Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 145 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalashnikov - Pyhäpäivä 09.12.2007

Kalashnikov - Pyhäpäivä
Pitkästä aikaa kommenttiringssä... Pirteä ote tässä biisissä ja laulajalla on sellainen ote, että tulee toimeen oman laulunsa ja äänensä kanssa. biisi ei kuitenkaan jostain syystä liikauta meikäläisessä sen ihmeemmin. Soitossa mukavaa discopoljentoa ja kivoja sovituksellisia ratkaisuja. Jotenkin jäi sekava olo tästä, mutta silti kelpo tekele.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kylmän Raudan Sepät - Ukonvasama 09.12.2007

Kylmän Raudan Sepät - Ukonvasama
Hieno alku biisissä!! Hyvä reipas ote biisissä, biisissä palaset hyvin kohdallaan ja laulusta eritoten plussaa, reipasta, melodista, hienosti tehtyä. Mahtavaa! Odotin bändin nimen ja biisin nimen perusteella, sellaista kalevalaan nojaavaa synkistelyä, mutta tämähän rokkaa. Biisin rakenne ei ole kovinkaan monijakoinen, mutta ei todellakaan tarvitse olla. Osui ja upposi!! Sanotusta en ehtinyt sen kummemmin kuuntelemaan.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - chicks,chicks,chicks (hot summer night) 10.05.2006

DIRTY CLUB - chicks,chicks,chicks (hot summer night)
Tältä poppoolta olen aiemminkin kuullut musaa. Laulu edelleenkin on huvittavan ja hauskan välimailla, ei tätä oikein osaa ottaa vakavasti, eikä varmaan tarvitsekaan. Musa perinteitä kunnioittavaa ja kaiken kaikkiaan ihan hyvin soitettua...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aresti - Käärmeenkieli 10.05.2006

Aresti - Käärmeenkieli
Ensi huomio, että teknisesti soundit aika pliisuksi vedetty. Potkua ja dynamiikkaa kaipaisi ehdottamasti lisää. Miksaus ok, instrumentit ja elementit erottuu kyllä ja tavara on tasapainoisessa suhteessa toisiinsa. Soitto on osaavaa ja laulajan ääni jaksaa kantaa tän biisin.Biisin sovitus ihan hyvä ja kertsi toimii...
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stupor Mundi - Aidat 20.04.2006

Stupor Mundi - Aidat
Hyvä groovi tässä biisissä ja mukavan pehmeät soundit. Itsekin vanhana percussionistina diggailen, että tuota kolinaa löytyy vielä nyky pop/rock musasta. Jees, kyllä tää on mukavan kuulonen ja eheästi soitettu tsibale sen ihmeemmin vikoja etsimättä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele kisastudio - Nuorenmäki 02.05.2006

kisastudio - Nuorenmäki
Persoonallisuuden puutteesta tätä ei voi ainakaan syyttää. Jotain Röyhkämäisiä elementtejä tästä löytää. Voisi melkein sanoa etten pidä tästä ihmeemmin, mutta silti tässä on jotain viehättävää. Kertosäe on itse asiassa aivan loistava. Tekniseltä toteutukselta ei kisastudion parasta tasoa, mutta tyyli on selkeästi menossa persoonallisempaan ja sitä myöten parempaan suuntaan. Sanat mukavan ironiset.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele kisastudio - Ella 02.05.2006

kisastudio - Ella
kaunis sävellys, pianon tunnelmasta etenkin plussaa. Laulun rytmityksestä pientä miinusta; Vähän turvalliseksi menee. Fiiliksestä ja melodiallisista oivalluksista plussaa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele RRP: Greatest Hits Vol 2 - Ennustus 29.11.2005

RRP: Greatest Hits Vol 2 - Ennustus
Jotenkin tästä tulee joku Pelle Miljoonan kulta-aikoijen revitys mieleen. Laulajan lausumistyylistä en kyllä tässä biisissä tykkää. olis kiva kun yrittäis edes vähän laulaa. Persoonallinen tämä on, siitä selkeesti plussaa ja sounditkin on mukavan kirkkaan ja selkeän kuuloiset. Mukavan pirtsakka persoonallinen pala tämä silti.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Saraste - Moodswing 21.11.2005

Saraste - Moodswing
Tää on vähän sekavan kuuloinen tää alku. Ei oikein saa mistään kiinni, eikä järin ihmeemmin toteuttettukaan. Tässä mistä tää biitti lähtee mukaan, tulee ryhtiä selkeesti lisää ja alkaa toimimaan hyvin tää biisi. Vähän tuntuu, että tässä olisi voinu vähän riisua tätä tavaran määrää joissain kohdissa, niin olisi kuulostanut selkeemmältä tämä. Hyvä melodia tässä on. Semmonen, vähän sekavan kuvan jätti, vaikka paljon hyviäkin juttuja löyty.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Randomtalks - The Day Above Me 21.11.2005

Randomtalks - The Day Above Me
Mukava kuunnella tällasta välillä tuon hevi osaston jälkeen. Biisi lähtee jämäkästi liikkeelle ja äänimaisemat on hyvän kuuloisia. Jotenkin tässä vähän häiritsee sellanen kliini vähän metallinen soundi tuossa miksauksessa. Kylmä vois olla ehkä lähellä. Kosketin melodiat kuulostaa hyviltä. Rummut ehkä himpun liikaa pinnassa. Kaiken kaikkiaan osaavan ja hyvän kuuloista soitantaa. Jonkinlainen kiireen maku tätä vaivasi myös, vai kuvittelenko. Tässä olisi voinut rauhallisemmin mennä eteenpäin. Mutta, selkeesti keskitasoa parempaa tuotantoa...
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pahaluu - Päämäärättömät 29.11.2005

Pahaluu - Päämäärättömät
No niin, nyt on soundiltaan nautittava biisi. Miksaus on tehty hyvin ja ammattimaisesti. Laulajan hokema ensi sekunneilla kuulosti ihan, et mitä ...ttua, mut comoon ok se on, kun hetken totuttelee. Hyvää groovi tässä soitossa on ja tyylitajuista myös...
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele POLTE - kesä 96 10.05.2006

POLTE - kesä 96
Mukava kesäinen rallatus ja aiheeseen toimivat sanat. Totetus erittäin perinteitä kunnioittavaa, mutta hyvä niin. Tällasessa musassa saa ollakin. Kertsi mun mielestä ei toimi ihan 100 %:sti tuohon säkeeseen nähdeen. Nyt se vähän rauhottaa tunnelmaa verrattuna säkeeseen, kun laulun rytmitys muuttuu vähemmän sanoja sisältäksi. Siinä vois miettiä jotain laululineja, jotka summaa paremmin tuota säkeen sisältöä, sisältäisi myös rytmikkäämpää laulua ja enemmän sanoja. Jotain kunnon hokemaa 2* 4 rivin verran tms. niin kesähitti olisi hanskassa.Myös kertsin olis hyvä viedä siitä säkeestä vauhtia vielä milli eteenpäin, just tuon rytmityksen avulla.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Too Ugly LTD 11.04.2006

Kalkutan Konepaja - Too Ugly LTD
Pitkästä aikaa Kalkutan Konepajaa kuulen... Aika livemäisen kuuloinen jälki äänitteessä, sopii toisaalta tähän ihan hyvin. Biisi toimii ja laulaja vetää hyvin ja persoonallisesti, vähän Siekkariosastolle menevä kipale. Soitto hyvän kuuloista ja ainoa mikä ei oikein maistu, on tuo B-osa tai tuo hitaampi kohta. Ei vaan miellytä melodiallisesti. Kaiken kaikkiaan hyvä ja erikoinen pala, jota varmasti olisi kiva jorata livekeikalla...
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Riku Rotten Project - Haavekuva 21.11.2005

Riku Rotten Project - Haavekuva
Hieno nimi pumpulla. Tässä on tällanen Gotham City meininki. Laulu vähän jää soiton alle välillä. Laulajalla persoonallinen tyyli, Kauko Röyhkääkin olen vähän kuulevinani. Olisin toivonut laulajalta vähän enemmän sitä laulua, lausumisen sijaan, vaiks kyllähän toi noinkin toimii. Persoonallinen biisi tämä, vaikkei ihan meikäläisen mieleen...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Janei - False Beliefs 18.10.2005

Janei - False Beliefs
Vähän suttunen alku, kauniilla kitaramelodialla. Hyvän kuuloista kitarointia täytyy myöntää. Makeita tunnelmia, toimii pirun hyvin. Tässä basarijymistelykohdassa melodia menee vähän ehkä liian omituiseksi. Miksaus olisi voinut olla vähän kirkaampi.Sovitus on hyvä. Kyllä tämä toimii mukavasti.Toimiva kokonaisuus ja taidokas näyte kaiken kaikkiaan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele ranca - sarvi 19.10.2005

ranca - sarvi
Hyvä alku, herätti erikoisella kitarariffillään. Mukavan oloisesti tässä pysyy soitannollinen ja tuotannollinen paketti hanskassa. Laulaja kantaa hyvin tän biisin. Kolmas Nainen meets Hard Rock. Sellaset fiilikset tulee. Paljon soitannollisia koukkuja on biisissä viljelty ja yksitoikkoisuudesta ei voi tekijöitä ainakaan syyttää. Vähän toisaalta jäi sekava maku. Niin pirusti tavaraa puristettu tähän. Ei tämä kylmäksi jättänyt, veti hiljaiseksi kyllä:)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kosminen - Paluu 21.10.2005

Kosminen - Paluu
Ihan kunnioitettavaa tuo mitä laitoit biisin esittelyyn. Kannatan ajatuksiasi,vaikken niin itse teekään. Kun tän musan tekee näin, on helppo seurata miten biisi etenee ja mitä elementtejä tulee mukaan. Kaunista tämä soitto on ja kitarakuvio mitä tässä toistetaan, ei puuduta. Ehkä jotenkin tuossa kohdassa missä "hidas bassomainen"kuvio tulee, olisin toivonut jotain lohduttavampaa käännettä.Enkä sellojuttuakaan olisi välttämättä kaivannut. vaan hmmm....jotain.Tempon vaihteluita, yllättävää käännettä, lyömäsoittimia yms. Oli miten oli, on tässä paljon käytetty ajatuksia ja luovuutta ja sen kuulee,koska se pisti kuuntelemaan tätä. Henkilökohtaisena kokemuksena tästä ei tullut matkaa itseeni, vaan matka sinun maailmaasi?
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Olavi Takatalo - IndieRoknRoll 19.10.2005

Olavi Takatalo - IndieRoknRoll
Aika teollisuusmeininki. Kyllä tässä on omaperäisyyttä ja hyvää hakua. Miksauksessa rummut jättää kyllä muun materiaalin pahasti paitsioon, sitäpaitsi tuo jumputus alkaa äkkiä ärsyttämään. Ehdottomasti laittaisin vähän hiljemmalle ja laulua hivenen lisää ja leveemmällä rintamalla. Energisyydestä ja omaperäisyydestä annan plussaa ja miksauksessa olevista häiritsevistä asioista himppu miinusta. Makuasioitahan nämä ovat..
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele FEL - Elämä on helppoo 18.10.2005

FEL - Elämä on helppoo
Jahas. Toi alun syntsalaulu saisi olla selvempä, jotta saisi sanoista selvää. Sanotus on ehkä haettu sitä helppoa kautta, eli käytetään jonkun toisen sanotusta. Voisihan sitä keksiä itsekin? Musiikki tässä on hyvän kuulosta ja tunnelma tässä biisissä on makee. Sovitus on toimiva ja erikoinen. Biisissä on hyvä äänenlaatu ja dynamiikka. Lisäksi valitut instrumentit istuvat hyvin keskenään. Jotenkin tuntuu, että tätä voisi kehitellä vielä pidemmälle, jäi vähän puolittainen olo tästä, vaikka toteutus olikin toimiva.Soundimaailma tässä oli parasta.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele deep impulse - Break The System REMIX 2005 17.10.2005

deep impulse - Break The System REMIX 2005
Hmmm... Perusidea toimiva. Laulu hyvän kuulosta, vähän paremmin sen olisi kyllä voinut miksata. Kirkkautta lauluun. Hyviä pikku jippoja sovituksessa. Biitti toimii hyvin ja sovitus ok. Miksaus/ äänitteen tekninen taso keskitasoa.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celestial Aeon Project - Jester's Tear 18.10.2005

Celestial Aeon Project - Jester's Tear
Tää alku kuulostaa siltä, että kyseessä voisi olla kauhuleffa soundtrack. Mitä pitemmälle etenee, sen paremmalta kuulostaa. Tulee jotenkin mieleen "Village" leffa ja miksei joku historiallinen tummasävyinen dramaattinen leffa. Hienosti tehty sovitus ja kirkkaat soundit. Paljon mukavia yksityiskohtia ja etenkin tää teos on mielenkiintoinen ja pitää otteessaan. Sovituksesta vielä, että tämä on hienoeleisesti tehty, ei liikaa tavaraa, vaan juuri se mitä tässä tarviikin olla. Tykkäsin, kiitos:)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celestial Aeon Project - Hope for rebirth 29.11.2005

Celestial Aeon Project - Hope for rebirth
Kaunista...Jouset soundiltaan ei ihan mun makuun, jotenkin sais olla vielä pehmeämmän kuuloiset, mutta sovitettu hyvin kuitenkin. Mukavasti kasvaa tämä tunnelma tässä. Virvelisoundi on toimivan ja hyvän kuuloinen. Tuota päämelodiapuolta olis ehkä voinut käyttää rohkeamminkin, jotein koskettavampaa melodiaa olisin ehkä tähän kaivannut. Muuten kyllä oikein oivaa tavaraa...
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - Porno Samurai 17.10.2005

DIRTY CLUB - Porno Samurai
Noh, ei tätä voi kuolettavan vakavasti ottaa. Laulaja tuntuu laulaneen äänensä jo joskus 90- luvulla:) Soitto on hyvän kuulosta ja sovitus on hyvä. Miksaus ei huipputasoa. Kiva tätä oli kuitenkin kuunnella... Kertsi oli mukavan miehekäs oooo-oooo laulukööreineen...
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stonecold Zombie - Tiedän 18.10.2005

Stonecold Zombie - Tiedän
Mielenkiintoista. Bändillä englannin kielinen nimi, joka soittaa suomenkielistä musaa. Tämä biisin tunnelma hakee vaikutteita tuolta 80- luvun alusta. Yleisesti, on tässä mukavan energinen poljento ja positiivinen tunnelma. Laulu menee hauskasti nuotin vierestä, eikä ihan taimissakaan ole, mutta ei kai tässä biisissä tarvitsekaan. Kertsi on hyvä oikeesti. Hyvä melodia ja koukut siinä. Intron melodia on hyvä myös kornine soundeineen. Sanat on myös toimivat ja sovitus kanssa. Ei kai tässä mitään, jos laulu olis tehty vähän tarkemmin ja harkitummin, tää olis voinu olla tosi helmi, nyt se jäi positiiviseksi yllätykseksi:)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lihavat Pojat - Kuka söi mun pitsan 18.10.2005

Lihavat Pojat - Kuka söi mun pitsan
Kyllähän tällaista reenismeininki jammailua on kiva kuunnella, tosin vielä mukavampi soittaa itse. Ihan hyvin soitto tuntuu olevan kasassa. Biisi loppui vähän yllättäen. Ei muuta kuin laulajaa etsimään ja vallottamaan mualimmaa!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Riku Rotten Project - Kenelle kellot soivat 18.10.2005

Riku Rotten Project - Kenelle kellot soivat
Hauskoja koukkuja tässä biisissÄ.En silti oikein pääse tähän biisiin mukaan, mutta on tämä selkeästi ajatuksella tehty. Soitto vaikuttaa mallikkaalta ja sovituskin tässä näyttää olevan olemassa. Miksaus on mukavan kirkas, eli saa intrumenteista selvää hyvin. Laulu on sopivan provosoivaa, ei ehkä meikäläisen makuun, mutta ajoi silti asiansa ja toimi.Sanoituksesta en oikein saanut kiinni kantaaottavuudesta huolimatta. Kyllähän tätä kuunteli, eikä inhoreaktioita tullut, mutta ei myöskään herättänyt kiinnostustakaan tämän pidemmälle.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Bonefleshdolls - Enemy is weekend 20.10.2005

Bonefleshdolls - Enemy is weekend
Energiaa rutkasti. Soitto on osaavan kuuloista, välillä jopa yli-innostuneen kuuloista, koska rumpali tuntuu kiilaavaan välillä. Basso ei tunnu tuolta oikein erottuvan ja "laulu"voisi olla miksattuna hiukan lujemmalla. Huiluun tai mikä tuo snarekompin kanssa oleva juttun onkaan, niin sitä lujemmalle, että erottuu hyvä idea tuolta kitaran takaa. Kyllä tässä oli paljon hyviä juttuja ja jotain korjattavaakin, jos haluaa korjailla...
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Red Aardvark - Echo of Dorian 21.10.2005

Red Aardvark - Echo of Dorian
Hmm, toteutus on selkeän kuuloinen ja piano, tuon alun jälkeen yllätti erittäin positiivisesti. Pop/rock miehenä kiinnostus lopahtaa aika pian, jos ei ole jotain riittävän vaihtelevaa melodiaa jota seurata.Tässä tuo paino pelasti juuri siinä suhteessa. Lisäksi tää biisi kasvaa mukavan oloisesti ja hallitusti. Vielä tuosta pianosta, toi riffi on hyvän kuulonen. Ehkä tohon biittiin olis voinu lisätä congat tms. percussioita johonkin kohtaan, niin olis elävöittänyt mukavasti tätä. No anyway, hallittu ja hyvin tehty biisi. Tykkäsin:)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vanhat ja väsyneet - Texture 18.10.2005

Vanhat ja väsyneet - Texture
Basari on miksattu liian lujalle. Rikkoo ainakin mun luureissa ja särisee ärsyttävästi. Hyvä tunnelma tässä on. Ihan mukavan kuulosta instrumentaalia tämä on. Basso ei kyllä erotu tuolta, vai onkohan sitä ollenkaan. Rumpukompissa vois pelti-iskuja vähän harkitummin käyttää, niin toimis paremmin tehokeinona vakuuttavammin. Jaha , nyt kuului jotain basson pompotustakin tuolta. Kyllä tässä on selkeästi hyvän biisin aineksia. Soitto on hyvää ja biisistä löytyy roppakaupalla koukkuja. Rummut taitaa olla koneella tehtyjä, mutta yllättävän hyvän kuuloiset. Ainoa joka häiritsi (ja paljon) oli tuo basarin ylimeno.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele tRA [The Rhythm Addicts] - Refused to be leashed 20.10.2005

tRA [The Rhythm Addicts] - Refused to be leashed
Tätä yhtyettä taisin eilen kommentoidakin. MIkäli oikein muistan, tässä on parempi miksaus kuin em. kommentoimassani. Laulukin kuulostaa paremmalta, munaa ainakin löytyy.Skitta on oikeassa tasossa, muu tausta saisi olla kovemmalla. Bassosta tässä ei saa selvää. Kyllähän tässä energiaa on ja kovaa yritystä ja se on aina positiivista. Ruuvaamista ja tekemistä bändi tuntuu kaipaavan lisää ehdottomasti, mutta paljon hyviä elementtejä tästä löytyy, vaikka lopputulos ei vielä oikein nappaakaan.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele ivalo - Avaimia 20.10.2005

ivalo - Avaimia
Tervens, tuttua musaa. Parasta tässä on tunnelma. Sovitus on myös tehty huolella. Laulajan ääniala sopii tähän biisiin hyvin ja taustalaulu on hiottu suht minimalistiseksi ja toimivaksi. Tykkään myös tän tyylisestä kitaroinnista. Soitto on hallitun kuuloista ja miksauskin on pätevästi tehty. Tärkein opetus ehkä on, että tässä ei ole tungettu liikaa tavaraa biisiin, vaan käytetty se olennainen, mitä tähän tarvitsee. Tässä on kuulijalla tilaa hengittää ja kokea tämä biisi, silti oikeissa kohdissa mm. välisoitto osa on mielenkiintoisia soitannollisia ratkaisuja.Sanoitus on biisin tunnelmaan sopiva ja "toivoa" antava. Juu, hyvät pointsit tästä.En osaa sanoa, olisiko jotain pitänyt tehdä jotenkin muuten, kyllä tää on hyvä näin. Näiden kahden biisin jälkeen odottaisin samaa tasoa, mutta himpun verran erilaisia moodeja tavalla tai toisella:)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele tRA [The Rhythm Addicts] - RIGHT NOW 19.10.2005

tRA [The Rhythm Addicts] - RIGHT NOW
Miksaus tässä on aika hakusessa. Ei tästä kokonaisuudesta saa siksi oikein kuvaa. Rummut, basso ja kitarat möyryää hiljaa jossain "kaukana" ja laulu kuulostaa karaokemikillä vedetyltä. Laulussa on hyvää asennetta ja kunnolla miksattuna voisi olla ihan hyvän kuulosta. Samoten syna jutut on niin kuulumattomissa, ettei niistä saa selvää. Juu, tää arvostelu ei välttämättä anna koko kuvaa ryhmän osaamisesta, koska äänitteen taso ei ole kovinkaan hyvä, mutta tällä toteutuksella ei voi hyvää arvosanaa antaa valitettavasti.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mind's Pressures - No Kids 18.10.2005

Mind's Pressures - No Kids
Alun soundimaailma oli hyvän kuuloinen, millin kuitenkin poistaisin tuota kaikua. Biisi on sopivan rankka tän tyyliseksi biisiksi. Kitarointi on mallikkaan kuuloinen ja laulu toimivaa ja sopivan sekavaa. Rummut voisivat erottua vähän paremmin tossa miksauksessa ja olla tasapainoisemman kuuloiset. Biisinä toimiva ja sovitus ok. Vähän liian rankkaa vanhalle miehelle, mut jees!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Posse Giwipaska - Yötöntä Pelkoa feat. Simo Jokela 20.10.2005

Posse Giwipaska - Yötöntä Pelkoa feat. Simo Jokela
RRRRäpäytystä. Persoonallinen alku tässä.Kovasti on uhoa miehillä ja "vittu" on näköjään yleisin sana tässä biisissä.Kyllä tästä kuulee, että poppoolla on musiikillisiakin taipumuksia, mutta toivoisin rohkeutta keksiä jotain omaperäisempää, kuin vittu, pillu, paska-linja ja keskittymään siihen biisin tekemiseen joltain muulta kantilta.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pahaluu - Piru vie 21.11.2005

Pahaluu - Piru vie
Luussia hitto vie...Soitto mukavan kuuloista, aika semmonen livemäinen ote tässä. Laulajan tyyli ihan tyylille uskollista, mutta vähän häiritsi meikäläistä tuo Mato Valtonen meininki laulussa. Ei kai joka lauseella tarvitse rohista. No makuasiahan tuo on. Ihan kelpo vetäsy, livenä varmaan mukavamman kuuloista, kuin luureilla kuunneltuna.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Jerry Kevlar 11.04.2006

Kalkutan Konepaja - Jerry Kevlar
Bändi tuntuu löytäneen soundinsa ja tyylinsä pikkuhiljaa. Diggaan kyllä tällasta Intia-, Siekkarit,Kingston W:ta. Kyllä tämä silti itseltään kuulostaa ja hyvältä sellaselta. Soitto on pirun tiukan kuuloista ja rumpalin otteesta etenkin pidän. Soundi tässäkin livemäistä, eikä loppuun asti ruuvattua ja väännettyä, voisi jytistä hyvin, jos tekis oikein kunnon studiossa viimesen päälle. Instrumentaalibiisi oli, mutta ei tää oikeastaan kaivannutkaan laulua.Plaah, en nyt keksi tähän sen ihmeempää negaa, joten saa leijua:)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stupor Mundi - Karusellin kokoonpano-ohjesääntö 20.10.2005

Stupor Mundi - Karusellin kokoonpano-ohjesääntö
Mukava meininki tässä biisissä. Tunnelma on pakoton ja vivahteikas, mitä se nyt sitten tarkoittaakin. Mp3 lopputulos vähän suttusen kuuloinen, vaikka miksaus tuntuukin hyvältä. Rummut tässä kärsii tosta eniten ja soundi on huojuva. Laulajan ääni sopii tähän hyvin. Sovitus on hyvin tehty ja soitosta henkii hyvä mieli. Plussaa myös siitä, että tässä on mukana kiitettävä määrä erilaisia soittimia.Piristävä yllätys, tykkäsin:)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Randomtalks - The Experiment 21.10.2005

Randomtalks - The Experiment
Tää rullaa kun hirvi. Esittely oli hyvä pohjustus tän kuuntelulle, kun en konemiehiä ole. Konemusan tekemisessä on se etu, että soundit on valmiiksi jo paljon paremmat, ettei miksauksessa tarvitse ruuvata lähellekään niin paljon kuin livemusassa.Joku voi väittää vastaankin, mutta se on mun mielipide. Tässäkin on hyvät soundit. Vähän tässä olis voinut tuoda esiin eri elementtejä, esim. siinä 3 minuutin kohdalla, ennen pikku breakkiä taustalla kuuluu tosi hiljaa joku hyvän kuuloinen synahässäkkä kilkutijuttu, mutta siitä ei tahdo saada selvää. Eli enemmän vielä melodioiden mukaantuloja, niin että joku soivista antaa enemmän tilaa. Hyvän kuuloinen tämä kokonaisuutena on ja hyvin sovitettu. Melodiat ovat kauniita ja tukevat toisiaan. Soundimaailma on kohdallaan, ehkä tossa "pääkosketinmatosta"olis voinut vähän karsia tilaa muille instrumenteille, mutta kaippa just tää toteutettu on sitä Dancea sitten, mene ja tiedä... Jep hyvä oli!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Unite the Dead - Naked lunch (I see dead people) 25.01.2005

Unite the Dead - Naked lunch (I see dead people)
kommenttirinki...Ei mun musaa tämä valitettavasti. Rytmin tästä erotan ja ymmärrän teeman. Toi rutiseva komppi ei oikein sytytä. Häiritsee enemminkin. biisi/teos oli aika pitkälti tuon saman kuvion toistoa, jos tässä olisi ollut jotain selkeempiä osia olisi jo kiinnostavuus lisääntynyt. Kiitos,mut ei kiitos.

Kommentti kappaleesta Kuuntele FOTO - Jäätää 18.10.2005

FOTO - Jäätää
Hyvä soundi tässä. Laulajalla on persoonallinen ääni ja jaksaa kantaa tämän biisin kiitettävästi läpi. Tulkinta välillä lähellä kornin rajaa, mutta ei silti mene sen yli, että alkais ärsyttämään, sitäpaitsi sopii kyllä tähän tunnelmaan. Biisi on persoonallinen ja hyvän kuuloinen. Soitto on osaavan kuuloista ja hallittua. Miksaus niinikään pätevän oloinen, en löydä mitään mikä kummemmin häiritsisi.Sovitus hyvä. Jees, kyllä tästä ysin mielellään paukauttaa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Boreal Experimental - Urbanus in India 25.01.2005

Boreal Experimental - Urbanus in India
Hmmm... Sitarin käyttö ei saa vielä Intia fiiliksiä ja tunnelmaa aikaseksi,kun melodia on aika perushuttua. Periaatteessa ihan toimivaa matskua tässä, Sitar liian lujalla muuhun soittoon nähden, percca osasto hyvä, melodiat olisi voinut olla Intialaisempia, eikä tuota perusosastoa. Muutamia hyviä oivalluksia soundiosastolla, lopputulos aika ennalta-arvattava.Siksi ei väräyttänyt tätä kuulijaa.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Force Majeure - Gatecrusher - Demo 2004 19.10.2005

Force Majeure - Gatecrusher - Demo 2004
Kommenttirinki: Heavy putki näköjään jatkuu, no onpahan vertailukohtia. Laulaja on timmi, kyllä täytyy myöntää. Soitto on hyvän kuuloista ja taitoa tuntuu löytyvän. Biisi kyllä tavoittaa kaikki lajityypille kuuluvat maneerit ja suoriutuu niistä mallikelpoisesti. Kyllä tämä on hyvä:)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Taciturn Project - Fly Through The Sky 21.11.2004

Taciturn Project - Fly Through The Sky
Biisin nimi on hieno... Soundit tuntuu olevan kohtuullisen hyvin kohdallaan. Rumpusoundit on eritoten oikein toimivan kuuloset, tosin ehkä millin liian lujalla. Laulajalla persoonallinen ja hyvä ääni, jaksaa kantaa vokaalit tässä biisissä kiitettävän hyvin. Kitarat toimii ja hyvän kuuloset, taidolla soitetut. Sovitus on tehty hyvin, biisi jaksaa pitää mielenkiinnon yllä loppuun asti. Basso ei jotenkaan erotu mun luureihin kovinkaan hyvin, paitsi loppusoinnuissa. Jep, kelpo tavaraa:)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Oreia - Stone's Voyage 21.11.2004

Oreia - Stone's Voyage
Alun intro aika pitkän kuulonen. Olisi ehkä lyhyemminkin riittänyt tunnelman luomiseen. Komppi mielenkiintoisen ja hyvän kuulonen.Virvelin soundia olisin kaivannut vähän kirkkaammaksi,mutta eiköhän ole makuasia. Kosketinsoitto tyylikästä ja taidokasta. Kyllä tässä on soittotaito todella hyvää ja sovitus/toteutus kelpo tavaraa. Hyvä!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Oliver* - Ehkä huomenna 10.11.2004

Oliver* - Ehkä huomenna
Tasapainoisen kuuloista tavaraa. Tässä biisissä on makee tunnelma ja hyviä sovituksellisia ratkaisuja. Biisi toimii kaikin puolin ja soittotaito tuntuu olevan hanskassa. Laulajan ääni on hyvä, joskin persoonallisuutta kaipaisi hivenen lisää, tulkintaa löytyy kyllä kiitettävästi. Taustalaulut toimii, siitä plussaa. En mää tähän tän ihmeempiä osaa sanoa. Biisi on hyvä, muttei loistava. Kappaleen ennalta-arvattavuus vähän häiritsi, soitannollisesti yllätyksiä kyllä löytyi esim. kitarariffien muodossa, jotka kuulosti eri hyviltä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Van Dell - Saatanankirkollisvero 21.11.2004

Van Dell - Saatanankirkollisvero
Biisin nimi herättää heti ajatuksia, että ollaanko tässä huumoriosastolla, mutta alun intro kuulostaa ihan vakuuttavalta. Jotenkin tulee semmosia Kotiteollisuus/ Timo Rautiainen vaikutteita tästä. Soitto on toimivan kuulosta ja kosketinintro on erittäinkin hyvän kuulonen. Laulajalla löytyy tulkintaa, pientä agressiivisuutta jäin kyllä henk. koht. kaipaamaan. Soundimaailma kohtuullisen hyvää, pieni suttuisuus tai puuromaisuus soundeissa jäi erottamaan pro-tasosta.Mutta juu, kaiken kaikkiaan kelpo läjäys:)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele S.M.P (Synkkää Miestä Popittaa) - Kuljen taas 29.10.2004

S.M.P (Synkkää Miestä Popittaa) - Kuljen taas
Hyvin biisi lähtee käyntiin. Perussuomipoppis meiningillä, mutta toimii. Vähän tulee Timo Rautiais.soundi mieleen laulajan äänestä versessä. Mukavan matala ääni, tuo hyvän tunnelman. Kertsissä laulu jotenkin kärsii. Miksattu jotenkin "ärsyttävän" kuuloiseksi ja laulusoundi on jotenkin "vääntyneen" oloinen. Kitarointi on hyvän kuulosta, rummut toimii hyvin, mutta miksauksessa puutteita. Vähän jotain ylimääräistä sihinää kuuluu mun luureilla kuunneltuna. Laulajan äänessä on hyvää tulkintaa, joissain kohdissa laulajan ääni tuntuu jäävän vähän kuulumattomiin, joissain kohdissa on sopivan lujalla. Biisi on ihan toimiva paletti. Kertsi ei muhun ihan kolahtanut.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Formed - Hide & Seek 10.11.2004

Formed - Hide & Seek
Aika tasapainoisen kuuloinen soundeiltaan. Kyllä tämä genressään pärjää hyvin. Mietityn kuuloisia juttuja ja soittotaitoa löytyy. Laulusoundiin/miksaukseen oisin himpun verran kaivannut täyteläisyyttä lisää, jota muuten soitossa löytyi. Laulaja lauloi hyvin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Del Toro - Viides Marraskuuta 20.10.2004

Del Toro - Viides Marraskuuta
Hmmm... Kyllähän tämä varmaan päivänsankarille on ollut mukava yllätys. Soitto ja esitys olivat 10 minuutin luomisen tasoa todellakin, mutta positiivisella otteella. Hyvää: laulajan ääni, se piristi. Tack!

Kommentti kappaleesta Kuuntele T-Bow - Falling Away (Instrumental) 20.10.2004

T-Bow - Falling Away (Instrumental)
Hmmm... Mukava tunnelma tässä. Sävellys on kivan kuulonen ja melodiat ihan toimivia. Toteutus ei ihan niin hyvin natsaa tässä. Soundit ei hivele varsinaisesti korvia. Tarkotan tällä sitä, että ehkei parhaat mahdolliset softat ole käytössä, kenties sieltä kämäsemmästä päästä noi syna ja biitti soundit. (Tosin voin olla väärässäkin, sillä en oo konemiehiä tai sitten artisti hakee jotain tän tyyppistä soundimaailmaa, mene ja tiedä, ei kuitenkaan mun korvaan em. jutut hivele). Soitto on hyvän kuulosta, sen sijaan enemmän tähän kaipaisi nyansseja,groovia ja irtonaisuutta. Nyt vähän jäykän ja robottimaisen kuulonen, eikä mielenkiinto ihan jaksa loppuun saakka. Jeps.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Antti Kaukomaa - Ajetaan Jämsään 10.11.2004

Antti Kaukomaa - Ajetaan Jämsään
oon tään biisin kuullu aiemminkin, mut en oo tainnut ehtiä kommentoida. Hyvä groovi tässä ja muutenkin sellanen rento positiivinen fiilis. Kosketin soundeista ja iloisesta kitarakomppauksista plussaa. Sanoitus tempaa mukaansa ja omat kesämuistot tulee mieleen´hyvin nopeesti. Laulu toimii niin ikään. Eli hyvä fiilis tästä tulee ja sehän on pääasia. Hittibiisinä en tätä oikein osaa pitää, mutta oman paikkansa tämä kipale lunastaa helposti:)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele unioni - Eron salama 12.10.2004

unioni - Eron salama
Kyllä tässä on kuten edelläkin on mainittu, sellasta jännää tenhoa. Tästä tulee hyvä fiilis, vaikka sanat eroa käsitteleekin. Sanoitus sinänsä on aika litinää ja lätinää,mutta menköön. Vähän imelää mulle,mutta sehän on makuasia. Kertosäe on hyvän kuulonen säveleltään. Jopa iskelmällinen, etten sanoisi. Soundit ei tässä ihan priimaa ole, mutta selvää saa kuitenkin ja balanssissa ollaan.Dynamiikkaa kaipaisi lisää ja potkua tohon soundiin, nyt vähän kesy. Soitto on mukavan kuuloista ja piano elävöittää sopivasti biisiä. Laulajan ääni oli vähän arahko ensi kuulemalla, mutta siihenkin tottui jo toisella kuuntelukerralla ja siitä alkoi pitää. Sanoituksissa pisti semmonen juttu vielä mieleen, että semmoset pitkät venytykset ei aina kuulosta hyvältä. esim: siltä oloni tuntuu nyyytt.... ei toi paha tossa ole, mut kannattaa miettiä, koska riimittelyllä voipi saada nuo loppu jutut synkkaamaan paremmin. Muistaakseni joku on neuvonut joskus jossain, et sellasia pitkiä "epämääräisiä" loppuvongutteluja pitäis välttää, kun lauluja rakentelee. No vaikea sanoa, fiilistähän sillä saa mukavasti lisää ja kai rajakin on aika häilyvä. Jep se siitä. Mielelläni tästä ysin pamautan:)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele UnleasHer - Nitrogenhell 15.09.2004

UnleasHer - Nitrogenhell
Soundit ihan kohtuullisen hyvän kuuloset. Ei mikään ainakaan häiritse. Miksaus vaikuttaa tasapainoiselta ja huolella tehdyltä. HImpun verran mun luureissa kuitenkin meinaa jossain kohdissa rikkoa. Biisi on ok soitettu, laulajan ääni/tyyli ei jostain syystä kolahda meikäläiseen. Biisi ehjästi soitettu, mutta sovitus ei oehkä ihan loppuun asti mietitty. Aika pitkiä pätkiä missä ei oikein tunnu että mitään tapahtuis. Ehkä biisiä kannattais tiivistää. Jep.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele MKA - Rakkauslaulu 27.08.2004

MKA - Rakkauslaulu
Hmmm. tää on ihan mielenkiintoista vääntöä. Tekijä on ilmeisesti Cmx fani tai sitten lauluääni vaan kuulostaa paljon Yrjänältä. alun kitarointi on aika perinteistä, mutta ihan hyvin toteutettua. Muutenkin tuossa rauhallisessa kohdassa on mukavia pikkujuttuja mm. toi Ksylofoni tms. melodia kulku. Yllätyin kun tää rajumpi osa alkoi. Soittomelodia toimii kivasti ja antaa hienot vahvat fiilikset. Vastaavasti miksaus ja äänitteen laatu kärsii myös. Pientä tasojen punaselle menoa tuntuisi olevan. Laulu saisi erottua myös himpun verran selvemmin. Konerummut myös vähän tökkii, mutta johtunee siitä, että tää on itse himassa tehtyä tavaraa. Kaiken kaikkiaan, pidin kyllä pienistä puutteista huolimatta.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele quuqqeli -orkesteri - Yötöntä yötä 19.08.2004

quuqqeli -orkesteri - Yötöntä yötä
Kiva rytmillinen oivallus tässä. Melodia ei jostain syystä ihmeemmin kolahda. Vähän sellanen diipa-daapa fiilis tässä. Olisko joku selkeesti erottuva osa voinut tuoda tähän jotain mielenkiintoa.Miksaus kuulostaa vähän köyhältä niinikään. Biitistä ei selkoa saa ollenskaan. Juu, ei tää täst pahemmin miksikään näytä muuttuvan. Sorry, ei nyt pudonnu.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Extra Virgin - Don't Torture 01.09.2004

Extra Virgin - Don't Torture
Varsin tyylikkäältä alku kuulostaa. Vähän aistittavissa vanhan kunnon Havana Blackin vaikutteita kitaroissa. Tulee nuoruus mieleen. Hyvän kuulosta vääntöä. Tällasta Hard Rockia ei ihan liian usein kuule. Soundit ja sovitus on hyvin kasassa. Ei tällasessa musassa kannata trendisoundeilla liikaa kikkailla. Laulaja ihan pätevä mimmi, löytyy sopivasti "munaa" vaikka nainen onkin:) Taustalaulut oisin rakentanut vähän toisella lailla,kertsissä. Bändi soittaa oikein pätevästi ja kitaristille etenkin plussaa. Kyllä ysin pamautan mielelläni:)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele vrs - teabreak 12.08.2004

vrs - teabreak
Hmmm. tätä osastoa, josta en paljoa ymmärrä, enkä perusta. Koitan nyt jotain kommentoida. Toi alun pompottelu ihan ok antaa hyvän tunnelman. Noi biitit niinikään vaikuttaa ihan huolella tehdyiltä. Vähän pitkäveteistä tää on, kun rokkimiehenä tottunut hakeen ne tunnelmat erilailla ja eri asioista. Mut summa summarum, kyllä tästä jää selkeesti kuva, että tää on ajatuksella tehtyä tavaraa ja tän lajityypin edustajaksi varsin hyvän kuulosta. Etenkin tosta synasoundista plussaa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Olavi Takatalo - Olavin valssi 11.08.2004

Olavi Takatalo - Olavin valssi
Jännä fiilis tässä. Vähän laiska poljento tässä on ja soitto on sellasta huojuvaa muutenkin. Hyvä idea tää on, toteutus ei nyt muhun kyllä uppoa ihan kybällä. Toi rock osa on ovela veto, mutta toi laulajan tapa hokea tuota rakkainpain sanaa alkaa pitemmän päälle ärsyttämään. Naislaulajalla on miellyttävä katri helenamainen soundi. Jep.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Love Factory - Children of Europe: El Spaghetti 12.08.2004

Love Factory - Children of Europe: El Spaghetti
Hauska vetäsy tämä ja toimiva idea kyllä. Vähän laulu meinaa joissain kohdissa ampua yli, mutta hätäsesti pysyy maullisuuden oikealla puolella. Italia kohdan stemmat kuulostaa hyviltä. Soitto perusok:ta, ei kovin ilmeikästä tosin. Laulusoundi olis voinu olla selkeemmän kuulonen. Soittomiksaus ok.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haute Couture - The Trip 08.08.2004

Haute Couture - The Trip
Nää kokeilevat jutut ei mulle aukene sitten millään. Koitan nyt jotain sanoa silti. Tuo viulujuttu kuulostaa ihan hyvältä, ei välttämättä tunnistais viuluksi, jos ei tietäis. Toi tollanen kellarimainen lätinä on ihan hyvin toteutettu. Sit siel kuuluu noit ääniä ja se on sit siinä, sit se päättyy. Semmosta...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kongo - Tyhjä Huone 05.08.2004

Kongo - Tyhjä Huone
Biisi lähtee kivan räväkästi liikenteeseen. Laulaja kuulostaa jotenkin laiskalta, vaikka tulkintaa kyllä löytyy. Jotenkin oisin kaivannut rokimpaa ja jämäkämpää otetta laulussa. Kitarasovitus kuulostaa hyvältä. Kertsissä etenkin. Soundit suht kohillaan. Mitään kardinaalimokia en löytänyt. Sävellyksenä ei kolauttanut pahemmin, mutta kyllä tää ihan hyvää settiä silti oli.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kiova - Beautifull 27.08.2004

Kiova - Beautifull
Tässä on jo paljon valmiimmat soundit, kuin tuossa ensimmäisessä biisissä. Laulu paljon parempaa miksaukseltaan. Kitarasovituksesta taas isosti plussaa. Hienoja soundeja ja soittoa. Kertsissä stemma tulee himpun lujalla ja sitä olisin vähän muutenkin muuttanut, mutta se on makuasia ja tosi hyvä että se on silti siellä tavalla tai toisella. Rummut jotenkin taas soundeiltaan vähän suttuset, mutta tähän lajityyppiin sopivat silti. Pellit etenkin tuntuu suttaavaan tunnelmaa. Biisi toimivaa tavaraa ja kertsi on hyvä. Jep
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Redhill Rats - Rocky Road To Dublin 31.07.2004

Redhill Rats - Rocky Road To Dublin
Kattelin, että mitäs uusia juttuja tänne mikseriin tullu ja törmäsin tähän biisiin. Tunnelma tässä on oikein hyvä ja kyllä tästä keltti meininki huokuu. Biisi on laulettu hienosti, voisin helposti kuvitella olevani jossain Irlantilaisessa pubissa kuuntelees tällasta. Kappaleen miksaus ei varsinaisesti mikään ihmeellinen ole, ei tosin huonokaan. Kaikesta saa riittävästi selvää kyllä. Mutta tärkeempää tässä on autenttinen tunnelma ja se on onnistunut hyvin. En tunne tyylilajin taitajia, mutta sellanen tunne jäi että tää on varmaan joku klassikkocoveri. Jos biisi on oma, niin onneksi olkoon siitäkin. Oli kenen tahansa, mutta hiano biisi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tehdas - Piirrät tätä päivää 31.07.2004

Tehdas - Piirrät tätä päivää
Tässä on ihan mukavan kuulonen biisi. Sellanen freshi meininki. Miksaus on aika suoraviivainen ja selkeä. Kaikki instrumentit erottuu selkeesti , biisi menee suoraviivaisesti ja äänikuva on kirkas. Biisi on ihan ok suomipoppista, hyvin esitettynä. Laulaja kantaa kipaleen tyylikkäästi alusta loppuun, mitään shokeeraavaa esittelemättä. Kaikinpuolin positiivinen juttu tää, hittipotentiaalia ei mulle ainakaan ensikuulemalta löytynyt.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tehdas - Kauas on matkaa 31.07.2004

Tehdas - Kauas on matkaa
Tässäkin kirkas äänimaisema. Tunnelmaa löytyy himpun verran enemmän kuin tuosta ekasta biisistä. Soolokitara maalailee mukavia maisemoita biisiin ja akustinen luo hyvin tunnelmaa. Laulumelodiassa mukavia ratkaisuja. Tää tuntuu musta enemmän iskelmällisemmältä tai popimmalta biisiltä, vaiks rokiksi oottee itse luokitellut. Tää tuntuu ensikuuntelemalla heti eheämmältä kokonaisuudelta kuin Piirrät tätä päivää. Kertsi kuulostaa paremmalta ja taustalaulut on onnistunut eri hienosti. Tuolla lopussa missä tulee toi diskomaisempi komppi lauluineen ja erilaisella taustalaululla, ei musta ihan kympillä toimi. Jotenkin vähän tätä pakkaa. Oisin ehkäs itse jättänyt sen kokonaan pois. Ysin arvonen tää on selkeesti:)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kiova - Lost dog 27.08.2004

Kiova - Lost dog
Tässä on hieno ja omaperäinen kipale. Etenkin laulajattaren ääni miellyttää. Hyvä, persoonallinen ja englannin ääntäminen hanskassa. Tää olis voinu olla Greatest Bits Skabassa vahvoilla. Biisissä on paljon mukavia yksityiskohtia; kitarasoundit toimii hienosti, viulu tuo myös persoonallisuutta biisiin. Rumpusoundit tässä biisissä vähän tökkii, meinaa ainakin mun luureissa rikkoa vähän. Kyllä pidin kovasti. Jos Live setti on kunnossa ja taitoa sillä rintamalla löytyy, tähän bändiin voisi/kannattaisi panostaa keposesti. Liityn fanijoukkoon hurjaan:)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Damake - Alone 29.07.2004

Damake - Alone
Kyllähän tähän aikaa on varmaan tuhraantunut. En ole lajityypin miehiä, joten en tiedä millaisilla systeemeillä näitä tehdään. Eli ihan mutu kommentin annan. Alku tuntui vähän tylsähköltä. Aika kauan pyöri samantyylinen kuvio. Rumpukomppi alussa oli myös aika persoonaton. Nuo oikealle ja vasemmalle panoroidut suhinajutut jotenkin tuntui ajoittain särkevän mun luureissa. Loppupuolella tuli mukaan uusia elementtejä, jotka teki biisistä paljon mielenkiintoisemman. Loppupuolella on myös paljon toimivampia melodíoita ja tunnelma on parempi. Miksauksessa tuntui olevan myös tasojen puolesta vähän vielä korjaamista. Jotkut efektit/soundit tuntui tulevan jonkun verran osaansa nähden liian lujaa. Eli sellasta volumetarkennusta tekisin, jotta biisistä tulis vielä tasapainoisemman kuulonen. Sanotaan, että lajityypin biisiksi mun korviin positiivista keskitasoa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Damake - Alone 11.08.2004

Damake - Alone
Unohdin sen arvosanan, joten kuuntelin uudestaan ja laitan tähän. Paremmin tää nyt uppos kuin ekella kerralla.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fillip - Peter Pan 12.08.2004

Fillip - Peter Pan
Tästä tulee 80- luku vahvasti mieleen. Laulajalla ok ääni, nostalgiaa löytyy. Kitarasovituksesta tykkään. Stemmat niin ikään toimivat, tossa yksinkertaisessa muotissa hyvin. En mä tiedä, en jaksa olla kriittinen. Tykkäsin ja se on pääasia.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Averell - Tea Bone 28.07.2004

Averell - Tea Bone
Hieno tunnelma tässä on.Rummut myös toimii tässä hyvin. Omaperäistä meininkiä täytyy myöntää... En arvota tätä niinkään sävellyksenä, vaan tää tuntuu enemmän olevan sellanen ennakkoluuloton tutkimusretki musiikin maailmaan improvisoiden. Lead instrumentit ja rummut erottuu hyvin miksauksessa, nuo mukana kulkevat muut instrumentit vähän huonommin. Ehkä erotteluun voisi vielä kiinnittää huomiota miksauksessa. Muuten tää oli tasapainoinen miksaukseltaan.Soitossa en huomannut mitään ongelmaa, hyvin soitettua tavaraa. Annan kasin tästä kibaleesta. Jos tässä olis ollu vielä jotain uusia osia tms. arvosana olisi noussut heti.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Averell - Millipede March 28.07.2004

Averell - Millipede March
Metka kibale tämä. Konesoundit tietenkin kuulostaa aina konesoundeilta, mutta vaikea olisi varmaan muuten tehdäkään. Pianokulku kuulostaa tosi hyvältä ja kasvaa kiitettävästi edetessään. Semmonen pieni ongelma tässä on, että kun noita elementtejä tulee lisää enemmän ja enemmän soundi tuntuu menevän puurosemmaksi ja puurosemmaksi. biisi myös loppuu jotenkin luonnottomasti. Tätä olisi hyvä jatkokehittää. Jotain väliosaa ja ehkä jotain välirauhotusta, jonka jälkeen kliimaksia, kunnes rauhottuu lopussa tms. Enemmän vuoropuhelua instrumenttien kesken, niin että antavat vielä selkeemmin tilaa toisilleen ja "kommunikoivat" keskenään. Kyllä tätä mielellään kuunteli:)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Joona - Pelkkää hyvää 28.07.2004

Joona - Pelkkää hyvää
Kivan tunnelmallinen biisi tässä. Laulajalla herkkä, tällaseen musatyyliin sopiva lauluääni. Toinen laulutyyli ois voinu olla sellanen Sami Saari tyylinen improvisoiva groovaava staili. Pianosoundista plussaa. Sävellyksenä tää on ihan toimiva ja kaunis paketti. Sitten miksauksesta. Kertsissä rummut himpun verran liian lujalla musta. Virveli ja basari paukkuu tässä aika lujalla. Laulumiksaus mielenkiintoinen, toimii kyllä ja on läsnä, itse olisin vähän kokeillut toimisko joku plate kaiku lisänä tms. Sanoitus on persoonallinen. Kertsin sanoista tykkäsin pirusti. Stemmalaulu vois toimia kans kertsissä. Kaiken kaikkiaan kaunis balladi, josta tykkäsin kovasti. Numeroksi annan 8+, jonka pyöristän ysiksi. Hyvä:)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Thousand Miles Away - Izzi's The Man 19.08.2004

Thousand Miles Away - Izzi's The Man
Hmmm. Hauska ZZ- top tyylinen vetäsy. No ei nää soundit mitään priimaa oo, mutta fiilishän tässä on tärkein. LAulaja vetää tyylilleen sopivasti, kitarat on sopivan räkäset ja soundi vähän sekava. Aika suhiseva ja sekava toi soundipuoli muutenkin, mutta tykkäsin kyllä. Rokettia on aina kiva kuunnella sillon tällön...
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Stane - Hiutale 03.08.2004

The Stane - Hiutale
Täähän on musiikillisesti ihan pätevää tavaraa. Eritoten laulajan ääni miellytti. Tulee Martti Syrjä etäisesti mieleen. Hyvä biisi tää on, kertsi toi erilaisella laulun rytmityksellä hyvää lisäväriä biisiin. Kertsin sanat toimii myös hyvin. Nyansseja löytyy sopivasti. Ainoo miinus musta on miksauksessa sellanen juttu, että mulla ainakin luureissa särkee joko basso, basari tai niiden yhteisvaikutus. Jes diggasin kovin:)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele 2Pro - Lift Me Up [v2] 17.07.2004

2Pro - Lift Me Up [v2]
Hyvät soundit tässä. Miksauksellisesti oivia ja hienoja ratkaisuja. Laulujutut säväytti eniten. Wau!! Tulee lauluista mieleen, yllättävää kyllä sellanen Sielun Veljien vanha levy, kuin Softwood Music. Ne laulaa siinä englanniksi sellasella monotonisella äänellä ja hämärillä stemmoilla sellasta tod. hämärää Intia/ Natsi Saksamättöä. Rumpusoundit niinikään pirun hyvän kuuloset. Kosketinsoundit ei sitten säväyttänyt ihmeemmin. juu tästä tulee kyllä 9+. Plussa ennakkoluulottomuudesta:)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Medichave - Time to go 17.07.2004

Medichave - Time to go
Hauskoja miksauksellisia ratkaisuja, osa toimii hyvin, osa ei. Soundit kuullostaa aika koneellisilta. Rummut etenkin. Kitaristi pysyy hyvin taimissa. Kosketinkuvio ihan ok. Loppuu kohden jotenkin alkaa häiritsemään. Kitarasoolo oli hyvä. Laulaja vetää välillä vähän ohi nuotin, siihen tarkkuutta lisää, mutta hyvällä sykkeellä. Yritystä siis on. Jepulis semmosta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Thego - I love the ocean 17.07.2004

Thego - I love the ocean
Alun perusteella tää sopis "Suuri Sininen" leffaan. Kyllähän täs on merellisiä fiiliksiä. Ahas laulu tuli mukaan, aattelin et tää on jotain instrumentaalia. Jänniä viboja kyllä, jotain David Bowie jne. tyylisiä vaikutteita. Laulu on kaunista, tosin ei ihan pysy täysin nuotissa. Samoten kitara tuntuis olevan jotenkin epikses. Vai onks se mun pää, mene ja tiedä. Biisinä kyllä jollain tavalla tykkäsin. Persoonallinen ja viehättävä viritelmä tämä:)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routasaha - Jazzhelvetti 18.07.2004

Routasaha - Jazzhelvetti
Laulajalla oikea asenne. Myötätunto herää heti ja hyvinhän mies rokkaa.Soundeiltaan aika kevyt paketti tämä. Biisissä on kyllä tenhoa ja vetoa, mut jotenkin nää soundit vähän lyttää tätä. Tän pitäis niinku rokkaa ja potkia jylhemmin ja karummin.Kitarat ei oikein tahtonut erottua ja bassokin oli aika karkuteillä. Kyllä tekisin tän uudestaan studiossa ja vaik maksaisinkin siitä vähän enemmän. Soitto oli hyvää. Kyllä tästä tällä toteutuksella 8 lävähtää. Ysistä pudotti nuo soundit.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Susi - Tarina muusikosta 17.07.2004

Susi - Tarina muusikosta
Hauska ja tunnelmallinen biisi. Laulajalle isot plussat. Kantaa tän biisin kunnialla läpi. Kundilla on samaan aikaa "tavallinen", mutta silti persoonallinen ääni. Soitto toimii oikein hallitusti ja hyvin. Miksaus on selkeä ja tasapainoinen. Kaikki instrumentit erottuu toisistaan ja on balanssissa. Kyllä tällä on selkeesti radiosoittopotentiaalia. Hyvä!! fanitan.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Love Factory - Gei-type: Love Tower 27.08.2004

Love Factory - Gei-type: Love Tower
Alkutahdeista lähtien tää ei oikein kolahda valitettavasti. Laulaja ei osaa hommaansa ja sitä on peitelty mikki hiiri yms. äänillä ja efekteillä. Tää on sellanen humppa dance, varsinainen dancemusan eläkeläiset. Ei vaan valitettavasti yhtään hauska. Soitossa taustalla on ihan ideaa, mutta varsinainen toteutus on huono.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Love Factory - Mc Liimatainen: Nolla 08.08.2004

Love Factory - Mc Liimatainen: Nolla
Jaahas, huumoriosastoa. Soitosta ei meinaa oikein saada selvää, mutta se vähä mistä saa selvää on ihan kohtuullisesti soitettua. Laulajalle lyriikoista plussaa, tosin en pitänyt tätä niin kauhean hauskana, mutta jos samaa energiaa käyttäis ajatuksia sisältävään biisiin, niin se vois olla ihan kuunneltavaa tavaraa. Jep jep.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Love Factory - Love Factory: Weapon of Love 07.08.2004

Love Factory - Love Factory: Weapon of Love
Tulee vähän Jump mieleen tästä. No, jos rehellisiä ollaan, niin eihän tää mitään LP:levytasoa ole lähelläkään, ei esitys, eikä äänitys. Biisi sinänsä ihan hauskan kuulonen ja ok:sti soitettu. Kitaristille plussaa kitarasoolosta ja lauluissa stemmoista. Laulajan äänessä ihan hyvää meininkiä. äänitys oli varsin surkea. Tasot, balanssit, dynamiikka you name it, mutta tuntuu että tässä ollaan enemmänkin terapia/ äänityksen opettelumeiningeillä liikkeellä. Soittotaitoa näyttää löytyvän kyllä. Ei muuta kun tsemppiä vaan ja uutta suoleen:)
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Averell - Twin II: Tara 15.09.2004

Averell - Twin II: Tara
Osaavaa soittoa. Olen tainnut kuulla esittäjän muitakin kipaleita, jos en väärin muista. Paljon hienoja oivalluksia ja kikkailua, josta en sen tarkemmin osaa analysoida. Miksaus ei tunnu olevan ihan parhaimmasta päästä. Instrumenteista saa kyllä selvää, mutta dynamiikka puuttuu aika vahvasti. Myös tuo tilasoundi ei kuulosta kovinkaan luonnolliselta. Näähän on tosin aika pitkälle myös laite juttujakin. Kaiken kaikkiaan mukavaa kuunneltavaa. Jotenkin sekavan kuuloinen silti ensikuulemalla. Vaikka tehdäänkin tällaista soitinkikkailua, ei mua haittais vaikka olis vielä enemmän jäsenneltyä ja antais kuulijalle enemmän aikaa märehtiä mitä on kuullut esim. nyanssien muodossa.. Jep semmosta mielipidettä:)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Averell - Rapa Nui II 11.08.2004

Averell - Rapa Nui II
Tässä biisissä on paljon hienoja jippoja. Ansiokkaasti tää on soitettu. Al Di Meola on jokseenkin tuttu ja täytyy myöntää, että on tässä vaikutteita kyllä. Miksaus tässä voisi olla dynaamisempi ja ilmeikkäämpi, koska tää musakin on sellaista. Hienoja rytmisiä muutoksia ja teknistä osaamista löytyy, myös instrumenttien runsaus ilahduttaa. Sähkissoundi on pirun hyvän kuulonen tossa soolossa. Joo ysin annan, se yksi piste lähti pois miksausksesta johtuen.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Cats and Dogs 03.08.2004

Kalkutan Konepaja - Cats and Dogs
Aika livemäinen soundi tässä. Rummut sais olla vähän kovemmalla, kun komppikin on niin hyvän kuulonen. Tomisoundista plussaa. Kitarasoundi taasen ei mua nappaa, eikä kuvio jota soittaja soittaa. Laulajalla ihan mielenkiintoinen ääni.Ei huono. Miksaus tässä on heikoin lenkki. Jotenkin tää on aika pahasti poissa balanssista. En oo pro, joten en osaa analysoida tarkemmin. Siltä vaan tuntuu. Tuntuu, että tää on jotenkin irrallaan/ levällään tää soundimaailma. Sais olla paljon kompaktimman kuulonen. Rumpusoundien kaikuisuus on periaatteessa toimiva juttu. Tässä biisissä on jotain Doors tyylistä meininkiä, se on ihan positiivista.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Taxi 22.07.2004

Kalkutan Konepaja - Taxi
Makeeta paukuttelua tämä. Hyvä, vähän livemäinen meininki tässä. Laulajalla riittävästi munaa tämän tulkitsemiseen. Kitarointi kuulosta hyvältä ja omaperäiseltä. Rumpali ja basisti tekevät myös selvää jälkeä. Rumpusoundeista miinusta kyllä ropsahtaa. Aika suhisevan ja epäselvän kuuloseksi miksattu. Biisinä persoonallinen tapaus.Ei hitti, mutta sellanen energinen underground täräytys.Tällanen istuu parhaiten kaupungin rokeimpaan rokkiklubiin, sateisena syysiltana, sellaisena päivänä jolloin kaikki kaupungin "real" rockmuusikot ovat paikalla pitämässä vapaailtaa ja juomassa kaljaa:)

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - Dirty club 11.04.2006

DIRTY CLUB - Dirty club
Energinen ja jämäkkä alku. Laulajan raakkuminen alussa hiukka kornia. Jahas, tässä haetaankin AC/DC:tä, okei ymmärrän:) No siis oikeasti tää alkaa naurattamaan,mutta hyvässä mielessä. Hyvä veto ja hauska huumorpläjäys. Soitto perinteitä kunnioittavaa ja jämäkkää kaikin puolin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Roope Kalajo - Hauraus 10.07.2004

Roope Kalajo - Hauraus
Kuuntelin ekaks ton kesän viimeinen ilta- biisin. Tää on aikas erilainen... Oikeen hauskan tyylinen. Pohjat tässä paljon paremmin tehty kuin em. mainitsemassani biisissä. Laulu edelleen miellyttävän kuulosta. Tässä on hyvä menevä groovi. Tää on tällanen lievästi 80-90luku vaikutteinen kevyt poppis kaikessa korniudessaan, mut toimii hyvin. Jees ysin täräytän tästäkin:)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Chaotic Byteflow - The Workshop (vol. 1) 21.06.2004

Chaotic Byteflow - The Workshop (vol. 1)
Taidettahan tämä, mutta en osaa ymmärtää tästä mitään. Erilaisia ääniä kuuluu kuten esittelyssäkin mainitaan. ihan hienoa toi on toisaalta, en vaan ymmärrä itse. Tekijä on kenties tuleva Kotimaisen elokuvan mestari äänitehostemies. Tää sopis paremmin Kiasmaan tms. jonkun läsnäolevan taiteen kanssa tää vois itse asiassa toimiakin helevetin hyvin, tai jossain kantaaottavassa mainoksessa. semmosta. en osaa tätä arvostella ja onkohan tarvettakaan. hyvä hyvä...l

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - 2nd Spring 10.05.2006

Kalkutan Konepaja - 2nd Spring
Tässä Doors/ LZ vaikutteet ovat vahvasti esillä. Laulaja yllätyksekseni ei tunnu oikein olevan tunnelmassa täysillä mukana, vaikka ihan hyvin vetääkin. Biisi ei ole ihan parasta KK:ta, jotenkin yllätyksetön verrattuna moniin muihin bändin biiseihin. Tekninen toteutus toimivaa ja livemäistä, sovitus toimii niinikään. Täytepala sanoisin, enkä onnistu tavoittamaan sitä pointtia, jota bändi tässä ehkä on hakenut.

Kommentti kappaleesta Kuuntele jrnn - Pohjola 18.07.2004

jrnn - Pohjola
Pehmeätä musisointia tämä. Kyllä tästä fantasia atmosfääri löytyy ja pohjolan tunnelmaa myös. Ehkä jotenkin dramaattisemman kuuloseks tätä ois voinu tehdä vielä. Selkeempiä eroja, kuten vuoden ajoissakin. Kuunneltava pläjäys kyllä, oikean orkesterin kanssa livesoittimilla ja vahvalla kapelimestarilla varmaan aika hienon kuulosta olisi:)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pääoma - Et kestä minua 19.07.2004

Pääoma - Et kestä minua
Tässä biisissä on hyvä energia ja tuo hokemakin toimii. Laulaja laulaa pääsääntöisesti hyvin, rauhallisissa kohdissa vähän vaikeuksia pysyä nuotilla. Sovitus aika perinteinen rokkisovitus. Biisinä ihan jees pläjäys. Biisissä on aika livemäinen ote. Ei liikaa hiottua ja sliipattua. Se on hyvä se. Tunnelma välittyi kyllä:)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pääoma - Kurkiaura 21.06.2004

Pääoma - Kurkiaura
Biisi alkaa tosi hyvin. persoonallisella otteella!!Tulee jotenkin Kauko Röyhkän Narttu yhtye mieleen soitosta. Kitarakuviot/basso/ rummut toimii hyvin. Omaleimainen ote. Laulajasta en kyllä nyt valitettavasti syty. En osaa sanoa tekeekö mitään väärin, ei kai, mutta ei vaan oo mun mieleen.Jotenkin toivois persoonallisempaa otetta..Jotenkin tuntuu, että näistä soinnutuksista olis voinu tehdä paljon vaikuttavamman kappaleen vähän erilaisella säveltämisellä. Palikat siis jees, mut lopputulos ei. Soundit tässä biisissä on ihan ok:t, ei huippua, mut ei huonoakaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pääoma - Taivaan pilvilampaat 22.07.2004

Pääoma - Taivaan pilvilampaat
Mukavan ilmavasoundinen biisi tämä. Laulutyylistä tulee Zen cafen ja Yup mieleen. Toi funkahtavampa kitara saisi olla jonkun verran kovemmalla säkeessä. Hyvä juttu jää nyt aika pahasti katveeseen tällä lailla.Kitarasoolo tyylitajuinen ja toimiva. Taustalaulut hyvä idea, mutta toi aaa- juttu ei musta toimi oikein. Olisin itse kokeillut stemmaa leadin kanssa. Soitanta ihan ok:ta, mutta jotenkin olisin toivonut särmempää otetta, tuntui vähän laiskalta loppujen lopuksi. Kappaleena tää mulle oli semmonen perus poppis, joka ei sen kummemmin säväyttänyt, mutta ei pahemmin ärsyttänytkään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Antti Kaukomaa - Minä Olen 14.06.2004

Antti Kaukomaa - Minä Olen
KIvan vähäeleinen balladi. Kauniisti soitettu ja laulettu.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Beaner - September 25.07.2004

Beaner - September
Omaleimaisen oloinen biisi. KOsketinkuvio säkeessä hyvä ja tuo lisää persoonallisuutta. Kertsi toimii oikein hyvin ja taustalaulut on ansiokkaasti toteutettu. Kitarasovitus on myös hyvä. Laulaja laulaa persoonalliseti ja kantaa hyvin tämän biisin läpi. Rumpumiksaus ei ihan parasta A- osastoa, jotenkin siinä on himpun verran "halju" soundi, mutta jos ei saivarrella, niin kyllä siitä selvää saa. Rummut ehkä miksattu himpun verran kovalle, kitarat jää vähän alle, kun rumpali soittaa peltikomppia. Jep, kyllä tästä tykkäsin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Beaner - October 09.06.2004

Beaner - October
Lokakuu, tuo syntymäkuukauteni... Retro henkinen tapaus tämä. Soitto kulkee ihan mallikkaasti. Laulajalla persoonallinen ääni, vähän jotain efektiä laittettu ilmeisesti myös lauluun mukaan.Kitarat ihan toimivia biisissä. Jotenkin ehkä oisin kaivannut enemmän nyansseja biisiin, mutta toisaalta toimiihan tää näinkin. Kitarasoolo peruskamaa, toimii silti. Taustalaulut/ kööri perusok:Ta. Tosin itse en suosi noita OOO-OOO juttuja. Biisin lopetus hyvä ja ROCK. Asennetta:)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele FEL - Resepti 06.06.2004

FEL - Resepti
Juupa juu. tällasta "kikkailua". Ihan hauskan kuulosta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Relativity - 10. Persons With Serious Problems..(live 06.06.2004

Relativity - 10. Persons With Serious Problems..(live
Jonkunlaista Live- nauhoittelua näemmä. En arvostele. Tuli nuoruusajat mieleen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele elica - Sunrise 02.06.2004

elica - Sunrise
Oikein hyvä biisi. Hyvät biitit; huolella rakennetun kuulosta jälkeä. Makeet soundit ja soundimaailma. En ole kuunnellut paljoakaan tän tyylistä musaa, mut oikein hyvät fiilikset jätti. Kokonaisuutena parhaimpia biisejä mitä mikserissä olen kuullut. Ammattimaista jälkeä. Hyvä!!
10

Sivu: 1 2