Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Buzz -kitaravahvistinmallinnos

Hiiohoi.

Leikin joskus kesäkuun aikaan buzzilla ja totesin että on hyvä tehdä sillä kitaravahvistinmallinnos. Sitten unohdin koko asian kunnes muutama viikko sitten palasin aiheen pariin. Nyt olen onnistunut jo viäntämään ja kiäntämään nuppeja sillä tuloksella että mallinnos on a)kertaalleen jo korruptointunut (vitun PitchWizard) ja b)korjattu vuodattaen tuntikaupalla kylmää hikeä ja hokien että "nyt se meni se kaikki työ hukkaan" sekä c)saatettu alpha-vaiheeseen.

Suuri kiitos Elektrojänikselle, joka lainasi minulle kuivana purkitettua kitaransoittelua testausta varten.


Buzz-härpäke jota myös "Kamp":iksi haukutaan, sisältää nykyisessä beta(?)vaiheessaan "Globaalin" säätölaitteen PeerCtrl -vempeleellä toteutettuna. Vehkeessä on nupit seuraavien hommien säätämiseksi:

-Drive: sisääntulevan signaalin vahvistaminen ja saturaatio järkyttäviin mittoihin saakka
-Bass, Mid, ja Treble: aika ittestäänselvää.
-Presence: nojaa. en juurikaan tiedä mitä OIKEA presence tekee. tämä korostaa joko ylä tai alapäätä jonnin verran.
-Master: lopputuleman äänenvoimakkuus

lisäksi mukana jonkinlainen "Cabinet simulator". Koska en tiedä tämänkään oikeasta toteuttamismetodista hölkäsen pöläystä, niin tämä on toteutettu equttamalla signaalia ja syöttämällä originaalin rinnalle jonkun verran tavaraa kahdesta Phaserista jotka vielä jostain mystisestä syystä kulkevat interpolaation läpi. PeerCtrl-vehkeellä voi sitten säätää niiden kahden phaserin vaihetta sekä eq:n peak-korostuksen taajuutta ja voimakkuutta (peak/notch).


Signaalin vahvistaminen ja saturaatio tehdään kolmessa vaiheessa equtellen ennen, välissä ja jälkeen aika raskaalla kädellä. Lisäksi heti kärkeen on isketty sellainen 'puncher'-jutun tynkä (ld transient-vehje), jonka pitäisi korostaa esimerkiksi Palm mute -rynkyttelyä. Signaali vahvistetaan loppuviimeksi mukavalle tasolle, sitten vielä kompressoidaan ja limitoidaan nottei tule piikkejä masteriin saakka. Ketjun lopussa on vielä pari visualisaatio-efektiä, joilla olen tsekkaillut miltä signaali näyttää oskillaattorissa ja taajuusvastekäyränä. (Taidanpa ottaa ne pois, ettei tule mitään tarvetta ladata lisä .dll -vehkeitä mistään, kunhan buzzin peruskamat on olemassa.) Ai niin, ja on siinä muuten loppupäässä myöskin Sonic Verb. Pitäähän sen tilankin nyt vähän soida.

Referensseinä olen käyttänyt lähinnä simulanalogin JCM900(?) -VST -efektiä sekä Cortex(?) -paketin OldCab -kaappisimulaatiota.

Vehje syö VARMASTI ihan saatanasti tehoja. Itselläni on käytössä integroitu äänikortti, puoli gigaa muistia ja 2,6Ghz Pentium IV -prossu. Livenä en ole tätä värkkiä vielä testannut. Sen sijaan äänilähteenä toimii tätä nykyä Matilde tracker. Tällä konfiguraatiolla ei ongelmia ole vielä suuremmassa määrin ilmennyt, tosin läppärini prossun tehonkulutukseen adaptoituva tuuletin käy maksimilla koko ajan.

Tulikin muuten mieleeni että jostain kumman syystä olen laittanut stereona sen trackerin ja aika monet efekteistä kanssa. Stupid, stupid kaurismaki. Pitää optimoida kun kerkiää.



http://koti.mbnet.fi/samppaha/temp/KampAlpha2.bmw



WouldBeNiceToDo:

-tarpeettomat stereot monoksi
-PeerCtrl-jutun siistiminen, se on nyt vähän levällään
-Lisää säätöjä eri vaiheen equtuksille
-oisi myös kiva jos olisi mahdollisuus presettien tekoon (esim PeerState -vehkeellä?)
-kiva jos olisi valmiina jotain stompboxeja vielä ennen sitä vahvistinta
-voisi jotenkin testata miten vehje toimii livenä, nyt siihen ei oo mahixia
-kaappisimulaatiota voisi vähän koettaa järkeistää nykyisen arvailun sijaan
-myös se signaalin vahvistus menee nyt vähän niinkuin fiiliksellä, sitäkin saattaisi tieteellistää
-pitäisi hioa se lopun vahvistus-kompressointi-limitointiosuus, se tuntuu joskus pumppaavan ja klippaavan
- ynnä muuta.

Kirjoitettu Friday 30.12.2005

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: