Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Kvantti

Miks kuukaudet puuttuu tost listast mis voi muokata näit merkintöjä? On vaan loka-, marras- ja joulukuu!

Fysiikanopinnoissani on taas menossa mielenkiintoinen vaihe. Tuli taas esille se seikka, että kvanttifysiikan perusteella, jos ihminen juoksee seinää päin niin on mahdollista, että hän menee läpi. Biologit varmaankin sanoisivat, että ei ainakaan elävänä. Kuitenkin tämä on hyvinkin mielenkiintoinen seikka. Seinä ei nimittäin ole äärettömän korkea potentiaali kuten fysiikassa on tapana sanoa, joten on olemassa jottolukujakin pienempi todennäköisyys läpäisylle. Siis siten että seinä pysyy ehjänä.

Fysiikan luennot ovat hyvinkin tylsiä, joten aina, kun tulee viittaus todellisuuteen niin ajatukset jäävät laukkaamaan sen asian ympärille. Mietinkin elokuvan One innoittamana, että jos on ääretön määrä universumeja ja tuo todennököisyys on kuitenkin jokin luku, vaikkakin hyvin pieni, niin silloin jonkin maailman minä on kulkenut suutuspäissään seinän läpi ja ollut sen jälkeen ihan hoomoilasena. Mietin sitten, että jos asia menisikin niin että jokainen minusta juoksisi seinää päin niin joku pääsisi läpi ja muut kuolisivat. Sille kappaleelle minua joka selviäisi läpi, asia olisi mainio. Sitten rupesin miettimään moraalin kannalta, että kuinka monen seinän läpi juoksisin, jos tietäisin, että aina miljardeja ihmisiä toisissa todellisuuksissa kuolisi siihen. Jännittävää.

Mietitäänpäs hetki vielä sitä kuinka vähän atomeissa on oikeastaan mitään. Jos verrataan ydintä Aurinkoon ja elektronia Maapalloon niin johan se on selvää, että siihen väliin mahtuu pyörimään kaksi muuta kappaletta (Merkurius ja Venus), jotka eivät törmää mihinkään. Näin ollen loogisesti pääteltynä materia voi mennä toisen läpi, koska siellä on kuitenkin niin paljon tyhjää välissä. Mahdollisestihan maailmankaikkeus on ollut todella pieni aluksi ja silloin siellä ei ole ollut tätä tyhjyyttä.

Kaikkeen vaikuttaa kuitekin vetovoimat, jotka haittaavat tätä ajatusmalliani. Mikä puuttuu listasta: Heikko ydinvoima, vahva ydinvoima, painovoima ja ?

Kirjoitettu Saturday 26.03.2005

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: