Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 332 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele MKDELTA - Quiet (Bright) 12.11.2010

MKDELTA - Quiet (Bright)
Kova toi pääriffi. Toimii hyvin noiden rumpusaundien kanssa. Muutenkin kyllä biisi on kaikin puolin toimiva kokonaisuus, mutta vokaalit on miksattu liian hiljaiseksi. Saa keskittyä vähän liikaa niihin, jotta saa sanoista selvää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele TOB - My Babe Won´t Let Me Go 01.04.2010

TOB - My Babe Won´t Let Me Go
Tässä on ihan kiva retromeininki, mutta vähän turhan geneeristä kamaa omaan makuuni. Riffit on sellaista peruskivaa kamaa ja saundit ovat aika kohdallaan. Tuollainen laulutyyli on jotain, mikä ei oikein kolahda itseeni, mutta toki monet muut diggaa. Sellainen biisi, että jos radiossa soisi niin en vaihtaisi kanavaa, mutta en toisaalta levyäkään ostaisi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kotapo - Muistio 20.04.2009

Kotapo - Muistio
Tää on muuten oikeasti hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Return To Silius - Medication Lost (Princess Is In The Other Castle mix) 19.05.2009

Return To Silius - Medication Lost (Princess Is In The Other Castle mix)
Ihan jännä versio. Bassoa ja rumpuja saisi korostaa jollain efekteillä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Return To Silius - Level 1 - Return To Silius 19.05.2009

Return To Silius - Level 1 - Return To Silius
Ranskalaisilla viivoilla: -Melodioiden puolesta hyvää settiä. -Saundit saisivat olla vähän kirkkaammat. -Pituutta on vähän liikaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Return To Silius - Level 3 - Stomping On Mushrooms 14.03.2009

Return To Silius - Level 3 - Stomping On Mushrooms
Samat sanat kuin edellisenkin kohdalla puhtaiden NES-äänien käytöstä varsinkin rumpujen kohdalla. Sävellykseltä on niin geneeristä sun tekemää humppaa kun voi olla, mutta nintendosaundeilla. Nämä saundit tosin toimivat paremmin, kuin asylum-midisaundit. Mitäs nyt tästä kummepaa sanoisi. Ihan kiva biisi sinällään, mutten kuuntelisi kotona huvikseni muuten vaan. Tai no ovbiously kuuntelin kotona huvikseni muuten vaan, kun kerta kommentoinkin, mutta ymmärrät mitä tarkoitan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Banquet Of Illusions - World Inside The Mirror 10.03.2009

Banquet Of Illusions - World Inside The Mirror
Uppoaa vähän kategoriaan "kivaa taustamusiikkia". Vähän liian tasainen biisi herättääkseen sen kummemin mielenkiintoa. Sävellys on kuitenkin hyvä. Saundi on vähän tunkkainen. Jotenkin tulee sellainen viba tästä, että biisi olisi paljon parempi, jos se olisi soitettu pianolla ilman mitään muita soittimia. Melodiat on nimittäin hyviä, mutta jotenkin nuo jouset, millä ne on soitettu, syö niitä ikävästi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Return To Silius - Level 2 - High-Tech Lab 10.03.2009

Return To Silius - Level 2 - High-Tech Lab
Hermann Stardust ottaa askeleen kohti trendikkäitä myspace indietyyppejä antamalla oman panoksensa 8-bit-retroilubuumiin. Loistavasti sinänsä onnistuttu simuloimaan se 80-luvun nintendosaundi, on se sitten hyvä tai huono juttu. Melodiat on letkeitä. Hyvin toimii. Samoin nuo 8-bittiset liidisaundit ovat oikein loistavia. Nintendon rumpusaundeista en ole koskaan tykännyt, eivätkä ne tässäkään toimi. Siitä päästäänkin siihen, etten täysin ymmärrä tällaista puhdasta 80-luvun pelikonsolien saundien jäljittelyä, ja uskoisin, että biisi olisi paljon parempi, jos olisi käytetty vähän nykyaikaisempia rumpusaundeja. Ei ehkä yhtä "true" tai uskollinen NES:lle, mutta parempi. Kannattaa tsekata sellainen yhtye, kuin Crystal Castles, jos ei ole aiemmin tuttu. Siinä on hyvä esimerkki, miten voi käyttää 8-bittisiä saundeja ja vähän kehittyneempiä saundeja sekaisin ja luoda jotain loistavaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Machinatrix - In Unison 17.11.2008

Machinatrix - In Unison
Aivan loistava äänimaisema ja saundit on kohdallaan. En jaksa niitä tarkempaa analysoida, kun ovat niin onnistuneet. Tuo runolausunta on aivan loistava, ihana ja paras. Varsinkin tuo murtaen lausuminen. En tiedä onko siinä haettu tarkoituksella tuollaista "ei englantia kotikielenään puhuvaa" -otetta vai tuleeko se vaan luonnostaan, mutta se toimii tässä kappaleessa aivan loistavasti. Toimii luultavasti paremmin, kuin jos olisi lausuttu "täydellisellä englannilla". Tuo tosin saattaa johtua siitä, että se luo päässäni mielleyhtymiä Atari Teenage Riotin kappaleeseen Sex. Kyseisessä kappaleessa on muutenkin jotain hyvin saamaa, kuin tässä kappaleessa. Jos et ole kuullut, niin etsipä youtubesta ja kuuntele.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Banquet Of Illusions - Puppet Eyes Part 2 08.10.2008

Banquet Of Illusions - Puppet Eyes Part 2
Saundit on tosiaan parempia, kuin aikaisemmissa kappaleissa. Symbaalit tosin kusee useassakin kohdassa. Vähän olin tylsistynyt tuon alkupuoliskon ajan. Loppupuolisko toimiikin paremmin. Tai no se about kolmas neljäsosa (aikajärjestyksessä). Lopun rytinätkin toimivat ihan hyvin. Kaikki muut osat tuntuukin sitten olevan lähinnä filleriä, tai sitten ei vaan ole oikea hetkin tällaisen biisin kuunteluun. Teknisesti ihan hyvin toteutettu kyllä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Banquet Of Illusions - Puppet Eyes Part 1 23.03.2008

Banquet Of Illusions - Puppet Eyes Part 1
Aika minimalistisella meiningillä lähdetään liikkeelle. Ihan toimiva sävellys ja miksauskin on parempi, kuin yleensä. Mielestäni biisin paras kohta oli, kun tuo kellopeli soi soolona. Se tosin olisi toiminut vielä paremmin, jos kellopelin tilalla olisi ollut soittorasia. Kappaleissasi saisi muutenkin olla enemmän eri instrumenttien soolo-osuuksia. Loppupuolisko oli vähän tylsähkö.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Eternal Struggle - The Resurrection 22.01.2009

Eternal Struggle - The Resurrection
Tykkään tuosta saksofonista. Saksofonisooloa olisi saanutkin olla vähän enemmän. Toinen mistä tykkäsin oli pianosoolot. Pianosooloakin olisi voinut olla enemmän. Vähän niin pianon ja fonin kanssa harmittaa nimenomaan se, että ne soolot olivat niin lyhyitä. Biisiä olisi voinut ihan rohkeasti vaan venyttää ainakin 6 minuuttiseksi, ja antaa soittajien sooloilla. Ne osuudet, joissa kitara ja basso olivat vetämässä leadia eivät miellyttäneet omaa korvaani ihan yhtä paljoa, mutta kyllä niitäkin kuuntelee.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Asylum - Rusty Clunky Carousel 22.02.2008

Asylum - Rusty Clunky Carousel
Samaa mieltä edellisen kanssa, että saundit mennyt aikaisempaa huonompaan suuntaan. Ei tämä biisi muutenkaan oikein sytytä. Tylsä biisi. Kaipa tästä voisi jotain saada irtikin, jos tässä olisi enemmän dynamiikkaa, parempi miksaus ja paremmat saundit, kun onhan noissa melodioissa ja riffeissä potentiaalia. Tällaisenaan ei kuitenkaan toimi ollenkaan, vaan tippuu samaan kastiin, kuin koneeltani löytämäni kappaleesi, jolle olet antanut nimeksi "Miikan salainen biisi".

Kommentti kappaleesta Kuuntele Banquet Of Illusions - Fake Smiles 22.02.2008

Banquet Of Illusions - Fake Smiles
Taisinkin jo kommentoida tätä sävellystä ennen julkaisemista. Saundipuoli paremmin hallussa, kuin siinä aikaisemmassa versiossa. Saatu ainakin niitä liiallisia bassotaajuuksia hillittyä ja rummutkin taitavat olla hitusen paremmin esillä. Voisihan noita saundeja yhä hioa, mutta kuulostaa hyvältä tällaisenakin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Machinatrix - This Pain 28.01.2008

Machinatrix - This Pain
Vokaalit kuulostavat oikein hyvältä ja nuo padit tuolla taustalla luovat tunnelmaa hyvin. Jotenkin tuo tausta ei rumpujen ja basson osalta vaan tee oikeutta vokaaleille. Niissä on jotenkin ihan eri tunnelma, kun muussa biisissä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Machinatrix - This Pain 22.02.2008

Machinatrix - This Pain
Kyllä tämä uusi miksaus kuulostaa paljon paremmalta, kuin vanha. Nyt kaikki saundit toimivat toistensa kanssa. Toimiva kokonaisuus.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Asylum - Swinging bones (playful dead) 02.12.2007

Asylum - Swinging bones (playful dead)
Tämä taisi olla joku uusi versio, jostain vanhasta, jonka olen jo kommentoinut. Vai oliko? Nimi on ainakin tuttu. Saundit ovat itseasiassa aika huonot jopa Asylumiksi, mutta tässä on silti jollain tavalla enemmän munaa, kuin projektin biiseissä yleensä. Sävellys on ihan ok.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marccus - Liar 08.11.2007

Marccus - Liar
Alun kitarat kuulostivat hyviltä. Tunnelma ihan kiva ja hienoja laulumelodioita. Tuo leadlaulu ei kuulosta ihan parhaalta mahdollisesti, vaikkei missään nimessä olekaan huono.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Brainsausage - Brown Noise 24.10.2007

Brainsausage - Brown Noise
Synasaundit ei oikeen innosta, mutta tuossa kitarassa tuntuu olevan jotain ideaakin. Sisällöltään aika köyhä kappale, eikä tässä ole oikein tarttumapintaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Asylum - Old Grumpy Men 20.10.2007

Asylum - Old Grumpy Men
Taas tulee vastaan se sama ongelma, kuin noissa kaikissa muissa, että saundit vievät sen tehon siitä sävellyksestä. Tässä on myös tuo rumpuosasto aika heikko, mikä noissa joissain muissakin on ongelmana (varsinkin tuo crash-soundi on ihan karsea). Tässä nuo huonot saundit ja rummut ovat huonompia, kuin noissa muissa kappaleissa. Sävellyksenä ihan hyvä. Ei parhaimmistoasi, mutta ei sieltä huonoimmastakaan päästä. Lopputulos on kuitenkin sitten vähän huonompi. Hyvin toteutettuna tämä voisi olla vaikka kuinka hyvä biisi, mutta tälläisenään jää heikoksi. Tässä ei olla oikeen päästy siihen jammailevaan tunnelmaan, mitä tässä on ilmeisesti haettu. Saundien pitäisi kuulostaa huomattavasti aidommilta ja tässä pitäisi olla huomattavasti vahvemmat rummut, jotta jammailisi. Leadin saundiakin pitäisi parantaa. Ehkä trumpetti, saksofoni tai joku muu torvi sopisi tuohon liidisaundiksi parhaiten, mutta eiköhän se tuollakin soitinvalinnalla mene, jos saundin saa paremmaksi. Eli siis lyhesti sanottuna sävellyksessä ei ole mitään vikaa, mutta kaikki muu pitäisi vetää kokonaan uusiksi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Veritaikina - Hedelmäkesä 21.10.2007

Veritaikina - Hedelmäkesä
En tykännyt. Vokaalit on aika helvetin ärsyttävät. Ainoa hyvä asia mitä niistä voi sanoa on, että välillä sanoista ei saa selvää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Harja talonen & jenkkakahvat - Kiihkeä rakkaus 21.10.2007

Harja talonen & jenkkakahvat - Kiihkeä rakkaus
Aivan karseat saundit ja tuo liidi syntikka on liian kovalla samoin, kuin nuo voksut. Ei naurata ja muutenkin huono kappale.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pyromaniac - Pyro-Fucking-Maniac 21.10.2007

Pyromaniac - Pyro-Fucking-Maniac
On tässä vähän tuollaista hyvää punkhenkeä välillä, mutta nuo black metal-vaikutteiset kohdat on ihan kuraa. Ei vaan kolahda.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Court of Wolves - Seeing Is Not Believing 21.10.2007

Court of Wolves - Seeing Is Not Believing
Kyllähän tässä ihan hyvä tunnelma on. Tuo kaoottinen rumpukikkailu on hieno. Jotkut huutovokaalit oisivat sopineet tähän hienosti, mutta toimii tälläisenäänkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele 1/oo - For What It's Worth 21.10.2007

1/oo - For What It's Worth
Rumpujen saundi on oikein hyvä. Ja muutkin saundit erinomaisia tuota kappaleen aloittavaa ja sen läpi kulkevaa synäbassosaundia. Sen kun vaihtaisi niin tunnelma olisi oikein loistava. Tosin kyllä tämä tälläisenäänkin toimii.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Re-Pulse - Silent Scream 21.10.2007

Re-Pulse - Silent Scream
Ääh.. Mitäs tästäkin sanoisi. Teknisesti erittäin hyvin toteutettu, mutta biisinä aivan yhdentekevä. Tylsistyneenä kuuntelen, mutta en keksi juurikaan mitään rakentavaa sanottavaa. Kovin tasapaksun kuuloista, mutta sehän taitaa olla nykyinen trendi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kylmän Raudan Sepät - Alakulomies 21.10.2007

Kylmän Raudan Sepät - Alakulomies
Ihan hyvä biisi. Rakennettu hyvien koukkujen ympärille. Tuota kertsiä jäädään kyllä junnaamaan ihan liian pitkäksi aikaa tuonne loppua kohti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele vhs - Parempi 28.10.2007

vhs - Parempi
En minä tästä oikein mitään saa irti. Laulutyyli on ihan mukavan kuuloinen. Kitarat ihan hyvät. Ei tämä silti oikeen kolahda.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pohjolan Valkeus - Nousukausi 21.10.2007

Pohjolan Valkeus - Nousukausi
Kova meno. Asenne ihan kohdallaan. Lyhyt ja ytimekäs. Kova biisi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Carrion Kennels - Blasphemy! 28.10.2007

Carrion Kennels - Blasphemy!
Laulu kuulostaa vähän huvittavalta. Miksaus on vähän heikko. Sävellyskään ei mikään ihmeellisempi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Art Alta - Blow Me Out 26.08.2007

Art Alta - Blow Me Out
Kivan kuulosta kamaa. Laulu kuulostaa aika sympaattiselta. Tuo kitarasoolo oli hieno.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ever Since The Day - It All Went Wrong 26.08.2007

Ever Since The Day - It All Went Wrong
Hyvän kuuloisella riffillä alkaa. Hyvän kuuloinen saudi tässä kappaleessa. Kitaroinnit kohdallaan ja lauleskelukin toimii. Hyvä kappale.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ever Since The Day - It All Went Wrong 26.08.2007

Ever Since The Day - It All Went Wrong
Hyvän kuuloisella riffillä alkaa. Hyvän kuuloinen saudi tässä kappaleessa. Kitaroinnit kohdallaan ja lauleskelukin toimii. Hyvä kappale.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Art Alta - 9 to 5 Murderer 21.10.2007

Art Alta - 9 to 5 Murderer
Kiva tunnelma tässä. Tuo rytmi toimii tässä oikein hyvin. Laulu kuulostaa suht sympaattiselta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Eki Pop - Kadonnut aika 26.08.2007

Eki Pop - Kadonnut aika
Täytyy myöntää etten mikään maailman suurin iskelmäfani ole, joten ehkä vähän väärä henkilö arvostelemaan tätä. Nuo saundit joilla tuo tausta on tehty ovat aika kehnot, mutta laulaminen luonnistuu.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sigkk - The Ride 27.08.2007

Sigkk - The Ride
Jotain ideaa tästä tuntuu löytyvän, mutta vähän joukostaerottumaton kokonaisuus. Tosin vokaalit kuulostavat kyllä oiken hyviltä. Niistä tulee Max Cavalera mieleen. :) No kyllähän tätä vielä hyväksi biisiksi uskaltaa sanoa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Liian kaunis 26.08.2007

Routaraja - Liian kaunis
Bassot ihan hyviä ja nuo konerummut toimii. Silti tässä kappaleessa on vähän turhan koominen saundi. Ei tämä nyt oikein kolahda.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Turingin poppikone - Strontium 90 27.08.2007

Turingin poppikone - Strontium 90
Hmmm. Hieno tunnelma noin ylipäätään, mutta vokaalit eivät oikein sovi noiden taustojen kanssa. Ovat tosin ihan huvittavat. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Oblivions Summoning - Indian Bob 14.08.2007

Oblivions Summoning - Indian Bob
Ihan kiva tunnelma tässä. Psykedeelistä. Joitain saundeja voisi tosin hioa vielä psykedelisempään suuntaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Soulburn - Valhalla Calling 27.08.2007

Soulburn - Valhalla Calling
Ei huonompi tunnelma ensimmäisen kymmenen sekunnin perusteella. Saundit ovat kyllä liian midimäiset. Tuo alkupuolisko alkaa vähän puuduttamaan, kun ei oikein löydy tarttumapintaa. Puolenvälin jälkeen meininki vähän paranee, mutta silti jotain jää puuttumaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sonar - Luovutusvoitto 07 26.08.2007

Sonar - Luovutusvoitto 07
Sävellykseltä ihan kiva. Ei mitään mailmaa mullistavaa, muttei huonoakaan. Saundeissa olisi vähän hiomisen varaa. Naislaulaja kuulostaa hyvältä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mustaruhtinas - Extinction of Christianity 07.08.2007

Mustaruhtinas - Extinction of Christianity
Biisin nimi antoi aika matalat odotukset. Biisi kuitenkin alkoi ihan hyvän kuuloisesti. Sitten kun tuohon tulee tuota örinää kehiin niin saundejen heikkouden alkaa huomata vähän liiankin selvästi. Vähän huonosti saa selvää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mahan - onemanband - CHANGING FRUSTRATION 07.08.2007

Mahan - onemanband - CHANGING FRUSTRATION
Ihan hyvää taustamusaa. Soitanta kohdallaan ja tunnelma toimii. Ei tätä nyt välttämättä tälläisenä jaksa kuunnella hirveen montaa kertaa, mutta taustamusaksi johonkin ties mihin, niin onnistunut tekele kyseessä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Electrical Shaman - Kuolema 01.08.2007

Electrical Shaman - Kuolema
No johan on pitkä biisi kyseessä. Pari minuuttia tuota kitaraintroa tuli kuunneltu ennen, kuin siirryin sinne 15 min kohdalle. Sinäänsä ihan hyvän kuuloista kitarointia tuo intro, mutta vähän turhan lofi. Ihan hyvän kuuloista tunnelmaa tässä olisi tuon intron jälkeen, mutta rumpujen puuttuminen häiritsee ihan liikaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele vanhat ehjät - Half Past Seven 28.10.2007

vanhat ehjät - Half Past Seven
Ihan kova biisi. Taustaluuppi rokkaa. Kivoja ääniä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mahan - onemanband - THINK YOURE INNOCENT (uusi versio) 09.08.2007

Mahan - onemanband - THINK YOURE INNOCENT (uusi versio)
Ihan kivaa musaa. Hyvin soitettu ja laulettu. Ei tämä kuitenkaan mitenkään erityisemmin kolahda.

Kommentti kappaleesta Kuuntele In My Darkness - Reality/Virtuality 07.08.2007

In My Darkness - Reality/Virtuality
Ihan ok matskua. Soitanta hyvää ja tunnelmakin ihan kohdallaan. Toimisi hyvin taustamusiikkina.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Oblivions Summoning - The odyssey of gallant sad sacks boil 07.08.2007

Oblivions Summoning - The odyssey of gallant sad sacks boil
Ihan kivaa jammailua. Bassossa on hieno saundi. Muissa saundeissa sitten olisi vähän hiottavaa vielä, jotta saisi vähän psykedelisemmän tunnelman.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Somnam - Were we here? 31.07.2007

Somnam - Were we here?
Tunnelma on ihan kohdallaan. Pianot toimii ja padit kohdallaan. Rumpusaundeja olisi kuitenkin saanut hioa huomattavasti,

Kommentti kappaleesta Kuuntele Giuse - Molto Pericoloso 14.08.2007

Giuse - Molto Pericoloso
Erittäin hieno kappale. Mahtava tunnelma. Tuossa laulussa on sitä jotain. Kyllä toimii.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Metaplasm 646a - Baikonur 01.08.2007

Metaplasm 646a - Baikonur
Ihan kivaa jammittelua tuo syntikkabassokuvio. Rumpusaundeja olisi voinut vielä vähän hioa. Kaikin muin osin tämä biisi toimii ihan hyvin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mahan - onemanband - ANYTHING FOR ME 01.08.2007

Mahan - onemanband - ANYTHING FOR ME
Hyvältä kuulostaa heti kun lähtee käyntiin. Oikein hyvin saatu kaikki palaset kohdalleen tämän biisin kanssa. Kitarat ja laulu toimivat loistavasti ja loputkin soittimet tekevät tehtävänsä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mental Jump - Year off 10.08.2007

Mental Jump - Year off
Tämä kuulostaa erittäin hyvältä. Kitarat on vedetty hyvin ja niissä on hienoa tunnelmaa. Laulaja vetää kyllä erinomaisen suorituksen! Sävellyksestä ja biisin rakenteestakin löytyy huomattavasti enemmän ideaa, kuin suurimmasta osasta biisejä, mitä tulee vastaan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lepakkotiimi - Kantapään kautta 01.08.2007

Lepakkotiimi - Kantapään kautta
Eipä tämä oikeen kolahda. Aika perusmikseriräppiä. Tausta on köykänen ja miskaus huono.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Van der Phunck - Almost Human 01.08.2007

Van der Phunck - Almost Human
Hyviä vokaalisampleja löydetty ainakin. Tunnelma on ihan kohdallaan silloin, kuin on nuo vokaalisamplet tukemassa taustaa. Ihan hyvin nuo tausta niiden samplejen välissäkin toimii, mutta ei tätä instrumentaalina jaksaisi, vaikkei sillä nyt niinkään väliä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Minimirangaistus - Trollit hyppii silmille! 08.08.2007

Minimirangaistus - Trollit hyppii silmille!
Punkkiin on aina kiva törmätä kommenttiringissä. Oisi jäänyt kaipaamaan vähän agressiivisempaa meininkiä. Myöskin sanoituksissa olisi mielummin kuullut jotain muuta kun tälläisen huumorivedon fantasiahevistä. Vähän vaisuksi jää tämä biisi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Yö on kaunis kasvoillasi 31.07.2007

Routaraja - Yö on kaunis kasvoillasi
Intro kuulostaa hyvältä. Vokaaleiden astuessa kehiin taustat eivät tunnu toimivan, vaikka sama tausta toimii ihan hyvin tuon kitaran kanssa. Rumpuja pitäisi saada kovemmalle.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Flies Around The Light - Blame 09.08.2007

Flies Around The Light - Blame
Hienosti lähtee käyntiin tämä kappale. Mahtava meininki noissa taustoissa koko biisin läpi ja laulukin toimii ihan hyvin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele G.O.R.E. - You = Disease 07.08.2007

G.O.R.E. - You = Disease
Vaikka tälläistä musiikkia tuleekin silloin tällöin kuunneltua, niin tämä ei oikeen kolahda. Soitto on hyvää ja laulukin toimii, vaikka on vähän siinä rajalla, että meneekö ärsyttävän puolelle. Joku tästä jää puuttumaan kuitenkin. Biisi ei yksinkertaisesti vaan tempaise mukaansa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Microtheft - Tamy - Que Pena / Tanto Faz (Microtheft remix) 31.07.2007

Microtheft - Tamy - Que Pena / Tanto Faz (Microtheft remix)
Ihan leppoisa tunnelma tässä. Basso on hyvä ja rytmitkin toimii. Vokaalit kuulostavat hienolta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Re-Pulse - Moment In Ecstasy 31.07.2007

Re-Pulse - Moment In Ecstasy
Ensimmäinen riffi kuulostaa hienolta. Kokonaisuutena biisi ei sitten niinkään sytytä. Agressiivisempaa menoa olisin kaivannut.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Turingin poppikone - Veikko (akateeminen versio) 31.07.2007

Turingin poppikone - Veikko (akateeminen versio)
Ei kolahda ei. Ihan liian pitkälti vokaaleiden ympärille rakennettu biisi. Tausta olisi saanut olla huomattavasti vahvemmin esillä. Nyt tämä kuulostaa lähinnä karaokelta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marccus - So Bizarre 31.07.2007

Marccus - So Bizarre
Vähän turhan siirappista kamaa omaan makuuni. Vokalistin ääni on suhteellisen ärsyttävä ja biisissä käytettävät syntikkasaundit kammottavia. Ei kolahda sitten ollenkaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Electric Lady Band - Emma tieda 31.07.2007

Electric Lady Band - Emma tieda
Ihan kivaa kitarointia. Taustatkin toimivat ihan hyvin. Sinäänsä ei mitenkään säväyttävää, mutta hyvin toimii taustamusiikkina.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rattle Machine - Give It a Rest 09.08.2007

Rattle Machine - Give It a Rest
Vähän liian mielikuvituksetonta peruskamaa omaan makuuni. Ihan hyvin toteutettua sellaista kuitenkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Machinatrix - One 10.05.2007

Machinatrix - One
Ei nyt ihan tämän projektin paras biisi. Ei tämä huono ole, mutta ei ihan päästy siihen tunnelmaan, mihin tässä on ilmeisesti pyritty. Kaikki leadmelodiat ovat hyviä kuten noissa muissakin biiseissäsi, mutta tausta ei ihan täysin onnistu täyttämään tehtäväänsä. Ihan hienon kuuloinen tuo puhallin. Vähän kun tuota tunnelmaa hioisi tuon taustan osalta vielä niin olisi kympin arvoinen kappale.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Banquet Of Illusions - Make The Dreams Go Away 09.05.2007

Banquet Of Illusions - Make The Dreams Go Away
Alun melodia on hieno. Se olisi tosin toiminut paremmin ehkä ilman taustapadeja. Ja padit sammuivatkin sitten heti, kun tuon olin kirjoittanut. Tuo kohta missä tuo kellopeli soi yksin ilman mitään taustalla on biisin alkupuoliskon paras kohta. Se olisi saanut jatkua pitempää. Toisellakin puoliskolla tunnelma on myös hieno. Siinäkin tosin nuo tausta padit kuulostavat aika tarpeettomilta. Tuo bassokuvio on mahtava. En nyt ihan välttämättä näe syytä miksi nämä puoliskot ovat yksi kappale, eikä kaksi erillistä, mutta mikäpä siinä. Eihän generehyppely ole snakepathissakaan meitä koskaan haitannut. Ekalle puoliskolle arvosanaksi seiska ja tokalle ysi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Westis - aural progression 31.07.2007

Westis - aural progression
Saundeista en tykkää ja niihin tämä biisi kaatuukin. Rumpusaundit aika kehnot ja syntikoiden saundit kaukana siitä mitä nykypäivän syntikoilla voi saada aikaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sound Purification - Flèches D'amour 08.08.2007

Sound Purification - Flèches D'amour
Lupaavasti alkaa ainakin. Siinä minuutin jälkeen käyntiin lähtevä piano ei oikein miellytä. Se tekee saundista vähän turhan imelän. Ihan kohtuu hyvä kappale kuitenkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Metalshit - Power of a Word 21.10.2007

Metalshit - Power of a Word
Sanat on ihan hauskat. Laulu ei kyllä oikein tunnu menevän yhteen taustan kanssa, vaan välillä se jopa kuulostaa siltä, että tässä olisi vaan laitettu joku erillinen örinäpuhe jonkun istrumentaalikappaleen päälle. Sävellys on ihan ok.

Kommentti kappaleesta Kuuntele DISTRACT RESORT - Controlled By Medicine 10.08.2007

DISTRACT RESORT - Controlled By Medicine
No joo teknisesti hyvin vedetty, mutta ei oikeen sytytä. Tämän tyylinen rokki ei vaan oikein kolahda. Ei siis muuta sanottavaa, kuin että hyvin soitettu ja laulettu sekä miksattu. Ei silti sytytä yhtään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Muistikuva - Oma tie 07.08.2007

Muistikuva - Oma tie
Jaaha, tälläistä perusradiopoppia. Toteutus on teknisesti hyvä ja kuuntelijoita tälle varmasti riittää, mutta tämä on ihan liian mielikuvituksetonta kamaa omaan makuuni. Hassua miten kappaleen nimi on "oma tie", mutta kaikki koko biisissä sävellyksestä ja sanoituksesta tuotantoon ja saundiin on sellaista mielikuvituksetonta hittiartistien imitoimista, jossa koitetaan välttää pienimpienkin riskien ottamista. Biisi kaatuukin nimenomaan juuri siihen, ettei uskalleta kävellä sitä omaa tietä, vaan kuljetaan mielummin sitä tuttua ja turvallista tietä, mitä kaikki muutkin käyttävät, ja sitäkin mahdollisimman keskellä, jottei vaan vahingossa astuta nurmikon puolelle. Harmittaa antaa näin negatiivista palautetta, mutta en löydä tästä mitään muuta hyvää sanottavaa, kuin että teknisesti kaikki tuntuvat osaavan hommansa kiitettävästi. Toivotan silti menestystä yhtyeelle ja toivottavasti niitä kuuntelijoita tosiaan riittää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Muistikuva - Matkalla 31.07.2007

Muistikuva - Matkalla
Aika ysärin kuuloista meininkiä. Hyvin sävellettyä ja toteutettua kevyttä poppia. Itselleni ei erityisemmin tälläinen tosin kolahda.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Radio Pohmelye - The Spaghettification of Dr Vostok 31.07.2007

Radio Pohmelye - The Spaghettification of Dr Vostok
Ihan hassun kuuloista musiikkia. Tunnelma kohdallaan. Saundeissa ehkä vähän hiomisen varaa, mutta ihan hyvä tämä on tälläisenäänkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Asylum - Medication Lost 25.03.2007

Asylum - Medication Lost
Hieno meininki tässä. Vähän latistavat tunnelmaa nuo midisaundit ja ehkä vokaaleitakin olisi kaivannut (Lähetäpäs Richard Cheeselle sähköpostia).
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Machinatrix - Venus Haze 25.03.2007

Machinatrix - Venus Haze
Nyt on perkussiot kohdallaan huomattavasti paremmin kuin suurimmassa osassa noista aikaisemmista biisetä. Tunnelma on loistava ja saundit toimivat. Ainoana miinuksena tuo sellosaundi, joka ottaa hitusen korvaan aluksi. Se voisi olla hieman pehmeämpi. Biisi poikkeaa aikasemmistasi aika paljon tunnelmalta ja myös siinä mielessä, ettei tätä ole rakannettu samanlailla koukkujen ympärille, vaan ennemminkin tunnelman ympärille. Tämä on silti ehkä projektin tähän mennessä paras kappale.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Banquet Of Illusions - Breaking the silence 17.03.2007

Banquet Of Illusions - Breaking the silence
Ehdottomasti suurin miinus on tuo miksaus. Jousissa voisi ehkä mahdollisesti olla jotain ideaa jos biisiä ei olisi miksattu tälläiseksi sotkuksi (kaikua on ainakin liikaa), tosin joiltain kohdin nuo jousetkin kuulostavat siltä että vetäisivätät vaan jotain täytekohtaa, kun parempaakaan ei ole keksitty. Hyvin keskeneräisen kuuloinen kappale. Kyllä tuolta jotain ideaa kuulee joiltain kohdin, mutta toteutuksella tyritty koko homma.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Banquet Of Illusions - From The Smoke Morphed The Grinning Cat 17.03.2007

Banquet Of Illusions - From The Smoke Morphed The Grinning Cat
Tämä on saundeja myöten aika Final Fantasy VII:tä. No mikäs siinä ainahan tässä projektissa on ollut suurien säveltäjänerojen imitoimisesta jonkin verran kyse. Vaikka saundit ovat taaskin täyttä midiä, niin tällä kertaa se on vaan plussaa juuri siitä syystä, että tunnelma on niiden myötä lähempänä sitä samaa tunnelmaa jonka Nobue Uematsu loi Final Fantasy VII:n.Tuo fingersnap on aika loistava valita tälle tunnelmalle ja bassot toimivat hyvin. Sähköpianokin toimii täydellisesti. Se mikä tässä on edistyksellistä muihin Banquet Of Illusions kappaleisiin verrattuna on, että tässä on onnistuttu luomaan tunnelma käyttäen vain niitä olennaisempia asioita, eikä ängetty biisiä täyteen kaiken maailman synakuoroja, jousisektioita ja mitälie taustatäytettä. Kymppi olisi tullut jos biisin nimi olisi ollut jotain tyyliin "The Kid from Sector 7 Slums" tai "Return to Midgar", tai siis että oltaisiin menty ihan nimeä myöten Final Fantasy 7 kunnianosoitukseksi. Nyt kun edes tuossa esittelytekstissä ei ole mitään viittausta Nobue Uematsuun, niin tämä menee enemmän "plagioinnin" kuin kunnianosoituksen puolelle. Siinä ainoa miinus (joka on tosin helppo korjata). Angelo Badalamenti-tribuuttia odotellessa...
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Dead Musicians Society - The way we breed 10.08.2007

The Dead Musicians Society - The way we breed
Intro on hieno. Tunnelma on muutenkin kohdalla lukuunottamatta noita evanescence-tyylisiä lauluosuuksia, vaikka nekin on hyvin laulettuja. Nuo rääkymiset kuulostaa oikein kivalta. Outro on ihan mahtava.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Machinatrix - Landslide 13.03.2007

Machinatrix - Landslide
Rummuissa lähdetty tarkoituksellisesti retroilla saudeilla liikkeelle. Omasta mielestäni ei ehkä tunnelmaan parhaiten sopivat saudit kuitenkaan. Samoin tuo slaidaileva syntikka joka on tuossa taustalla koko biisin vaikuttaa vähän huonolta valinnalta. Tuohon tilalle olisi sopinut paremmin joku puhtaana soitettu bassokuvio. Nuo laulumelodiat ovat taas kerran se biisin suurin vahvuus. Onnistuvat kyllä kaikessa loistavuudessaan pelastamaan biisin. Lyriikatkin ovat onnistuneet hyvin. Miksaus ei oikein ole paras mahdollinen. "Liikaa kaikua", biisin tunnelma pääsee hitusen latistumaan. Biisi on hyvä, mutta näistä aineksista olisi paremmankin saanut rakennettua.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Drown Me Blue - Snow Covers Your Sleep 01.08.2007

Drown Me Blue - Snow Covers Your Sleep
Kitarat kuulostavat hyvältä. Syntikat ärsyttävät minua jostain syystä tälläisessä musiikissa, eikä tämänkään kappaleen kohdalla tuo synailu toimi. Nuo örinätkään ei oikeen innosta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele psykoosi - Ethnic 31.07.2007

psykoosi - Ethnic
Saundit eivät pahemmin sytytä, mikä on aika huono juttu mitä ambienttiin tulee. Kun saundit ei toimi niin biisi ei toimi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Malvo - Valheet 08.08.2007

Malvo - Valheet
Kitaroissa on hyvä saundi ja biisin yleissaundistakin on saatu sopivan raskas. Tuo laulutyyli ei hirveen hyvin kolahda. Biisi on ammattitaitoisen kuuloinen ja toimii muutenkin suhteellisen hyvin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nbc - Poika 08.08.2007

Nbc - Poika
Taustat on ihan hyvät ja musiikillisesti tämä biisi toimii ihan kohtuullisesti. Sanoitukset sitten ovat aika tylsät. Ei noissa tunnu oikeen kenelläkään olevan mitään sanottavaa mistään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Thunderbaum - Call Your Demons 21.10.2007

Thunderbaum - Call Your Demons
Kivalla riffittelyllä alkaa. Kertsi on ihan karseaa sankarihevijuustoa. Muuten ihan hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Division 19 - Synti 31.07.2007

Division 19 - Synti
Tuo puhtaalla kitaralla soitettu kohta kuulostaa ihan hyvältä. Muuten ei oikeen kolahda. Kait tässä on jotain agressiivista menoa haettu, mutta itse en sellaista tästä löydä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Takalo & Turunen - Syysretki seurassa ystäväin 31.07.2007

Takalo & Turunen - Syysretki seurassa ystäväin
Ihan hyvältä kuulostavaa kamaa siihen asti, että vokaalit astuvat kehiin. Biisi olisi voinut olla aika loistava, jos olisi joku parempi vokalisti vetämässä tuon.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Joonas Y Experience - Pelimusiikkia 31.07.2007

Joonas Y Experience - Pelimusiikkia
Tälläinen retroilu on ihan passé... Eikun juu, ihan kivaa taustamusaa johonkin peliin tämä varmasti olisi, mutta erikseen kuunneltuna aika tylsä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Asylum - A Strange Gourmand 29.12.2006

Asylum - A Strange Gourmand
Mukavan kuuloinen tuo pääriffi. Taustakin on kyllä aluksi ihan iskevä, mutta sitten se alkaa tympimään hitusen (parin kolmen kuuntelun jälkeen siihen tosin tottuu). Tarttumapintaakaan en oikein löydä hirvittävästi tästä kappaleesta, johtuen tuosta huonolla tavalla junnaavasta rakenteesta ja riffien samankaltaisuudesta. Leadin saundi on hieno ja tuo taustan saundikin on hyvä. Tällä kertaa nuo midi-saundit toimivatkin yllättävän hyvin, paitsi noiden perkussioiden osalta, ne kun ovat aivan perseestä. Rummut miksattu aivan olemmattomiksi ja tuo guiro on ärsyttävä. Hyviä aineksiahan tässä on, mutta suosittelisin vielä hiomaan kappaletta ja päättämään, että onko tämä biisi tälläistä perinteisempää melodista Asylumia vai monotoniseen junnaukseen perustuvaa kamaa. Jos ensimmäistä niin rakenne kaipaa vaihtelua ja selkeämmin toisistaan erottuvia kohtia. Jos jälkimmäistä niin kappaleesta pitää saada hitusen hypnoottisempi (tuo leadi on tosin jo erinomainen alku) ja pituutta huomattavasti lisää (vähintään kolminkertaisesti). Rumpujen osalta saundia kannattaa myös hioa ja se guiro poistaa mieluiten kokonaan, ei sillä nytkään tunnu oikein olevan mitään virkaa. Jos nuo seikat jaksat hioa kuntoon, niin sitten tämä on minunkin mielestäni Asylumin parhaita kappaleita.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ghost Trio - Voces intimae 09.08.2007

Ghost Trio - Voces intimae
Ihan hieno tunnelma. Laulu ehkä vähän turhan pinnalla miksauksessa omaan makuuni. Syö hieman tuota tunnelmaa, kun nuo muut instrumentit jäävät niin taustalle. Silti ihan hyvä tekele.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Banquet Of Illusions - Dancing Into Oblivion (alternative mix) 22.12.2006

Banquet Of Illusions - Dancing Into Oblivion (alternative mix)
"Edellisen version palautteessa todettiin biisin olleen liian pitkä ja genren vaihto puolessa välissä todettiin tarpeettomaksi. Tämä versio on hitusen pidempi ja sisältää lopussa entistä päättömämmän genren vaihtumisen" Tuo on juuri se paras tai ainakin snakepathmaisin tapa ottaa opiksi palautteesta. Pituus olisi tietty voinut olla tuplasti alkuperäiseen nähden ja äkillinen muutos nintendosaundeihin puolivälissä olisi ollut paikallaan. Biisinä tämä on ihan hyvä ja tuo lopun genrevaihdos on ihan hassu.

Kommentti kappaleesta Kuuntele SOULTRAY - My name on your stone 17.04.2007

SOULTRAY - My name on your stone
Toimivaa perusmeininkiä. Agressio saatu hyvin mukaan saundeihinkin, vaikka ovatkin aika demon kuuloiset (mikä on demoille ihan luonnollista). Kyllä tätä kuuntelee.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Metal Age - Nocturne in D major 07.08.2007

Metal Age - Nocturne in D major
Joo, ihan kaunista musaa. Sinäänsä ei välttämättä yksinään hirveen montaa kuuntelua kestä, mutta hyvää taustamusiikkia tästä ainakin saisi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalashnikov - Pyhäpäivä 17.04.2007

Kalashnikov - Pyhäpäivä
Alku otti vähän korvaan ikävästi, kuten tuo laulu ajoittain muutenkin. Tuo yksi bassokuvio on ihan mukavan funkahtava.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Asylum - Stumbling In The Dark 20.10.2006

Asylum - Stumbling In The Dark
Alkaa aika keskinkeratisella melodialla joka midisaundejen kanssa tekee ensimmäisestä 40 sekunnista heikon. Olisi saanut alkaa suoraan tuosta humppakohdasta. Sanon humppa kun ei tämä mielestäni ska ole... tai ehkä sieltä välistä. Basso vetää ainakin humppaa ja xylofoni (vai mikäliesaundi) vetää skata. No on mitä on... Melodiapuoli kuitenkin aika hukassa mielestäni koko biisissä ja muutenkin aika heikko tekele verattuna suurinpaan osaan muista kappaleistasi. Valssikohta on oikeastaan ainoa, joka toimii.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Banquet Of Illusions - Marras (Into The Silence) 20.10.2006

Banquet Of Illusions - Marras (Into The Silence)
Miksaus on aika paljon parempi tässä versiossa. Rakenteessa on paljon kaikkea uutta hienoa, mutta sen lisäksi kaikkea uutta turhaa, joka ei palvele biisiä parhaalla mahdollisella tavalla. Biisiä saisi kyllä hitusen tiivistää, sillä tylsistyminen iskee välillä, kun noita kohtia on pitkitetty liikaa. Osittain häiritsee tuo instrumenttejen tietokonemaisuus ja sen oikean soitannan puuttuminen on aika iso miinus, kun biisi kuulostaa sävellykseltään niin vahvasti oikeilla soittimille soitettavaksi, mutta hankalapa sitä on ilman live-instumentteja saada sitä soitannan tuntua mukaan. No onneksi ainakin sillä mahtavalla Snakepath-yhtyeelläsi on nykyään oikeita live-instrumentteja. *tyhmä hymiö* Parempi tämä on kuin se edellinen versio. Arvosana 7½ joten pyöristetään kasiin, kun en muista mitä edelliselle versiolle annoin arvosanaksi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Banquet Of Illusions - Sleep My Child (A Ghostly Lullaby) 20.10.2006

Banquet Of Illusions - Sleep My Child (A Ghostly Lullaby)
Paljon paremmin toimii, kuin nuo muut viimeaikaiset BOI-kappaleet. Rakenne on "leffasoundtrackmaisempi" ja parempi progressiivisuudessaan. Vaikka biisi sinäänsä kuuluu sinne taustamusiikkikategoriaan, ettei mitään tarttuvia melodioita tai vastaavaa löydy, niin kyllä tuo rakenteen "suite from some moviemaiuus" auttaa sen verran paljon, että biisin jaksaa helposti kuunnella ihan yksinäänkin. Periaatteessa rakenteessa olisi voinut vielä rohkeammin lähteä korostamaan osien eroja ja tehdä kappaleesta vieläkin suitemaisempi. Kyllä tämä tietty näinkin toimii. Miksaus on aika lofi taas kerran, mikä kyllä kieltämättä häiritsee.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pyromaniac - LÄPI 31.07.2007

Pyromaniac - LÄPI
Tässä on aika hieno heavy metal asenne kitaroiden, basson ja rumpujen osalta. Örinöitä olisi voinut hioa. Sanoista ei luonnollisetikaan saa mitään selvää, joten eipä niistä kommentoitavaa. Ihan hyvä meninki.

Kommentti kappaleesta Kuuntele SpeedHawk vs. Riktronik - High Velocity Champions 10.08.2007

SpeedHawk vs. Riktronik - High Velocity Champions
Mukavan retrot saundit tässä. Tulee ihan lapsuus mieleen, kun liidit kuulostaa niin nintendolta. Nuo melodiatkin ovat niin mahtavia. Nuo rumpusaunditkin sopivat noiden muiden saudejen kanssa hyvin yhteen. Hyvä biisi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kylmän Raudan Sepät - Setä Samulin öljyinen käsi 17.04.2007

Kylmän Raudan Sepät - Setä Samulin öljyinen käsi
Poliittistahan tämä yrittää olla, tai no onkin mutta vähän kömpelöä poliittista kannanottoa mielestäni jo tuosta kappaleen nimestä lähtien. Sävellykseltään kuitenkin ihan hyvin ja soitanta ja laulukin onnistuu tekemään tehtävänsä ja biisi on ihan nautittavaa kuunneltavaa. Ihan hyvä.

Sivu: 1 2 3 4