Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja Brittiläinen vai amerikkalainen rock?


Pastori
Henkinen tuki
7422 viestiä
Luottokäyttäjä

#1 kirjoitettu 02.09.2005 20:18

Jos ihan tuonne 60-70 -lukujen taitteeseen mennään, niin kyllä tuo Englanti taitaa meikäläisestä ottaa selätysvoiton. Beatles, Rolling Stones, The Who. Toisaalta jenkeistä tuli yksi suurimmista, ellei suurin: The Doors. Ja paljon muutakin hyvää. Hendrix, Joplin... Paha on lähteä vertaamaan, mutta kyllä se sen aikainen brittisoundi viehättää kovin.

Nykypäivänä jenkit sitten peseekin britit joka taholla. Kyllä kaikki omaa korvaani miellyttävä kama tulee jenkeistä. Minkäpä sille sitten mahtaa. Tuntuu ettei brittein saarelta tahdo tulla oikein mitään mielenkiintoista. Se brittien juttu nykypäivänä taitaa olla enemmän tuolla klubipuolella...

^ Vastaa Lainaa


tammina
1230 viestiä

#2 kirjoitettu 02.09.2005 22:34

Kyllä se on se paskaveteen hukkuva suuri ja kaunis..
The United States of America!

Briteistä ei tuu muuta hyvää kuin:
Black Sabbath, Motörhead, David Bowie, Depeche Mode, Anathema,
Annie Lennox, Skunk Anansie..

Mut silti.

^ Vastaa Lainaa


Lapsi_ajassa
2467 viestiä

#3 kirjoitettu 02.09.2005 22:50

Brittirock. ks. kuningas_purppuran vastaus.

^ Vastaa Lainaa


atheos
Virallinen
Mac-mies
2648 viestiä
Luottokäyttäjä

#4 kirjoitettu 03.09.2005 00:08

Briteistä ei kyllä ole oikein Iron Maidenin jälkeen tullut mitään mielenkiintoista, siitä eteenpäin kyllä jenkit ovat ottaneet niskalenkin. Oasis nyt ehkä jossain määrin mutta eipä sekään yksinään pelasta paljoa.

Toki mainitut Hendrix ja Joplin ovat myös kovia mutta briteistä tuli siihen maailmanaikaan enemmän hyvää. Nykyään tosiaan toisinpäin.

^ Vastaa Lainaa


passe
919 viestiä

#5 kirjoitettu 03.09.2005 00:43

Jos nyt näin rajusti aletaan yleistämään, niin ehdottomasti jenkkirock! Briteistä kun tulee niin pirusti sitä täysin seniiliä liukuhihnarokin rämpyttäjää. Alkaa jo epäilyttämään onko niillä briteillä enää kyrpää ollenkaan.

^ Vastaa Lainaa


Lokki Joonatan

#6 kirjoitettu 03.09.2005 02:38

Brittiläinen, amerikkalainen tai ihan Suomi-rock- joka saralta löytyy varmaan oma juttunsa jokaiselle, näin ainakin minun kohdalla. Brittivinkujat ei kiinnosta eikä myöskään stetsonmeininki, silti kummaltakin puolen kalapaikkaa löytyy juttuja. Riteistä on tullut aikanaan megabändit mutta nyt kiinnostavampaa kamaa tulee jenkeistä.

Onko Coldplay britti? Siinä on niin vitun viisas bändi että keksi julkaista uuden levyn vielä suosionsa jatkuessa- ei innosta koko bändi. Green Day maistuu taas hyvin, samasta kehdosta ponnistaa kuitenkin myös tusina paskoja teinibändejä (ei kelepoo).

Iron Maiden, Sex Pistols, Clash ja Beatles: kumarrus. Näistä huolimatta vaaka kallistuu amerikan hyväksi, eikä Kanadakaan muuten ole huono maa.

^ Vastaa Lainaa


Aissi-
166 viestiä

#7 kirjoitettu 03.09.2005 12:19

Jenkki,jos FooFighters luokitellaan rokiksi.

^ Vastaa Lainaa


dasx

#8 kirjoitettu 03.09.2005 20:40

Molemmista maista tulee helvetisti sontaa ja jonkin verran hyvää kamaa. Jenkeistä on tullut mm. The Mothers, Velvet Undeground, Stooges, MC5, The Doors, Captain Beefheart & His Magic Band, Ramones, Sonic Youth, Pixies, Slayer, Metallica, Mr Bungle, Faith No More, Fantômas,... ja Briteistä taasen The Beatles, The Who, Rolling Stones, Pink Floyd, Led Zeppelin, Black Sabbath, Nick Drake, Deep Purple, Motörhead, The Clash, Joy Division, Depeche Mode, Iron Maiden, Radiohead,...

Listat on helvetin pitkiä ja lisää vois keksiä vaikka kuinka paljon. Vuosikymmenien kuluessa paikkansa musiikin historiassa ansainneita bändejä on mun mielestä tullu molemmista maista kutakuinkin yhtä paljon.

^ Vastaa Lainaa


gairhir
60 viestiä

#9 kirjoitettu 05.09.2005 09:02

Kyl täytyy sanoo et jos otetaan Stoner bändit kokonaan pois laskuista niin molemmista tulee nykyään semmosta huttua ettei toista. Amerikan "Freedom" Yhdysvallat on täynnä näitä TeenageHuttuPopRock bändejä joiden päämääränä on saada teiniritsat märiksi pikkuhousuistaan ennemmin kuin yrittää edes tehä musiikkia. Briteisssä on taas ollut ongelmana se että saarivaltiosta ei tunnu löytyvän laulajia mitkä osais laulaa ja muutenkin musiikin taso on mitä on. Radiohead on loistava mutta siihen taitaa jäädä nämä vielä hengittävät bändit. Toi kerran mainittu Coldplay on ihan mysteeri mulle. Mistä se tuli? Mitä hienoa siinä on? Kuinka paljon voi vaan kopioida toisia bändejä että tyhmä suuriyleisö tajuaa sen jne...jne...

Mä tässä nyt yritän löytää jotain hyviä nykybändejä noista maista jos todellakin lasketaan noi stonerit pois koska hyviä bändejä siitä genrestä toki tulee ja siinä voittaa kyllä U.S.A.

Ei vittu aivot lyö nyt tyhjää onhan nyt maanantai aamu elikkä taidan jättää tämän siihen että U.S.A voitti.

^ Vastaa Lainaa


Sandman
2360 viestiä

#10 kirjoitettu 05.09.2005 10:59

Kyllä se aika selkeesti jenkkilään kallistuu.

Usa: Metallica, Megadeth, Guns N´´Roses, Slayer, Faith No More...
Britit: Iron Maiden, Balck sabbath, Deep purple, mötörhead, Led zeppelin...

Ainii... jenkkiläs oli myös itse kuningaskin. Elvis Presley

^ Vastaa Lainaa


ivalo

#11 kirjoitettu 05.09.2005 11:42

Kyllä se britteihin päin kallistuu.

Jenkkirokki on nykyään sellaista pöhöttynyttä ProTools-settiä että hirvittää. Brittibändit sentään kuulostaa enemmän "luonnollisilta" ja mielikuvitusta on edes himpun verran enemmän.

Toki jenkeistä jotain hyvää tulee kuten vaikka Queens of the stone age ja Foo Fighterssillakin on jotain hyviä biisejä.

Ja tämä oli tietenkin vain minun mielipide. Jokainen tykkää mistä haluaa.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#12 kirjoitettu 08.09.2005 04:42

capturedi kirjoitti:

Mutta kumpi iskee sinuun paremmin? Kerro myös mille vuosikymmenille mielipiteesi pohjautuu.


Britit iskevät paremmin. Mielipide pohjaa kaikille vuosikymmenille aina 60-luvusta lähtien. 60-70 luvulla suuri syy tähän eroon on lienee pääteputkissa. Brittiputket vain kuullostvat paremmilta. Nykyrokissa taas jenkkisaundi ärsyttää tuotatoteknisitä syistä... ja onhan siellä vieläkin enemmän MESA:t käytössä.

Jimi Hendrix on tietysti sitten se poikkeus, joka ansaitsee mainninnan amerikasta kaikkien 60-70 luvun vaihteen jenkkilästen kellari psykedelian bändien ohella.

^ Vastaa Lainaa


jakeriver
1572 viestiä

#13 kirjoitettu 08.09.2005 06:22

Britti-rock, jos näistä kahdesta on pakko valita autiolle saarelle musaa. Ameriiikkalaaanen rokki ei oikein nappaa tusinarokbändi-kulttuurinsa takia. Ja briteissä ne vaan osaa tehdä hyvän kuulosta, täyteläistä, loistosti tuotettua musiikkia.

^ Vastaa Lainaa


Verenn

#14 kirjoitettu 08.09.2005 07:34

Kummastakin maasta tulee loistavaa parhautta ja pahinta shittiä. Se on korvat jotka kuulee, ja silmät jotka näkee. Ei kannata katsoa liian tarkasti, voi jäädä jotain kuulematta. Ja Suomessa meillä on Matti Nykänen, siitä ei rokki parane. Ja suhtteettoman paljon ihmisiä, joille "musiikki on kaikki", mutta silti jauhetaan kerrasta toiseen sitä samaa paskaa. Korvapirut pienet parat.

Disclaimer: jokainen joka kokee tämän tekstin loukkaavaksi/uhkaavaksi/vaaraksi mielenterveydelleen ja läheisilleen, rauhoittukaa. Eläimiä ei käytetty testaukseen. Jokainen voi halutessaan lisätä miljoona erilaista hymiötä tekstin jokaisen lauseen loppuun ja ottaa tämän huumorilla.

^ Vastaa Lainaa


Seria
386 viestiä

#15 kirjoitettu 08.09.2005 09:39

Brittiläinen enemmän. Amerikassa on osaksi myös muutama huippu esim. Jimi Hendrix, mutta briteissä niitä on enemmän: The Beatles, Iron Maiden, Black Sabbath, Deep Purple jne.
Eipä tätä tarvitse varmaan paljoa selitellä, musa puhuu puolestaan.

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu