Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 58 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele 7000 yötä - Täysikuu 11.01.2014

7000 yötä - Täysikuu
Synkkiä varjoja luova kuunloiste soittaa onttoa kalloa sisältäpäin. Varjot kääntyvät kuitenkin iloksi, mikä on yllättävä lopputulema.

Kommentti kappaleesta Kuuntele 7000 yötä - Yökasvien tuoksut 11.01.2014

7000 yötä - Yökasvien tuoksut
Äkilliset katkeamiset tuoksujen virrassa luovat aistiepäilyksiä. Kasvien alue on laaja, ja useimmat niistä ystävällisiä. Kokija pyörii kehää itsensä ympäri samalla, kun teoksen energia kuljettaa häntä eteenpäin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele 7000 yötä - Yö ja tanssi 11.01.2014

7000 yötä - Yö ja tanssi
Taidokasta, jokseenkin yksinäistä. Nuotio on lämpö viileyksissä, kuuloisuus suojaloitsussa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele 7000 yötä - Yö1 15.12.2013

7000 yötä - Yö1
Tätä outoa yötä en tunne. Pistää etsimään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele 7000 yötä - SinivuortenYö 15.12.2013

7000 yötä - SinivuortenYö
Hiivintää, laahaamista, paniikkia, rauha. Ytimekäs.

Kommentti kappaleesta Kuuntele 7000 yötä - (Zarathustran) Toinen tanssilaulu 15.12.2013

7000 yötä - (Zarathustran) Toinen tanssilaulu
Yhtä sininen kuin aina. Valo ja hämärä. Yksinäin, pidän alusta. Pitempään kuunnellessa olo alkaa tuntua vajoavalta..
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Paskoja Vihanneksia - My installation files in the nude world 08.04.2013

Paskoja Vihanneksia - My installation files in the nude world
Jännä biisi, pelimusiikkia! ai, siinähän se lukikin, palapeli :)) Miellyttävä ja tasapainoinen kokonaisuus, vaikka basso saattaa ottaakkin korviin pitemmän päälle.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kaldilea - In My Own Time 21.06.2012

Kaldilea - In My Own Time
Oikein toimiva sävellys! Kaipaa kuitenkin bassosoitinta tukemaan jousen melodiaa ja hieman jotain variaatiota, joka syventäisi maisemaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kaldilea - Waterfront Path 21.06.2012

Kaldilea - Waterfront Path
Yksinkertaisehko, toimiva sävellys. Rytmillisen yllätyksettömyytensä takia sopisi mainiosti taustamusiikiksi johonkin rauhalliseen. Veden läheisyys on sävellykseen saatu hyvin läsnäolevaksi. Lopun huilut luovat hienon kuvion!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Paskoja Vihanneksia - Distorted Mind 30.11.2010

Paskoja Vihanneksia - Distorted Mind
Säröä on, mahtavaa! Tässä on voimaa. Riffit ovat mielestäni mukavan ytimekkäitä, ja hitaahkot soolot on aina poikaa. Huutoa olisi saanut olla lisää ja vielä vähän lisää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dualistic Balance - I'm Falling Down 30.11.2010

Dualistic Balance - I'm Falling Down
Alkaa kyllä mielenkiintoisesti, ja kehittyy sillä tavalla, ettei oikein tiedä millaisessa ympäristössä liikutaan. Lopun lehmänkello on mainio ja torvet tulevat piristävänä yllätyksenä, mistä voikin päätellä, että hiukan synkissä maisemissa mennään suurimman osan kappaleesta. Melko junnaavaa etenemistä, mutta niin lienee ollut tarkoituskin. Koira olisi kyllä voinut haukahdella vähän varioidummin ja enemmän epärytmisesti, olisi tuonut vähemmän "ohjelmoidun" fiiliksen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dualistic Balance - The Weirdness of My Breath 05.10.2010

Dualistic Balance - The Weirdness of My Breath
Aikamoisen pelottava kuulokkeilla kuunneltuna, pitemmän päälle kerää kuitenkin jonkinsorttista koomisuutta että alkaa naurattaa. Tällä tavalla varmaan kannattaisi itse kunkin hengitellä menemään! (itse en kyllä taida kokeilla) Oiva kappale.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dualistic Balance - Awakenings 01.08.2009

Dualistic Balance - Awakenings
Alussa leijutaan jossain. Pitkän aikaa. Heräämiseltä tämä tosiaankin vaikuttaa, on vain vaikea visualisoida minkä hirvittävän olennon heräämisestä on kyse. Vai onko se sittenkään hirvittävä, vai ainoastaan niin erilainen ihmisiin verrattuna. Joku triangelisti yrittää tehostaa heräämistä. Lopussa triangelipappi on yksin ja ihmettelee minne olento katosi, yrittäen kutsua sitä. Taas mainion visuaalinen kappale, jossa mielikuvituksella ei ole mitään vaikeuksia nähdä, ainoastaan "olento" tuottaa hankaluuksia. Äänelliset muodot heijastelevat sitä niin monen muodon omaavaksi, ettei tiedä mikä niistä asettuu mihinkin. Jopa triangelistipappi on(pienillä mutta tiukoilla saumoilla) osa sitä olentoa, joka tämä kappale on.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Olppa Product - I Scream For Ice Cream 14.06.2009

Olppa Product - I Scream For Ice Cream
Tarttuvaa, harmaasinikeltaisen oloista mielikuvamaailmaa. Basso on omaan korvaani hieman liian terävä välillä. En osaa päättää puuttuuko tästä mielestäni jotain vai ei. Tätä kuitenkin kuuntelee erittäin mielellään. Kappaleen nimi suhteessa musiikilliseen puoleen jää hieman hämäräksi. Musiikki muistuttaa mielestäni nimittäin enemmän kävelypyrähtelyä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele AlfaKalle - Carnival In Grave 06.01.2009

AlfaKalle - Carnival In Grave
Melko karmiva tunnelma heti alussa. Tuli melkein heti mieleen A Chinese Ghost Storyt, joskin vain vähäksi aikaa. Jotenkin tuntuu että tähän kaipaisi jotain lisää. Rummut vois ehkä olla hitusen lujemmalla. Toisaalta, kun alkaa visualisoimaan tätä, niin koko kappale toimii koko ajan. Mielenkiintoinen kappale utuisessa, mahdollisesti harhaisessa hyväntuulisuudessa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dualistic Balance - Working day 31.12.2008

Dualistic Balance - Working day
Tässä kuulostaa siltä että oltais jossa pimeässä kohtaa jotain hämärää paikkaa ääniä paossa ja lähes täysin uupuneena. Tahdonvoima on ainoa mikä pitää jalat kantavina ja askelluksen laahustamisesta huolimatta suhteellisen vakaana. Ja heti kun liike uhkaa pysähtyä, tulee ulkoinen rykmentti lautasineen kaikkineen pakottamaan takaisin liikkeelle. Ja vielä nopeampaan tahtiin. Vallan kurjankuuloiset olot on tässä paikassa. Jälleen kerran vaivattomasti visualisoitava kappale, ja vielä sellainen, jonka voi visualisoida monella eri tapaa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tervaleijona - Eksyneet 21.11.2008

Tervaleijona - Eksyneet
..ja pitäähän tätä kommentoidakin samantien. Tykkään tuosta kellopelin tapasesta soundista tässä. Muutki soundit kohallaan, kaikki sopii keskenään mukavasti yhteen. Omasta mielestä ehkä hieman liikaa tilaa laululla, vaikka tykkäänki laulajan äänestä. Loppu ois kivempi jos se ei feidais pois, jatkuis vaan tuo häröily pitempään.. Hyvin liikkuva kappale. Tätä kelpaa kuunnella useampaankin kertaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fantasy - Your Time To Pay 04.10.2008

Fantasy - Your Time To Pay
Hauska rytmi. Vois olla enemmän jotain, tosin kun päästän tämän kappaleen mielikuvitukseeni niin sen jonkinlainen yksinäisyyden tuntu toimii kyllä hyvin. Jees biisi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele 8-Bit JAM - Neitsyt Meri 19.01.2009

8-Bit JAM - Neitsyt Meri
Meristä.. Rummut tuntuu vähän erillisiltä, mutta kyllä ne saanee sopimaan kun miettii 2sekuntia. Kivan utuinen. Tän kanssa kelpais kellua vedessä, taivaan ollessa pilvessä, yksinään ja ajatuksissaan, antaa meren kantaa minne vie..

Kommentti kappaleesta Kuuntele Taidekuningas - syntikkaparas 04.07.2008

Taidekuningas - syntikkaparas
kyllähän tää on jhyvvä, ja ku vielä jatkasi monidas mundsi ni hjauvutti tullo lepo! enemaen lissä

Kommentti kappaleesta Kuuntele KAIHO2 - Naurulokki (Larus Ridibundus) 19.01.2009

KAIHO2 - Naurulokki (Larus Ridibundus)
Haikeahko..Tuntuu kuin olisi vaihtumassa kesä syksyyn, tuuli tuivertaa niitä muutamia jo pudonneita lehtiä ja hemmon(kuka vain) hiuksia.. Kyllä tämä mielen saa matkaamaan, mikä on se mitä eniten musiikilta monesti haen. Siksi en myöskään osaa osoittaa mitään heikkoa kappaleesta. Oikein miellyttävä biisi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dualistic Balance - The Demonic Headache 29.04.2008

Dualistic Balance - The Demonic Headache
Jäsnäkkä.. Sais olla vähän kaoottisempi vielä. tätä ku kuuntelis kovalla korvanapeilla sais aivan varmasti tartunnan ja päähän jäis tuo hoenta "demonic headache". Jotenki tulee tuosta yhestä krinskaavasta efektistä mieleen kiikkuminen ruosteisessa keinussa.(mielikuvitus lähtee samantien laukkaamaan->) Siellä on paljon demoneita, jokka hokee tuota, ne kiikkuu, ympäripunaista maastoa, epätasaisuutta. Eri kokoisia demoneita, aika lailla muutaman ajatuksen taantunutta porukkaa, mutta kierolla tavalla taantunutta ja paatuneen ovelaa (-tietty).. Musta tai tummanpunamustan sävyissä liikuskeleva taivaankansi.. Kaikki värjäytyy tässä maailmassa. Sais olla ihan vähän pidempi kipale.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dreamcase - A dream in a dream 2 17.04.2008

Dreamcase - A dream in a dream 2
Lähes letkeä kappalehan tämä on, Midi-rumpali toimii hienosti, vois vaan varioida soittoaan vähän enemmän, menee tylsäksi rumpuraita muutoin. Introssa(siis ennen rumpan mukaan tuloa) ois voinu kitarat olla cleaninä, ne jotenki tulee siinä liian terävästi. Oikein aurinkoinen kappale. Tätä kelpaa silmät kiinni paahteessa kuunnella!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kotapo - Shit in my eye (part 1 - The awakening) 04.10.2008

Kotapo - Shit in my eye (part 1 - The awakening)
Kyllä tää ompi loistava kerrassaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pinkki - Can birds fly backwards? 23.02.2008

Pinkki - Can birds fly backwards?
Kivaa melodiaa. En vaan nää Metsäpeikkoa. Ehkä vähän liian ilmava kappale mun mielikuvaan peikkoudesta. Tulee enempi mieleen vuoria ja sen sellasta. Mutta kaunista tämä on.. Lopussa ois ollu kiva, jos basso ja rummut ois jatkanu vähän pidempään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dreamcase - Under the Total Control 28.12.2007

Dreamcase - Under the Total Control
Menevä kappale, sellaanen sujuva. Taustasta pidän oikein paljon, kun se on vähän tummempi ja hämärävärisempi. Kitarat on puolestaan sitä soittamaan innostavaa luokkaa. Kontrolloinnin ootte kyllä saaneet tässä hyvin kuvattua, varsinkin alussa. Mun mielestä. Kohta ennen keskiosan rauhottumista kuulostaa irrottautumisyritykseltä. Kappale sopis myös kuvaamaan jotain nopeasti ohikiitävää maisemaa. Biisin hengessä se maisema luultavasti ois kuitenkin vaan pelkkää lumetta ja propagandaa(?)...

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Coconut Computers - On the Road 26.12.2007

The Coconut Computers - On the Road
Kiva rytmi. Hitto hei. Suomi kuulostaa hassulta. Kitara tulee tossa puolivälissä tosi korvillepomppivasti, tykkään. Jotenkin tuo suomi ei kuulosta niin mukavalta kuin muut kielet. En tiä miks. Hieno kappale jälleen kerran silti. 7,8
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Coconut Computers - Choco System (new shit version) 26.12.2007

The Coconut Computers - Choco System (new shit version)
Mitä olette te tehneet!! Onneksi on se parempi versio koneella tallessa :) Onhan tääki toki hyvä, mutta. Niin. Laulu on muuttunu kovin. Edellinen vaan oli parempi, ei voi mitään.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele FtL - Age of Splendor 28.12.2007

FtL - Age of Splendor
Alku oli vähän kumma, mutta heti kun jouset tuli mukaan niin alko kuvankin edustama kauneus kuulua. Nuo kilkuttimet tulee aika terävästi, samoin lautanen. Se on vain pieni haitta. Kivan mukava biisi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hirvituho - Kameleonttien Kohtalo 13.12.2007

Hirvituho - Kameleonttien Kohtalo
Loistavaa! Uus kappale vihdoin. Oudon rauhalliset värit alkaa alussa. Sitten on hauskoja nää efektit, sellasta punasta ja mustaa paljon näkyy. Tosta yhestä bassoriffistä tuli vähän Mario mieleen. Sekomeininki jatkuu, se on hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kotapo - Multicolored Communication with with with with... 30.11.2007

Kotapo - Multicolored Communication with with with with...
))))))))))))

Kommentti kappaleesta Kuuntele deadmanshand - Misty 07.09.2008

deadmanshand - Misty
Himskatti. Tämä on todellakin mahtava. Alussa olin vähän epäilevä, mutta tämä olikin niitä harvoja kappaleita, jotka saa mut väreilemään ilman liikkuvaa kuvaa tukenaan. Tajuttoman hyvä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele deadmanshand - Absulym 20.11.2007

deadmanshand - Absulym
Alussa on aika kylmä tunnelma, sellainen viima. Sitten tulee vähän Medievil -soundtrack tyyppistä melodiaa. Aika moniulotteinen kappale. Lopussa lähdetään lentoon. Kappaleen ja sen nimen suhde jää vähän epäselväksi mulle. Väreinä näen vihreitä, valkoisia, auringon kellanpunaisia ja harmaita pimeyksiä sekä valoisuuksia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele TÄDÄÄ - Kill or be killed (superman mix) 20.11.2007

TÄDÄÄ - Kill or be killed (superman mix)
Mukavia, maalailevia melodioita. Aika tällainen sininen on kappale tosiaan. Taivaansinen elementit sekoittuneina auringon keltaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dreamcase - Breath 14.11.2007

Dreamcase - Breath
Keväthän tästä tulee ekana mieleen. Rauhallinen aamu muuttuu vähän rivakammaksi. Jäin kyllä odottamaan kitaraa vahvemmaksi. Kaunis tausta, aika muuntautuva, mikä luo lisää mielenkiintoa, mutta rönsyilyä, joten on aika vaikea päästä mukaan kappaleeseen ensi kuulemalta. Jotain itämaista olen myös kuulevinani. Kappaleen ja sen nimen välinen yhteys jää mulle vähän hämäräksi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele J R Music - The oriental Nights 04.10.2008

J R Music - The oriental Nights
Mukavasti yhdistyy perinnesoittimet ja nykyisyys. Kappale luo mieleeni pintakuvaa jonkin kuvitteellisen suurkaupungin itämaisista kasvoista. Kahjoja ihmisiä riittää siellä. Kaikki on kovin varjoista. Melodiat on oikein jänniä. Toisella kuuntelukerralla mieleen ilmaantuu erilaisia mielikuvia, joskin saman sävyisiä. Kuvia hitaasti etenevästä etsintätakaa-ajosta jossakin ehkä China Townin kaltaisessa paikassa. Tämä on kyllä oivallinen kappale.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dualistic Balance - Part 4: The Final Desicion 15.08.2007

Dualistic Balance - Part 4: The Final Desicion
Alussa taitavat enkelit jäädä enkelit vähän jalkoihin. Pääsevät hekin tosin taas mukaan. Ja oikeastaan aika räväkästikin. Eivätkä ainakaan alussa tunnu ottavan demoneita päätöksentekoon mukaan. Demonit saavat kyllä puolustus(/hyökkäys?)rivinsä järjestykseen kappaleen lopussa. Vähän jää keskeneräiseksi että miten kummankin osapuolen käy, totta. Kuka oikeastaan voitti? Vai onko taistelu ikuinen? Tosiaan, miten oikeastaan käy? Mitä päätettiin? Loistava kappale. Erittäin paljon mielikuvitusta kiihoittava, kuten edellinenkin. Kaikki neljä kappaletta muodostavat hienon kokonaisuuden, jonka parasta antia omasta mielestäni ovat hyvän voimien välinpitämätön asenne demoneita kohtaan, ja samoin toisinpäin. Väittelevät omana massanaan, ottamatta huomioon toistensa sanomisia, hyväksymättä niitä, mutta kuitenkin kokonaisuuden "puheenvuorot" nivoutuvat yhteen muodostaen juuri kokonaisuuden.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Infrequentia (composing) - Grimson Sun (1/2 osa biisistä) 29.04.2008

Infrequentia (composing) - Grimson Sun (1/2 osa biisistä)
Piano tuntuu olevan vähän yksinään, tuntuu että tää tarttis vähän lisää punaisuutta tai jotain.. Lautaset tulee vähän terävästi.. Alussa rumut oli jotenki kumman kuuloset, vähän kuin epätahtiset. Mutta ehken osaa vaan kuunnella. Tästä vois kehittyä vallan loistava kappale. Jonku koukuttavan melodian avulla, tai melodian yleensäkin(pianon lisäksi).

Kommentti kappaleesta Kuuntele Diary - Dark Reign 01.12.2007

Diary - Dark Reign
Alkaa tällain särkimenneen punasesti. Jänskä meloddi. Jotain jää silti, ei puhuttele niin vahvasti tämä biisi. Virtauksia on vaikea ottaa vastaan kun ne eivät oikein pysy hyppysissä. Sen takia niitä on vaikea kanavoida. Hyvä kapaale on.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. Virta - Under the Hills, below the Mountains 04.06.2007

P. Virta - Under the Hills, below the Mountains
Jo alusta lähtee hieno tunnelma ja rauhalliset huilukohdat toimii kans hyvin. Melodiat on mielenkiintoiset. Jotain vielä syvempää olisin toivonut kappaleelta, jotain sellaista, joka tunkeutuu luihin ja ytimiin. Mutta näinkin tämä toimii vallan mainiosti. Myös nimen suhteen onnistunut kappale.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. Virta - Only round surfaces 26.05.2007

P. Virta - Only round surfaces
Alku on lupaava. Ja turhuuteen se lupaavuus ei mene. Mahtipontisuus kappaleessa on todella onnistunutta. Pohjasoinnut on hienot ja kappale soljuu eteenpäin mukavan melankolisissa tunnelmissa niiden saattelemana yhdessä muun melodian kanssa. Kappale on hyvä, ja jos kertaistumalta tällaista saa aikaan, niin se on loistava. Tästä ei oikein pysty löytämään mitään heikkoja puolia. Mielikuvia kappaleesta: Ylhäältä kuvattu hiljainen karu maisema, mustaa ja punaista, silti jotain sinistä tapahtuu välillä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dualistic Balance - Part 3: Discussion 15.08.2007

Dualistic Balance - Part 3: Discussion
Sanoisin että demonit haastavat riitaa ensimmäisinä. Enkelit pysyttelevät välinpitämättöminä heidän sanomisilleen. Sekös murisuttaa demoneita. Kyllä enkelitkin lähtevät sitten keskusteluun, omalla juhlavalla tyylillään. Välillä kuulostaa kuin demonien "puheenvuoro" katkaistaisiin kesken lauseen. Lopussa ne silti tuntuvat saavan viimeisen sanan sanottua, tuli/savupilven pöllähdykseen. Palaavat kotiinsa. Voittajina vai häviäjinä? Vai katoavatko enkelit ensin? Ja demonit jäävät kihisemään? Kappale on todella mielenkiintoinen, ja varsinkin kun se on tämän niminen, se saa miettimään, että mitähän oma mielikuvitus nyt keksii näiden vuoropuhelijoiden sanomisiksi. Hyvin mielikuvituksellinen kappale.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dreamcase - Crazy Sliding On The Ice 21.07.2007

Dreamcase - Crazy Sliding On The Ice
Aikas hienoa musiikkia, kitarat sopii hyvin taustoihin ja päinvastoin. Tulee välillä vähän sekava fiilis kappaletta kuunnellessa, kuin tungettaisiin lämmintä jääpuikkoa selkärankaan. Mukavan pimeähkö kappale. Pituuskin on kohdallaan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele JuseR - Koskela continues 09.04.2007

JuseR - Koskela continues
Kaunis kappale, eipä voi muuta sanoa.. Erityisesti tykkäsin tuosta pianon kaiusta ja melodian kauneudesta ja vaikeastitavoitettavuudesta. Kappale vain soljuu ohi, eikä sitä kunnolla tajua, vaan pitää kuunnella uudestaan, mikä on ainoastaan hyvä juttu. Lisäksi tästä tuli vähän syksyisen harmaa sateinen fiilis. Syksy on paras vuoden aika, ja sade yksi kauneimmista luonnonilmiöistä. Pohjasoinnut olisivat tosin voineet kuulua vähän kovemmalla. Kitara vaikutti välillä vähän tökkivältä, mutta ehkä se sopii kappaleeseen. Olisin kaivannut tähän jonkin soittimen lisää, mutta kokonaisuus on näinkin oikein hieno.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele AAE - 1982 23.03.2007

AAE - 1982
Kommentoin epähuomiossa väärää biisiä, tarkoitukseni laittaa kommenttini kappaleelle seconds...pahoittelen...
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele AAE - 1982 23.03.2007

AAE - 1982
Oikein kaunis ja melodinen kappale, erityisesti pidin pianosta... Erittäin mielenkiintoista olisi kuulla tätä livenä. Ja tällaisen mielikuvan kappale toi mieleeni: Vaiti istuu pianisti ääreen flyygelin rauhallisesti katsoo; hän on yksin Aloittaa matkan mustaan ja valkoiseen "hetkeksi pakenen, vaan palaan lentäen"
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jere Lehtilä - Soundtrack2 10.11.2007

Jere Lehtilä - Soundtrack2
Aika jotenkin rytmirikasta. Mieleen piirtyy melko selkeästi kuva hiiviskelystä. Ase kädessä. Tunnelma on kohdallaan, tarvittaisiin vielä vaan visuaalinen puoli, että nähtäisiin miten ne vaikuttavat yhdessä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Diary - The New Start 01.12.2007

Diary - The New Start
Tässä kappaleessa on oikein mukava alkumelodia. Tuulinen vuori tulee mieleen. Taivas on ajatuksissani kappaleessa sininen, hallitsema valkoisten pilvien riekaleiden. Virtaukset on melkein helpohkot, mikä on hyvä asia, jos ei tahdo nähdä paljoa vaivaa. Tuo hauska yksityiskohta, kun biisin nimi rimmaa esittely tekstin kanssa on hauska. Kiva rytmi. Ja tasaisuus kappaleessa on plussaa, itse tykkään paljon.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele J R Music - The Madhouse By Night 04.10.2008

J R Music - The Madhouse By Night
Tässä on varsin veikeitä teemoja. Ei kuitenkaan ihan alkuun ainakaan tavoita sitä nyrjähtänyttä vekkulimaisuutta, jonka mieleni tykkää liittää hullujenhuonesiin yöllä. "Toisaalta jos "Madhouse" onkin jokin yökerho.....mutta ei se oikein passaa jotenkin. Paljon kaoottisempi voisi olla, jotain todella terävää kaipaisin tähän. Samaan aikaan näiden pehmeiden kanssa. Tunnelma tuntuu jokseenkin liian iloiselta, mutta onkohan se vain omaa pinttynyttä mielikuvaa...

Kommentti kappaleesta Kuuntele VG World - Final Battle: Evil Queen Aurelia (Part II) 18.05.2007

VG World - Final Battle: Evil Queen Aurelia (Part II)
Kivan synkkä tunnelma tässä kappaleessa, etenkin tulee esiin siinä, kun choraalit tulee mukaan maalaamaan taustaa. Rummuissa kiva rytmi. En kyllä tiedä mistä tämä tulee, mutta tuo "paha kuningatar Aurelia"(muotonsa muuttaneena) vaikuttaa olevan Black Dragon : ) Tavallaan tuntuu, että kappaleesta uupuu jotain, mutta sitten, kun ajattelee tätä pelimusiikkina, huomaa että se on oikein hyvä tausta. Sopivan kiivas rytmi saadakseen sykkeen vähän nousemaan jännityksen hetkellä. Tulee mieleen vähän kuin joidenkin vähän vanhempien pelien musiikkeja, mikä on loistavaa, sillä vanhat pelit on yksinkertaisesti parhaita(minun mielestä). Mielelläni kuuntelin ja kommentoin tätä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalashnikov - Pyhäpäivä 15.03.2007

Kalashnikov - Pyhäpäivä
Ihan hieno kappale, erityisesti siitä jäi mieleen kitarakomppi ja siitä kahden minuutin kohdalta lähtevä syntikkariffi. Sanoituksia en täysin ymmärtänyt, mutta se lienee oma vikani. En juuri ole pop-musiikin ystävä, mutta kappaleen taustallemenevyyttä arvostan kyllä.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Gary "the Finn Rock" Blue - Intro (Just a stupid guy) 11.09.2007

Gary
En oo paljoa bluesia kuunnellutkaan.. Kitara kuulostaa hyv'lt' tuollain efektitettyn'. Kivan rauhallinen kappale, jammailua todellakin:). Tykk''n. Pit'' ehk' alkaa kuuntelemaan enemm'n kyseist' genre'.

Kommentti kappaleesta Kuuntele AAE - Seconds 23.03.2007

AAE - Seconds
Oikein kaunis ja melodinen kappale, erityisesti pidin pianosta... Erittäin mielenkiintoista olisi kuulla tätä livenä. Ja tällaisen mielikuvan kappale toi mieleeni: Vaiti istuu pianisti ääreen flyygelin rauhallisesti katsoo; hän on yksin Aloittaa matkan mustaan ja valkoiseen "hetkeksi pakenen, vaan palaan lentäen"
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dualistic Balance - Part 2: Demons - that's for sure! 15.08.2007

Dualistic Balance - Part 2: Demons - that's for sure!
Punertavan hämärää maisemaa tässä vähän maalaillaan. Kuulostaa tosi hyvältä(hämärällä tavalla)tuo elementtien lisäys toistensa päälle. Mitä itse olisin kaivannut, niin vähän enemmän mahtipontisuutta. Mutta se oikeastaan on vain ennakkoluulo, että kaikki demonit mahtiponteilevat. Lopussa nämä kappaleen demonit saavat kai vähän rauhallisemman vaihteen päälle. Hämyisyydessään miellyttävä kappale.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dualistic Balance - Part 1: Angels - or what? 25.07.2007

Dualistic Balance - Part 1: Angels - or what?
Mielenkiintoinen melodia tässä. Kivan jotenkin elektronisiksi menee nuo enkelit(Elektronusengel, ihan outoja olentoja unesta). Kappale on rauhallinen mutta tempaa silti mukaansa. Tällainen jota ei oikein mielellään jätä kesken. Kappaleen värit tuntuu painottuvan siniseen ja johonkin tummaan sävyyn jotakin väriä. Lisäksi jostain syystä näen kruunuja. Moniulotteisuus kappaleessa luo sellaisen sinertävän syvyyden johon on mukavaa upota.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Diabolus Maximum Orchestra - The Anthem Of Fantasium 08.05.2007

Diabolus Maximum Orchestra - The Anthem Of Fantasium
Kappaleen nimi pistää miettimään(kappaletta kuunnellessa)että mihin tähtäys tapahtuu. Hetken päästä alusta tulee mieleen jonkin kaltainen mielenkiintoinen ja kaunis unenomainen maisema. Biisi on rauhallinen, ja antaa myös tilaa kuuntelijalle osallistua sen rauhallisuuteen. Pituus on juuri sellainen, mitä kappaleelta yleensä toivon. Aivan loistavaa tunnelmaa luova kappale. Mitä itse näin: "Makaan ruohoisella kummulla ja katson taivasta, ohi lipuu pilviä, eri muotoja, ja muotojen muotoja. Mutta muistelen menneitä. Kauniita aikoja, joita elämässäni ei ole tapahtunut tällä puolen todellisuutta."
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Children Of The Dragon - The Forsaken Dragons 05.03.2008

Children Of The Dragon - The Forsaken Dragons
Kyllä selvästi osataan soittaa. Kappaleesta ei kyllä mulle ilmennyt tuo lohikärmesten kohtaaminen, vaan ne pikemminkin oli vuorotellen yksinään kuvattuina. Tunnelmaa kappaleessa ei ollut nimeksikään, vaikka ihan kai hienoja ilmailuakrobaattitemppuja ne lohikäärmeet teki.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele Project Atmophos - Chase Through the Citadel of Joth Gábre 26.05.2008

Project Atmophos - Chase Through the Citadel of Joth Gábre
Tämä kappale iski parhaiten näistä kaikista jotka tähän mennessä oon täältä kuunnellu, elikkä tästä ylöspäin. Tää on aika kiva. Jahti tosin on vähän hitaammanpuoleisen tuntuinen mutta ilmavalta vaikuttava. Tai kenties kuin juoksua vedessä.