Pure Rain

SpeaK(wanhat) | 05.02.2006 | Trance
5:36

Tällä kertaa tällaista ambient-trance-hommaa. Ei tämä kyllä perinteistä trancea ole, kun kerran kaikki sahaliidimelodiatkin puuttuu, mutta enpä jälleen kerran parempaakaan genreä keksinyt.

8.67   687 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

8
Lunar Vegetarian 22.02.2006
Noniin biisis starttaa atmosfäärisesti, Alussa on jokseenkin härön kuullosta bongotusta, hyvän kuulloista sellaista. Muutenkin tykkään atmosfäärisestä tunnelmasta heti alkuun, kaikua voisi ehkä olla kilkuttimissa enemmän.

Kickin lähtiessä mukaan odotin että aste olisi vaihtunut draivaavammaksi, Potku on tällä hetkellä turhan matala eikä potki tarpeeksi ilmaa ihanasti leijailevan taustan alle. Haitsut ovat mukavan laahaavat, nekin tosin saisivat olla hieman ilmavammat.

Kun bassolinja astuu mukaan, tuntuu että biisi puuroutuu hieman. Soundi ei bassolinjassa ole ehkä paras mahdollinen?, Tavanomaisempi trance basso sopisi tuohon hienosti, linja on myös itsessään liian junnaava.
Biisi kaipaa selkeästi draivaavaa/pumppaavaa komppia, enemmän vain perkkareita ja kirkkaammat snaret/ilmavampi & jykevämpi kicki.

Bongot alkavat tässä ekassa dropissa hienosti varioimaan, ja tämä vieno melodia on sen tuudittelemana varsin mukavaa kuunneltavaa - melodia tarjoaa myös mukavia itämaisia ( ehkä hieman goahtavia ) vibejä.

Mutta kun pääsemme takas asiaan, tuntuu bassolinjan junnaus sikä potkun latteus syövän parhaimmat fiilarit taas alleen.

Biisistä jää odottava olotila, kliimaksia ei tullut ( jota odotan aina )
Hienon vieno äänimaailma, joka on hieman hätäisesti ehkä viimeistelty lattealla bassomaailmalla, Tästä saisi hieman fiksaamalla todella kivan eeppisen trance rallin. Vielä kun lisäät sitten muutamalla minuutilla pitua, lisäät muutaman melodian sekä selkeän suvannon ja kliimaksin, on biisi jo täysin eri sarjassa, nyt hieman keskeneräisen kuuloinen.

Potentiaalia on paljon parempaan. Ei nyttenkään täysin tuomittavaa, mutta pystyt kyllä vielä parempaan =)

8p.

Kiinnitä huomiota seuraaviin asioihin -

- Kompressointia
- paneroi soundeja jotta biisi saa liikkumavaraa
- Eq käyttöön kickiä sekä bassolinjaa ajatellen

/Meskaline
0   +1 +2
 
9
Bearz 17.02.2006
Wou! Aivan mahtavaa. :o
0   +1 +2
 
9
e2 12.02.2006
Alkaa kivalla ja sopivan synkällä pädillä. Kovenevat bongot tjms. tuo mukavaa heimomaista world music-elementtiä mukanaa (vähän niinku shpongle-tyyliin). Basari potkii ihan kivasti ja silloin tällöin kuuluvat kilinät ovat mainiota maustetta. Hihatin (vai onko se joku shakeri kun niin helisee(?)..) soundista en kauheasti pidä, mutta ei se nyt erityisemmin häiritsekään. 2:20 alkava synamelodia on on mukavan raikas, mutta vähän ehkä turhan ohut jotenkin.. En nyt mitään supersahausta haluaisikaan, mutta ehkä vaikka lfo:lla modulointia silleen, että soundi olisi vaihtelevampi ja kierompi niin se olisi enemmän minun mieleeni :). Lopussa perinteinen padeihin hiljeneminen toimii ihan mukavan rauhoittavasti.

Kokonaisuutena biisi on mukavan rauhallinen ja raikas. Mitään erityistä ärsyttävää tai häiritsevää ei ole ja biisi on musiikkimakuuni hyvin sopiva. Vähän ehkä laajempaa soundimaailmaa olisin vielä kaivannut ja vielä jos olis lisää efektimäsiä ääniä ja muita kikkailuja siellä täällä noiden oivien kilinöiden lisäksi niin biisi olisi täydemmän tuntuinen, mutta näinkin tämä on ihan miellyttävää kuunneltavaa. Arvosanassa keikun tässä kasin ja ysin välissä, mutta hyvän yleisfiiliksen takia pistetään ysi.
0   +1 +2
 

Viimeisimmät kuuntelijat