Iceman

AiJ | 17.06.2023 | Electro-House
3:33

Kilpailu kappale

0.00   71 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Nyhde 26.06.2023
Alkuun on pakko pohjustaa, että tämä on minulle vaikea kommentoitava, koska en täysin ymmärrä kuulemaani, mutta yritän parhaani.

Ensinnäkin kappalen määritteleminen Electro-Houseksi tuntuu hyvin erikoiselta ratkaisulta. Toki, voimme keskustella siitä, milloin teos mitäkin tyylisuuntausta edustaa, mutta tuntuu mielestäni joissain määrin kuulijan odotusten harhaanjohtamiselta, jos kappale ei määritelmästä huolimatta seuraa mitään tyylilajinsa perinteitä tai totuttuja ratkaisuja. Toki, harhautus itsessään voi olla myös kannanotto musiikin luokittelua kohtaan, tai voi se olla vaikkapa määritellyn tyylilajin parodiointiakin. En vain yksinkertaisesti ymmärrä, mitä ratkaisulla on haettu tässä yhteydessä takaa.

En myöskään ymmärrä äänivalintoja. Toki, tässäkin Huonot samplet, parempi biisi -kisassa on ajatuksena käyttää vain ja ainoastaan annettuja ääniä, mutten ymmärrä sitä, miten juuri näihin äänivalintoihin on päädytty ja mitä tunteita tai ajatuksia minussa halutaan näillä ratkaisuilla herättää?

Onko kyse jonkinlaisesta kaaoksen syleilystä? Polyrytmisyyden ylistyksestä? Oloni on tätä kuunnellessa epämukava ja ahdistunut. Koen kappaleen aiheuttavan minulle päänsärkyä yrittäessäni vain ymmärtää, mitä siinä tapahtuu.

Verrattuna edellisen Hspb-kilpailun osallistumiskappaleeseesi tässä on kuitenkin olemassa rakenne, joka muuttuu kappaleen edetessä. Tämä on ehdottomasti myönteinen asia. Muutos tekee hyvää ajassa toimiville teoksille, ja edelliseen Hspb-kappaleeseesi verrattuna se tuntuu tässä selkeästi.

Myös eri elementtien välisiä suhteita on selkeästi hiottu edelliseen kappaleeseen verrattuna, eikä miksaus kuulosta aivan niin sekavalta kuin se.

Jos näitä taitoja lähtisi kehittämään eteenpäin, ja lisäksi kiinnittäisi vielä huomiota äänivalintoihin niin, että ne muodostaisivat mahdollisimman yhtenäisen kokonaisuuden, kappaleen kuunteleminen tuntuisi varmasti hieman vähemmän urakalta ja enemmän ymmärrettävältä.
0   +1 +2