän silti läpi jaksoi kuunnella. Biisin lopetus oli sopivan ironinen. (Vai sarkastinen? Hitto kun niiden eroa ei tiedä.) Tunnelma kyllä 'lätsähti', mutta minusta se sopi hyvin. Liian vakavaksi vetäminen olisi laskenut biisin arvoa minun silmässä. Täytyy sanoa että helpotti kun biisi loppui. Vaikka se oli hyvä biisi. Silloinhan tämän täytyy olla aika penteleen hyvä!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Uusi Limator - Teknologia 13.04.2004

Uusi Limator - Teknologia
Siis fiddu siis tarkoitin että kasi, annoin muka viitosen??
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Uusi Limator - Teknologia 13.04.2004

Uusi Limator - Teknologia
Juma Lauta! Helvetin tyylikkään kuuloiset industrial-soundit. Ja perkele kun laulaja tykittää. Ei ole totta. Miksi olen siirtänyt perinpohjaisen kuuntelun näin kauas. Mikäs tästä nyt tulee mieleen.. siis.. tuotuo Itä-Saksa. Hiljaisempien kohtien sanoista en saanut selvää. No sainko sitten kovempien kohtien? Osittain, mutta niissä se ei häirinnyt, kun meno oli niin hillitön. Ehkä pikkaisen soundien yläpää sotkeutuu, siellä tuntuu olevan aika paljon tavaraa. Kitaroiden kaiut on ehkä "hieman" ylimitoitettu, mutta kyseessä lienee ennemminkin taiteellinen ratkaisu kuin varsinainen moka.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Uusi Limator - Tuttavallisuus 13.04.2004

Uusi Limator - Tuttavallisuus
Rummut kuulostaa vähän 'ohuilta'? Sanoista ei kyllä saa selvää, ainakaan näillä minun nappikuulokkeilla. Noi stereokuvaa muuttavat efektit on ihan hienoja. Kertsi laajenee kivasti verrattuna säkeeseen. Jotain omituista tässä miksauspuolessa kuitenkin on: Tuntuu että biisistä häviää ilmat kokonaan kun tavaraa tulee lisää. Laulaja ylittää itsensä: aivan omaperäinen tulkinta. Luulin että tässä sitä nyt sitten herkistellään sulkijalihas umpeen puristettuna, mutta eihän siinä niin sitten käynytkään. Kylläpä painoin oikean bändin faninappia. B-osan akustisen kitaran jammailut on todella maukkaita, tulee jamittelufiilis. Ohoh! Vai onko tuolla toisessa B-osassa piano? Ei se voi olla, sen täytyy olla akustinen kitara..? Jos se oli piano, niin sitä olisi voinut kuulua enemmänkin. Tunnelma kasvaa, mutta tuo lopetus oli vähän omituinen. Siis se tiputus hitailuun... Siltikin, aika mahtava kokonaisuus.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Uusi Limator - Palokärki 13.04.2004

Uusi Limator - Palokärki
Kitara epävireessä. Vai korvaniko? Rumpusoundit kovin tuhnuisen kuuloiset.. Alkukiljaisu mahtava. Tiivistää mielestäni tämän bändin olemuksen aika hyvin. Tässä tulkinnassa laulaja ei ihan kyllä yllä tuon Tuttavallisuuden tasolle. Vaikka loppupuolella tulee jo melko tiukkaa tulkintaa. Phaser-efektoitu kitara sopii tähän biisiin kuin nyrkki naamaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Uusi Limator - SIE 13.04.2004

Uusi Limator - SIE
Säkeestä tulee mieleen eräskin jänisasussa silloin tällöin hyppelehtivä kansantaiteilija. Soundeista tulee mieleen se että voi kammo. Kehitystä vuodesta -93 on soundipuolella tapahtunut.. muuta ei voi sanoa. Toivoisinpa tämänkin kuulevani uutena toteutuksena!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Uusi Limator - Jumala On Naamarini 13.04.2004

Uusi Limator - Jumala On Naamarini
On ilmeisesti aika eri aikoihin tehty nämä nauhoitukset..? Kovin eri kuuloista tavaraa. Tämä lähentelee sitä fiilistä mikä tuli Teknologia-biisistä. Riffi on yksinkertainen ja ihan toimiva. Rumputtelu hieman hakee joissain kohdin, vaikka varsinkin virvelisoundista tykkäsin kovinkin. Synkkä, bassovoittoinen yleissoundi, mikä tuo oman lisänsä tähän kipaleeseen. Menee tosin melkeinpä yli jo joissain kohdin. Kuten Tuttavallisuus-kipaleessa; alapää kaipaisi hieman ilmaa. (Mikä loistava ilmaisu) Laulu kertosäkeissä tuntuu olevan hieman irrallaan muista elementeistä, joko kaikua on liikaa tai sitten sitä on liian vähän tai jotain... en oikein osaa tarkemmin sanoa. Piru vieköön: laulajalla on mahtava karjuntaääni! Tässäkin kuulee biisin alkupuolelta läpi melkoista radiopuhelin-vaikuttuneisuutta.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Uusi Limator - Jack Stuhl 13.04.2004

Uusi Limator - Jack Stuhl
Jaahas, on perjantai, ja bändikämpällä pidetään hauskaa. Vaan onpahan kyllä aika mahtavat jamit! Menee kuin mikä. Sounditkin on aika mukavaiset, mitä nyt vähän selkeyttä kitaraan kaipaisin, ja bassosta ottaisin pykälän verran matalia taajuuksia pois. Sikaröhkyt oli hauskoja. Ja oliko siellä joku hiton harakkakin? Osia tuntuu olevan useampaakin kappaletta varten. Kerran kuuneltuani luulin että tämä biisi kesti jotain neljä minuuttia!! Vain puolet oli käytetty. Todella psykedeelistä menoa..

Kommentti kappaleesta Kuuntele Uusi Limator - Sadonkorjuun Aika 13.04.2004

Uusi Limator - Sadonkorjuun Aika
Aikas jyhkeää! Kitarasoundi jää ehkä hieman ontoksi, lisää massaa siihen ylemmille keskitaajuusalueille olisi ehkä tehnyt ihan gutaa, saisi selvää noista riffeistäkin paremmin. Laulu jää säkeessä vähän taakse/irralleen, reverbiä on jotenkin omituisesti käytetty. Paitsi kertsissä: helvetin hyvä! Ja edelleen. Kiljukoon laulajanne aina ja ikuisesti. Sillä on siihen enemmän kuin loistavat edellytykset. Tykkäsin 6/4- leikittelyosasta. Ja tuplabasaroinnista. Vaikuttava teos. Kannattaa kuunnella useampaankin kertaan!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Uusi Limator - Betonisilmä 13.04.2004

Uusi Limator - Betonisilmä
Wou, nyt on joku Jamaha viritetty antamaan noi rumpusoundit. Jos tavoitteena oli aidon kuuloiset rummut niin... ei ihan kympin suoritus. :) Mutta potkii silti aika lujasti. Asiaa lyödään kuulijan kalloon sellaisella räiskeellä että tuntuu munissa asti. Toimiva perusriffi, ja tarkoitukseen sopivat jyhkeät soundit. Ja jeps: ZZ-top soolot. Kyllä. Tätähän käytettiin myös CMX:n pyörivät sähkökoneet-kippaleessa, jossa ei kyllä ollut näin rankka tunnelma missään vaiheessa. Hassu kontrasti. Eihehh: Tuo lopun härötys on ihan helemi!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haava - 3. Turhautuneiden tunteiden tehdas 30.01.2004

Haava - 3. Turhautuneiden tunteiden tehdas
Hieno. Jos tuo Pärisevä/Pörisevä elementti ei ollut viivotin, jota turhautunut toimistotyöntekijä räpsyttää painostavan mitääntekemättömyyden taustaksi niin... sitten sen kyllä olisi pitänyt olla. Pitkä mutta piinaava.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haava - 2. Jäähyväiset kuolleelle kivelle 30.01.2004

Haava - 2. Jäähyväiset kuolleelle kivelle
Humalauta! Kymppi. Tässä lååtissa oli juuri tarpeeksi elementtejä koko keston ajaksi. (Millä jeevatilla sie niitä ääniä oikein synnytät ja vangihet?!) Aloitin kuuntelukierroksen tuosta PPPiano-teoksesta, mutta tämä kyllä vie tähänastisista voiton. Kade ja voivotus päälle; *itun *irtuoosi!!!! :)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haava - 5. Messu sieluttoman muistolle 30.01.2004

Haava - 5. Messu sieluttoman muistolle
Flangeri vai phaseri? Sitä sopii kysyä. Tyhjä vai täysi? Sitä sopii kysyä. Hitti vai huti? Sitä sopii kysyä. Huippukohdat 2:54 3:54 (!!) Liekö suunniteltua? Mutta siis noissa kohdissa biisi ikäänkuin 'haukkasi happea'. Mikä olikin tarpeen, koska tämän kappaleen (5. Haavauma peräjälkeen) kohdalla alkaa olla jo melkein häiritsevää tuo yleinen tunkkaisuus. Pitäisi kenties pitää vähän breikkiä tämän artistin tuotannosta, että saisi taas korvat puhtaaksi. Jep. Kuuntelisi välillä vaikka 30 sekuntia DJ Bobon Chihuahuaa. Shokkiterapiaa. Sitten takaisin Haavaa ronklaamaan!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haava (ReMixit) - Siperia (Industrial-Trash ReMix) 03.02.2004

Haava (ReMixit) - Siperia (Industrial-Trash ReMix)
Hyvin kaivettu esiin olennaiset kappaleesta, ja eroteltu ne omiin lokeroihin. Vokaalit vähän jänniä... Ja tulee kumman eteen. Kolmas 'Siperia' ja 'Opetta(a)' -sanat palkitsevat sen että ensimmäiset 2 ei tee vaikutusta. Originaalibiisipohjan master-särö ei ainakaan näillä minun napeilla tee toivottua vaikutusta. Tulee mieleen enemmän haava-taideteos kuin elektrojänis-biisi. Johtuu kait noista vokaaleista, jotka todellakin aika jännästi jätetty pintaan...?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haava - 4. Ylettömän laupeuden luostari 30.01.2004

Haava - 4. Ylettömän laupeuden luostari
Junalonksutus kiva, parasta tässä biisiissä mielestäni se kurlaileva melodinen tekijä joissain kohdin. Kappaleessa on allekirjoittaneen mielestä enemmän yläpäätä kuin alapäätä, kahdessa mielessä. Se lopun kirliaunskautus teki samanlaisen vaikutelman kuin sydämettömän "höh?"-toteamukseen päättyvä hyniäminen. Muta sis tykäsin kylä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haava - 6. Teljetty korvien väliin 30.01.2004

Haava - 6. Teljetty korvien väliin
Triitsrääääääk---kkkpuuuuh-ZÄPpshhhh. Lähes iskelmäkappaleen mittaan ahdettu tuotos, joka sisältää roimasti enemmän dynamiikkaa kuin uudemmat teokset. Kenties johtuen yleisistä fiiliksistä tai sitten (todella lauskuista) äänentoistosysteemeistäni pidin tähän nimenomaiseen paikkaan viilletystä haavasta enemmän kuin uudemmista. Jälkeenpäin tuumittuna hyvä vaihtoehto kuunnella tähän suuntaan nämä. ... kasi vai ysi ... Kyllä tämä ysin arvoinen mielestäni on.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haava (ReMixit) - LOGO LEHMÄ (AcidJazz ReMix) 03.02.2004

Haava (ReMixit) - LOGO LEHMÄ (AcidJazz ReMix)
JUMA! Kymppi mikä kymppi. Tälle biisille oli tehty juuri se, mitä originaali tarvitsee astuessaan klassikkojen taivaaseen. (Kyllä Elvistä ihmetyttää kun tämä otus horjuu sisään.) Perhana. Tähän tulkintaan tarvitaan ihmistä jolla on Näkemys!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Deapre - Pizza Bleeds Red Fat 20.02.2004

Deapre - Pizza Bleeds Red Fat
PERSE! Kylläpä on makoisaa. Painoin faninappia jo aiemmin, mutta vasta nyt pääsen kehumaan näitä tuotoksia ihan urakalla. Se tilusoolo on kyllä koko biisin paras pätkä. TukuTukuTukuTukuTukuTuku....KRÄSH! WuääÄÄÄÄgh!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Elektrojänis - Ympyrän kulmat 03.02.2004

Elektrojänis - Ympyrän kulmat
Huh. En ole elektronisen musiikin ylin ystävä. Siksipä numeronanto jääköön. Parasta tässä biisissä oli minun mielestäni tuo alun vocoder(?) yllätys, joka nosti pulssia aika tavalla kun oli luurit päässä. Vaan ei löytynyt ympyrästä kulmia kyllä. . . !. . = siis ?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Deapre - #1 20.02.2004

Deapre - #1
Ei.. saatanan.. Ittu. Kyllähän se on näin että tämän pitäisi olla sitä mitä radio "NRJ"-soittaa. Niistä sen soittolistoilla olevista kipaleista ei koko toimintakauden ajalta löydy murto-osaakaan tämän biisin NRJ:stä. Ai niin, ja sanoista ei saanut selvää. [hassu hymynaama tähän]
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kongo - Sinun Ikkuna 15.04.2004

Kongo - Sinun Ikkuna
Lupaavasti lähtee. Ihan fiilis tilkuttelu. Laulajalla vähän omituinen kähinä-tulkinta. Vai onko käytetty jotain ihme efektiä? Nuottihan pysyy kyllä aivan oikein, ja kaiken kaikkiaan tuosta tuleekiin lähinnä semmoinen hyvällä tavalla persoonallinen vaikutelma. Kitarasoundit ovat minun makuuni joko liian räkäiset tai sitten liian vähän. Nyt ne on semmoista keskivälimaastoa. Rumpujen olisin antanut nousta enemmänkin esiin, ne oli saatu kuulostamaan minun korvaan aika pirun hyviltä.Mukavan pehmoiset, varsinkin virveli säväytti. Biisinä ei kyllä ihan ensikuulemalta jää soimaan päähän.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Elektrojänis - LOGO LEHMÄ 03.02.2004

Elektrojänis - LOGO LEHMÄ
.. huh ... Kuvittelin olevani hississä. Mutta yllätys olikin melkoinen kun hissin tullessa oikeaan kerrokseen ei kuulunutkaan että pling. vaan.... niin kuuntelepa itse. Ja mieti millä osastolla ollaan. Minä. En. Tiedä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele viili - mlaeh 25.02.2004

viili - mlaeh
Vai tämmöinenkin genre kuin Dream on olemassa? Mitähän täältä nyt.. Unista kyllä. Ei painajaista laisinkaan. Untuvaista. Siniaalto-jammailua. 2 min paikkeilla alkava plopseperkussio viihdyttää. Aika prinsessa-musaa tämä. Ja vaahtokarkkeja. Mutta ei poneja, ellei niidenkin kaviot ole jossain maailman paksuissa pinkeissä villasukissa. Kiva-söpö.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Deapre - As i Sit Down 20.02.2004

Deapre - As i Sit Down
Oho. Mikähän mankka-venäjä-kompressori tässä on ollut? Hitsin hyvältä kuulostaa. Varsinkin tykkäsin loppupuolen yllättävästä, lähes perushumpan tempoon tipahtaneesta 'fiilistely'osasta. Tosin, hieman popimpihan tämä on kuin muut kuulemani.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Trees - pax in the w 19.02.2004

Trees - pax in the w
Jaahas. Nyt selviää että mitä on IDM. Tulee mieleen myöskin Elektrojäniksen biisi "Pupu kattilaa soimaa" Johtunee noista kellopeleistä. Ja BJÖRKin vespertine-levy! Kivoja pikku luikauksia tuolla taustalla. Ja tuo säksättely toimii hienosti. On minimalistinen tämä. Hauskan kevyt fiilis. Ja onkohan tässä kommenttiringissä joku bugi kun edellinenkin kappale loppui -naks- kesken? Vai liekö mikseri ylikuormitettu.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Deapre - Mätäpaska 20.02.2004

Deapre - Mätäpaska
Mätäpaska? Kammottava varmaan. (Pahkasian Peräsmiehen kissalla oli muuten teoria jonka mukaan ruoka muuttuu pahanhajuiseksi matkallaan läpi ihmiskehon. Sitten se hullu söi oman paskansa. Tämä voisi nyt olla se mitä sieltä tuli ulos.) Vaan tosiaan, kuulee vanhemmaksi tämän. Vähän puhelintyyppisesti on rypistyneet tästä äänet. Tiukkaa silti.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Elektrojänis - Rock'n'Cheese (EJ Buzz demo) 03.02.2004

Elektrojänis - Rock'n'Cheese (EJ Buzz demo)
Jee! Jee! JEE! Kyllä minä tätä ravintolassa twistaisin! Mutta niissä on tullut kyllä twistattua jopa pizzamainoksia. Tuli semmoinen olo että on murrosiässä kotona pelaamassa Atari ST:llä ja naapuri tulee näyttämään että kuule tästä Amigasta lähtee paljon paremmat äänet. (Niin. Minulla ei ollut Amigaa. Ja naapurilla oli.) Että ihan yleispositiiviset silleen nostalgiamielessä ja jälkeenpäin ajateltuna.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Orgy Operator - Kova peräsuoli 26.02.2004

Orgy Operator - Kova peräsuoli
Olihan päiske. Lopussa alko pelottaa niin helvetisti että oli pakko tarttua volumepotikkaan.

Sivu: 1 2